Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnypingwinkowa wrote:U mnie siary brak. Podobnie jak w pierwszej ciąży.
Jestem już na patologii ciąży i czekam na obchód. Mam nadzieję, że dziś już będą wywoływać.
O rany dziewczyny jaki ruch w biznesie
Trzymaj się Pingwinkowa!
Ja też raczej siary nie mam, czasami widzę mini przezroczyste kropelki-po2-3 także nawet nie wiem co to. A i to dość rzadko. -
Dziewczyny, jestem przerażona tym co się dzieje w niektórych szpitalach. Żona mojego kuzyna urodziła w styczniu, wczoraj trafili do szpitala dziecięcego. Pozwolili jej zostać przy dziecku tylko że względu na to, że karmi piersią. W innym wypadku zero odwiedzin. Jakiś obłęd. 🤯
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
nick nieaktualny
-
Virad wrote:Witajcie,
Czy możecie polecić dobrego lekarza do badań prenatalnych w Warszawie?
Lekarza, który ma bogate doświadczenie i jest naprawdę dobry w tym co robi
Jestem w 8tc i spodziewam się bliźniąt. Moja lekarka kazała się już umawiać na prenatalne a ja nie wiem do kogo iść... -
nick nieaktualnyVirad wrote:Witajcie,
Czy możecie polecić dobrego lekarza do badań prenatalnych w Warszawie?
Lekarza, który ma bogate doświadczenie i jest naprawdę dobry w tym co robi
Jestem w 8tc i spodziewam się bliźniąt. Moja lekarka kazała się już umawiać na prenatalne a ja nie wiem do kogo iść...
Moim zdaniem powinnaś popytać na wątkach dla mam bliźniąt, bo u nas na wątku nie ma bliźniaków. -
kalade wrote:Polecam dr Roszkowskiego, przyjmuje na ul. Dzikiej w Fertinie. Jeden z najlepszych specjalistów:)
Zajrzałam Waszego wątku żeby podpatrzeć co sie dzieje na końcówce - sama mam termin na przełom kwietnia i maja (ale siedziałam na majowym wątku)...
Chciałam tylko napisać, że bardzo polecam dr Roszkowskiego. Naprawdę świetny specjalista mówię to z perspektywy osoby, która za chwilę urodzi dziecko obarczone wadą wrodzoną.
Roszkowski nie jest wylewny, ale bardzo dokładny i ma ogromne doświadczenie - wiele już widział... potrafi zdiagnozować wiele rzeczy które wprawia w zakłopotania innych lekarzy - pamiętaj ze badania 1 trymestru to nie wszystko, polecam go szczególnie tez do połówkowych...
PS Jak nie bedzie specjalnie miły w trakcie wizyty to znaczy ze jest ok - miły jest dla takich jak ja...2020
2023 -
nick nieaktualny
-
Aprielka gratulacje😍
Pingwinkowa powodzenia, daj nam znać o postępach 🙂
Ja dzis po ciężkiej nocy, już myślałam że coś się zaczyna, bóle miesiaczkowe i bóle pleców, do tego skurcze w większości bezbolesne, od 2 do 4 nie spałam, ale dzięki temu posprzatalam, gdyby nie tak późna pora to byłam gotowa odkurzac🙈 chyba hormony dają mi się we znaki. Chciałam też głowę myć, żeby jakoś wyglądać 🙈🙈.
Siara mi się pojawia, nie codziennie i raczej mało, ale w nocy momentami czułam jak kapie.
Seksow jeszcze nie próbowaliśmy, zastanawiam się czy jest sens skoro i bez tego mam już takie objawy.
