♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
zokeia wrote:Aaa patrzcie jaki piekny biustonosz:
https://allegro.pl/oferta/mitex-biustonosz-ciazowy-do-karmienia-lilly-m-9861340790?fromVariant=9861343548
Bardzo ładny. Widziałam go już wcześniej i się nad nim zastanawiałam. Jednak pojawiają się komentarze, że jest bardzo cienki, bez najmniejszego usztywnienia, wkładki itp., więc na noc ok, ale nie wiem czy w dzień.
Myślę, że podział na to, że tata kąpie wynika trochę z tego, że tak mówią w większości szkół rodzenia i przeróżnych webinarachNie chodzi o to, że każą ojcu to robić, a matce zabraniają, ale faktycznie czasem to jeden z nielicznych momentów, kiedy kobieta może się np. umyć, położyć, zjeść, czy cokolwiek, a wtedy tata buduje bliskość z dzieckiem.
zokeia, belldandy lubią tę wiadomość
-
My pewnie na początku będziemy kąpać wspólnie.
Chociaż nie powiem przeraża mnie myśl na pierwszą kąpiel, bo ja byłam pewna, że kąpie się pierwszy raz w szpitalu... (nie wiem czemu miałam takie przekonanie) no i że mnie nauczą co i jak... jak trzymać, jak polewać wodę.
Dlatego też kupiłam tą gąbkę do wanienki, żeby pierwsza/druga kąpiel nie była dla mnie stresująca, a potem przerzucę się na te pieluchy tetrowe.
zokeia lubi tę wiadomość
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
Ja tego absolutnie nie neguje, nawet jakby powodem było to, że mamie się po prostu nie chce, dla mnie to ok
. Po prostu ja lubiłam te wspólne chwile mąż trzymał malutką, ją ja przemywałam, potem pielęgnacja itp. Przecież każdy organizuje sobie życie z dzidzią jak chce, u nas ten „rytual” kąpieli przed tatę nie przeszedł .
-
U nas tak samo kąpiel to obowiązek męża. To był w końcu moment, kiedy mała nie wisiała u mnie na cycusiu, a teraz jest to moment, kiedy też w końcu mam czas dla siebie. Za to mąż ma okazję pobyć z córką sam na sam, po długiej nieobecności, kiedy był w pracy.
Usypianie jej też jest domeną męża, z tych samych powodów. Jak była malutka to zasypiała przy cycusiu, ale jak tylko dało się inaczej to mąż to wziął na siebie.
Koralik. Jeżeli chodzi o temperaturę, to dla dziecka lepsza jest niższa. Chroni przed infekcjami i SIDS. Myślę, że możesz nagrzać do kąpieli, a potem wywietrzyć. Chyba, że maluszek nie będzie marzł podczas kąpieli, w takiej temperaturze jak macie. Dobrze to wypróbować metodą prób i błędów.
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
nick nieaktualnyMalinko może dlatego że męża po całych dniach nie będzie i chociaż w taki sposób moze pomóc i odciążyć kobietę żeby nie zwariowała:D naprawdę trzeba to przemyśleć i tez dać mężowi jakieś obowiązki związane z dzieckiem nie dlatego ze się nie chce ale żeby mieć chociaż pół godziny czasu tylko dla siebie tak moje koleżanki robią w tym moja siostra od początku kapiela mężowie się zajmują i są zadowolone
ja nawet bym o tym nie pomyślała wcześniej ale tez go wykorzystam co mi tam
niech się czuje potrzebny
kobiety niektóre są teraz cwane
i dobrze
Jak ostatnio u mojej fryzjerki byłam to właśnie w tych godzinach kąpania dzidziusia i naprawdę tatusiowie chcą to robić czują się potrzebni i maja właśnie ten kontakt z dzieckiem;)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 10:25
1Malinka1, Annie1981, zokeia lubią tę wiadomość
-
Też u nas oddam kąpiel dziecka mężowi, na początku razem. Nawet nie dlatego, żebym mogła odsapnąć, ale żeby on miał swój czas z dzieckiem sam na sam, żeby budowali relacje między sobą. Bo w ciągu dnia taty nie będzie, po pracy to razem go spędzimy, coś zjemy, jakiś spacer jeszcze może się zdąży zrobić, trochę pobawimy się razem i porozczulamy, ale chciałabym, żeby miał też moment dla siebie i synka, żeby po swojemu z nim pogadał, pomasował itd.
