Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
summer..86 wrote:Cudna jest 😍 Sesil a w wolnej chwili ( wiem jak to brzmi 😆)mogłabyś napisać jak to się zaczęło wszystko? Odeszły wody, a wcześniej coś się działo? I jak szybko po odejściu wód zbierałaś się do szpitala.
Od piatku zaczął odchodzic czop (przynajmniej takie mam wrażenie, biale male gluty poczatkowo czesciej a potem co 5,6 podcieranie). Czop zaczął odchodzic po ćwiczeniach i figlach z mezem.. w poniedziałek w ciagu dnia robilam kilka razy kupę, to dziwne u mnie bo biore żelazo i zazwyczaj byla tylko jedna twarda kupa na dzień. W nocy po 12 moj maz przyszedl do łóżka i obudzil mnie na siku po czym gdy wrocilam to cos zaczęło ze mnie leciec do łóżka, pobieglam do ubikacji i caly czas lecialo. Wiec stwierdziliśmy ze to wody i pojechaliśmy to sprawdzic. Pol szpitala stanęło na nogi przerazone ze to dopiero ten tydzień i od razu mnie przyjęli. Lezalam sobie, gadałam z położonymi, przyszedl moj lekarz prowadzący ale nic sie nie dzialo. Pierwsze silniejsze bole pojawiły się dopiero o 10:30 a o 14:30 mała byla na świecie 🥰 przepraszam ze pisze tak bezpośrednio o tych kupach ale od wczoraj zrozumialam ze cialo i jego fizjologia to nie jest totalnie temat tabu 😂 na porodowce wszystko przestaje miec znacznie 🤣Justa29, aniaem86, summer..86 lubią tę wiadomość
03.18 - wyrok azoospermia
04.18 - wyniki hormonów w normie
05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
06.18 - mutacja CFTR
07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
01.19 - zmiana kliniki na nOvum
03.19 - kuracja przed biopsją
07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!!
16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
Mamy ⛄⛄
Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
-
To miałaś mega szybciutko poród przy tych skurczach. Też bym sobie taki zyczyla . Dobrze że wszystko się tak ładnie potoczyłoJa:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
nick nieaktualnySesil dobrze wiedzieć bo nigdy nie wiadomo jak się trafi, a realne opisy bardziej zostają w głowie niż notatki ze szkoły rodzenia 😉
I jak napisała Elena tak szybkiego porodu to też bym sobie życzyła 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 07:13
-
Sesil, gratulacje! 😍
Dużo zdrowia dla Was i niech Malutka szybkoi zdrowo rośnie, abyście mogły wracać do domu 🙂
Ja się długo nie odzywałam, ale musiałam przy okazji pierwszego kwietniowego maluszka 🙂
Dzisiaj wizyta. Zobaczymy jak moja szyjka. Od 4 tyg jestem na luteinie, ponieważ w krótkim czasie skróciła się o 1,5 cm.
2 tyg temu dzidzia ważyła 1700g, więc też już całkiem nieźle 🙂
-
Dziewczyny a co bralyscie z rzeczy aptecznych? Poza Tantum rosa i podkladami co warto mieć?Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
W macie na świeżo porobione badania na HIV, itd? Bo widzę w karcie, zd muszę zrobić i w opisie szpitala, ze mam mieć aktualne HIV, WZW, HPV, WDRL i GBS. Muszę się kopsnąć bo widzę, ze tu się nie zna dnia ani godziny . Torbę dopiero zaczęłam pakować ale chyba te badania najważniejsze bo tak w większości wszystko jest
Ja mam kurcze sporo skurczy codziennie, nie wiem czy macica tak ambitnie ćwiczy, czy coś się tez szybciej podzieje, no ale ogólnie bardzo dużo razy w ciągu dnia mi ten brzuch twardnieje, ale bez regularności2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
nowa na dzielni wrote:W macie na świeżo porobione badania na HIV, itd? Bo widzę w karcie, zd muszę zrobić i w opisie szpitala, ze mam mieć aktualne HIV, WZW, HPV, WDRL i GBS. Muszę się kopsnąć bo widzę, ze tu się nie zna dnia ani godziny . Torbę dopiero zaczęłam pakować ale chyba te badania najważniejsze bo tak w większości wszystko jest
Ja mam kurcze sporo skurczy codziennie, nie wiem czy macica tak ambitnie ćwiczy, czy coś się tez szybciej podzieje, no ale ogólnie bardzo dużo razy w ciągu dnia mi ten brzuch twardnieje, ale bez regularności
Ja też mam codsiennie dużo twardnien brzucha i też się zastanawiam skad to sie bierze. Jutro mam wizytę, wiec jestem ciekawa jak szyjka wyglada -
No tak myśle ale chyba się już w następnym tygodniu przejdę odświeżyć te badania krwi zevy mieć z głowy. A GBS mi już w 32 tc pobierał, nie wiem dlaczego tak wcześnie ale odbiorę pewnie dopiero na wizycie w 36 tc
Ja zaczęłam pakowanie torby od kosmetyków nie ma jak priorytety, ale u mnie wszystko dla maluszka jest, tylko tetrę mam wziąć i jak się chce to jakieś swoje ciuszki2019 początek - strata, 10 tc
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Ja teraz skurczy mam w sumie nie aż tak dużo, choć dzień do dnia niepodobny. Tak na cały dzień to z 5 tych przepowiadających czasem więcej. Ale mecze się z twardym ciężkim napiętym brzuchem. Tak od południa do wieczora. I ogólnie ból przy zmianie pozycji wstawaniu itp, ból brzucha.
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
Kurcze ja myśle, ze łącznie mam ze 20-30 nawet, ale są godziny w ogóle bez skurczy no i widzę, ze często je wywołuje duża aktywność malucha, jak się na maxa porozpycha to macica reaguje
W ogóle mam wrażenie, ze od mnie tam w środku trochę drapie, jakby pazurkami albo podszczypuje? Dziwne uczucie, macie tez takie wrażenie? W ogóle czasami w łóżku muszę czasami zapytac czy to mały, czy on mnie smyrnął po brzuchu leżąc na boku bo to jest momentami nie do rozpoznania . Już duzi bardzo Ci nasi lokatorzyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 18:10
2019 początek - strata, 10 tc
nick nieaktualnyTe wszystkie badania to chyba będę miała na następnej wizycie, a ta dopiero za 3 tygodnie 😑
A ja nie potrafię stwierdzić czy mam jakiekolwiek skurcze 🤔 Raczej nic się nie dzieje, ewentualnie czasami boli mnie górna część brzucha- pod piersiami, jakby był naciągnięty.
W ciągu dnia Panienka rozciąga mi cały brzuch na boki 🤔 a potem daje mi nieźle popalić przed snem, niekiedy żaden bok się nie podoba więc czekam na plecach aż się uspokoi. Potem nad ranem znowu nie mogę spać ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 18:33
-
Ja chcę HIV itp. Zrobić ok tygodnia przed wizytą.
Ja też codziennie czuje twardnienia brzucha, przy niektórych mam nawetbtakie dziwne uczucie w pochwie.
Sesil nas wszystkie zmotywowała do pakowania. 😁
Nowa na dzielni- ja dziś przy zmywaniu co chwilę od blatu się odsuwalam bo myślałam że dociskam brzuchem, a okazało się że mały tak mocno kopie😃.
Czy wszystkie macie już wybrane imiona dla maluszków?