♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jaszczureczka wrote:Z kalkulatorów przyrostu masy w ciąży to ja korzystam akurat z tego, bo od razu jest wykres gdzie jestem w danym tygodniu - szkoda, że zazwyczaj w górze...
https://www.calculator.net/pregnancy-weight-gain-calculator.html
Chyba nigdy w zyciu nie wyzbędę się nawyku kontrolowania wagi. Jakby nie patrzeć, to od 18 lat jestem na 'diecie'. w takim znaczeniu, że się kontroluję, a nie głodzę. Ale podobnie jak Belldandy jakby nie własna praca, to nie byłabym szczupła.
-
nick nieaktualnyU mnie dzisiaj mega wnerwienie. Najpierw telefon z pracy że nie wpłynęło stare l4 lekarz zawalił a ja zawaliłam ze pierwszy raz nie zadzwoniłam i nie zapytałam się ze wpłynęło. Potem oczywiście mąż na dokładkę ma pretensje do mnie o rzeczy na które ja nie mam wpływu. Kolejna rzecz lekarz pomimo iż mam podstawy że powinnam być skierowana na cc z powodu wad wzroku potrzebuje zaświadczenie od okulisty bardzo ciekawe ze niektórzy od razu dostają skierowanie na cc nawet jak podstaw nie maja do tego a znam wiele takich kobiet. Dzień ogólnie uważam za stracony i teraz się już położyłam i wiem żeby nic nie robić bo jak się tak źle toczy dzisiejszy dzień to nie będę już dokładać wiec postanowiłam ze jutro odbiorę laptop bo nie będę się wkurzać jeszcze tym.
Jeśli chodzi o rozmiary to ja bym się tak w 56 nie zaopatrywała za dużo bo może okazać się że szybko z tego wyrośnie a jak się urodzi rzeczywiście małe i będzie pływać w tych ciuszkach no to można zawsze domówić ja mam 3 komplety bodziaków z długim rękawem i półśpiochy w rozm 56 planuje dokupić jeszcze body z krótkim rękawem i pajace ale w podobnej ilości. Jesli chodzi o kombinezon to nawet się nie będę zastanawiać i biorę 62. Kupiłam też body z tchibo w rozmiarze 62 ale wychodzą bardziej na 68.
Załatwiłam też sobie dzisiaj położną ma do mnie dzwonić co tydzień i po urodzeniu przyjdzie mnie odwiedzić.Olciak lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZapomniałam dopisać malutka ma się dobrze nie wiem jak ja to robie ale zawsze jak lekarz mówi o wadze to ja jestem myślami gdzieś indziej
ale chyba usłyszałam 430 g.
Z dobrych wiadomości pozbyłam się infekcji prawdopodobnie tymi cytusami bo wyniki mam rewelacyjne:D zas musze na nie uważać bo dostaje uczuleń. Coś za coś. Czeka mnie teraz krzywa cukrowa:/ i badanie na toksoplazmozę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 13:56
Mojanadzieja, zokeia, Gemma19, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
zOsIa88 wrote:U mnie dzisiaj mega wnerwienie. Najpierw telefon z pracy że nie wpłynęło stare l4 lekarz zawalił a ja zawaliłam ze pierwszy raz nie zadzwoniłam i nie zapytałam się ze wpłynęło. Potem oczywiście mąż na dokładkę ma pretensje do mnie o rzeczy na które ja nie mam wpływu. Kolejna rzecz lekarz pomimo iż mam podstawy że powinnam być skierowana na cc z powodu wad wzroku potrzebuje zaświadczenie od okulisty bardzo ciekawe ze niektórzy od razu dostają skierowanie na cc nawet jak podstaw nie maja do tego a znam wiele takich kobiet.
Z tym cc to już nie jest taka prosta sprawa.. W sensie w zeszłym roku zmieniło się prawo i nawet jak masz zaświadczenie/skierowanie od lekarza swojego, że masz wskazania do cc, to decyduje lekarz na porodówce. Chcą obniżyć ilość cesarek,żeby się statystyki zgadzały. Jak mi to lekarz powiedział, że on oczywiście mi napisze wszystko tak jak trzeba, bo wg niego jak najbardziej są wskazania, ale żeby się nie nastawiać, bo to wcale nie musi być respektowane. To jest w tek chwili bardziej prośba..
