♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyChciałabym ochrzcić dziecko jeszcze malutkie mam porównanie i chyba tak lepiej natomiast miałabym problem jeśli chodzi o strój dla takiego dziecka czy musi być jakiś elegancki czy wystarczy pajacyk.albo body. Wolalabym.zrobić w restauracji ale jeśli będą problemy to w domu i catering;)
Olciak lubi tę wiadomość
-
Ja byłam dzieckiem z chorobą lokomocyjną, a że dużo rodzice podróżowali to dramat dla mnie, przeszło w sumie niedawno, choć nadal granicą mojej cierpliwości jest 800km, potem już nudności i wymioty. Najlepiej jak kieruję sama. Więc nie wiem jak to będzie z siedzenie z dzieckiem z tylu... chyba męża tam wsadze.
Co do chrztu to mam ostatnio rozkminy, bo najlepiej zrobić poki mały i nie będzie biegać po kościele, no i ciepło będzie, bo rodzimy wiosną. Ale z racji, że mój brat wciąż czeka na operację kręgosłupa i póki co leży to na chrzciny nie dojedzie i wątpię, żeby do lata miało się coś zmienić, nie będę go ciągnąć do siebie 200km. On jedyny typowany na chrzestnego. Dla nas też idealnie byłoby zrobić roczek i chrzciny w jednym dniu, bo robiąc nawet dla najbliższych to babcie, dziadek, chrzestni z rodzinami to robi się kupa ludzi. My będziemy na roczek już ogarnięci z mieszkaniem swoim, więc też można zapraszać rodzinę. Ale roczne dziecko w kościele hm... zwłaszcza, że nasz będzie chyba wtedy pierwszy raz w kościele 😅 najchętniej bym tego nie robiła wcale, zwłaszcza przez to co ostatnio wyrabia pis i kościół, ale dla spokoju teściowej i w sumie naszego też, wolę te chrzciny zrobić i spokój. Ale kiedy... życie pokaże chyba -
nick nieaktualny
-
Ja zawsze chrzcilam na około 4 miesiące i tak tez wracałam do formy po porodzieAntoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Karola3xJ:D wrote:Koralik a czemu już zakładasz ze ktoś będzie musiał siedzieć z dzieckiem z tyłu?
-
Ja dziś byłam pierwszy raz u tej fizjoterapeutki i się okazało ze już mam rozejście mięśnia na 3 cm...wg niej to to za dużo jak na ten tydzien..ehhh. Obkleila mnie na brzuchu, plecach i pośladkach (bo coś mnie ostatnio tez ciągnie..😅)
-
koffy wrote:Mi mówili I tak też czytałam, że fotelik co najmniej do 2 roku życia ma być montowany tyłem do kierunku jazdy, a tu pisze że przodem jest powyżej 9kg..
Fotelik następny maxi cosi np. jest też montowany tyłem i widziałam że wychodzą taniej niż ten
-
Hahahah
Z tą 18 może to nie jest najgorszy pomysł... oczywiście żartuje. (ale o przedszkolu myślałam bo u mnie w okolicy 30km jest tylko jedno publiczne i jedno prywatne i jest duuuuzo chętnych i ludzie kilka lat wcześniej zapisują, ale tu się wstrzymam).
Na swoją obronę to chrzestną mojego dziecka ma być moja siostra, która mieszka we Francji, jedyny czas kiedy w tym roku uda jej się przyjechać do Polski to w maju na niecałe dwa tygodnie. Zobaczyłam, ze moja ulubiona cukiernia zamyka zapisy na torty na maj bo sezon komunijny i już nie mają miejsc. Więc zamówiłam szybko tort na 15-16 maja. Jeśli rozdecydujemy się co do chrzcin w maju to mój mąż ma 17 urodziny
wiec dostanie tort. heh
🎈Ciąża donoszona🤰🏻
Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
-
nick nieaktualny
-
Nagietek wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które zamierzają używać pieluch wielorazowych. Zastanawialiście się już jak będzie wyglądała Wasza wyprawka? W jaki system idziecie? Co i ile planujecie kupić?
Ja podchodze do tego leniwie. Jak widze promocję w Rossmanie na otualcz lub wkłady, to sukcesywnie kupuję. Wydaje mi się, że opcja otulacz + wkłąd (bambus lub mikrofibra) + na to bibułka jednorazowa do wyrzucenia grubszej nieczystosci, powinny dać radę. Będę próbowała też z tretrą. Wydaje mi się, że tu większej filozofii nie ma, a opisy na óznych blogach mnie raczej zniechęcają do tego rozwiązania. Zdecydowąłam się na wielopieluchowanie, bo produkty były dostepne w rossmaniePrzewiduję 5 otulaczy i 10 opakowań wkłądów (tam są po 2 sztuki).
