X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • Emilka1990 Przyjaciółka

Wysłany: 26 lutego 2020, 01:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil gratulacje cudna malutka ;)
    Aż mi łezka popłyneła. To wszytko staje się takie realne. Teraz ani się nie obejrzymy i już wszystkie będziemy tulić nasze maluchy.

kalade lubi tę wiadomość

11.2017 aniołek 8tc ;(
    c2b1008782.png
  • Sesil Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer..86 wrote:
    Cudna jest 😍 Sesil a w wolnej chwili ( wiem jak to brzmi 😆)mogłabyś napisać jak to się zaczęło wszystko? Odeszły wody, a wcześniej coś się działo? I jak szybko po odejściu wód zbierałaś się do szpitala.

Od piatku zaczął odchodzic czop (przynajmniej takie mam wrażenie, biale male gluty poczatkowo czesciej a potem co 5,6 podcieranie). Czop zaczął odchodzic po ćwiczeniach i figlach z mezem.. w poniedziałek w ciagu dnia robilam kilka razy kupę, to dziwne u mnie bo biore żelazo i zazwyczaj byla tylko jedna twarda kupa na dzień. W nocy po 12 moj maz przyszedl do łóżka i obudzil mnie na siku po czym gdy wrocilam to cos zaczęło ze mnie leciec do łóżka, pobieglam do ubikacji i caly czas lecialo. Wiec stwierdziliśmy ze to wody i pojechaliśmy to sprawdzic. Pol szpitala stanęło na nogi przerazone ze to dopiero ten tydzień i od razu mnie przyjęli. Lezalam sobie, gadałam z położonymi, przyszedl moj lekarz prowadzący ale nic sie nie dzialo. Pierwsze silniejsze bole pojawiły się dopiero o 10:30 a o 14:30 mała byla na świecie 🥰 przepraszam ze pisze tak bezpośrednio o tych kupach ale od wczoraj zrozumialam ze cialo i jego fizjologia to nie jest totalnie temat tabu 😂 na porodowce wszystko przestaje miec znacznie 🤣

Justa29, aniaem86, summer..86 lubią tę wiadomość

03.18 - wyrok azoospermia
    04.18 - wyniki hormonów w normie
    05.18 - inhibina B 283,65 ( 11,5-368 )
    06.18 - mutacja CFTR
    07.18 - zabieg ZPN - bez poprawy
    11.08 - biopsja TESE - kilka plemników znalezionych po odwirowaniu, sprawdzane tylko prawe jądro
    01.19 - zmiana kliniki na nOvum
    03.19 - kuracja przed biopsją
    07.19 Biopsja igłowa, multum plemników dobrej jakości!! :)
    16.07 transfer trzydniowego zarodka 😍
    26.07 beta 92,01 prog 163,70 - 10dpt 😍
    12.08 mamy 💓😍 - 27 dpt
    Mamy ⛄⛄
    Mój wniosek: Nie traćcie czasu na pseudoandrologów!
    Sesil,suwaczek.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To miałaś mega szybciutko poród przy tych skurczach. Też bym sobie taki zyczyla :). Dobrze że wszystko się tak ładnie potoczyło

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • MrsKiss Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 06:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil gratulacje!!! No najwidoczniej tak musiało być :) dużo zdrówka dla Was teraz i pisze nam co i jak tam u Was :****

lJ4Sp2.png
    tDtKp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil dobrze wiedzieć bo nigdy nie wiadomo jak się trafi, a realne opisy bardziej zostają w głowie niż notatki ze szkoły rodzenia 😉
    I jak napisała Elena tak szybkiego porodu to też bym sobie życzyła 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 07:13

• tofirus Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil, gratulacje! 😍
    Dużo zdrowia dla Was i niech Malutka szybkoi zdrowo rośnie, abyście mogły wracać do domu 🙂
    Ja się długo nie odzywałam, ale musiałam przy okazji pierwszego kwietniowego maluszka 🙂

Dzisiaj wizyta. Zobaczymy jak moja szyjka. Od 4 tyg jestem na luteinie, ponieważ w krótkim czasie skróciła się o 1,5 cm.
    2 tyg temu dzidzia ważyła 1700g, więc też już całkiem nieźle 🙂

le5adb4.png
    ud81ifo.png
    iiysvvj.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sesil teraz mnie przestraszylas z tymi kupami bo u mnie ostatnio nie dość ze kilka dziennie to jeszcze wymioty ... Torbe dzisiaj spakowalam ale mam nadzieje ze to nie bedzie wyznacznik ze tez sie zacznie (odpukac) :)

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez już w większości spakowałem walizkę 🙈 zastanawiam się tylko, co dokładnie bedzie potrzebne na salę porodowa. Bo rozumiem, ze cała walizka zostaje gdzie indziej?

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • ElenaM Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co bralyscie z rzeczy aptecznych? Poza Tantum rosa i podkladami co warto mieć?

Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
    Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
    Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna

8.07.2019 1 IUI- :(
    29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
    05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja walizke mialam caly czas ze soba. ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W macie na świeżo porobione badania na HIV, itd? Bo widzę w karcie, zd muszę zrobić i w opisie szpitala, ze mam mieć aktualne HIV, WZW, HPV, WDRL i GBS. Muszę się kopsnąć bo widzę, ze tu się nie zna dnia ani godziny :D. Torbę dopiero zaczęłam pakować ale chyba te badania najważniejsze bo tak w większości wszystko jest

Ja mam kurcze sporo skurczy codziennie, nie wiem czy macica tak ambitnie ćwiczy, czy coś się tez szybciej podzieje, no ale ogólnie bardzo dużo razy w ciągu dnia mi ten brzuch twardnieje, ale bez regularności

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • kalade Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nowa na dzielni wrote:
    W macie na świeżo porobione badania na HIV, itd? Bo widzę w karcie, zd muszę zrobić i w opisie szpitala, ze mam mieć aktualne HIV, WZW, HPV, WDRL i GBS. Muszę się kopsnąć bo widzę, ze tu się nie zna dnia ani godziny :D. Torbę dopiero zaczęłam pakować ale chyba te badania najważniejsze bo tak w większości wszystko jest

Ja mam kurcze sporo skurczy codziennie, nie wiem czy macica tak ambitnie ćwiczy, czy coś się tez szybciej podzieje, no ale ogólnie bardzo dużo razy w ciągu dnia mi ten brzuch twardnieje, ale bez regularności
    Badania to chyba po 35tc się robi, przynajmniej GBS. Jak przyjdzie co do czego wcześniej to zleca i zrobią w szpitalu, nie maja wyjścia:)

Ja też mam codsiennie dużo twardnien brzucha i też się zastanawiam skad to sie bierze. Jutro mam wizytę, wiec jestem ciekawa jak szyjka wyglada

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png

Wysłany: 26 lutego 2020, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak myśle :P ale chyba się już w następnym tygodniu przejdę odświeżyć te badania krwi zevy mieć z głowy. A GBS mi już w 32 tc pobierał, nie wiem dlaczego tak wcześnie ale odbiorę pewnie dopiero na wizycie w 36 tc ;)

Ja zaczęłam pakowanie torby od kosmetyków :D nie ma jak priorytety, ale u mnie wszystko dla maluszka jest, tylko tetrę mam wziąć i jak się chce to jakieś swoje ciuszki

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Jitka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz skurczy mam w sumie nie aż tak dużo, choć dzień do dnia niepodobny. Tak na cały dzień to z 5 tych przepowiadających czasem więcej. Ale mecze się z twardym ciężkim napiętym brzuchem. Tak od południa do wieczora. I ogólnie ból przy zmianie pozycji wstawaniu itp, ból brzucha.

xnw4skjow1ozejvq.png

NADZIEJA...
    Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
    Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
    Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia...

Wysłany: 26 lutego 2020, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja myśle, ze łącznie mam ze 20-30 nawet, ale są godziny w ogóle bez skurczy no i widzę, ze często je wywołuje duża aktywność malucha, jak się na maxa porozpycha to macica reaguje :)

W ogóle mam wrażenie, ze od mnie tam w środku trochę drapie, jakby pazurkami :D albo podszczypuje? Dziwne uczucie, macie tez takie wrażenie? W ogóle czasami w łóżku muszę czasami zapytac czy to mały, czy on mnie smyrnął po brzuchu leżąc na boku bo to jest momentami nie do rozpoznania :D. Już duzi bardzo Ci nasi lokatorzy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 18:10

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te wszystkie badania to chyba będę miała na następnej wizycie, a ta dopiero za 3 tygodnie 😑
    A ja nie potrafię stwierdzić czy mam jakiekolwiek skurcze 🤔 Raczej nic się nie dzieje, ewentualnie czasami boli mnie górna część brzucha- pod piersiami, jakby był naciągnięty.
    W ciągu dnia Panienka rozciąga mi cały brzuch na boki 🤔 a potem daje mi nieźle popalić przed snem, niekiedy żaden bok się nie podoba więc czekam na plecach aż się uspokoi. Potem nad ranem znowu nie mogę spać ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2020, 18:33

• Paatka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkie badania już mam zrobione oprócz GBS - ten w 36 tyg. No i morfo i mocz na świeżo jeszcze.
    Jeśli nie zdąży się wykonać GBSu to z tego co wiem w szpitalu zapobiegawczo podają poprostu antybiotyk. ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 26 lutego 2020, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę HIV itp. Zrobić ok tygodnia przed wizytą.
    Ja też codziennie czuje twardnienia brzucha, przy niektórych mam nawetbtakie dziwne uczucie w pochwie.
    Sesil nas wszystkie zmotywowała do pakowania. 😁

Nowa na dzielni- ja dziś przy zmywaniu co chwilę od blatu się odsuwalam bo myślałam że dociskam brzuchem, a okazało się że mały tak mocno kopie😃.

Czy wszystkie macie już wybrane imiona dla maluszków?

2a723bfcf6.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj torbe spakowalam. Oprocz kosmetykow mam tylko tantum rossa+pusta butelka z dziubkiem ;)
    U mnie skurczy nie ma.

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • Szpilkka Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaa ja imienia nie mam... Nawet pomysłu...

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
‹‹ 340 341 342 343 344 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