♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja najbardziej nie mogę zrozumieć czemu tak trudno mi wybrać.. wanienke 😂
Nie mam pojęcia którą kupić.. na stelażu czy bez, z lerzaczkiem czy bez, z hamaczkiem czy bez, wanienka czy wiaderko, jaki rozmiar..
Zaraz to kupię ta za 30zl w Ikei bo nie moge się zdecydować 😱 -
Koffy dla mnie wanienka to tez dramat 😂 i ostatecznie chyba kupimy miskę/wanienkę składana. Nie chcemy tej na tym wielkim stelażu..bardzo możliwe ze bedziemy przeklinać ze nam niewygodni itp ale trzeba uczyć się na błędach 😅
-
Koffy moja właśnie przyszła! Zamówiłam ze stelażem bo nie chce rozwalić sobie pleców, potem pewnie jak będzie większy to będzie na podłodze kapany albo w wannie w łazience.
Zwykła szara i taka gąbkę do niej(wiem ze jest niepolecana ze siedlisko bakterii itd ale na pierwsze kąpiele zależało mi żeby mieć)🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Ja także jeszcze nie mam wanienki. Planuję kupić taką składaną. Warto przemyśleć, gdzie dziecko będzie myte, czy w tym pomieszczeniu będzie komfortowe miejsce, aby zmieścić wanienkę.
Dziś od znajomej dowiedziałam się, że oni po 2 miesiącach używania wanienki dokupili stelaż, ponieważ dziecko lubiło się myć, dużo czasu im to zajmowało i po prostu bolały ich plecy. Co ciekawe stelaż można kupić składamy. Ja nie chce sobie zagracać miejsca. Ale tak pomyślałam, wanienkę kupie składaną, stelaż składany, to może być spoko rozwiązanie.Olciak lubi tę wiadomość
-
Czytałam wczoraj w apce, że dziecko teraz zaczyna intensywnie rosnąć i czerpie dużo wapnia od nas, więc musimy uzupełniać to dietą. Pewnie dlatego macie teraz taką ochotę na nabiał 🙂 U mnie póki co się nie zwiększyło.
Jaszczureczka lubi tę wiadomość
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Ja mam zwykła plastikowa wanienkę, która wkładamy do naszej wanny i można chlapać
u Nas jest taka zasada, że kąpiel to domena taty
i można przy wannie kucnąć
Lucy91 lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
My mamy małą łazienkę z prysznicem, więc kąpać będziemy w pokoju albo sypialni. Jak bedzie synek wiekszy to juz będziemy na swoim i do wanny wtedy.
Trochę się zastanawiam nad tą temperaturą w pomieszczeniu, bo mówią, żeby do kąpieli dzidziuś miał ciepło, a do snu chłodniej, więc jakbym kąpała w sypialni to najpierw nagrzać, a potem wietrzyć? Czy się tak nie rozckliwiać i kąpać w normalnej temperaturze? U nas raczej przyjemny chłodek, mąż zawsze w krótkich spodenkach, ja w krótkim rękawku, mieszkanie ciepłe, nie odkrecamy kaloryferow wcale. Ale przy dziecku może jednak trzeba będzie? -
Ja bede kapać małą w łazience. Upolowała na OLX takie cudo, ze przewijak daje się na bok i wtedy pojawia się wanienka. Cały stelaż jest mobilny na kółkach. Pod spodem są jeszcze 2 półeczki na akcesoria niemowlęce i środki czystości.
zokeia lubi tę wiadomość
-
Po tym jak szwagierce rozjechal się stelaż z zamontowana wanienka to stwierdziłam że ja chce wanienke bez stelaża 😁
belldandy lubi tę wiadomość
Biochem - 2017 r
Franek 👼- 36 tc (*) 2670g/50cm 20.03.2021 (Sn) - kolizja pepowinowa
Maciej 💙 - 37+4 tc 3470g/54cm 08.03.2022r. (Cc)
Pozamaciczna w bliźnie po cc - 10.11.2022 r. -
nick nieaktualnyDlatego ja nie kupowałam takich tez wanienek mam zwykłe dwie stare które już maja tyle lat:D muszę doszorować je jeszcze i planujemy żeby maz kapał dziecko na początek będziemy razem sobie pomagać ale chciałabym żeby on się tym zajął a ja w tym czasie będę mogła zrobić coś dla siebie
tych pianek / gąbek do wanny ja nie polecam moja siostra to miała i zbiera się na tym syf który ciężko usunąć my zawsze kładliśmy pieluche tetrowa i pielucha tetrowe tez myliśmy nie używaliśmy myjek. Podoba mi się natomiast rozwiązanie wanienek składanej i można zabrać gdzieś na wyjazd.
Dzisiaj zaczynamy 32 tc nie wskoczył mi jeszcze 8 miesiąc wiec może dopiero od 33 się liczy nie wiem ale piszs na aplikacji 80 % przebytej ciąży brzmi juz groźnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 07:30
Olciak lubi tę wiadomość
-
My zawsze używaliśmy wanienki z ika, którą wrzucaliśmy pod prysznic. Na początku chyba stawialiśmy na przewijaku w łazience. Dokładnie nie pamiętam, bo mycie to domena męża.