To jest dla mnie chore,że przez 9 miesięcy ktoś prowadzi ciążę,więc zna temat itd, a na koniec dnia trafia się na oddział i wcale cesarki nie będzie, bo ktoś nie uzna wskazań.. Taka sytuacja..
-
Ja nawet nie rozróżniam rodzajów ubrań dla dziecka 😁 kojarzę tylko body 😂
ZosIa88- to normalne, że.musisz pójść na konsultacje okulistyczne, tak jak ja byłam u neurochirurga..z tym L4 to słabo, co się robi w takiej sytuacji?
Wydaje mi się że wyjściem z tej sytuacji jest prowadzenie ciąży u lekarza, który pracuje w szpitalu, w którym się rodzi. Wtedy on umówić się w terminie, kiedy będzie miał dyżur i o podejmie wcześniej ustalona decyzję jak rodzić. -
nick nieaktualnyJa mam coraz większe wątpliwości co do porodu w tym szpitalu jedynie mnie przekonuje stopień i mój lekarz że tam pracuje bo położne ponoć tragedia wiec az się boje a od nich dużo zależy. Jeszcze mam opcje iść do mojego szpitala odymator juz mi powiedział że nie ważne gdzie będę rodzić przyjmą mnie ale tutaj 1 stopień ale są też porody rodzinne a w tym co planuje nie ma.
-
Ja to podostawalam tyle ciuchów że muszę je posegregowac i zobaczyć czego mi brakuje.
ale to jak kupimy jakaś komode lub szafę
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Mojanadzieja wrote:Słuchajcie od wczoraj w podbrzusze mnie dziecko kopie. Ale odczuwam to aż od strony krocza. Tak jakby przy szyjce kopała. Oczywiście czułam też 2 godziny temu kilka cm pod pepkiem ciut z prawej strony... Czy wy też tak macie od czasu do czasu... Tak się ułożyła ze w tamtym tyg do sob ciągle sikałam, a teraz mnie gdzieś przy szyjce kopie.
Uderza w pęcherz i tak się odczuwa, moje posladkowo ułożone to tylko podskakuje i tez czuje nisko np w pachwinach tak mi się wydaje, a dno macicy mam zaraz pod pępkiem, około 1 cm i tam ma glowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 15:48
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyokazało się że w pracy mieli jakiś nieład bo l4 wpłynęło i nie potrzebny stres
kiepski dzień.
Skontaktowałam się że lekarzem i sprawdziła okazało się że wpłynęło i do pracy i do ZUSU głupia sytuacja nie wiem jak oni to przeoczylisama nie wiem co się w takiej sytuacji robi chyba będę za każdym razem dzwonić i pytać czy wpłynęło żeby spać spokojnie
Nie mam problemu z rozróżnianiem ciuszków jedynie co to obawiam się czy moja głowa ogarnie jak ubrać mała żeby nie było za ciepło albo za zimno wiadomo że jak będzie lato to nie będę ubierać nie wiadomo jak . Wczoraj kolezanka polecila mi też parasol do wózka a ja myślałam że to gadzet nie potrzebny tak jak kubeka ona mi pisze że to bardzo potrzebne .
-
Dziewczyny, wcześniej raczej nie sprawdzałam ale ostatnie kilka dni mam temp. 37, 36.9. Macie podwyższoną w ciąży? W sensie że nie 36.6?
-
Kora88 wrote:Dziewczyny, wcześniej raczej nie sprawdzałam ale ostatnie kilka dni mam temp. 37, 36.9. Macie podwyższoną w ciąży? W sensie że nie 36.6?
Ja miałam podwyższona jak byłam po raz pierwszy w szpitalu, ale to chyba z tych bóli..
Zazwyczaj mam nawet ponizej 36 lub 36-5-6Ja w domu nie sprawdzam, tyle co szpital, lekarze itp
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 listopada 2020, 16:42
Kora88 lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Mi w 20 tyg mówiła, że to normalne czuć nisko kopniaki, ze względu na to, że macica nie jest jeszcze wysoko. Teraz dopiero czuje wyżej.
