♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
belldandy wrote:5+6 tc to chyba jeszcze czas.. w szpitalach na IP mogą mieć gorsze USG... może inny lekarz?
Masz objawy ciąży, mdłości itp, woec hormon rośnie
Beta tez ta w stopce Ci ładnie przyrosła 🤷♀️ -
nick nieaktualny
-
Dorciax. Mamaginekolog pisze tak:
"Pęcherzyk żółtkowy pojawia się ok. 5 tyg + 2 dni do 5 tyg + 5 dni. Zazwyczaj gdy pęcherzyk ciążowy(GS) ma średnicę 8-10 mm.
Jeżeli pęcherzyk ciążowy ma średnice 25 mm i nie ma pęcherzyka żółtkowego świadczy to o tym, że jest to tak zwane puste jajo płodowe".
U Ciebie jest tak na pograniczu, więc jeszcze nie wszystko stracone, a do 25mm to Ci jeszcze dużo brakuje 😉 Trzymam kciuki, żeby kropek się znalazł 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 21:43
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Zrobiłam wieczorem test, 3 dni po pierwszym i druga kreseczka jest mocniejsza. Mam nadzieję że kropek rośnie. Mój mąż już mówi o nim syn. Ciekawe czy ma rację 🤔 Dorciax na IP mają słaby sprzęt , ja bym zrobiła USG na lepszym sprzęcie. Być może to błąd aparatu. Przy drugiej ciąży na pierwszej wizycie lekarz stwierdził że jeszcze nie ma serduszka , gdzie ja byłam pewna że już zobaczę . Widział pęcherzyk ale zarodka już nie. Na widok mojej miny jeszcze raz spróbował i udało się znaleźć kropka. A tak bym znowu czekała 2 tyg w stresie.
Roksi, Ekta lubią tę wiadomość
-
beti97 wrote:Zrobiłam wieczorem test, 3 dni po pierwszym i druga kreseczka jest mocniejsza. Mam nadzieję że kropek rośnie. Mój mąż już mówi o nim syn. Ciekawe czy ma rację 🤔 Dorciax na IP mają słaby sprzęt , ja bym zrobiła USG na lepszym sprzęcie. Być może to błąd aparatu. Przy drugiej ciąży na pierwszej wizycie lekarz stwierdził że jeszcze nie ma serduszka , gdzie ja byłam pewna że już zobaczę . Widział pęcherzyk ale zarodka już nie. Na widok mojej miny jeszcze raz spróbował i udało się znaleźć kropka. A tak bym znowu czekała 2 tyg w stresie.
Z reguły w prywatnych gabinetach i w lepszych klinikach maja spoko USG i dobre powiększenie, a np na Ujastku na IP monitor do USG To wyglądał jak te dawne komputery z dupa, a obraz taki czarno biały z mrówkami... śniezylo tak, ze masakra...
Natomiast u mnie w szpitalu na IP maja ok USG, ale tez nie maja np takiego powiększenia jak mój gin u siebieOlciak lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Dorciax wrote:Ostatnia miesiączka 6.07, 5+6 dzisiaj. Testy pozytywne wyszly już w 24 dc więc owulacja była wcześniej niż zawsze. Pecherzyk ma już 10.6 mm i nie ma ciałka żółtego. Mam mocne plamienia.. Głównie brązowe. W szpitalu powiedzieli że możliwe że już beta mi spada. Żebym lepiej sprawdziła.
Faktycznie trochę daleko jesteś z wiekiem ciąży, ale jak na wielkość pęcherzyka, to ciaza dIe wydaje młodsza, wiec może jeszcze nic straconego i pokaże się zoltkowy..
Dali Ci duphaston ?Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Duphaston że względu na wcześniejsze poronienia biore i tak. 2x1.
Szczerze nie robię sobie większych nadziei, coś czuję że mamy problem z genetyka.
Dzięki dziewczyny za wsparcie! ❤️❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 23:01
Olciak lubi tę wiadomość
-
Dorciax wrote:Duphaston że względu na wcześniejsze poronienia biore i tak. 2x1.
Szczerze nie robię sobie większych nadziei, coś czuję że mamy problem z genetyka.