Byłam na badaniu krwi, szybko dzisiaj poszło. Zrobiłam już zakupy -dzisiaj robię bigos. Uznałam, że to ostatni moment, bo ok, nie ma diety mamy karmiącej, można jeść wszystko - trąbią o tym już na każdym webinarze, ale i tak wolę objeść się kapustą i grzybami teraz niż po porodzie. Mimo wszystko 😂 i Zosia narobiła mi ochoty na kefir, prawie duszkiem wypiłam butelkę i nadal mam ochotęi kupiłam dwie paczki pieluch lupilu 1. Najwygodniej byłoby mi tam kupować, mam nadzieję, że się sprawdzą. Ale jeszcze pampers Premium Care planuje kupić dla księciunia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 10:32
zokeia lubi tę wiadomość
-
Zosia mi naprawdę nie trzeba tłumaczyć. Każdy ma swoje argumenty, zasady, organizacje. Jak już napisałam nie mam nic do tego, że u kogoś mąż kapie dzidzie, przecież nie ma w tym nic złego. To, że u nas jest inaczej to nie zbrodnia. Nam tak pasuje, a mąż odciąża mnie naprawdę bardzo mocno, angażuje się, czuje potrzebny w innych okołobobasowych czynnościach
.
Linka2019, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa tez dzisiaj będę jadla kefir i jeszcze wczoraj jadłam z ziemniakami
normalnie nie lubie i nie zjadłabym ale gorące ziemniaki i zimny kefir wczoraj to było dla mnie potrawa jak w restauracji najlepszej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 10:50
-
O wanienkach z dopływami to każdy kto ma to mówi mi że po kilku uczuciach zaczyna cieknac z tego, dlatego takiej nie rozpatruje. O stoiskach też już właśnie nieraz słyszałam że się potrafią złożyć / podjechać czy coś.. ogólnie odradzaja. Mam w łazience wolny blat tak że wanienka ta 86cm co zalecają do 6 miesięcy postawię bez problemu i chyba po prostu kupię taka najprostszą bo już sama nie wiem. Co do mycia babka to odrazu mówili mi że nie powinno się nie tylko że względu na bakterie ale i zmniejszony kontakt rodzica z dzieckiem co może dziecko stresować. Polecali myć nawet bez użycia pieluchy, tylko sama ręką, tak jak się zaleca myć dorosłym bo to najlepsze ponoć dla skóry, daje dziecku poczucie bezpieczeństwa i można wprowadzić elementy masażu.
-
nick nieaktualnya co myślicie o tych wanienkaxh składanych ja się nad tym zastanawiam bo chciałabym wyjechać na wieś z dzieckiem i mężem jak zrobi się cieplej ale przeraża mnie mysl ze trzeba spakować tyle rzeczy wózek i jeszcze ta wanienka kokon
chyba tir będzie potrzebny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 10:55
-
nick nieaktualnyKORRALIK a jaka wanienkę skladana planujesz zakupić?
Mąż wczoraj zamówił przewijak zastanawiałam się czy wybrać ten z Ikei ale stwierdziliśmy z mężem ze sobie darujemy i będziemy mieli nakladane na łóżeczko i komodę z allegro i wybrał jakiś wzór ja bym oczywiście wybrała jakiś ewentualnie w gwiazdki albo gładki ale mąż oczywiście ma inny styl
Będziemy też wybierać rzeczy do fotelika i planuje juz rzeczy włożyć do reklamówki i mu opisać do fotelika wtedy wiem że niczego nie zapomni
Mąż chciał wybrać taki fotelik na dłużej żeby był ale wybiłam mu to z głowy i wydaje mi się ze lepiej zmienić fotelik jak dziecko urośnie poza tym to tez trzeba dźwigać jak myślicie widziałam foteliki od do 13 kg i takie do 36kg i ten mąż chcial wybrać -
Zosia, myslę, że ta skłądana wanienka to też super rozwiązanie na co dzień.