Teraz mam wanienkę na stelażu, bo dostałam ją od bratowej. Dla mnie ideałem byłaby wanienka na stelażu do której lałabym wodę z prysznica i... odpływ z wanienki! Kiedyś taką widziałam. Przy moim kręgosłupie chyba tylko to byłoby rozsądne.
Lucy91 - Ale mnie przestarszyłaś tym rozjeżdżającym się stelażem
Ja też mam smaki, ale na kwasne! Wczoraj wypiłam prawie 3 litry wody z cytryną (nigdy takich ilości nie piję), jadłam same cytrusy, a na kolację zjadłam... zimne nóżki z octem, które zagryzłam makaronem z dzemem porzeczkowym.
Nie wiem co to było, ale dziś chyba będzie podobnie, już to czuję.misskity lubi tę wiadomość
-
Zokeia ja właśnie mam taka wanienkę i uważam to za zakup jeden z najlepszych.
Biorę się zaraz za robienie gołąbków, omniom mniom. Przyszły mi wczoraj koszule do szpitala. Jedna wzięłam L bo nie było już rozmiaru M w tym modelu i jest za duża 😭 ale już nie odsyłam, będę w takiej paradować. Druga M za to jest w sam raz ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 09:02
zokeia lubi tę wiadomość
-
Ja wstawiłam znowu pralkę, na 2 suszarki jadę z ciuszkami 😂 jedna nad wanna, druga stojąca, której używamy tylko latem na balkonie bo nie klubie gracic mieszkanka 😬 ale tak mi szybciej to pójdzie, a i ile jeszcze... 3 worki na śmieci mam ciuszków, kombinezonów, a potem koce,otulacze, ale to akurat będę do suszarki bębnowej dawać..
Wszystko spoko, fajnie się pierze, ale kto to poprasuję 🤷♀️
Maz do rozmiaru 68 jsk nie lepiej mi tutaj zwiózl ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 08:59
misskity lubi tę wiadomość
Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Misskity bardzo fajne! Są napy, bedzie się wygodnie rozpinać.
Chyba nie kupię komody z przewijakiem, tylko porzadną komodę, a obok postawię stary przewijak.
Skończyłam 32 tc, czyli to już jest na 100% 8 miesiącMusze się zmobilizować i w końcu zrobić porządek w teczce z badaniami. Kto wie, czy się nie przyda.
Dobra, dość klechania, wracam do pracymisskity, Olciak, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
Ja mam zwykłą wanienkę z ikei, ale tak sobie ją lubię. Małą kąpaliśmy w łazience gdzie mamy obudowana pralkę i tam kładliśmy wanienkę, poza tym to najcieplejsze pomieszczenie i malutka nie płakała już nam. Dosięga tam prysznic wiec, wiec tak wlewalismy wodę, jedynie przy wylaniu mąż musiał się nanosić. A kąpaliśmy zawsze wspólnie, nie rozumiem skąd ten fenomen, że to domena mężów
. Tzn. wiem, że wiele osób tak to praktykuje, a ja po prostu lubiałam ten nasz wspólny rytuał. Teraz przy dwójce nie wiem jak to będzie.
-
zokeia wrote:My zawsze używaliśmy wanienki z ika, którą wrzucaliśmy pod prysznic. Na początku chyba stawialiśmy na przewijaku w łazience. Dokładnie nie pamiętam, bo mycie to domena męża.
Teraz mam wanienkę na stelażu, bo dostałam ją od bratowej. Dla mnie ideałem byłaby wanienka na stelażu do której lałabym wodę z prysznica i... odpływ z wanienki! Kiedyś taką widziałam. Przy moim kręgosłupie chyba tylko to byłoby rozsądne.
.
Wanienka marki beaba to spełnia. Ma super stabilny stelaż, uchwyt na słuchawkę prysznicową i odpływ.zokeia lubi tę wiadomość
-
1Malinka1 wrote:Ja mam zwykłą wanienkę z ikei, ale tak sobie ją lubię. Małą kąpaliśmy w łazience gdzie mamy obudowana pralkę i tam kładliśmy wanienkę, poza tym to najcieplejsze pomieszczenie i malutka nie płakała już nam. Dosięga tam prysznic wiec, wiec tak wlewalismy wodę, jedynie przy wylaniu mąż musiał się nanosić. A kąpaliśmy zawsze wspólnie, nie rozumiem skąd ten fenomen, że to domena mężów
. Tzn. wiem, że wiele osób tak to praktykuje, a ja po prostu lubiałam ten nasz wspólny rytuał. Teraz przy dwójce nie wiem jak to będzie.
), mogłam pobyć sama ze sobą, a mój mąż z kolei miał pół godziny na pieszczotki i fizyczny, bardzo bliski kontakt z dzieckiem. Często potem dziecko kangurował.
Annie1981, belldandy, Jaszczureczka lubią tę wiadomość