♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
koffy wrote:Ja tak z innej beczki to powiem wam że przed chwilą widziałam jak dziewczynie odpadło przednie kółko od wózka 😱
Wyjezdzala na krawężnik uniosla przód wozka do góry i słyszę taki dziwny dźwięk, potem płacz dziecka i jak się przyjrzalam to kółko zostało obok krawężnika. Wozek prawie się przeważały na bok i dziecko zaczęło płakać. Oczywiście matka przestraszony w szoku sobie nie może dac rady zeby utrzymać dobrze wozek, uspokoić dziecko i kółko jeszcze założyć A ludzie olewka.. więc ja jej pomogla to poskładać do kupy.. wozek był Cybex Balion S nowiutki i pisze to nie jako że coś z tym wózkiem nie tak tylko musiała źle kółka wpiac przy montażu więc dziewczyny zanim ruszcie z nowym wózkiem na spacer 3 razy sprawdźcie czy wszystko dobrze siedzi nieważne czy w nowym czy używanym wózku bo można się strachu najeść.
-
Mojanadzieja wrote:Haha doje... Pisałam o siostrze więc sorry uważam że miałam prawo... A to luźna gadka była... Wręcz rozśmieszacie mnie i pokazujecie że nie macie dystansu do siebie. Wręcz humor mi poprawiłyscie... Doje mojej siostry was uraziły hahaha dobre sobie... Nie wiem czy śmiać się czy płakać!! 😜😳😅😅😅😱😱😁
Jaja jak berety... OJEJU A MOŻE POWINNAM TERAZ "JAJA" NIE PISAĆ BO URAZE KOGOŚ Z WAS?
Idźmy dalej
-
KiziaMizia wrote:Mam pytanie do dziewczyn które są już mamami
Piszecie, że do torby do szpitala pakujecie takie gotowe pakieciki-torebki strunowe z ubrankami na jeden dzień, co dokładnie powinno być w takim pakieciku? W szpitalach jest chyba gorąco wiec sam pajacyk? Pajacyk+body? Ja kompletnie nie wiem jak się ubiera dzieci 🙈
-
nick nieaktualnyJeśli ktoś ma ubranka zapewniane to ekstra nie ważne jakiej jakości po powrocie trzeba to wszystko wyprać u mnie tez maja być ale kolezanka mi doradziła abym wzieła ze dwa pajace w razie czego.
Belldandy Ty masz fajny szpital dużo nie potrzebujesz braćnie wyjdziesz jak z wczasów ze szpitala
-
zOsIa88 wrote:Jaki macie szlafrok do szpitala chodzi o materiał?
Mam bawełnę ale zastanawiam się czy nie będzie za gruby czy nie lepszy satynowy albo wiskoza
https://allegro.pl/oferta/szlafrok-damski-bawelniany-podomka-do-szpitala-l-9081317628?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_MD_OBS_pla_bielizna_damska&ev_adgr=Szlafroki&gclid=EAIaIQobChMIr7u2yvnL7gIVkbLVCh1dQAJCEAQYASABEgJ3lfD_BwE
Myslę, że KArola też ma fajny pomysł z długą bluzą z kapturem. Nie wiem jak Wy, ale ja lubię ubrać się trochę bardziej 'wjściowo', lub sportowo. Jakoś pijamy z misiem i włochate kapcie odbierają mi poczucie sprawczości. Tak jakbym przyszła tam chorować. A kiedy się wykąpię, ubiorę, wyglądam na ogarniętą, to i czuję się ogarnięta
-
Gemma19 wrote:
Gemma19 lubi tę wiadomość
-
zokeia wrote:Mam szlafrok z wiskozy, podobny do tego:
https://allegro.pl/oferta/szlafrok-damski-bawelniany-podomka-do-szpitala-l-9081317628?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_MD_OBS_pla_bielizna_damska&ev_adgr=Szlafroki&gclid=EAIaIQobChMIr7u2yvnL7gIVkbLVCh1dQAJCEAQYASABEgJ3lfD_BwE
Myslę, że KArola też ma fajny pomysł z długą bluzą z kapturem. Nie wiem jak Wy, ale ja lubię ubrać się trochę bardziej 'wjściowo', lub sportowo. Jakoś pijamy z misiem i włochate kapcie odbierają mi poczucie sprawczości. Tak jakbym przyszła tam chorować. A kiedy się wykąpię, ubiorę, wyglądam na ogarniętą, to i czuję się ogarnięta
Dlatego ja w szpitalu co rano nakładam podkład i robię pomadą brwi i wyglądam zdrowiej
Tez nie lubię piżama itp, wiec zawsze miałam jakieś leginsy i koszulkę, a potrm przez problem z blizna musiałam się przeprosić z koszulami...
Szlafrok tez mam taki cieniutki, podobny do tego co wkleiłas, ale wole długi sweter kub kardigan.
Mnie nie wiem jak bolało, ale zawsze miałam umytą glowe i byłam ogarnięta...