Ja całe zycie borykam się z chorobą lokomocyjną i najprawdopodobniej mój starszy syn będzie miał jak ja. A młodszy wdał się w ojca.
My nie chrzcimy, ale nie mogę się doczekać urodzin młodszego syna, które wypadają latem. Wreszcie we własnym ogrodzie. Zadarza mi się mysleć jak to zorganizujemy
Korralikk myslę, że w rodzicielstwie bliskości można okazywać bliskość na rózny sposób. W końcu jesteś z dzieckiem w aucie, widzi cię w lusterku, albo śpi. Nie musicie trzymać się za rękę i patrzeć sobie w oczyMyślę, że da się znaleźć rozwiązanie, które sprawi, że dziecko będzie się czuło dobrze (oprócz tych wyjątkowych przypadków, gdy rzyga jak kot). Ale z drugiej strony - tycie niemowlę może siedzieć samo, niewiele ogarnia ze świata, zwykle w aucie śpi. A potem jak rośnie i ogarnia swiat, to mozna do niego mówić i ono czuje naszą obecność.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 15:18
-
Jejku co za dzień. Najpierw firma od okien i ogarnianie projektów, potem nagła awaria hydrauliczna, zalana piwnica, wybijający kibel i w trakcie naprawy wizyta architekta, podpisywanie dokumentów i omawianie ostatecznego projektu przed złożeniem wniosku.
Uwielbiam jak się tyle dzieje, ale aż mnie głowa rozbolała z nadmiaru wydarzeń. Mąż po pracy pojedzie po dzieciaki, a ja zaraz zrobię mielone. Mam ogromną ochotę!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 15:20
-
Ja się raczej nie przywiązuje do myśli, że ktoś będzie jeździć z tylu z dzieckiem. Ale biorę pod uwagę taką okoliczność. Natomiast moja szwagierka ze swoim dzieckiem jeździła do jego 2 lat z tylu i to co ona tam wyczyniała.... dziecko uśmiechnięte, nic się nie dzieje, a ona śpiewa, rymuje, wymyśla rymowanki i piosenki, macha mu przed nosem zabawkami. Jak to widziałam to od razu myślałam sobie, że u nas tak nie będzie.
-
nick nieaktualny
-
Zokeia, nawet nie wiedziałam, że w Rossmannie można kupić wielo 🤭
Ja chyba przy noworodku pójdę w dwa otulacze wełniane, jedne gatki wełniane, trzy formowanki na noc i duuużo tetry. Noworodek zużywa ok 20-30 pieluszek dziennie więc tak mi wychodzi najtaniej. Jak wyrośnie z rozmiaru newborn to zastanowię się, co dalej. Może zostanę przy tetrze, a może zainwestuję w kieszonki lub aoi.
Jakby ktoś planował większy zakup to polecam wstrzymać się do końca kwietnia. Wtedy wypada tydzień Ziemi i są duże promocje na wielopielo 😉zokeia lubi tę wiadomość
-
Zokeia - kupujesz te otulacze? https://www.rossmann.pl/Produkt/Pieluchy-i-podklady-higieniczne/Bambiboo-pieluszka-wielorazowa-zestaw-z-wkladem-chlonnym-z-mikrofibry-1-szt,336092,8478
Jak je oceniasz?
Ja przez pierwszy miesiąc będę używać pieluch jednorazowych z dwóch powodów. Po pierwsze to moje pierwsze dziecko i nie mam kompletnie żadnego doświadczenia w przewijaniu i tu jednorazówki wydają mi się lepsze na start. Po drugie z tego co wyczytałam to dla malutkich dzieci zalecają na początek kupić mniejsze pieluchy wielorazowe, a dopiero potem przejść na onesize. Nie bardzo to do mnie przemawia, wolę kupić od razu otulacze, które starczą na dłuższy czas.
Nagietek - świetna informacja o kwietniowych promocjach! Mniej więcej wtedy planuję przejść na wielorazoweWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 15:43
-
Zosia, ostatnio byłam w pracy 4 lata temu więc z ciastem się tam nie pojawię
to chyba zależy od zwyczai panujących w danej firmie. Ale jakieś dziwne mi się wydaje aby komuś piec ciasto w połogu. To raczej do Ciebie powinna przyjechać delegacja z prezentem. Do mnie i męża tak przyjeżdżali z naszych firm.
zokeia lubi tę wiadomość
-
Przynioslam ciasto do pracy, kiedy odchodzilam na l4, to też w ramach pożegnania, bo w trakcie macierzyńskiego kończy mi się umowa i bardzo wątpię, że dyrekcja znajdzie mi miejsce po macierzyńskim, bo sama byłam na zastępstwo. A po urodzeniu to nie wyobrażam sobie jeszcze piec dla kogoś, z jakiej racji? To inni powinni nam gratulować i przynosić łakocie, a nam należy się odpoczynek.