♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie mogę się doczekać piątkowej wizyty, ciekawe co mi lekarka wywróży heheh mój maluch to raczej z tych dużych dzieci. Ja mam dziś słaby dzień, byłam teraz się przejść chociaż do sklepu, mężowi obiecałam kupić makrelę i po to się pofatygowałam. Ale czekam na niego, żeby po pracy mi uklepał schab na roladki, bo nie mam siły na to. Chyba że nie będzie mieć obiadu jutro do pracy, a to ostatnio tak raz w tygodniu się staje normą. Słabszy dzień = odpuszczam gotowanie, które normalnie bardzo lubię.
-
Mojanadzieja wrote:A kiedy ja doje napisałam? Nie przypominam sobiem radzę zacytować bo nie pamiętam... Zresztą jak napisałam to na pewno nie o czyiś.Żeby nie było że komuś wchodzę w oamietanik, choć tego nie robiłam... J nie komentowałam. Bo jakoś przepraszam nie było za pomyłkę wtedy. I mam dystans dk siebie... A fakt czuje się dyskryminowania, i nie jestem gruba...! Normalna jestem. Ale nazywam siebie też wielorybem. 🙄 A fakt biustonosze ładne są... A że malutkie to dla jakiś niech będzie desek. Jeśli chudzielcow nie pasują. I fakt brafiterka szyję mi biustonosze do karmienia. 😎 Ale chciałam jakiś na noc popatrzeć i kupić jeszczcze.
belldandy, zokeia lubią tę wiadomość
Starania od marca 2018
-
Pisanie/mówienie o kimkolwiek chudzielec, grubas, deska, szkapa itp itd. są to wg mnie epitety obraźliwe. Bez względu na to ile kto ma dystansu do siebie. Nie obchodzi mnie jak bardzo ktoś siebie akceptuje, nigdy nie nazwałabym tak kogoś. Ocena przez pryzmat wagi, wzrostu, biustu jest prymitywna w moim odczuciu. Nie celuje tego konkretnie do kogokolwiek z tego wątku, ale uważam, że powinno się liczyć z tym co się pisze. Nie mówię że trzeba ważyć każde słowo, ale jednak czasem warto nie napisać nic, niż „wyrażać swoją opinię”.
Poza tym jak nie ma czegoś w sklepie dla mnie to idę DALEJ, szukam DALEJ. Tyle. A wiecie jak ciężko znaleźć obuwie w rozmiarze 35, w tych sklepach same buty dla ludzi z wielgachnymi stopami (żart!).
Zrobiłam już dwa prania, jeszcze z 3 przede mną. Cieszę się, że już coś ruszyłam .Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 15:39
belldandy, zokeia lubią tę wiadomość
-
KORRALIKK wrote:Gemma widziałaś, że w Raszei od lutego nie robią testów na covid pacjentkom? Super informacja, bo wiele osób było odsyłanych na Polną przez fałszywy pozytywny wynik, a tam covidowe tylko cesarke.
ale jeżeli robili, to j tak dobrze, ze już nie będą, bo miałam dwa razy test robiony i podziękuje 🤮
Na następnej wizycie planuje zapytać mojego lekarza o żel położniczy, może faktycznie coś by pomógł przy naturalnym porodzie 🤔 poza tym, niezbyt ciekawie bo na każda mysl o porodzie robi mi się wręcz niedobrze ze strachu -
Mojanadzieja wrote:A kiedy ja doje napisałam? Nie przypominam sobiem radzę zacytować bo nie pamiętam... Zresztą jak napisałam to na pewno nie o czyiś.Żeby nie było że komuś wchodzę w oamietanik, choć tego nie robiłam... J nie komentowałam. Bo jakoś przepraszam nie było za pomyłkę wtedy. I mam dystans dk siebie... A fakt czuje się dyskryminowania, i nie jestem gruba...! Normalna jestem. Ale nazywam siebie też wielorybem. 🙄 A fakt biustonosze ładne są... A że malutkie to dla jakiś niech będzie desek. Jeśli chudzielcow nie pasują. I fakt brafiterka szyję mi biustonosze do karmienia. 😎 Ale chciałam jakiś na noc popatrzeć i kupić jeszczcze.
