♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAngell wrote:To ja powiem dziewczyny tak mi starczy to usg.... znajoma robiła sobie właśnie ten test pappa i jeszcze jakieś inne co dość sporo kosztują i jakoś wyszły jej złe te badania i wkoncu w szpitalu którym ona rodziła byli przygotowani na ciężko chore dziecko i tych lekarzy było bardzo dużo przy porodzie .... a znajoma bardzo przeżywała ze chore będzie i okazało się ze dzieciątko zdrowe....
Wiec ja nie wiem na ile te badania gwarantują swoją poprawność.... a ja i tak będę swoje dziecko bardzo kochać ....
A w rodzinie mam tez dziewczynę która urodziła dziecko w wada serca i na usg w tym 12 tygodniu wyszło i na kolejnym już tylko potwierdzali diagonze i samo usg wystarczyło tez by powiedzieć czy z dzieckiem jest wszystko wporzadku....
Rozumiem ze nie wierzysz w te badania. Pappa to statystyka a nie wynik.
Ogólnie jak badanie wyjdzue dobrze rzadko kiedy dziecko jest chore, ale często ryzyko wychodzi wysokie a dzieci rodza sie zdrowe. Dlatego nigdy nie korzysta sie z samego wyniki z krwi tylko uzupełnia sie o usg.
A to co widać na usg zależy tylko od lekarza, co potrafijeśli ufasz swojemu to wystarczy.
Nir ma obowiązki robić badań genetycznych. -
No właśnie .... jak rozmawiam z dziewczynami z mojego miasta to ona chodzą do niego u mnie w mieście jest trzech lekarzy jasna babka i dwóch facetów.... ja zmieniłam lekarza i on tez robi te badania ale nie będzie go w tym terminie co powinnam mieć zrobione to USG wiec jestem u tego drugiego zapisana dziewczyny sobie bardzo chwalą.... mam nadzieje że i ja wyjdę zadowolona i spokojna .... a dziewczyny tej babki nie polecają nie raz któraś do niej pójdzie i za chwile idą do drugiego lekarza na konsultacje i wychodzi ze się nie przykłada .....
Wiem tez ze ten lekarz jak mi pisał to mówił ze mam to badanie i minimum 40minut będę u niego ze on robi wszystko dokładnie i powoli i ze u niego każda dziewczyna na tych badaniach jest długo bo on ma rozpisane pacjentki co godzinę wiec myśle ze on nie idzie na ilość zrobionych badań żeby kasę grzebać tylko dba o dobro -
nick nieaktualnyAngell
Trudno jest znaleźć zaufanego lekarzakażdy ocenia pod kątem swoich doświadczeń i niektóre opinie sa krzywdzące, bo my szukamy kogoś kogo mozna obwinić jak coś pojdzue nie tak, a niektóre sa mylącym zachwalaniem.
Mnie nie przekonują opinię o lekarzach dzuewczyn ktorych ciążę przeszly książkowo, ale to ja juz przeszłam tylu lekarzy ze mam automatyczna nieufność i lekarz na zaufanie pracuje długo
Ważne żebyś byla przekonana a nie sorawdzala po wizycie w necie czy lekarz mówi prawde -
Magda.... tak zgadzam się z tobą i z tym zaufanie do lekarzy .... ja jak pójdę to i tak będę dużo pytać bo u mnie w rodzinie i rodzinie męża są choroby genetyczne są ciężkie wady serca jest tez niedosłuch w znacznym stopniu i siostra moja prócz niedosłuchu to ma mało płytkowość i ma dwie córeczki które maja to samo .... wiec ja będę pytać dużo i powiem ze ja biorę pod uwagę Wszystko....
-
nick nieaktualnyAngell zrób listę tych rzeczy które pojawiły sir w rodzinie, żeby lekarz mogl badać pod tym kątem.
Jako ciekawostkę powoem Wam, ze u bratowej w rodzinie czesto pojawiały sie wady nerek, jakas zla lokalizacja uch ito. Ogólnie nerki funkcjonują dobrze sle sa podatne na infekcje itp.
