Kwiecień 2020
-
WIADOMOŚĆ
-
diversik89 wrote:Dziewczyny wczoraj o 15.35 na świat przeszedł nasz CUD, 3660g szczęścia i 59dl- Marcysia ❣
Poród porażka 🙈🤣
Po podaniu oxy skurcze krzyżowe od 8 rano, przed 12 rozwarcie na 9 cm, zaczynają się parte i tak do 15 🙈 ostatecznie cc, ponieważ mała nie mogła zejść niżej 🙈diversik89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Diversik, gratulacje! Dzielna babka z Ciebie. Dużo zdrówka dla Was😉😊
diversik89 lubi tę wiadomość
Fragmentacja DNA: 42%
Wynik po 3 miesiącach suplementacji: 5% (!!!) 😊
07.19r. Ruszamy z in vitro (krótki protokół)
22.07 punkcja, zapłodnione 6 komórek
27.07 ET blastocysty
beta 2.08 (6dpt) 13,59
beta 5.08 (9dpt) 65,87
beta 7.08 (11dpt) 154,29
21.08 (25dpt) mamy ❤️😍
24.04.20 nasz Skarb jest już z nami 🥰
❄️❄️ Na zimowisku -
Gabriella to mój ma 2.. a wg USG już powinna być na brzuchu a nie w brzuchu ;P. A najlepsze że poza tym że mi ciąży to wszelkie skurcze ustaly .Ja:endometrioza (laparo 11.2018),
Partner: 4% prawidłowych plemników (dane z 2019r)
Rozpoznanie: niepłodność idiopatyczna
8.07.2019 1 IUI-
29.07.2019- 2 IUI ♥️--> Ur. Małej😍
05.2022- 3 IUI ❤-->ur. Małego 🥰 -
Dla mnie najgorsze było jak wyszła główka, ale fakt to tylko chwila i później jak wypychasz resztę to taka wielka ulga 😁 no ale na mnie położna patrzyła z niedowierzaniem że ja mam takie skurcze i takie rozwarcie i że gadam normalnie.
Gabriella, diversik89 lubią tę wiadomość
-
Mmiśka wrote:Diversik , szpilkka Gratulacje ! aby patrzec i caly wątek będzie rozpakowany
Moja mala ma bunt noworodka w nocy sobie imprezke urządza , chodze nieprzytomna... modle sie zeby to minęło
O, widzę, że nie tylko u mnie wesoło. Młody regularnie od 4 jęczy, stęka i poplakuje, jak gorsza noc to od 2 😕 Dziś jak łaskawie grzecznie spał z pobudkami tylko na jedzenie (chyba w nagrodę, że wczoraj od 19 do prawie 23 darł się jakby go ze skóry obdzierano) to starsza miała o 2 godzinną przerwę w spaniu i na dobre obudziła się o 5:30 🤦
Jak myslicie, zmieszczą się we dwójkę do okna życia? 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 09:35
małżowinka lubi tę wiadomość
-
A tak na powaznie, miała może któraś do czynienia z refluksem u maluszka? Mam wrażenie, że może w tym jest problem, bo strasznie dużo ulewa, wręcz chlusta. I to po każdym jedzeniu, zarówno bezpośrednio po, jak i później. Czasem nawet w trakcie jedzenia. Jak się diagnozuje taki refluks, da się to zrobić przez teleporade? Może jakieś rady?
1000 lubi tę wiadomość
-
Gratulacje diversik!
Pingwinkowa z tym oknem życia trafilas. Dopiero co Zojce mowilam, ze jeszcze jedna taka noc i okno życia czeka na nia szerokim otworem. 😅😅
U nas tez dzis ciezka noc, chyba jakis zbiorowy bunt bobasow. Tak ladnie zawsze spala, a dzisiaj nagle cyc co 15 minut. Ciagiem to nawet godziny dzis nie przespalam. A teraz spi jak susełek.