1Malinka1, Goldlemon, Linka2019, Annie1981, belldandy lubią tę wiadomość
-
Ja tak z innej beczki to powiem wam że przed chwilą widziałam jak dziewczynie odpadło przednie kółko od wózka 😱
Wyjezdzala na krawężnik uniosla przód wozka do góry i słyszę taki dziwny dźwięk, potem płacz dziecka i jak się przyjrzalam to kółko zostało obok krawężnika. Wozek prawie się przeważały na bok i dziecko zaczęło płakać. Oczywiście matka przestraszony w szoku sobie nie może dac rady zeby utrzymać dobrze wozek, uspokoić dziecko i kółko jeszcze założyć A ludzie olewka.. więc ja jej pomogla to poskładać do kupy.. wozek był Cybex Balion S nowiutki i pisze to nie jako że coś z tym wózkiem nie tak tylko musiała źle kółka wpiac przy montażu więc dziewczyny zanim ruszcie z nowym wózkiem na spacer 3 razy sprawdźcie czy wszystko dobrze siedzi nieważne czy w nowym czy używanym wózku bo można się strachu najeść.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 16:17
-
nick nieaktualny
-
Jaszczureczka. Jaka duża dzidzia, już pdawie 2 kg 🙂
Roksi. Piękne foteczki 😍
1Malinka1. Dzięki za linka. Skoro Srokao o tym nie napisała, to pewnie rzeczywiście nie ma się co przejmować.Roksi, 1Malinka1, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Mam pytanie do dziewczyn które są już mamami
Piszecie, że do torby do szpitala pakujecie takie gotowe pakieciki-torebki strunowe z ubrankami na jeden dzień, co dokładnie powinno być w takim pakieciku? W szpitalach jest chyba gorąco wiec sam pajacyk? Pajacyk+body? Ja kompletnie nie wiem jak się ubiera dzieci 🙈
-
KiziaMizia większość szpitali tak jak patrzyłam to na swoich stronach ma napisane czym jest dla nich komplet.
Zazwyczaj widziałam że komplet:
- pajac + body ( często wyszczególnione że body długi rekaw)
- body + pólśpiochy + kaftanik ( czasem zamiast polspiochy są śpiochy)
Do tego często piszą o czapeczkach, skarpetkach a niektóre szpitale o niedrapkach tez. -
nick nieaktualnyKiziamizia nie jestem mama ale juz się orientowałam i w pakieciku pakuje pajaca body i skarpetki
do tego 2 czapeczki ogólnie;) ostatnio się pytałam dziewczyny co rodzila w szpitalu to w szpitalu ubierały polozne tylko w pajac
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 18:03
-
No tak, jak jest ciepło to przecież nie muszą wykorzystać wszystkich ciuszków z takiego pakiecika 😅 Im bliżej porodu tym czuję się głupsza...
W takim razie też spakuje body + pajac, bo to mi się wydaje najbardziej sensowne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 18:07
Olciak lubi tę wiadomość
-
Zamówiłam kolejne rzeczy dla dzidziusia ❤️.
Jestem bardzo zadowolona. Zostało mi zrobić zamówienie u mamyginekolog, gemini i prześcieradło do gondoli kupić. A i jeszcze mam na liście ze znakiem zapytania monitor oddechu i torba mommy bag. A po porodzie odrazu do zastanowienia się laktator.
No i muszę odebrać stanik materiałowy w sobotę ze sklepu i zamówię jeszcze jeden skoro polecacie mieć minimum dwa na początek. Ja mam duży problem z zakupem staników, ale w moim malutkim mieście jest sklep z bielizna i Pani jest bardzo miła i zawsze mi coś doradzi albo właśnie zamówi z hurtowni jak nie ma na staniezokeia lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
O matko, właśnie się dowiedziałam, ze moja siostra jest w 10 tygodniu z bliźniakami!!!! ❤️❤️❤️❤️🥳
1Malinka1, zOsIa88, Dorciax, KiziaMizia, beti97, Desperatka_87, Roksi, JJJ, Linka2019, Annie1981, belldandy, Olciak, m85t, zokeia, Tysia89, Kora88, Jaszczureczka, Angelinaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
KiziaMizia ja zaraz po porodzie miałam przygotowany zestaw od mamyginekolog tj. pajac z długim rękawem, czapeczka , skarpetki i dałam położnym rożek, w innych woreczkach miałam bodziaka z długim rękawem, skarpetki, jakieś spodenki/legginsy, w trzecim podobny zestaw. Ogólnie to rodziłam w październiku nie było za ciepło, ani za zimno. Teraz tez będę miała zestaw od mamygin, a w inne włożę pajac z długim rękawek+ skarpetki, bo wygodniej się zakłada. Chociaż mam nadzieje, że nie będzie konieczności przebierania małego i do wyjścia zostanie w jednym zestawie ( ostatnio niestety się nie udało). A do wyjścia mam taki pajac polarowy ala kombinezon.
KiziaMizia lubi tę wiadomość