X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwiecień 2020
Odpowiedz

Kwiecień 2020

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pingwinkowa wrote:
    U mnie siary brak. Podobnie jak w pierwszej ciąży.

Jestem już na patologii ciąży i czekam na obchód. Mam nadzieję, że dziś już będą wywoływać.

O rany dziewczyny jaki ruch w biznesie :)
    Trzymaj się Pingwinkowa! :)

Ja też raczej siary nie mam, czasami widzę mini przezroczyste kropelki-po2-3 także nawet nie wiem co to. A i to dość rzadko.

• juna Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jestem przerażona tym co się dzieje w niektórych szpitalach. Żona mojego kuzyna urodziła w styczniu, wczoraj trafili do szpitala dziecięcego. Pozwolili jej zostać przy dziecku tylko że względu na to, że karmi piersią. W innym wypadku zero odwiedzin. Jakiś obłęd. 🤯

l22nmg7ydnf5539r.png

Fragmentacja DNA: 42%
    Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊

07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
    22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
    27.07 ET blastocysty
    beta 2.08 (6dpt) 13,59
    beta 5.08 (9dpt) 65,87
    beta 7.08 (11dpt) 154,29
    21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
    24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰

❄️❄️ Na zimowisku
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingwinowa kciuki, dawaj znać jak się sytuacja rozwija. 😁

Faktycznie ruch, niby terminy kwietniowe a tu większość się w marcu rozpakuje 🤣

• kalade Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wrote:
    Witajcie,
    Czy możecie polecić dobrego lekarza do badań prenatalnych w Warszawie?
    Lekarza, który ma bogate doświadczenie i jest naprawdę dobry w tym co robi :)
    Jestem w 8tc i spodziewam się bliźniąt. Moja lekarka kazała się już umawiać na prenatalne a ja nie wiem do kogo iść...
    Polecam dr Roszkowskiego, przyjmuje na ul. Dzikiej w Fertinie. Jeden z najlepszych specjalistów:)

Leoś (*)
    31.07 crio 4AB, 22dpt: serduszko 😍
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pingwinkowa, trzymamy kciuki!;)

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Virad wrote:
    Witajcie,
    Czy możecie polecić dobrego lekarza do badań prenatalnych w Warszawie?
    Lekarza, który ma bogate doświadczenie i jest naprawdę dobry w tym co robi :)
    Jestem w 8tc i spodziewam się bliźniąt. Moja lekarka kazała się już umawiać na prenatalne a ja nie wiem do kogo iść...

Moim zdaniem powinnaś popytać na wątkach dla mam bliźniąt, bo u nas na wątku nie ma bliźniaków.

• Szpilkka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy stosujecie juz sexy jako przyspieszenie porodu? ;)

82dox1hp9jc30rad.png
    gyxwl6d8duuarpfk.png
  • kalade Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:
    My 1-2 razy w tygodniu sobie nie odmawialismy, ale od dzisiak to chyba codziennie zaczniemy 😂🙈

Leoś (*)
    qb3c3e5e32vinlzd.png
  • Ajka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kalade wrote:
    Polecam dr Roszkowskiego, przyjmuje na ul. Dzikiej w Fertinie. Jeden z najlepszych specjalistów:)
    Hej,
    Zajrzałam Waszego wątku żeby podpatrzeć co sie dzieje na końcówce - sama mam termin na przełom kwietnia i maja (ale siedziałam na majowym wątku)...

Chciałam tylko napisać, że bardzo polecam dr Roszkowskiego. Naprawdę świetny specjalista mówię to z perspektywy osoby, która za chwilę urodzi dziecko obarczone wadą wrodzoną.

Roszkowski nie jest wylewny, ale bardzo dokładny i ma ogromne doświadczenie - wiele już widział... potrafi zdiagnozować wiele rzeczy które wprawia w zakłopotania innych lekarzy - pamiętaj ze badania 1 trymestru to nie wszystko, polecam go szczególnie tez do połówkowych...

PS Jak nie bedzie specjalnie miły w trakcie wizyty to znaczy ze jest ok - miły jest dla takich jak ja...

2020 :)
    2023 :)
  • aniaem86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilkka wrote:

Mój mąż nie chce, bo bardzo wyraźnie czuć główkę :) Ewentualnie jakieś zabawy, ale to raczej nie ma takiej mocy :) Ale zmuszać go nie mogę :P

Paulina9191 lubi tę wiadomość

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, mi to się nawet nie chce😒 Czuję się jak słoń z 3 kilowym dzieckiem🤣

• blue_eyed_girl Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2020, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka gratulacje😍
    Pingwinkowa powodzenia, daj nam znać o postępach 🙂

Ja dzis po ciężkiej nocy, już myślałam że coś się zaczyna, bóle miesiaczkowe i bóle pleców, do tego skurcze w większości bezbolesne, od 2 do 4 nie spałam, ale dzięki temu posprzatalam, gdyby nie tak późna pora to byłam gotowa odkurzac🙈 chyba hormony dają mi się we znaki. Chciałam też głowę myć, żeby jakoś wyglądać 🙈🙈.
    Siara mi się pojawia, nie codziennie i raczej mało, ale w nocy momentami czułam jak kapie.

