♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Patrzcie... to są pierwsze ubranka jakie Kupiłam w ciąży w 2014 roku... dla pierwszego syna. Rozmiar ponizej 1 miesiaca także coś mam takich malutkich, a on w to wchodził majac 4 kg i 55 cm ... aż ciężko uwierzyć ze są mniejsze jeszcze w sklepach
Olciak, zokeia, misskity, Annie1981 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Ja kupiłam komodę normalną w sklepie meblowym w moim miasteczku.
Przewijak kupie taki nakladany na komodę chyba.
Ja dziś zamówiłam materac do wózka i wanienkę ze stelażem!Jestem z siebie dumna.
belldandy, zokeia lubią tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
To chyba tylko ja mam taki zwykły usztywniany przewijak na łóżeczko
Ja od jutra zabieram się za pranie i przebieranie ciuchów... mam kilka worków 🤦♀️ Co brzydkie od razu do kosza.
Prasowac nie dam rady, ale chce poprac.
Najpierw ubranka, potem otulacze, koce, śpiwór, cały fotelik, prześcieradełka, te falbanki do kosza mojzesza itp
Jutro tez przyjdzie mi kilka paczek, czekam na butelki TT dokupiłam za 50% nowe na vinted, prześcieradła dla synów i 2 nowe do lozeczka. Wszystko we wzory
Akcesoria do samochodu typu nabłyszczacz, gąbkę i płyn do rys, super tym się myje stelaże wózkówwszystko schodzi.. szczególnie z tych plastikowych stokke
H&m jeszcze nie nadany.. czekam tez na zaworki do laktatorow, na Amazonie są za grosze.
I ostatnia muszę zamówić przesyłkę z kolorowymi pieluszkami tetrowych i flanelowymi, tak po 5 sztuk bo lubię mieć ładne na wyjscia
Zostanie jeszcze przywieść łóżeczko, wanienkę, przewijak i kosz mojżesza, ale to „ kiedyś ”.
No i pampersow w porównaniu do Was mam mało ;)2 te paczki za free z rossmanna i 4x mokre water wipes.
Ale nie gromadzę bo to miejsca zajmuje, a jak będę potrzebować 0, to kupie, nie to 1 potem. To akurat od reki dostępne
Może tylko zamówię chusteczki pufies sensitive bo stacjonarnie ich nie dostane.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 18:42
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyBell ale fajne te ciuszki
ja dzisiaj nic nie zrobiłam ciuszki jeszcze wisza mam nadzieje ze jutro się będę lepiej czula bo dzisiaj fatalnie
cieszę się że te pranie i prasowanie bede juz mieć z głowy bo coraz gorzej się czuję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 18:43
belldandy lubi tę wiadomość
-
Sroda wizyta 🤰🏻✊🙏
I trzeba będzie torbę spakować bo zawsze po szpitalu wszystko piore, kosmetyki i bieliznę wyciągam, a potem pakuje na szybko
Co do porodu mam w lnianej torbie w komodzie.zokeia lubi tę wiadomość
[*] 2014 i 2016 -
Zosia, ka tez nic dziś nie zrobiłam bo wczoraj sie wybrałam na wieś po ciuchy i pokazać mężowi co kiedyś sam już ma przywieść, siedziałam w leginsach i ugniataly mi brzuch... ja nie mogę siedzieć przez ta bliznę i uciskać dol brzucha ( zalecenia lekarza ) i potem cały wieczór mnie rwało w miejscu rozejścia.
Dziś obiecałam dzieciakom paruchy, wiec yo już mój wysiłek ech i musiałam leżeć
Jeszcze syn wrócił z takim katarem z przedszkola, ze jutro go nie puszcze i tez będę musiała jakiś obiad na szybko mu zrobić. Dla siebie nie gotuje...
Czwartek maja bal przebierańców i boje się ze nie pójdzie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 19:15
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyDziewczyny jakie są zalecenia dotyczące tych kremow na odparzenia zaczęłam trochę czytać i wyczytałam żeby na noc tylko stosować a rano jeśli wystapi zaczerwienienie tylko. Czy może jest inaczej ?
