Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykarolkowa wrote:Maseczki takie kupne są dla lekarzy, a my możemy sobie uszyć. Tak słyszałam. I w sumie my w razie czego mamy uszyte, mama uszyła.
Gabriella, widzę że jesteśmy na podobnym etapie ciąży, ciekawe czy moja dzidzia będzie ważyła podobnie co Twoja 😁 aczkolwiek nie wydaje mi się, 2 tygodnie temu miała tylko 2,060 kg.
Dziewczyny które mają poduszki do karmienia (chyba macie😉😉). Mogłybyście mi podać ile centymetrów ma ta poduszka w miejscu gdzie się ją trzyma tak od brzucha w stronę kolan, ale dokładnie od szwa do szwa?? Mam nadzieję że zrozumiale napisałam 😅
Nawet na takim samym, mój suwaczek jest ustawiony o 1 dzień do tylu, ale już mi się nie chce go zmieniać. -
Gabriella wrote:Z jakiego materiału szyjecie maseczki i jaki sznurek dajecie ?
Gabriella lubi tę wiadomość
09.2018 - ICSI , 22 oocyty - mamy 6 blastocyst: 4AA, 4BA, 3AA, 3BA, 3BB, jedna wczesna blastka
07.08.2019 - 4 crio ❄ 3BA + scratching + Accofil = Oliwia
Zaczynamy kolejne starania -
Ja szyję proste bawełniane, bo mam jakieś skrawki bawełny. Sznurek z czego się da Nie mam gumek niestety, na pierwszy ogień poszły tasiemki z ubrań, takie co są zwykle przy ramionach, żeby ubrania nie spadaly z wieszaķow. Ale już mi się skonczyly, więc chyba sama zrobię teraz takie prościutkie sznurki z bawełny.
Gabriella lubi tę wiadomość
-
Ja byłam dzisiaj na wizycie, weszłam do poczekalni nikogo nie było, szok, później weszła jedna dziewczyna z mamą chyba nie wiem po co jak napisane że osoby towarzyszące nie mają wstępu... Zresztą nie trudno się domyśleć w takiej sytuacji.
Lekarz bez maseczki przyjmował, ale powiedział że przyjmuje raczej takie kobiety co już ostatnia wizytę mają albo są na początku i proszą o wizytę.
Termin przyjęcia do szpitala nadal na 2.04 może uda się w tym dniu zrobić cesarke jak nie to 3 zrobią na bank. Będzie ja robił mój lekarz prowadzący ciszę, chyba że mnie coś szybciej zbierze to nie wiadomo na kogo trafię. Badania krwi zrobią mi w szpitalu, żebym już nie narażała się. Mała waży 2640. Więc będzie z tych małych.summer..86, Gabriella lubią tę wiadomość
NADZIEJA...
Nazywamy ją "matką głupich". Ale w najgorszych sytuacjach to ona nas utrzymuje.
Mówimy "jest złudna". Ale jednak zawsze nam towarzyszy.
Mówimy "siostra wiatru". Ale zawsze odchodzi ostatnia... -
Ja szyłam maseczki z pieluch tetrowych. A sznurki robiłam ze sznurka bawełnianego takiego jak do wyplatania koszyków albo z wstążki ozdobnej z pasmanterii. Lubię robótki ręczne i mam dużo takich rzeczy w domu.
Miałam jeszcze pomysł żeby zapleść włóczkę albo mulinę w sznurek ale już nie było potrzeby.Gabriella lubi tę wiadomość
24.07.2019 punkcja
29.07.2019 ❄
29.07.2019 transfer 5.1.1
22.08.2019 ❤
31.03.2020 👶
16.02.2022 transfer 3.2.2
11.03.2022 ❤️
25.10.2022 👶 -
nick nieaktualny
-
Też nie mam filtra ale pani w aptece mowila że można zrobić kieszonkę i włożyć do niej chusteczkę higieniczną.
A samą maseczkę można wypatrzyć i ponownie użyć.
Nie jest to super ochrona ale zawsze coś.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 20:29
24.07.2019 punkcja
29.07.2019 ❄
29.07.2019 transfer 5.1.1
22.08.2019 ❤
31.03.2020 👶
16.02.2022 transfer 3.2.2
11.03.2022 ❤️
25.10.2022 👶 -
Dzisiaj w Dzień Dobry TVN wypowiadał się jakiś lekarz i mówił, że filtr można zrobić z worka do odkurzacza, jeśli są z tego a la materiału. Nie wiem dokładnie co to za tworzywo, jak wpiszecie w google to chodzi o te białe worki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2020, 20:36
-
Ja robię bez filtra, bo nawet nie wiem, jakie musi on spełniać normy. Słyszałam, że najważniejsze, żeby czymkolwiek zakryć usta i nos. Podobno już nawet lekarze przyjmują takie proste maseczki, wcześniej jeszcze było, że tylko ze specjalnych materiałów medycznych itp. Poza tym taką maseczkę po 20 minutach noszenia należy już wymienić i dezynfekować, więc ja idę w ilość
-
Dziewczyny dziś o 9 50 przyszedł.na świat mój maluszek Piotruś dostał 9punktow i ważył 3240g
Gabriella, karolkowa, summer..86, blue_eyed_girl, 1000, Paulinye, Misia90, małżowinka, kalade, ElenaM, nowa na dzielni, diversik89, Okebu, MrsKiss, aniaem86, Jitka, juna lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mmiśka wrote:Majka gratulacje!!! jak sie czujecie , jak porod ?
-
nick nieaktualny
-
Majka27 wrote:Porod straszny o 5 odeszły mi wody A o 6 w szpitalu miałam już rozwarcie na 8cm i wszystko szło super aż do partych te 2 godziny bite A dzidziuś nie mógł wyjść co chwilę się cofal spowrotem już byłam padnieta i nie mogli dłużej czekać to trafiłam na stół z małym ok ale mi pękła macica i był jakiś krwiak więc jeszcze mam dren dodatkowo i obserwują czy wszystko ok jak narazie chyba spoko tylko boli
-
Majka27 wrote:Porod straszny o 5 odeszły mi wody A o 6 w szpitalu miałam już rozwarcie na 8cm i wszystko szło super aż do partych te 2 godziny bite A dzidziuś nie mógł wyjść co chwilę się cofal spowrotem już byłam padnieta i nie mogli dłużej czekać to trafiłam na stół z małym ok ale mi pękła macica i był jakiś krwiak więc jeszcze mam dren dodatkowo i obserwują czy wszystko ok jak narazie chyba spoko tylko boli