Nie w moim stylu leżeć po 5 dni z niemyta głowa, czy coś.. ja co 2-3 dni miałam świeża koszulkę/ koszule i lepiej się czułamWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 20:54
zokeia lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Tez polecam cieniutki kardigan do szpitala zamaist szlafroka. I tak się go ubiera np tylko na korytarz bo na salach jest bardzo ciepło a jak sie ma specjalnie kupić szlafrok tylko na te jedna okazje to bezsensu zakup
zokeia lubi tę wiadomość
Starania od marca 2018
-
belldandy wrote:Dlatego ja w szpitalu co rano nakładam podkład i robię pomadą brwi i wyglądam zdrowiej
Dziewczyny, ze mną jest naprawdę słabo 😂 Czytam podkład i wyobraziłam sobie jak Bell rozkłada podkład na łóżko i maluje brwi 😅Olciak, zokeia, belldandy, Dorciax lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZokeia mam identyczny szlafrok i mimo wszystko wydaje mi się za gruby ale go wezmę bo jest dlugi ostatnio jak byłam w październiku w szpitalu nie brałam szlafroka miałam kardigan i to taki z grubszych używałam do przejścia do toalety czy wizyty czułam się komfortowo.
Szczerze dzisiaj się zastanawiałam czy zabrać sobie produkty do makijażu ale ze względu na brak miejsca w walizce sobie darujemakijaz poczeka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 21:31
zokeia lubi tę wiadomość
-
Ja teraz jak siedzę w domu to w ogóle się nie maluje, jak wychodzę to tylko podkład i tusz, ale jestem pod wrażeniem mojej cery, bo zawsze miałam problemową, a teraz jest śliczna, że aż mi szkoda ją malować. Czuje się ładna bez makijażu, jak nigdy. Wiec korzystam, później pewnie niedoskonałości wrócą z podwójną mocą heheh. Coś w tym może jest, jak mówią, że na syna kobieta pięknieje, dużo osób mi mówi, że ładnie w ciąży wyglądam. Ja się tak oczywiście nie czuje, ale dostrzegam, że mam błyszczące niewypadające włosy i super cerę.
Do szpitala wezmę mooooże kardigan, ale ostatnio na izbie przyjęć było tak gorąco, że wątpię, że będzie potrzebny. Może bardziej dla okrycia się w razie wyjścia z sali, chociaż w dobie koronawirusa chyba i tak się siedzi w swojej sali, gości nie ma, więc luz.
Zgaga mi nie daje żyć, jak pomyślę, że zaraz sie znów muszę napić tego syropu, bo inaczej będę się męczyć całą noc, to mnie na wymioty bierze. W smaku jeszcze ok, ale ta konsystencja staje w gardle...Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 21:46
zokeia lubi tę wiadomość
-
U Nas są pokoje z łazienkami, wiec nie trzeba się ubierać w szlafrok żeby przejsc, a po korytarzu jak najmniej, tyle co do kuchni, czy na badania bo „ COVID ” 🙂Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualnyJa na początku ciąży miałam fatalna cerę i włosy wypadały garściami a teraz poprawiła się nie wiem czy to ma znaczenie czy syn czy córka
.
Ja tego syropu w ogóle nie mogłam pić nic mi nie pomogło na zgagę dali mi w szpitalu i od razu zwróciłam.
Belldandy w jakim szpitalu rodzić będziesz widzę że standardy masz ekstraw pokoju łazienka to luksus i rzadko się spotyka w szpitalach żeby nie były dzielone
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 21:50
-
Ja w domu tez się nie maluje, tylko raz na tydzień jak jadę na wizytę do ginekologa... ale w szpitalu co rano prysznic, myłam włosy, podkład i pomadę do brwi... ( w zasadzie ja tylko uzywam 3 rzeczy do makijażu .. lekki podkład z bourjois, on nie kryje mocno, raczej wyrównuje koloryt, korektor i pomade do brwi ) nie uzywam jako takiej kolorowki, ani maskary...
także myśle, ze wyglądam naturalnie, a cerę mam blada, taka karnacja, wiec przynajmniej zdrowo wygoadam jak coś mi musnie twarz ;p
Mnie w tej ciąży niestety wysypuje na twarzy... już coraz mniej, ale jednak/... tak na mnie działa wysoki progesteron, a jeszcze cała ciąże na sztucznym ( luteina + duphaston do końca ) wiec lepiej się czułam wśród ludzi jak miałam coś na twarzy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2021, 21:54
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
[*] 2014 i 2016 -
nick nieaktualny
-
Zosia tez to widziałam 😂 już kilka takich postów widziałam i powiem ze była to jedna z moich „obaw” 😂 ale nie dlatego ze byłabym rozczarowana tym ze będzie chłopiec. Tylko znając siebie strasznie bym przeżywała ze czeka mnie wymiana garderoby i czas by mnie gonił 🙈 a lubie mieć zawsze zaplanowane 😅 ale jak coś to stwierdziliśmy z mężem ze pokochamy jak swoje 🤪
-
Ja mam masakrę z włosami
mam naturalnie podatne na kręcenie, wiec i trudniej z rozczesywaniem, ale teraz po prostu dredy mi się robią na głowie 😫 każde czesanie to koszmar. Jutro idę do fryzjera na jakiś fajny zabieg pielęgnacyjny na włosy, może to coś da.
A jeżeli chodzi o zgagę dziewczyny, to zapytajcie swoich lekarzy o helicid - ja mam jedna tabletkę dziennie zapisana jak zaczyna mnie piec, mam brać przez 5 dni i odstawić i zacząć jak znowu zacznie dokuczać. Brałam w zeszłym tygodniu, ale jutro znowu terapia, bo już się odzywa to cholerstwoa naprawdę ten lek działa!!!