Na szczescie starsza ładnie spała. A mi nagle hemoroidy zaczely strasznie dokuczac, co dziwne pojawily sie tydzien po porodzie... Chyba podpaski poporodowe mi tak podraznily... Masakryczny bol mi dokucza,a masc nie pomaga. Moze znacie cos super skutecznego?diversik89 lubi tę wiadomość
-
pingwinkowa wrote:O, widzę, że nie tylko u mnie wesoło. Młody regularnie od 4 jęczy, stęka i poplakuje, jak gorsza noc to od 2 😕 Dziś jak łaskawie grzecznie spał z pobudkami tylko na jedzenie (chyba w nagrodę, że wczoraj od 19 do prawie 23 darł się jakby go ze skóry obdzierano) to starsza miała o 2 godzinną przerwę w spaniu i na dobre obudziła się o 5:30 🤦
Jak myslicie, zmieszczą się we dwójkę do okna życia? 😂
-
Paatka wrote:Gratulacje diversik!
Pingwinkowa z tym oknem życia trafilas. Dopiero co Zojce mowilam, ze jeszcze jedna taka noc i okno życia czeka na nia szerokim otworem. 😅😅
U nas tez dzis ciezka noc, chyba jakis zbiorowy bunt bobasow. Tak ladnie zawsze spala, a dzisiaj nagle cyc co 15 minut. Ciagiem to nawet godziny dzis nie przespalam. A teraz spi jak susełek.
Na szczescie starsza ładnie spała. A mi nagle hemoroidy zaczely strasznie dokuczac, co dziwne pojawily sie tydzien po porodzie... Chyba podpaski poporodowe mi tak podraznily... Masakryczny bol mi dokucza,a masc nie pomaga. Moze znacie cos super skutecznego? -
Dziewczyny, do okien życia to podobno teraz podczas pandemii to kolejki... 😉😉
Pingwinkowa, moj mały bardzo dużo ulewal przez pierwsze 8 miesięcy życia, od razu po jedzeniu, godzinę po, przed jedzeniem. Tak ze 20-30 razy dziennie. Ciagle w obrzyganych bluzkach chodziliśmy. W 2 miesiącu życia robiliśmy USG jamy brzusznej, wszystko wyszło raczej prawidłowo, jakiś tam kat miał trochę większy niż powinien co mogło powodować skłonność do ulewania. Lekarz odradził pHmetrie, bo to dość nieprzyjemne badanie po prostu, a u maluchów ulewanie to fizjologia nawet do 1 roku życia. Potem były u nas podejrzenia, ze to alergia na bmk (w testach nie wyszło), jak przeszłam na dietę, to przeszły tez ulewania, ale to było jak miał 8 miesięcy i zaczął wstawac i raczkować, wiec całkiem możliwe, ze po prostu pionizacja pomogła, a gdy zaczął raczkować zamiast pełzać, to ucisk na brzuszek się zmniejszył.
Diversik, gratulacje! 🙂 cholernie długie parte, współczuje.... ale najważniejsze, ze wszystko już za Tobą 🙂Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 10:30
diversik89 lubi tę wiadomość
-
Paatka wrote:Gratulacje diversik!
Na szczescie starsza ładnie spała. A mi nagle hemoroidy zaczely strasznie dokuczac, co dziwne pojawily sie tydzien po porodzie... Chyba podpaski poporodowe mi tak podraznily... Masakryczny bol mi dokucza,a masc nie pomaga. Moze znacie cos super skutecznego?
Mi polozna na ból i obrzmkenie poradziła napar z kory dębu i dodatkowo używałam tantum rosa. No i jak najwięcej wierzyć krocze na podkladzie -
Paatka wrote:Lód przykładałam dzisiaj przez pol nocy bo taki bol mialam...
Sprobuje z tymi nasiadowkami jeszcze. Pozbyłam się ciągnących szwów, to teraz to cholerstwo musiało się przypałętać. 🙄