♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja też chcę butelkę z filtrem bo ciężko widzę targanie ze sobą zgrzewki wody .Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
Olciak, m85t, koffy, Dorciax, Linka2019, Tysia89, Jaszczureczka, Roksi, Annie1981, Gemma19, Lucy91, Różyczka32 lubią tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Kupiłam butelkę z filtrem ale mi woda nie smakuje... chociaż nie powiem uratowała mnie w szpitalu bo jak wypiłam wodę z butelek co miałam to piłam tą filtrowaną.
U mnie w szpitalu nie ma papieru toaletowego w łazienkach.
Położna, która pracuje w moim szpitalu kazała mi spakować ręczniki papierowe i papier toaletowy. heh🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
U mnie w szpitalu papier toaletowy uzupełniony jest codziennie rano - jedna rolka na sale 6-osobową/ewentualnie jedna rolka a każdej kabinie łazienki na korytarzu - dla dziewczyn, które leżą na salach bez łazienki. W praktyce wygląda to tak, że koło 10ej papieru już nie ma
Belldandy, ja to czuję, że Ty jeszcze donoszoną ciążę, będziesz miałaa Dzieciaczek sliczny
belldandy, Olciak lubią tę wiadomość
-
Beti masakra.. to jest kilka klikniec w systemie.. A może to ZUS ma obsuwe? Koleżance to chyba po 3 miesiącach zapłacili chyba.
Do mnie dziś dzwoniła księgowa z pracy z przeprosinami że wypłata będzie opiero jutro a nie 1 ( duża firma - pracodawca mi placi wszystko i dopiero potem odbiera od zus) bo zmienili system ksiegowo rozliczeniowy i coś im tam namieszalo, poblokowalo i dopiero dziś puszcza zlecenia. Zaoferowała się też że wyśle mi zawczasu dokumenty do uzupełnienia po porodzie żebym sobie przygotowała i potem mogę jej to puścić zdjęciem/ skanem z aktem urodzenia a oryginały podwiesc w wolnej chwili nieprzejmujac się terminem 21 dni. Bardzo mnie zaskoczyła że wyszła sama z taka inicjatywa. Dobra księgowa to skarb który się docenia w takich chwilach.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 13:14
zokeia lubi tę wiadomość
-
Dla synka mąż podjął decyzję i się przyzwyczaiłam, będzie Filipek. Ale ostatnio coś wspomniałam, że kiedyś nasza córka Bianeczka... i prawie się pokłóciliśmy, bo jemu się nie podoba i już wybrał Hanię na przyszłość. Prawie się poplakałam, że nie mam nic do powiedzenia, a on mówi, że mam, ale sensowne muszę podać
wczoraj wieczorem miałam ochotę poplakac, a maz nie dał mi powodu i się śmiał, bo płakałam z powodu zgagi. Hormony...
zokeia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Korralik ja juz przez zgage kilka razy plakalam😅 wczoraj byliśmy z mężem w ikei. Po 3 h łażenia, nogi wchodziły mi do dupki i bylam głodna jak wilk. Maz kupil nam na szybkk hot-doga, zjadlam zapominając o konsekwencjach. Ledwo wsiedliśmy do samochodu, zaczela mnie palić zgaga jak stad na księżyc . Co się ten moj biedny maz pozniej nasłuchał 😅 zmeczenie+hormony to byla mieszanka wybuchowa. ze namowil mnie na hot doga przez którego teraz cierpie, ze mógł pomyśleć jak tp się skonczy, że mnie nie rozumie i nie słucha i nie współczuje itd😅😅😅
belldandy, zokeia lubią tę wiadomość
-
Fajnie, że w tylu szpitalach już obowiązuje zasada rooming-in. Dobrze, że to się zmienia, bo strasznie mi żal tych maluszków, co poakzuja na filmach, że wszystkie razem leżą za szybą. To się niestety jeszcze często zdarza.
U mnie w szpitalu też jest zasłona koło łóżek. Fajna sprawa, ja dwa dni leżałam na golasa, bo było mi strasznie gorąco a i łatwiej z rozkręcaniem laktacji.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Odebrałam w końcu wozek i fotelik i śmiali się że mnie że zazwyczaj jak komuś piszą że już jest do odbioru to odrazu tego samego dnia jest A ja dopiero po tygodniu przyszlam
dostałam jeszcze bezterminowo jednorazowy rabat na 10% u nich to może będzie na następny fotelik po roku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 17:42
zOsIa88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wczoraj nabrałam ochoty na kefir a normalnie nie lubie
ostatnio ciągle bympila produkty mleczne potrafię wypić dwa kubki mleka
czasami mnie tez zgaga lapie jednak nie jest taka silna jak w 4/5 miesiacu liczę że jak brzuszek się obniży to znowu dolegliwości trochę ustąpią.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 17:49
-
Ja to juz sama nie wiem na co mam ochotę. Wczoraj zjadłam całą czekoladę i dziś chodzę zła, że nie zostawiłam sobie chociaż kostki. Zjadłam krupnik, na który miałam wczoraj straszną ochotę, usmazylam frytki (koniecznie smażone), teraz zrobiłam ciasteczka owsiane z bananem, bo brak mi cukru. Tak to zajadam dzień w dzień jogurty greckie, też nigdy nie jadłam wcześniej, ale skończyły mi się, więc dzisiaj posucha. Ale taka mgła cały dzień i ponuro, że wychodzenie z domu dziś odpuściłam. Jutro jadę na wyniki krwi, w piątek do lekarza w końcu i do biblioteki oddam książki, więc trochę się ruszę z tego domu. Dziś z nikim nie rozmawiałam, aż dziwnie się czuje, tak pusto... mąż wraca po 21.00, bo prosto z pracy na trening jeździ.
-
Linka ja oglądałam niestety nie wiem czy można jeszcze raz ? 🤔 ale widze ze maja jakieś inne jeszcze. W ogóle dziś jest promocja -40 % na webinary z kodem ZP40.
https://app.evenea.pl/organizator/?id=283100&pN=1
https://zaufajpoloznej.pl/kategoria-produktu/warsztaty/
Dużo tego. Widze ze o laktacji będzie 31.03 nie wiem kiedy masz termin ale może jeszcze będziesz zainteresowana 🤔
Pojutrze jest tez dla przyszłych ojców 😁 tez może być fajnyWiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2021, 18:32
-
Jestem z siebie dumna i muszę się pochwalić! Właśnie skończyłam podstawowe dzidziusiowe zakupy.
TADAAAAAM ! Zamówiłam z Gemini i od mamyginekolog paczkę.
Więc musze odebrać stanik i zamówić jeszcze jeden i w sumie jestem gotowa.
Nadal mam listę ze znakiem zapytania i tam mam np. mommy bag, monitor oddechu.
Ale czuje się gotowa!koffy, Annie1981, zokeia, Gemma19 lubią tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Roksi wrote:Linka ja oglądałam niestety nie wiem czy można jeszcze raz ? 🤔 ale widze ze maja jakieś inne jeszcze. W ogóle dziś jest promocja -40 % na webinary z kodem ZP40.
https://app.evenea.pl/organizator/?id=283100&pN=1
https://zaufajpoloznej.pl/kategoria-produktu/warsztaty/
Dużo tego. Widze ze o laktacji będzie 31.03 nie wiem kiedy masz termin ale może jeszcze będziesz zainteresowana 🤔
Pojutrze jest tez dla przyszłych ojców 😁 tez może być fajny
Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek. Jak możesz to proszę zaakceptuj.Roksi lubi tę wiadomość