Temperaturę tez miałam podwyższoną w pierwszej ciąży Teraz na początku tez miałam, ale ostatnio nie sprawdzałam.
Jestem tego samego zdania, że zaświadczenie lekarza prowadzącego powinno być już wskazaniem do CC. I wydaje mi się, że w większości lekarze na porodówkach na to idą, bo kto weźmie na siebie odpowiedzialność jak coś pójdzie nie tak? Poprawcie mnie jeśli się mylę.
Młody już mocno i coraz częściej kopie. Zacznie się oj zacznie..
-
Ja czuję tylko, że pływa, i to nie codziennie.
Ale ciężko mi spać w nocy, najlepiej mi się zawsze spało na brzuchu, teraz się kręcę w nocy sto razy z lewego na prawy, ma prawym boku zaczęła mi bardzo zgaga doskwierać, więc na lewym lepiej. Do tego się mocno rzucam, mąż marudzi, że gniotę małego i robię mu łubudubu, ale aż sama nieraz się przebudzę, bo tak mocno się odwracam i spadam na bok brzucha. Muszę się tego oduczyć.
Ja piję ze 4 herbaty dziennie różnego typu -najczęściej rumianek, bukiet ziół, owocowe, ale zieloną też, bo lubię. Oprócz tego popijam wodę i kawa rano. -
nick nieaktualnyJa praktycznie w ogóle herbaty nie pije zielona mi odradził lekarz . Czarna szkodzi mi na żołądek wiec bardzo sporadycznie chyba piłam w tamtym tygodniu 1 a owocowej to już w ogóle pije albo soki pomarańczowe albo wodę albo rano kawę zbożową jeszcze w aptece kupilam sok żurawinowy i jego też pije. Ze spaniem ostatnio nie mam problemu i narazie nie mam zgagi oby znowu nie wróciła niech da trochę pożyć.
-
nick nieaktualnyKORRALIK jesli się pojawiła zgaga to trzeba tez jedzenie zmodyfikować ogólnie to ostre słodycze nasilają zgagę wiec lepiej na chwile wyeliminować.
Ostatnio moje odrycie ze mandarynki mi pomagają na takie dolegliwości i mam zapasmigdały też mam w razie czego schowane. Niektórym mleko pomaga.
-
Kora88 wrote:Dziewczyny, wcześniej raczej nie sprawdzałam ale ostatnie kilka dni mam temp. 37, 36.9. Macie podwyższoną w ciąży? W sensie że nie 36.6?
Ja mam praktycznie cały czas miedzy 36,8-37.0Kora88 lubi tę wiadomość
-
KORRALIKK wrote:Wczoraj kupilam tabletki na zgagę graviscon, chciałam syrop, ale nie było akurat. Ulga natychmiastowa, ale na chwilę.
Też mam graviscon... Już pół opakowania poszło hehe.Córeczka 36+5tc 2300g 52cm miłości 🥰 16.03.2021r
Synek 39+0tc 3820g 57cm miłości🥰 1.12.2022r
°1IUI 15.08.2017°2IUI 18.09.2017°3IUI 19.12.2017
♦️ #1ivf AID 21.11.18cykl rozpoczęty icsi |9.12transfer 23.01.19r [*] 8tc6d puste jajo
♦️#2ivf AID icsi 31.05.2019 (8Ax2) 3dniowycb
♦️#3 ivf AID KRIOBANK 4.05.2020 protokół dlugi¦20.06.2020r punkcja. Mam❄️❄️❄️❄️
🌺 17.07.20r FET 3AA, wlew + emryoglue
5dpt II blada kreska ¦7dpt bHCG 55/Prg 39¦11dpt bHCG 314/pgr 38¦14dpt bHCG 726/prg 26.05¦17dpt bHCG 2022¦27dpt ♥️127/min
♦️19.02.2022r transfer 2BB cb
♦️18.03.2022r transfer 1BB i morula
4dpt II kreska,5dpt bHcg 24,prog 33.20,7dpt bHcg 62,10dpt bHcg 202.90,prog 46.430 INNE LABO,12dpt bHcg 457,15dpt bHcg 1479,pog 23.60,28dpt ❤ 129/min, 12t4d 6.41cm ❤️162/min