Jak jest ze zmianą pieluszki teraz są te paski wilgotności ja pamiętam ze zawsze się sprawdzało i po dotyku oceniało czy jest zasikana.
Kolejne pytanie jak będziecie czyścić uszy dzieciątka bo patyczków nie wolno używać wiec gazikiem ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 20:33
-
Olciak. Ja kupuję APOD3 w kroplach. Jedno naciśnięcie pompki to 400j czyli dzienna dawka dla dziecka.
shani. Nie ograniczam żadnych kontaktów. Normalnie wychodzę z domu, spotykam się z ludźmi w większych i mniejszych grupach, chodzę do marketów, galerii. Co więcej, zupełnie bez maseczki i tych wszystkich płynów antybakteryjnych. To samo moje towarzystwo i nie znamy ani jednej osoby chorej na Covid.
zOsIa88. Kremów na pupę jak najmniej. Można używać taki zapobiegawczy co którąś zmianę pieluchy lub na noc, tylko ważne, żeby to nie był krem z cynkiem, bo on się nie nadaje do codziennej pielęgnacji. Najlepiej, żeby też był z dobrym składem. Niestety ani popularny Bepanthen ani Sudocrem takiego składu nie mają.
Jak pupa się odparzy to mąka ziemniaczana, wietrzenie i ewentualnie kremy z cynkiem. Wczoraj doczytałam, że profilaktycznie są polecane wody termalne. Mają dobry skład i chronią pupę przed podrażnieniem. Dziś kupiłam taką wodę, przy pierwszej córce nie znałam.
Uszka myjemy zwilżonym wacikiem.
zOsIa88, Lucy91 lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
m85t puki co z pieluch mam polecane bambiboo i bambo nature. Niestety nie mogę żadnych porządnych rankingów znalesc co do składów itd.. są tylko takie gdzie w sumie pisze się czy przeciekaja i innych aspektach wygody rodzica a nie dobra dziecka.
Dziewczyny które decydują się na pieluchy wielorazowe mega was podziwiam i zazdroszczę samozaparcia. Ja teraz nie mam odwagi na to. Może przy drugim będę bardziej odważna więc czekam na wasze relacje potem jak to jest 😂
Dziś miałam cudowny dzień. Wzięłam lustrzankę spakowałem 3 obiektywy ruszyłam w plener. Nic nie robiłam dla dziecka, nic w związku z ciaza tylko ja i moje szkiełka. Jaki świat potrafi być piękny jak człowiek zatrzyma się na chwile i przyjrzy szczegóła ❤ zakochałam się w moim mieście na nowo ❤ teraz tylko znalesc czas zeby to odrobić ( A czekają na mnie zdjęcia jeszcze z przed ciazy).m85t lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziekuję
jeszcze mi trochę zostało do przerobienia trochę się zawiodłam w książce jeśli chodzi o temat karmieniu piersią ale mam też inna tylko o karmienia i przejrzę też ten blog co polecałyście jak starczy czasu
a ja właśnie kupiłam bephanten baby bo tez wiele osób polecało i nie wiem w sumie czemu polecało skoro podobny skład ma do sudocremuale mam też linomag o wodzie termalnej nie czytałam ale chciałam dzisiaj kupić do porodu żeby spsikać twarz jak bede w Rosmanie to zapytam albo w aptece
Nie mogę doczekać jak wyjdę bez maski kiedy to u nas nastapi poczuje się chyba wolnajuz dzisiaj miałam lepszy dzień nie ma godzin dla seniora można iść do choćby spożywczego na zakupy nie zależnie od godziny
ciesze się też ze sklepy otwierają pomimo iż mam juz chyba wszystko to jednak człowiek docenia takie rzeczy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 21:08
Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Ja już mam prawie wszystko .