Seksow jeszcze nie próbowaliśmy, zastanawiam się czy jest sens skoro i bez tego mam już takie objawy.
    Czasami mam ochotę, ale wydaje mi się, ze mąż się boi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 12:02

2a723bfcf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio okropnie bolą plecy :( co chwilę zmieniam pozycję to leżę, to siedzę, wstaję.. Strasznie ciągnie lewa łopatka :(
    Chciałabym urodzić w kwietniu więc na razie nic nie praktykuję, chociaż zastanawiam się kiedy zacząć 🙈

Mała mi się naciąga, kokosi, łapie ją za rączki albo stópki-coś małego :D

Aha -herbata z liści malin nie ma dla mnie żadnego smaku-można pić :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 12:17

• eMZetka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dla Mamuś i dużo zdrówka :)

Dziewczyny ile razy dziennie wiesiołek i herbata z liści? Wiem ze już tu bylo, ale chyba nie odkopie tego... Ja już bym bardzo chciala urodzić. Jutro będzie wg om 39.0

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2020, 12:25

Nasz Synuś ❤ 23.06.2017 r. 2280 g

Aniołek 8tc 24.08.2016 r.
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny! I kciuki pingwinkowa :)

Ja mam jakieś takie dziwne rwanie w szyjce od wczoraj. Tzn wczoraj kilka razy, dzisiaj już też. Aż podskoczyłam. Takie ja wiem, jak przy cytologii :D, jakby mi ktoś nagle zarył w szyjkę, myślicie, że się powoli dalej rozwiera? Mały strasznie próbuje się pchać w dół. Ciekawa jestem, czy dociągnę do kwietnia :).

Ja nic nie pije bo jakoś wolę kurde nie przyspieszać, niech wyjdzie jak wyjdzie, ogólnie mam cały czas wrażenie że mam dużo rzeczy niezałatwionych jeszcze

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • Okebu Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. GBS dodatni. Jakoś mnie to nie dziwi i nie wiem dlaczego się tym nie przejmuję.
    Waga przyrasta, już prawie 3kg. Brzuszek nadal nie rośnie i zatrzymał się na 33tc ☹️ to mnie najbardziej martwi. Dr mówił że jak przepływy ok i masą przyrasta to nie ma się czym martwić ale jakoś mnie tym nie uspokoił.

24.07.2019 punkcja
    29.07.2019 ❄
    29.07.2019 transfer 5.1.1
    22.08.2019 ❤
    31.03.2020 👶
    16.02.2022 transfer 3.2.2
    11.03.2022 ❤️
    25.10.2022 👶
  • 1000 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aprielka, gratulacje :)

Pingwinkowa, trzymam kciuki, powodzenia! :)

Juna, pisałam o tym ze dwa dni temu... wyczytałam na Bydgoszczanach... coś strasznego zostawić tak małe dziecko na kilka dni czy tygodni... noworodek to jeszcze chociaż dużo śpi i ogólnie jest mało kumaty... a taki roczniak? dwulatek? Te dzieci wyjdą ze szpitala skrzywione psychicznie...

abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eMZetka wrote:
    Gratulacje dla Mamuś i dużo zdrówka :)

Dziewczyny ile razy dziennie wiesiołek i herbata z liści? Wiem ze już tu bylo, ale chyba nie odkopie tego... Ja już bym bardzo chciala urodzić. Jutro będzie wg om 39.0

Herbata z liści malin od 38 można już 2-3 x dziennie a wiesiołek 2x500 mg.
    To są dane ze szkoły rodzenia bo przyznam, że ja niespecjalnie zgłębiałam temat.

Herbatki dziś spróbowałam bo dotarła.
    Daktyle to jem 1-2- myślałam, że pomogą na zgagę 😑😑ale marnie.
    W notatkach mam żeby wcinać 4-5 szt od 36 tyg.

A teraz kołyszę się na piłce🤦‍♀️ Tak mnie bolą plecy 😖😖

• aniaem86 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale herbatka i wiesiołek nie przyspieszają porodu, one mają działanie uelastyczniające macicę czy jakoś tak, ale nie przyspieszanie :) Ja używam od 34tc, wiesiołek 3x2 tabletki, a herbatkę piję ze 2, 3 razy dziennie.

1267e64ec8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 marca 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniaem86 wrote:
    Ale herbatka i wiesiołek nie przyspieszają porodu, one mają działanie uelastyczniające macicę czy jakoś tak, ale nie przyspieszanie :) Ja używam od 34tc, wiesiołek 3x2 tabletki, a herbatkę piję ze 2, 3 razy dziennie.

Tak zgadzam się- mają wzmocnić i przygotować mięsień macicy :) Cokolwiek to znaczy 😀
    Zresztą ponoć tak jak seks- bo co do tego też różne opinie można spotkać.

‹‹ 399 400 401 402 403 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