Dzięki dziewczyny za wsparcie! ❤️❤️
Ja wierze i trzymam kciuki ! Puste jajo się diagnozuje jak pęcherzyk ma 25 mm, Ty nawet w połowie tego nie jesteś !Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ja w szpitalu..
wczoraj znowu lekkie plamienia i silny bol jajników/pachwin do tego chyba szykuje się zapalenie pecherza..🤔 na razie lekarz zrobił usg i wszystko wydaje się być ok 5t3d czyli tak jak z miesiączki
poczekamy na wyniki krwi i moczu..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 06:25
-
zOsIa88 wrote:Mi dzisiaj pies na brzuch skoczył wprawdzie nie jest wielki maltanczyk ale jest nieobliczalny
i musze siedzieć z poduszką.
Spokojnie, do brzucha kropkowi jeszcze daleko 😉 Mam na stanie dwulatkę i niemowlaka. Musiałabym chodzić z przywiązaną poduszką 24h 😃zOsIa88 lubi tę wiadomość
🌈 A. 2018
🎀 F. 2020
🖤 🖤 🖤 -
Hejka, wczoraj nie pisałam, bo wylogowało mnie, a na telefonie nie znam hasła i nie chciało mi się kombinować. Dużo się zadziało, dziewczyny uważajcie na siebie i wracajcie do sił, na szpital będzie czas za 8 miesięcy
u mnie wczoraj objawy ustąpiły, nie mam mdłości, ale wcinam ciągle migdały jak już kupiłam, może działa zapobiegawczo
dziś wracam do pracy po urlopie, mamy przeprowadzkę, więc trochę pracy mnie czeka, muszę coś wymyślić, żeby nie dźwigać
My się nie przytulamy, póki gin nie powie, że można... choć trudno wytrzymaćDziś miałam mieć wizytę, którą odwołałam na rzecz piątku, pewnie dziś zobaczyłabym zarodek. Trzeba czekać do 26.08
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 07:49
Ekta lubi tę wiadomość
-
Ja miałam ciężką noc, budziłam się z pragnienia (piję jak smok) i na siku.
Czy Was też bolą kości/ mięśnie jak na grypę? Nie wspomnę o plecachSzymon urodzony 08.04.2021 g. 12.15 waga 3950g wzrost 59cm
❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
Pierwsza ciąża- Aniołek 13 tc (10.04.2020)
-
nick nieaktualnyKORRAlIKK ciesz się ze ustapily ja pierwsza noc przespalam bez zgagi mdlosci jupi najgorzej tej zgagi nie lubie juz 2 opakowanie migdałów zaczynam niektorym tez mleko pomaga
Dory takie schizy mnie dopadly tak to juz jest jak sie dlugo starało o dziecko i na koncie sa tez nie udane.
Miłego dnia 🌞🌞🌞😊 Roksi kciuki za wyniki i wychodź ze szpitala 😘
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 sierpnia 2020, 08:11
Roksi lubi tę wiadomość
-
zOsIa88 wrote:Roksi kciuki za wyniki i wychodź ze szpitala 😘
Na razie czekam za wynikami i zostaje do jutra, trzymajcie kciuki 😊Desperatka_87, Olciak, Tysia89, Ekta lubią tę wiadomość
-
Roksi. Trzymaj się.
My wczoraj pierwszy raz, od pozytywnego testu, zdecydowaliśmy się na przytulanki. Niestety pojawiło się plamienie. Czytam, że to normalne, że może jakieś naczynko pękło, tym bardziej, że ja jestem na heparynie, także trochę mnie to uspokaja, ale z tyłu głowy jest lęk. Jutro mam USG, to zobaczymy czy wszystko jest ok.Roksi, Czarna_porzeczka, Ekta lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
ROKSI 3mam mocno kciuki!
Będzie dobrze!!
Ja się stresuje mocno bo mam ciągle pokrzywkę.
Pojawia się i znika na całym ciele...
Dziś mam o 16 wizytę u ginekolog, żeby to zobaczyła i potem dermatolog albo alergolog...
Masakra!Roksi lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc