X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka2019 wrote:
    Co do kombinezonu to ja zamo ilwm coś takiego. Ja będę.miaka dziecko marcowe. Nie wiem czy ten kombinezon jest ok, czy nie. Moim zdaniem.minusem jest to, że jest bez stóp, ale zawsze można pajaca włożyć czy skarpetki i już. Widziałam też fajny w Smyku, ale już rozmiaru nie było, więc na ten się zdecydowałam
    https://www.sinsay.com/pl/pl/ze466-09x/ze466-09x-t03-kombinezon-b-si?gclid=Cj0KCQiA6t6ABhDMARIsAONIYyzwFYlD8Jlw-K3kweop_7lMtg_mS4bfZcaKbNtjDjqSBHeY8XtpvHUaAnaJEALw_wcB

Apeluje o nie obrażanie szczupłych dziewczyn z pięknym, jędrnym, drobnym biustem 😉
    Też mam pajaca ciepłego bez stópek. W Niemczech jest moda, zalecenie (?) na buciki, skarpetki wełniane i dostałam od szwagierki, która tam mieszka dwie pary. Więc na zwykle skarpetki albo tylko na pajacyka zwykłego założę te wełniane.

Linka2019 lubi tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:
    .. Tam dla samych chudych szkap z małym biustem... XL największe ewentualnie jakieś 80 pod biustem...
    Chudych szkap? Ojojoj, żeby ktoś nie napisał zaraz nic o 'grubszych' dziewczynach z dużym biustem, bo się larum podniesie.

Pamiętam taką sytuację, jak oglądałam ze znajomymi jakiś program w tv i była pokazana dziewczyna z bardzo małym biustem. Takim jak moim. Na co kolezanki powiedziały 'Fuuu, wygląda jak facet'. Powinnam była powiedzieć coś w stylu 'przynajmniej nie ma wyciągniętych wymion z wielkimi sutami' (wiecie, po fakcie zawsze jakieś pomysły przychodza do głowy), ale dobrze, że tego nie zrobiłam, bo po pierwsze nic mi do niczyich piersi i na siłę wymysliłam obelgę, a po drugie, kobiety powinny się wspierać, a nie wzajemnie obrażać.

Linka, kombinezon bardzo fajny. Taki na dwór, na zimny dzień. Myslę, że zmieścisz do niego dziecko w rajstopkach i na to jeszcze załozysz skarpetki.

KiziaMizia, KORRALIKK, Linka2019, m85t, Dorciax, belldandy lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • KiziaMizia Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Linka, super ten kombinezon, szkoda, że nie ma już najmniejszego rozmiaru. A Ty jaki rozmiar kupiłaś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 08:29

f2w3xzkrh5fc1bcq.png
  • 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem malobiusciasta „szkapa” do tego jeszcze niska- tzn byłam taka po ciąży, mocno schudłam (42 kg). Mnie to bawi, bo mam do siebie dystans, w kwestii piersi niewiele mogę zrobić, tak jak wiele kobiet. Poza tym już od dawna jestem daleka od oceny kobiet (tak szczególnie kobiet!) pod względem wyglądu, bo jak wiemy my baby mamy do tego tendencje :D chociaż myśle, że Mojanadzieja denerwuje się na asortyment albo jego brak w sklepach.

Wczoraj wieczorem przyszedł kurier z paczka gemini. Super dzisiaj zacznę prać. Dodatkowo zrobiłam wczoraj zakupy brakujących rzeczy, głowa spokojniejsza, portfel uszczuplony.

Pisalyscie o wodzie termalnej, nie mogę sobie przypomnieć źródła, ale kojarzę, że do jakiegos mca nie zaleca się stosować, chyba jest to napisane na opakowaniu, postaram się znaleźć te dane, bo już przy córce to wyczytałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 08:39

Mojanadzieja, zokeia lubią tę wiadomość

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O matko wy już wszystko macie😅

Mi się chyba dopiero włącza syndrom wicia gniazda ;p
    W środę odbieramy wózek w końcu. Używany X-lander X-move na wiejskie i górskie trasy w Świeradowie. Fajny za 500zł, ale ma wszystkie dodatki typu śpiworki, moskitiery a to zawsze dodatkowo drogie.

Mam ciuszki od koleżanki, bo my w sumie się wymieniamy🤣 Najpierw ona dostaje po mojej córce dla swojej, a potem oddaje dla mojej młodszej. Ekologia pełną parą ;p

Ja ogólnie nie znoszę kupować nowych ubrań. Za chwile w plamach, albo jakość do kitu. Kupuję nowe w zasadzie tylko tzw. wyjściowe, jak chcę mieć coś bomba dla mnie czy córek. I wtedy płacę sporo np. za Kids on the Moon, czy Roe Joe. Kocham ich ubrania😍

A wyprawka szpitalna....okropnie nie chce mi się za to zabierać. No ale chyba powoli zacznę bo coraz bardziej jestem zmęczona. ZMotywowałyście mnie ;)

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    "Chude szkapy", "chudzielce" - "grubasy", "grube balony" etc. Dajemy sobie prawo do uzywania takich słów w obie strony? Można chyba użyć innych sformułowań, zachowując szacunek wobec szczupłych osób, dla których zakup biustonosza też może być kłopotliwe. Takie opisy są obraźliwe.

zokeia, Dorciax lubią tę wiadomość

dqprj44j0o4bjh25.png
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kizia Mizia- ja kupiłam szary 56-62r. Jeszcze zamówienie mi nie doszło, więc trudno ocenić. Podejrzewam, że może być za duży na wyjście, ale kupiłam jeszcze paczkę ubrań używanych na Vinted na 56r., one w porównaniu z kilkoma nowymi, które kupiłam są serio małe,może takie po praniu, a może inna rozmiarówka, bo inne firmy. Jestem zadowolona z tych ubrań, są naprawdę bardzo ładne. Jest tam też bluza taka miś z kapturek, spodenki, pajac polarowy cienki. Dlatego jeśli ten kombinezon będzie za duży, to wezmę na wyjście te rzeczy.
    Miałam zgryz jaki kombinezon kupować, ale pogoda w marcu czy kwietniu bywa kapryśna, może być słońce, ale nieprzyjemny wiatr, więc liczę na to, że ten kombinezon się przyda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 08:57

• KiziaMizia Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba zapoluję na ten najmniejszy rozmiar, bo nie mam nic takiego jeszcze kupionego a chciałabym stricte pod wyjście ze szpitala. A ten ma bardzo dobrą cenę i fajnie wygląda :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 08:58

Linka2019 lubi tę wiadomość

f2w3xzkrh5fc1bcq.png
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do biustu, ja też mam do siebie dystans, sama wśród znajomych z siebie się śmieje. Uwagę też zwróciłam w sposób żartobliwy. Ale fakt, że, gdybym powiedziała "byłam w sklepie, nie mogę znalezc stanika, bo wszędzie tylko dla tych grubasek z wielkim cycem", to sądzę, że nie byłoby to odebrane najlepiej.
    Ja też mam czasem problem ze znalezieniem stanika. Często czuję się trochę zażenowana przy mierzeniu. Kupiłam sobie dwa miękkie staniki z h&m na teraz, aby mieć jakikolwiek stanik, jak gdzieś wychodzę,ale sądzę, że wyglądam w nim źle 😐

I taka anegdotka. Wyświetlają mi się co jakiś czas ogłoszenia sprzedaży ubrań. Raz wyskoczyły miganie staniki, więc kliknelam. Kobieta sprzedawała używane biustonosze (abstrahując od tego, że ktoś sprzedaje używana bieliznę), ogłoszenie było sformułowane coś w stylu "sprzedam ładne staniczki po córeczce, pasują na wszystkie dziewczynki". Ja patrzę w tam rozmiar miseczki B, czyli taki jak noszę ja-kobieta i to teraz 🤣 a ogłoszenie kierowane jak do dziecka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 09:08

Gemma19, zokeia, Butterfly02 lubią tę wiadomość

• Olciak Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w temacie staników pozwolę sobie zamilknąć. 🙈

Chciałam zapytać i kucie jajników - ja miałam tak przed owulacja zawsze ze bolał mnie jajnik z którego potem zawsze była potwierdzana owulacja. Dziś w nocy obudził mnie taki bardzo ostry ból jajnika, nie mogłam nawet pozycji zmienić... czy to mógł być skurcz? Bo potem puściło i za jakieś 15-20 min wróciło. Po tych dwóch przeszło i teraz nic... 🤷🏻‍♀️

Niby miałam skurcze ale wydaje mi się, ze wtedy łapały cały brzuch.

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • nesssssa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak wrote:
    Ja w temacie staników pozwolę sobie zamilknąć. 🙈

Chciałam zapytać i kucie jajników - ja miałam tak przed owulacja zawsze ze bolał mnie jajnik z którego potem zawsze była potwierdzana owulacja. Dziś w nocy obudził mnie taki bardzo ostry ból jajnika, nie mogłam nawet pozycji zmienić... czy to mógł być skurcz? Bo potem puściło i za jakieś 15-20 min wróciło. Po tych dwóch przeszło i teraz nic... 🤷🏻‍♀️

Niby miałam skurcze ale wydaje mi się, ze wtedy łapały cały brzuch.

Skurcze łapią całościowo. Mnie wczoraj parę razy też coś zakłuło. WYdawało mi się, że dziecko coś wcisnęło ;p Poprzednia ciąża cała miałam taką z kłuciami.

Olciak, Olciak lubią tę wiadomość

w57vyx8dy9s6xggg.png

zem38ribu7ozxy1q.png
  • KORRALIKK Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak też miałam raz taki bol jajnika, nie wiem do tej pory co to było, przeczytałam gdzieś, że to skracanie się szyjki, ale to był bol bardziej po prawej stronie, więc nie wiem..

dqprj44j0o4bjh25.png
  • KiziaMizia Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2021, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak, ja tak mam dość często, z tym, że ja się tym nie martwię, bo ból jest krótki max 10 sekundowy i wiem, że to na pewno związane z ruchem dziecka. Wydaje mi się, że po prostu mały trafia właśnie w jajnik/jajowód, sama nie wiem, ale na pewno w coś mocno unerwionego :) U mnie częściej zdarza się to po prawej stronie, ale miałam też 2/3 razy z lewej.
    Nie zauważasz u siebie ruchów dziecka przy tych bólach?

f2w3xzkrh5fc1bcq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kończę prasować ubranka co do kombinezonu to ja mam ten wielki 68 który napewno nie użyjemy:D zobaczymy jakie dziecko się urodzi może się zmiesci jesienią jak będzie drobna albo w ogóle. I kupiłam chyba za 50 zł z h and m tylko ze jest bez kaptura i bez stopek planuje najwyżej założyć 2 pary skarpetek plus pajac;) jeśli będzie wietrznie to mamy otulacz do fotelika ;) mam nadzieje że to wystarczy

• zokeia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojanadzieja wrote:
    Ja wcale się nie obrażam... I nie przeszkadza mi...
    Wiem, że Ty się nie obrażasz i masz dystans, bo wiesz jak to jest z dwóch stron :) Ale to inni mogą czuć się urażeni :)

Annie1981 lubi tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olciak, mnie też często kłuje jakby jajnik po jednej lub po drugiej stronie, ale wydaje mi się, że to dziecko kopie mnie i dlatego takie ból/dyskomfort odczuwam. Mi Mała przyblokowała już nerke, tak że zrobił mi sie zastój, przy szyjce też potrafi majstrować i w biodra/kości biodrowe jak kopie to nie raz prąd mnie przechodzi przez całą noge, także w sumie to juz nic mnie nie zdziwi :D

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
  • Ewa89_89 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za to uważam, że chudzielce i grubasy to akurat mają najłatwiej ze stanikami. Bo jak coś jest wąskie to ma z automatu mała miseczkę, a jak ktoś jest szerszy to i miska rośnie i dużo jednak osób kupuje staniki po sieciowkach i są w sam raz.
    Druga sprawa ejsr taka, że te mini staniki są zazwyczaj najładniejsze ale przesadzają już w sklepach z tym push upem. Nie dziwię się, że mężczyźni później czują się oszukani 😂
    A ja ani chudzielec ani grubas.
    Za to jestem zajebiscie fajna dupa ze zgrabnym cycem i bez nadwagi. To dopiero wyzwanie kupić biustonosz dobry i ładny w rozmiarze 65F. Bez 2 stów nawet nie ma co szukać.

Ale co to byłby za świat bez różnorodności i rozmiarach i kształtach..
    Nudny i nieciekawy. Mam koleżanki w każdym rozmiarze i często te większe są bardziej seksi niż wieszaki, a tak naprawdę te standardowe rozmiary 36-40 to chyba porządnie każdej kobiety. Żeby się nie wylewało tam gdzie nie trzeba ale było miękko tam gdzie nie zaszkodzi 🙂🙂🤗

Olciak, Jaszczureczka lubią tę wiadomość

18.03.2025 8 FET 4AB🙏 walcz 🙏 codzienne krwawienia od 14 dpt, 24 dpt krwotok, 7tc crl 9mm, 7+6 crl 13mm❤️
    12.2024 IV IMSI 18 komórek, 10 MII, 9 zapłodnień, 8a,10a, 3AA, 4AB