W kwestii fotelików to odsyłam na osiem gwiazdek. Tam pisali, że jak coś jest do wszystkiego, to w przypadku fotelików jest do nieczego. Myslę, że warto kierować się tylko rekomendacjami odnośnie bezpieczeństwa. To, że coś jest dopuszczone do sprzedaży (ma homologację) nie znaczy, że jest najbezpieczniejsze.Annie1981 lubi tę wiadomość
-
Co do wanienki to kupiłam z Ikea. Będę do szafy chować 😉
Ja dzisiaj jestem padnięta.. Moja mała tak mi daje popalić. Rozumiecie ze jak wczoraj się położyłam o 22 to ona do 1:30 bez przerwy pływała w brzuchu, skakała, fale robiła. Nie było nawet 5-10min przerwy. Już byłam tak zmęczona ze zasnęłam... A dzisiaj od rana to samo. Jakieś nadpobudliwe dziecko mam 😅Olciak lubi tę wiadomość
-
O fotelimach do 36kg słyszałam tylko tyle że w żadnym wieku dziecka nie spełniają swojego zadania i nie znam nikogo kto odważył by się taki kupić.. najpierw łupina do 13 kg a potem dopiero następny fotelik. Nawet takiego nie widziałam w żadnym specjalistycznym sklepie z fotelikami więc Zosla nie daj się w tej kwestii mężowi.
Polecam też dobieranie fotelika do samochodu konkretnego. Ogólnie polecany Avionaut ( super fotelik) mógłby mi udusić dziecko że względu na tragiczne kąty.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 11:42
zokeia, Annie1981 lubią tę wiadomość
-
https://allegro.pl/oferta/wanienka-dla-dziecka-skladana-littlefeet-poduszka-9568906667?utm_feed=aa34192d-eee2-4419-9a9a-de66b9dfae24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=_DCK_BG_pla_zdrowie_higiena&ev_adgr=Wanienki+i++akcesoria&gclid=Cj0KCQiA0-6ABhDMARIsAFVdQv83cNe2zvwuTJ_240-pwbsgES6WkyfyPGWHlscy1-Qs8EVim4zrFQYaAp_zEALw_wcB
-
koffy wrote:O fotelimach do 36kg słyszałam tylko tyle że w żadnym wieku dziecka nie spełniają swojego zadania i nie znam nikogo kto odważył by się taki kupić.. najpierw łupina do 13 kg a potem dopiero następny fotelik. Nawet takiego nie widziałam w żadnym specjalistycznym sklepie z fotelikami więc Zosla nie daj się w tej kwestii mężowi.
Polecam też dobieranie fotelika do samochodu konkretnego. Ogólnie polecany Avionaut ( super fotelik) mógłby mi udusić dziecko że względu na tragiczne kąty.
Łupinę mieliśmy pebbke plus, avionaut nam stał na baczność na naszym siedzeniu 😀 -
Mi w 8gwiazdek powiedzieli że foteliow 0-36 nie kupuje 🤔 może wam akurat dla starszego dziecka się ułożył bo wiem że dla większych dzieci to każą z dzieckiem przyjechać i przymierzając do samochodu i warunków fizycznych dziecka. Może odnosili się głównie do tego że od tego 0 nie wolno. Wiem że wszyscy mają u mnie dobrane najpierw 0-13, potem 9-36 bodajże, na pewno nie odrazu 0-36.
U mnie właśnie też taki problem z Avionaut był.. mają ponoć nad tym pracować bo to bardzo częsty problem jak się chce bazy używać, dlatego mam maxi cosi coralAnnie1981 lubi tę wiadomość