♥️ Kwiecień 2021 ♥️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
U nas jest taka tradycja ze sie przynosi ciasto
zawsze wszyscy skladaja sie na prezent - cos dla mamy i cos dla dziecka i zazwyczaj zbiera się na to spora kwota ( ostatnio ok 800zl jesli dobrze pamietam) więc w zwyczaju, jako znak dobrego wychowania jest przyjete podziekowanie. Dodatkowy prezent dostajemy od firmy - bon 1000zl jesli dobrze pamietam wiec koszt ciasta to taki symboliczny gest raczej. Rzadko ktoś sam piecze raczej zamawia się w cukierni i wszyscy wiedzą czemu
U męża w firmie budowlanka belka gęba więc ciasto by nie przeszło dla chłopaków. Jak by mógł dyrektor inwestycyjny wódki nie postawić jak nawet nawet pomocnik majstra stawia 😅 A chłopaki też się na prezent zrzucają.zOsIa88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Oplacalnos podaje tak o dodatkowo bo niektóre osoby na to patrzą. U nas to jest na zasadzie dają mi prezent którego ani nie muszą ani mi się nie należy jakoś to wypada podziękować więc jest to symboliczne ciasto. Miły gest za miły gest
u nas też standardowa składka w zbiorze to ok 20 zł/ osoba ale dyrektor regionalny zazwyczaj daje więcej chyba 150zl ostatnio i dyrektor główny naszego działu na polske też się dorzuca i ostatnio chyba 200 dał. Jakoś tak, a w biurze ok. 20 osób się zrzuca więc się zbiera
Choć w sumie to, ciasto mężowie zaworza z wnioskiem o macierzynski więc jest wcześniej niż prezent, ale to taki utraty schemat. Mnie już z pracy podpytuja co bym chciała itdWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 16:38
-
W końcu zamówiliśmy wózek. Pracownik zrobił nam fajna cenę uważam, za 2600 zł kupiliśmy baliosa s lux z adapterami i fotelikiem avionaut.
Mąż ciągle w pracy, nie ma kiedy odmalować nawet ścian, liczę na to, że juz niebawem, bo jutro odbieram meble z Ikei. Kurde tyle się naszukałam mebli, wydziwiałam, a koniec końców zamówiłam łóżeczko i klasyczna komodę, tylko uchwyty srebrne dokupiłam.
Dziewczyny to, że mnie wszystko swędzi to standard, ale dziś na piersiach zobaczyłam, że skóra mi się łuszczy szczególnie w okolicach gruczołów Montgomery'ego. W pierwszej ciąży tego nie miałam. Czy to normalne?Jaszczureczka, zokeia lubią tę wiadomość
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
nick nieaktualnyKoffy to masz elegancko w pracy;). Wniosek o macierzynski mam przesłać pocztą napewno w pierwszych tygodniach się nie pojawię raczej myślałam juz po połogu odwiedzić ale musze to jeszcze przemyśleć bo u mnie inna specyfika jest pracy. U męża łatwiej może zaraz po narodzeniu dziecka ciasto postawić
Butterffly mnie nic nie sqedzi może zgłoś to lekarzowi przy wizycie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 17:26
-
nick nieaktualny
-
a mnie dziś bolą piersi i napływa mi pokarm...
Syn mnie tez zaraził o gardło boli ech ;(Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm
[*] 2014 i 2016 -
Belldandy witaj w klubie mi jutro tydzień minie jak zaczęło mnie brać i się rozłożyłam. Niby jest lepiej. Katar mija ale znowu stoi mi taka gęsta wydzielina w gardle i mnie wkurza.
U nas w pracy nie ma zwyczaju żeby ktoś coś dawał z okazji narodzin dziecka. Więc ja też nie będę szaleć z ciastami. Dobrze że jutro już piątek i weekend . Mąż będzie miał wolne ❤️ -
Zosla na pracę nie mogę narzekać. Świetne podejście do pracownika, zero wyścigu szczurów itd.. korpo ale tylko z nazwy i benefitow
ja się też do firmy wcześniej niż po połogu nie wybiorę na pewno A kiedy to będzie to zależy i od sytuacji pandemicznej i od młodego jaki będzie.
Ktoś mi mówił że powinno się takich wyjść gdzie będzie w zamkniętej przestrzeni dużo obcych ( praca, sklepy, chrzciny nawet) unikać do 3 miesiąca życia. Przez ten czas ma się podobno dziecko wysycic najpierw kilka tygodni bakteriami rodzica, a potem stopniowo ludzi z najbliższego otoczenia.
U nas chrzty zazwyczaj właśnie od 3-6 miesiąca. Jak np któraś mama planuje przejść na mm to po 6 miesiącu to chrzest robią już po 6. Jak dziecko chorowite to bywało i 8 i 10 miesiąc też.
Ja jeszcze nie planuje bo to za dużo niewiadomych dla mnie.zOsIa88, zokeia lubią tę wiadomość
-
zOsIa88 wrote:Butterffly to fajnie ze taka cene wynegocjowaliscie bardzo podoba mi się ten wózek
a na jaki kor się zdecydowaliście?
Magnolia pink na czarnym stelażuzOsIa88 lubi tę wiadomość
4 cykl 🍀
28 dc ⏸️
27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
-
nick nieaktualnyCoo niee ja płaciłam coś koło 100 zł ale u mnie w przychodni nie mieli tej szczepionki a w niektórych maja i chyba nic się nie płaci wiec się zorientuj dostałam skierowanie od lekarza rodzinnego zbadała mnie wcześniej a od ginekologa receptę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 18:33
-
nick nieaktualny