♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, już trochę mnie tutaj nie było. Ale wasze maluszki już duże 💞Ja dopiero mam wizytę 9.01 😑😑
Dzisiaj trochę podlamalam się wchodząc na wagę.. Ja nie wiem czy z powietrza tyje czy co. W 2 tyg chyba już 4kg przytyłam. Zbytnio ruszać się nie mogę że względu na szyjkę.. Ale już jestem ciekawa co mi powie lekarz na szybkie tycie. Bo do wizyty z penwoscia przez święta wrzucę parę kilo 🤷♀️🤦♀️ jak to u was teraz wygląda? Zauważyłyście że szybciej tyjecie?
A u nas święta na luzie. U teściowej. Więc nic nie musimy szykowac tylko prezenty dla dzieciaków 😉 -
Dorciax, ja w pierwszym trymestrze praktycznie stałam z wagą a teraz mi się ruszyła.
Ale też brzuch mi bardzo rośnieJuż mam jak w 9 miesiącu wiec nie dziwne, że i kilka kg przybrałam.
Potem będzie co gubićDorciax lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Lucy91. Gratuluję 24 tygodnia 🙂
zokeia. Gratuluję studniówki 🙂
Ja dziś zaczynam 24tc. Te liczby są przerażająco duże. Pamiętam odliczanie 8, 9, 10 tc a teraz już dwadzieścia kilka, za chwilę będzie trzydzieści kilka 😉Olciak, Lucy91, zokeia lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Olciak wrote:Dorciax, ja w pierwszym trymestrze praktycznie stałam z wagą a teraz mi się ruszyła.
Ale też brzuch mi bardzo rośnieJuż mam jak w 9 miesiącu wiec nie dziwne, że i kilka kg przybrałam.
Potem będzie co gubića dużo od początku przytyłaś?
Mi tam nie chodzi też o wygląd, tylko bardziej żeby lekarz nie nagadal mi na wizycie ze nie wolno tak szybko tyc 🤦♀️ -
Ja poki co przytyłam 4.4, ale pewnie już jest coś wiecej. Pytam dzisiaj męża „wyglądam grubo? „ oczywiście odpowiedział tak jak powinien „NIEE!” , ale za to moja dwulatka z taka pewnością w głosie „Taaak!”. Dzięki córcia
Ta ciąża mi bardzo szybko mija. Poki co nie cierpię na bezsenność, ale zacznie się jak pójdę na chorobowe. Mam nadzieje ze dzisiaj dojdzie jedna paczka z prezentami, a jutro dla córci, kupiliśmy jej domek dla lalek, widzę jak bawi się malutkim domkiem od siostry. Chciałam kupić little dutch bo jest piękny, no właśnie piekny wizualnie, ale wybrałam inny ze względu na więcej funkcji, ciekawsze zabawy przy nim.misskity, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
M85t o jakże Ci zazdroszczę!😭 Od kilku dni kiszę się w domu, bo normy powietrza są tak przekroczone,że nie da się wyjść. W sobotę podjechaliśmy na zakupy i wieczorem Młoda miała same czarne kozy w nosie, więc po prostu dramat. Uroki mieszkania w Krakowie. Ileż bym dała za spacer nad brzegiem morza. A tu jeszcze te obostrzenia i zerowe szanse na jakikolwiek wyjazd 🥺
Dorciax, też mam wizytę dopiero 7.01. W sumie nie mam zbyt często wizyt,bo odpukać wszystko jest dobrze i tak ostatnio sobie liczyłam,że z taką częstotliwością, to czekają mnie jeszcze może 4 wizyty przed porodem 🙈 Bo to prawda, ciąża tak na przełomie roku mija okrutnie szybko.