Czasami mam ochotę, ale wydaje mi się, ze mąż się boiWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 12:02
-
nick nieaktualnyMnie ostatnio okropnie bolą plecy co chwilę zmieniam pozycję to leżę, to siedzę, wstaję.. Strasznie ciągnie lewa łopatka
Chciałabym urodzić w kwietniu więc na razie nic nie praktykuję, chociaż zastanawiam się kiedy zacząć 🙈
Mała mi się naciąga, kokosi, łapie ją za rączki albo stópki-coś małego
Aha -herbata z liści malin nie ma dla mnie żadnego smaku-można pićWiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 12:17
-
Gratulacje dla Mamuś i dużo zdrówka
Dziewczyny ile razy dziennie wiesiołek i herbata z liści? Wiem ze już tu bylo, ale chyba nie odkopie tego... Ja już bym bardzo chciala urodzić. Jutro będzie wg om 39.0Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 12:25
Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g
Aniołek 8tc 24.08.2016 r. -
Gratulacje dziewczyny! I kciuki pingwinkowa
Ja mam jakieś takie dziwne rwanie w szyjce od wczoraj. Tzn wczoraj kilka razy, dzisiaj już też. Aż podskoczyłam. Takie ja wiem, jak przy cytologii , jakby mi ktoś nagle zarył w szyjkę, myślicie, że się powoli dalej rozwiera? Mały strasznie próbuje się pchać w dół. Ciekawa jestem, czy dociągnę do kwietnia .
Ja nic nie pije bo jakoś wolę kurde nie przyspieszać, niech wyjdzie jak wyjdzie, ogólnie mam cały czas wrażenie że mam dużo rzeczy niezałatwionych jeszcze2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Jestem po wizycie. GBS dodatni. Jakoś mnie to nie dziwi i nie wiem dlaczego się tym nie przejmuję.
Waga przyrasta, już prawie 3kg. Brzuszek nadal nie rośnie i zatrzymał się na 33tc ☹️ to mnie najbardziej martwi. Dr mówił że jak przepływy ok i masą przyrasta to nie ma się czym martwić ale jakoś mnie tym nie uspokoił.24.07.2019 punkcja
29.07.2019 ❄
29.07.2019 transfer 5.1.1
22.08.2019 ❤
31.03.2020 👶
16.02.2022 transfer 3.2.2
11.03.2022 ❤️
25.10.2022 👶 -
Aprielka, gratulacje
Pingwinkowa, trzymam kciuki, powodzenia!
Juna, pisałam o tym ze dwa dni temu... wyczytałam na Bydgoszczanach... coś strasznego zostawić tak małe dziecko na kilka dni czy tygodni... noworodek to jeszcze chociaż dużo śpi i ogólnie jest mało kumaty... a taki roczniak? dwulatek? Te dzieci wyjdą ze szpitala skrzywione psychicznie...
-
nick nieaktualnyeMZetka wrote:Gratulacje dla Mamuś i dużo zdrówka
Dziewczyny ile razy dziennie wiesiołek i herbata z liści? Wiem ze już tu bylo, ale chyba nie odkopie tego... Ja już bym bardzo chciala urodzić. Jutro będzie wg om 39.0
Herbata z liści malin od 38 można już 2-3 x dziennie a wiesiołek 2x500 mg.
To są dane ze szkoły rodzenia bo przyznam, że ja niespecjalnie zgłębiałam temat.
Herbatki dziś spróbowałam bo dotarła.
Daktyle to jem 1-2- myślałam, że pomogą na zgagę 😑😑ale marnie.
W notatkach mam żeby wcinać 4-5 szt od 36 tyg.
A teraz kołyszę się na piłce🤦♀️ Tak mnie bolą plecy 😖😖 -
nick nieaktualnyaniaem86 wrote:Ale herbatka i wiesiołek nie przyspieszają porodu, one mają działanie uelastyczniające macicę czy jakoś tak, ale nie przyspieszanie Ja używam od 34tc, wiesiołek 3x2 tabletki, a herbatkę piję ze 2, 3 razy dziennie.
Tak zgadzam się- mają wzmocnić i przygotować mięsień macicy Cokolwiek to znaczy 😀
Zresztą ponoć tak jak seks- bo co do tego też różne opinie można spotkać.