08.2024 FET 8a❌
    06.2024 FET 8a❌
    04.2024 FET 4BA ❌
    12.2023 FET 3BB ❌
    12.2022 FET 4AB 💔 10 tc [*] ♂️ 😔

01.2022 III IMSI InviMed Wro, długi: 29 kom./19 MII/12 zapłodnień/2x8a, 3bb,4ab,4ba.

25.07.2020 FET 8b: 9dpt bhcg 12, niskie bhcg, krwotoki (krwiaki), niewydolność szyjki 23tc, pessar, hipotrofia - - >ciężki start ale jest na świecie! ♀️💜

12.19 II IMSI AP Kato, długi protokół: 17 komórek/ 8MII/ 4 zapłodnienia/1x8b
    06.2019 IMSI AP Kato, krótki 12 komórek/7 MII/5 zapłodnień/ 1 zarodek 2BB ET :-( cb 😥 💔
    IUI 03.04.19 :(

Ja: AMH ok 3; mix G-B/Hashi, łuszczyca, RZS, zrosty, PAI homo, KIR AA, przegroda macicy usunięta, Endometrioza II st. (laparo), 3x histero, po cholecystektomii (10.2023). Cd138✔️ NK 6/1

Mąż: MSOME 0%

Walka od 2016
  • zokeia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa - to po koleżankach patrząc znam właśnie duzo z małym obwodem pod biustem i z dużą miseczką, i kilka z dużym obwodem, a miseczką de facto A lub B. I to też jest wyzwanie :)
    Fajne są biustonosze, w których można wyjmować pushup, bo tym sposobem można regulować dysproporcje między piersiami, te naturalne, ale i po ubytkach po zabiegach. Zauważyłam tez, ze rozmiar jest zależny od fasonu. Samym ułożeniem szwów można pięknie się wymodelować lub podtrzymać.

Rozumiem, że używanie w Twojej wypowiedzi słów chudzielec, grubas i wieszaki ma być humorystyczną konstrukcją stylistyczną? Chyba przez zestawienie z 'jestem zajebiście fajna dupa' nie jestem pewna Twojego zamiaru.

belldandy, Ewa89_89 lubią tę wiadomość

tb73epoky7bge1zc.png
    atdc4z173dng7siu.png
    43kt3e5e37vlpped.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś po wizycie. 1300g (bardzo dobry przyst), ułożony młody główka w dół, standardowo i konsekwentnie nie daje zrobić sobie zdjęcia 😅 zaczynam teraz wizyty co 3 tygodnie i czekam na prenatalne 13.02.
    Ja też co chwilę mam jakieś bole przy jajnikach albo takie jakby na miesiączke wieczorami A szyjke mam cały czas długa 4,6.
    Lekarka mi mówi że po prostu tak mi się dziecko rozpycha. Przewiduje porud w terminie , a że nerki się poprawiły to ryzyko cc zmalało 💪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 11:42

m85t, Parachute90, Olciak, belldandy, Annie1981, Jaszczureczka, Dorciax, Roksi, Desperatka_87, zokeia lubią tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • Parachute90 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2021, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak zmieniając ten stanikowy temat, nie wiem jak Wy,ale mi się robi takie siano zamiast mózgu ze masakra 😅 od kilku lat proeadze swoją działalność, uważałam się zawsze za ogarnięta osobę, tak teraz robie takie głupoty i babole ze siebie nie poznaje... zapominam slow,nie mogę się wysłowić, a jak maz nie może mnie zrozumieć (co zresztą nie powinno mnie dziwić), potrafię się rozpłakać w sekundę i zrobic gowno-burze. Codziennie płacze,
    a to ze mi ciężko, że nie mamy skończonej wyprawki, jak oglądam filmiki na youtubie z opieki nad noworodkiem, a jak slysze placz dziecka to od razu zaczynają mnie piec sutki🤦‍♀️ dziwna ta ciąża 😅 hormony mi tak szaleją ze masakra 😅

A dzis w nocy śniło mi się,że miałyśmy spotkanie dziewczyn z tego kwietniowego wątku na forum 😅 spotkanie odbyło się w jakimś zamku, byla wypasiona kolacja i wielki, okrągły stół wokół którego wszystkie siedziałyśmy z wielkimi brzuchami. Ja siedziałam kolo "koffy" i "Olciaka" 😅😅😅😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 11:50

Olciak, Annie1981, koffy, Jaszczureczka, Gemma19, misskity lubią tę wiadomość

12.19 // 6tc 💔
    04.20 // 5tc 💔
    5b09e6ydhpvcz6yd.png
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