U mnie brzuch jest ogromny. Z córką miałam taki dopiero miesiąc, półtorej później, ale za to waga stoi. Nogi mi zeszczuplały chyba od noszenia tego słodkiego ciężaru, więc wszystko się wyrównuje. W sumie w moim przypadku nawet wskazane, by za dużo nie przytyć, ale zupełnie się nie pilnuję. Za to lekarkę trochę okłamuję i co wizytę dodaję sobie kilogram, pół, żeby się nie nakręcała 😂Dorciax lubi tę wiadomość
-
Aha to jeszcze dodam, że też czekam z niecierpliwością na kuriera. Cały dzień wypatruję go z okna. Ma mi przywieźć nową deskę klozetową, bo w weekend stara pękła mi pod tyłkiem 🙈 To tak w temacie, że nie tyję. No chyba, że prócz deski powinnam domówić nową wagę 😂😂😂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 12:55
Dorciax, *SmoczycA* lubią tę wiadomość
-
Mańka to prawda, że mieszkanie nad morzem ma takie plusy, że można zawsze wybrać się na spacer na plażę. Na szczęście ludzie mają coraz więcej świadomości i w ciągu kilku lat jakość powietrza powinna się poprawić. Sama na to liczę bo budujemy dom w starszej części miasta w którym mieszkamy i czasami jak ludzie zaczną palić byle czym to ciężko wytrzymać.
Mańka lubi tę wiadomość
-
Mańka wrote:Aha to jeszcze dodam, że też czekam z niecierpliwością na kuriera. Cały dzień wypatruję go z okna. Ma mi przywieźć nową deskę klozetową, bo w weekend stara pękła mi pod tyłkiem 🙈 To tak w temacie, że nie tyję. No chyba, że prócz deski powinnam domówić nową wagę 😂😂😂
wczoraj przydarzyło mi się to samo
tylko my mamy dwa kibelki więc awaryjnie chodzimy do drugiego
Mańka lubi tę wiadomość
-
Dorciax wrote:No to prawda
a dużo od początku przytyłaś?
Mi tam nie chodzi też o wygląd, tylko bardziej żeby lekarz nie nagadal mi na wizycie ze nie wolno tak szybko tyc 🤦♀️
A co Ci powie? Ja nie tyłam na poczatku jak miałam ruch, a jak leżę 11 tyg plackiem, to mam 11 kg na plusie.. nie jem dużo, w szpitalu ciagle tylko, ale Pani mało je, ale boli, brak apetytu... i jakieś same spalone dania. Dzus 3 zwęglone placki ziemniaczane po których żołądek może bolec tylko .
Mówiłam nawet, ze tyje szybko , a on ale Pani tylko leży plus tyle hormonów, to co się Pani dziwi... będzie dobrze. I z niedowagi startowałam.
Ostatnie foto z przed tygodnia jak jechałam do szpitala
I teraz jak leżę mam coraz gorsze problemy z wc. Od piątku nie byłam i tylko położne nosem kręcąWiadomość wyedytowana przez autora: 19 marca 2021, 05:39
misskity lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Bell ty masz inna sytuację. Już od praktycznie początku ciazy rzeczywiście leżysz, więc nie ma co się dziwić. I lekarze dobrze Ci mówią.
Ja się boje że coś nie ogarniam tej mojej cukrzycy. Ostatnio rzeczywiście sobie pozwoliłam na trochę grzeszków. I cukry były różne.. -
Ja jak byłam chuda tak dalej jestem - tylko brzuch jak mała piłka. Zaczęłam też poruszać się jak dostojna krowa
.
Tak jak do tej pory byłam bardzo dumna ze swojej, w moim przekonaniu, bardzo zdrowej diety tak teraz okrutnie ciągnie mnie do słodyczy. Na razie raczej wygrywam z tą pokusą ale trochę się sobie dziwię, że patrzę przychylnie na produkty które do tej pory traktowałam jak patologię dietetyczną. Ciąża mąci mi w głowie ale nie mam zamiaru się temu poddać i dostać cukrzycy. Zawsze kiedy wygram z pokusą kupna czekolady czuję się silniejsza i tego się trzymam.
Czy są tu jakieś nowoczesne-eko-mamy czy będę pierwsza? Zaczęłam już czytać o pieluchach wielorazowych i czuję, że to cos dla mnie. Postanowiłam też nie kupować na razie gondoli. Zagłębaim się w temat rodzicielstwa bliskości i coś czuję, że może będę nosić dzidzię w chuście a za jakiś czas od razu "hop" do spacerówki.