Bratanek miał operacje w bardzo dobrym szpitalu, na wypisie ma wynik usg nerki rozmiar i położenie prawidłowe. Po pol roku okazało sie ze jednak nerki sa zrosniete u pracują jak jedna, wiex trzeba mocno uważać przy różnych infekcjach.
Ale to jest wada wrodzona, nikt nie widział tego na wczesnych usg, na usg po operacji itp mimo ze zwracano na to uwagę -
nick nieaktualnyMoja nadzieja
Ja narazie mam dużo ciuchów takich co mogę nosić, sukienki, leginsy mam od biegania..
Kupię sobie potem takie gładsze bardziej wizytowe
Ogólnie zaczynam myśleć o porządkach w szafie, żeby pochować te obcisłe ciuszki.. Ale chyba jeszcze chwilę -
nick nieaktualnyJa juz troche zrobilam porzadkow ale dzisiaj kolejna sukienka za mala w ramionach no i taka sciskajaca wiec tez juz wyladuje w rzeczach za malych
zamowilam te leginsy z lidla ale kiedys mi maz kupil i nie bylam zadowolona z nich moze tym razem bedzie lepiej a jak cos po domu bede w nich chodzic
-
hej kobietki ,chwile tu nie zagladałam ,pisałam ze moj tato mial udar lezy w szpitalu
wiec bardzo ciezki okres dla mnie mnostwo stresu ,łez ,nerwow ,mam tylko nadzieje ze z ciąza bedzie dobrze 21.09 mam wizyte u lekarza i znow sie bardzo denerwuje czy oby ostatnie wydarzenia zle na mnie nie wplyneły czy wszystko bedze ok a wiadomo ze jak sie czeka to czas jakos wolniej płynie .Pomimo jestem dobrej mysle ze wszystko sie ułozy
Jakos ostatnio mam sporowy brzuch ciezko sie dopiąc a to przeciez jeszcze chyba za wczesnie na to a tu juz taka pileczka sie robija 37lat on 37 lat
2006 ( 16 tydzień, łyzeczkowanie) [*]
2008 synek
2010 córka
29.09.2020 (biochemiczna) 9/10 [*] -
KORRALIKK wrote:A jak podchodzicie do farbowania włosów? Już mam taki odrost i się zastanawiam.
Ja nie farbuje, mam naturalne. W pierwszej ciąży farbowałam na ślub na rudo u fryzjera i złapało mi pół głowy przez hormony, musiałam poprawiać 🤷♀️
Farbuj śmiałoWiadomość wyedytowana przez autora: 14 września 2020, 18:39
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Krwiaka nie ma!!!!
Dzidziuś ma już prawie 3cm!
Wszystko okizOsIa88, Mojanadzieja, Angell , Roksi, Desperatka_87, Annie1981, nesssssa, Tysia89, Mania12, Jaszczureczka, beti97 lubią tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Olciak wrote:Krwiaka nie ma!!!!
Dzidziuś ma już prawie 3cm!
Wszystko oki
Ale Ci zazdroszczę... obym i ja usłyszała dziś taka wiadomość, ze już go nie maa nadal plamisz? Duży on był? Ja za godzinę wizytuje, trzymajcie kciuki!
Olciak lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualny
-
Mojanadzieja wrote:Teraz farby są bez szkodliwej chemii ale trzeba przeczytać na opakowaniach czy mają amoniak... Teraz bez amoniaku są farby. 😊
Monia na pewno jest wszystko dobrze, a jak z ojcem?
Chyba jest lepiej?ja 37lat on 37 lat
2008 synek
2010 córka
29.09.2020 (biochemiczna) 9/10 [*] -
KORRALIKK wrote:A jak podchodzicie do farbowania włosów? Już mam taki odrost i się zastanawiam.ja 37lat on 37 lat
2008 synek
2010 córka
29.09.2020 (biochemiczna) 9/10 [*]