Muszę tylko po walizkę jechać i skręcić łóżeczko.Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Dziewczyny, na rozmiar 56 mam glównie bodziaki (długie, krótkie), pajace, śpiochy, rampersy. aa i z 2/3 kompleciki spodenki i bluzka. Tak wiecie na wyjście czy coś 🤣 Zastanawiam się czy dokupować półśpiochy czy lepiej zwykle spodenki? Czy w ogóle jest sens w tym pierwszym rozmiarze kupować, bo serio nie pamiętam jak to było. 😁😆
Poluje jeszcze na jakiś kombinezonik na wyjście ze szpitala i sama nie wiem przelom marca i kwietnia to chyba bardziej cos polarkowego? Dajcie znać
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
Dzis zamowilam gemini, w weekend jedziemy po wozek i malujemy pokoik. Potem skręcimy meble. Ten progres bardzo mi uspokaja głowę 😁 a dzisiaj od fryzjerki dostalam kilka małych szamponów i odżywek loreala żebym mogła do torby do szpitala schować. Maly gest a jak cieszy
)
Ps. Dalej nie wiem jaki chce wozek 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2021, 23:01
Olciak lubi tę wiadomość
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
Mi się udało kupić dzisiaj 2-pak tych staników z hm i są super 😍 dziekuje za polecenie! Co prawda mogłyby być troszeczkę bardziej zabudowane po bokach jak na moje. No i mam nadzieje, ze te cycki mi nagle nie napuchna o 2 rozmiary po porodzie, bo teraz ten rozmiar xl jest po prostu Ok, ale luzu za dużo nie ma xd i do tego dorwałam jeszcze 3-pak malusich skarpetek, siostra mi dzisiaj kupiła kolejne 3 pary, wiec mam 7 par dla noworodka, a potem już większe, wystarczy
Uspokoiłam się o koszule, kupie mamy ginekolog
Mam pytanie- czy któraś z was wie, czy można stosować Linovit A+E do pupy? Nie na co dzien, tylko od święta jak coś tam zacznie się dziać? Bepanthen mam zamiar stosować jak maka ziemniaczana nie da rady.
Poza tym dzisiaj cały wieczór synuś wariuje, ruchy są już inne, aż dziwnie, bo dzisiaj pod ręka czułam jak on się tam wije jak waż ! Już nie pojedyncze kopniaki, a przesuwanie się w środku, ciekaweOlciak lubi tę wiadomość
-
Ja też jeszcze nie pakuję torby. Nawet nie mam dokończonej wyprawki. Brak wózka, dostawki, fotelika, zakupy apteczne też jeszcze czekają... Nic niepoprane... Nawet proszku nie mam 😜 sporo pierdół muszę domówić. Póki co zajmuję się sesją na uczelni, jak skończę egzaminy to mam 2.5 tygodnia wolnego i wtedy zamierzam dokończyć wszystkie zakupy, prać prasować i układać🩵 04.2021
🩵 05.2024 -
Co do kombinezonu to ja zamo ilwm coś takiego. Ja będę.miaka dziecko marcowe. Nie wiem czy ten kombinezon jest ok, czy nie. Moim zdaniem.minusem jest to, że jest bez stóp, ale zawsze można pajaca włożyć czy skarpetki i już. Widziałam też fajny w Smyku, ale już rozmiaru nie było, więc na ten się zdecydowałam
https://www.sinsay.com/pl/pl/ze466-09x/ze466-09x-t03-kombinezon-b-si?gclid=Cj0KCQiA6t6ABhDMARIsAONIYyzwFYlD8Jlw-K3kweop_7lMtg_mS4bfZcaKbNtjDjqSBHeY8XtpvHUaAnaJEALw_wcB
Apeluje o nie obrażanie szczupłych dziewczyn z pięknym, jędrnym, drobnym biustem 😉Angelinaa, zokeia, KiziaMizia lubią tę wiadomość
-
A mnie męczy rozwolnienie już od tygodnia. Nigdy tak nie miałam, że wieczorem przed snem musiałam iść i rano po wstaniu od raxu, i w ciągu dnia ze dwa razy. A tyle jakbym tydzień nie była... zastanawiam się od czego. Może po tym paskudnym syropie na zgage? Biorę malutki lyczek raz- dwa razy dziennie. Albo mały tak napiera i jelita inaczej pracują?