Dorciax, Mańka lubią tę wiadomość
-
Czarnaporzeczka, mnie też ciągnie do słodkiego. W ogóle do wszelkiego jedzenia, nie ważne czy zdrowego czy nie hehe 🤦♀️🤦♀️ a jak myślę o swietach to już mi ślinka leci. Mam ochotę na wszystko 😂
-
U mnie 3kg na plusie a brzusio duży
https://naforum.zapodaj.net/2ac784e02deb.jpg.htmlAnnie1981, Dorciax, Roksi, misskity, zokeia lubią tę wiadomość
Szymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
Czarna porzeczka ja w zyciu bym się nie porwała na wielorazowe...
noworodek i po 12 kup na dobe robi
to nie moja bajka
[*] 2014 i 2016 -
Ciesze się, ze znów jestem sama bo miałam taka babkę po terminie co zamiast chodzić po korytarzu to od łóżka do łóżka... ważyła chyba ze 150 kg, sapała jak lokomotywa i miała takie klapki mega głośne...
Aja ledwo z bólu wyrabiam, chce leżeć w ciszy/ przysypiam a ta tylko uff, ahh i tup tup moje łóżko- jej łóżko i to się jeszcze trzymała mojej ramy jak chodziła, a mną trzęsło ;/
Plus kocham jak ktoś chrapie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 18:44
[*] 2014 i 2016 -
Mi ostatnio waga wskazywała 76kg, a dziś rano niespodzianka... 73kg, już dawno tyle nie widziałam
po kąpieli wieczorem sprawdzę znowu, bo rano musiało dojść do jakiejś pomyłki hehe. Rano byłam na ćwiczeniach, potem skończyłam króliczka na szydełku, zrobiłam takiego z szeleszczącycm uchem i piszczałką. Wydrukowałam listę wyprawkową, żeby już zaznaczać, co mam, notować gdzie i co zamawiać. I męczy mnie dziś zgaga, ale tak, że Gaviscon co 30 min brałam, mleko popijam i migdały wcinam. Ulga na chwilę i znów.
Ostatnio posluchalam o chustonoszeniu i napewno skorzystam z takiej usługi, żeby się nauczyć, w mojej szkole rodzenia jest położna, która się w tym specjalizuje. Ale z gondoli nie zrezygnuje, myślę, że przez dobre pół roku posłuży, a nie zawsze będę chciala mieć małego przy sobie, niech też wygodnie rozprostuje się podczas snu na spacerzepieluchy wielorazowe bym spróbowała, ale nie przy pierwszym dziecku, nie czuje się na siłach jeszcze tego tematu ogarniać, czytać i dowiadywać się co i jak.
-
Mimo, że jestem za wielorazowymi pieluchami, swego czasu miałam na nie zajawkę, ale tak jak Bell nie chce mi się, jak przypomnę sobie ilość kupek w ciagu doby, podziękuje. Podziwiam za wytrwałość.
Jeszcze tylko jutro i może uda mi się coś odetchnąć. Czuje, że moje ciało jest już zmęczone, a młody dobrał kg , bo już mi ciąży, doszedł kaczy chód i trudności w oddychaniu.
-
My dziś bylismy w 8 gwiazdkach i wiemy tyle, ze nic nie wiemy 😅 pokazywał nam różne opcje ale u nas nie ma isofix(przygotowanie jest ale nie ma adapterów), wiec teraz się zastanawiamy co zrobić-montować czy nie. Teoretycznie jak pytałam to obie opcje są równie bezpieczne. Wiec do przemyślenia.
Jutro ide na badania, za tydzien wizyta. Jak myślicie, jeśli w maju przed ciąża robiłam toxo i teraz mam powtorzyc to powinnam zrobić to w tym samym labolatorium czy mogę w innym? ( wcześniej chodziłam do cdl a teraz diagnostyka 🤔).
Mąż skończył odnawiać komodę, kolor taki pistacjowy ale przez słabe swiatlo zdjęcie tego nie oddaje..ma jakieś 20 lat i była w moim pokoju 😁 niektórzy są przeciwni malowaniu ale w takim wydaniu jakos bardziej mi się podoba 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2020, 19:15
Mańka, zokeia, Annie1981, Desperatka_87, Dorciax lubią tę wiadomość