X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne ♥️ Kwiecień 2021 ♥️
Odpowiedz

♥️ Kwiecień 2021 ♥️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2021, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ja napewno nie będę piekła ale na Śląsku często jest taka tradycja dlatego pytam jak u Was;) Jak juz to kupimy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 15:51

• 1Malinka1 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w pierwszej ciąży pojechałam z ciastem i kawą, a to ze względu, że mam zgrany team w moim biurze, chłopaki się postarali i dali nam super prezent na narodziny dzidzi. Teraz raczej nie będę nigdzie szła, ale to się okaże.

f2wlpx9ishio9eby.png
    tb738ribmbqosoos.png
  • Olciak Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam swoją firmę wiec nie :) ale jak kilka lat temu pracowałam na etacie to dziewczyny przychodziły z ciastem i pochwalić się dzidziusiem 😅🙃

🎈Ciąża donoszona🤰🏻

Starania od 2016, 3 poronienia, jeden poród.
    03.01.20 Miłoszek 😇 20tc
  • koffy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jest taka tradycja ze sie przynosi ciasto :) zawsze wszyscy skladaja sie na prezent - cos dla mamy i cos dla dziecka i zazwyczaj zbiera się na to spora kwota ( ostatnio ok 800zl jesli dobrze pamietam) więc w zwyczaju, jako znak dobrego wychowania jest przyjete podziekowanie. Dodatkowy prezent dostajemy od firmy - bon 1000zl jesli dobrze pamietam wiec koszt ciasta to taki symboliczny gest raczej. Rzadko ktoś sam piecze raczej zamawia się w cukierni i wszyscy wiedzą czemu ;)
    U męża w firmie budowlanka belka gęba więc ciasto by nie przeszło dla chłopaków. Jak by mógł dyrektor inwestycyjny wódki nie postawić jak nawet nawet pomocnik majstra stawia 😅 A chłopaki też się na prezent zrzucają.

zOsIa88 lubi tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koffy my to po tyle się nie składamy w pracy raczej tak po 20 zł maks. Nawet nie patrze czy to opłacalne jest bo nie wiem czy taka składka byłaby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 16:26

• koffy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oplacalnos podaje tak o dodatkowo bo niektóre osoby na to patrzą. U nas to jest na zasadzie dają mi prezent którego ani nie muszą ani mi się nie należy jakoś to wypada podziękować więc jest to symboliczne ciasto. Miły gest za miły gest :) u nas też standardowa składka w zbiorze to ok 20 zł/ osoba ale dyrektor regionalny zazwyczaj daje więcej chyba 150zl ostatnio i dyrektor główny naszego działu na polske też się dorzuca i ostatnio chyba 200 dał. Jakoś tak, a w biurze ok. 20 osób się zrzuca więc się zbiera ;)
    Choć w sumie to, ciasto mężowie zaworza z wnioskiem o macierzynski więc jest wcześniej niż prezent, ale to taki utraty schemat. Mnie już z pracy podpytuja co bym chciała itd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 16:38

f2w390bvlnherxsi.png
  • Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu zamówiliśmy wózek. Pracownik zrobił nam fajna cenę uważam, za 2600 zł kupiliśmy baliosa s lux z adapterami i fotelikiem avionaut.
    Mąż ciągle w pracy, nie ma kiedy odmalować nawet ścian, liczę na to, że juz niebawem, bo jutro odbieram meble z Ikei. Kurde tyle się naszukałam mebli, wydziwiałam, a koniec końców zamówiłam łóżeczko i klasyczna komodę, tylko uchwyty srebrne dokupiłam.

Dziewczyny to, że mnie wszystko swędzi to standard, ale dziś na piersiach zobaczyłam, że skóra mi się łuszczy szczególnie w okolicach gruczołów Montgomery'ego. W pierwszej ciąży tego nie miałam. Czy to normalne?

Jaszczureczka, zokeia lubią tę wiadomość

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
    27.07. 💉 Beta 6,720 mIU/ml
    03.08. 💉 Beta 277,600 mIU/ml
  • Linka2019 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie nic nie swędzi. Nie wiem czy to normalne. Może zrób próby wątrobowe, a najlepiej skonsultuj z lekarzem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2021, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Koffy to masz elegancko w pracy;). Wniosek o macierzynski mam przesłać pocztą napewno w pierwszych tygodniach się nie pojawię raczej myślałam juz po połogu odwiedzić ale musze to jeszcze przemyśleć bo u mnie inna specyfika jest pracy. U męża łatwiej może zaraz po narodzeniu dziecka ciasto postawić
    Butterffly mnie nic nie sqedzi może zgłoś to lekarzowi przy wizycie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 17:26

• Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam już robione wszystkie wyniki, na ostatnie czekałam 6 dni i wyszły w normie (kwasy zółciowe). Tylko ALT musze powtórzyć, bo były powyżej normy, ale nie jakoś znacznie.

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Butterffly to fajnie ze taka cene wynegocjowaliscie bardzo podoba mi się ten wózek ;) a na jaki kor się zdecydowaliście?

• belldandy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mnie dziś bolą piersi i napływa mi pokarm...

Syn mnie tez zaraził o gardło boli ech ;(

Antoś 15.01.2015, 11:25 3850 g i 55 cm
    Leoś 29.05.2017, 8:54 - 3940 g i 58 cm
    Aleks 31.03.2021, 9:25 3520 g i 55 cm
    Wincent 30.08.2023, 10:46 3930 g i 54 cm

[*] 2014 i 2016
  • beti97 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belldandy witaj w klubie mi jutro tydzień minie jak zaczęło mnie brać i się rozłożyłam. Niby jest lepiej. Katar mija ale znowu stoi mi taka gęsta wydzielina w gardle i mnie wkurza.

U nas w pracy nie ma zwyczaju żeby ktoś coś dawał z okazji narodzin dziecka. Więc ja też nie będę szaleć z ciastami. Dobrze że jutro już piątek i weekend . Mąż będzie miał wolne ❤️

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • koffy Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosla na pracę nie mogę narzekać. Świetne podejście do pracownika, zero wyścigu szczurów itd.. korpo ale tylko z nazwy i benefitow :) ja się też do firmy wcześniej niż po połogu nie wybiorę na pewno A kiedy to będzie to zależy i od sytuacji pandemicznej i od młodego jaki będzie.
    Ktoś mi mówił że powinno się takich wyjść gdzie będzie w zamkniętej przestrzeni dużo obcych ( praca, sklepy, chrzciny nawet) unikać do 3 miesiąca życia. Przez ten czas ma się podobno dziecko wysycic najpierw kilka tygodni bakteriami rodzica, a potem stopniowo ludzi z najbliższego otoczenia.
    U nas chrzty zazwyczaj właśnie od 3-6 miesiąca. Jak np któraś mama planuje przejść na mm to po 6 miesiącu to chrzest robią już po 6. Jak dziecko chorowite to bywało i 8 i 10 miesiąc też.
    Ja jeszcze nie planuje bo to za dużo niewiadomych dla mnie.

zOsIa88, zokeia lubią tę wiadomość

f2w390bvlnherxsi.png
  • Butterfly02 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zOsIa88 wrote:
    Butterffly to fajnie ze taka cene wynegocjowaliscie bardzo podoba mi się ten wózek ;) a na jaki kor się zdecydowaliście?

Magnolia pink na czarnym stelażu ;)

zOsIa88 lubi tę wiadomość

thgfe6hhx1actwcv.png
    4 cykl 🍀
    28 dc ⏸️
  • Nagietek Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dobrze widzę, że szczepionka na krztusiec ok. 500zł kosztuje? 🤯 rozważam zaszczepienie się ale cena mnie zaskoczyła 🤭

1kk020mm6bs2x578.png
    1kk0wn15qxgck3u0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coo niee ja płaciłam coś koło 100 zł ale u mnie w przychodni nie mieli tej szczepionki a w niektórych maja i chyba nic się nie płaci wiec się zorientuj dostałam skierowanie od lekarza rodzinnego zbadała mnie wcześniej a od ginekologa receptę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 18:33

• beti97 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogłabym już iść spać 🥴🥱

belldandy lubi tę wiadomość

❤️Córcia2015
    ❤️Córcia2018
    💙Synek2021
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2021, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam spania u mnie to jest męczarnia ze spaniem na dodatek w środku nocy budze się i muszę iść do toalety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2021, 18:35

• Linka2019 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2021, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do toalety chodzę od początku ciąży około 3 razy w nocy. Chyba nie było ani jednej nocy, która bym cała przesłała. I tak jest od samego początku, ale przyzwyczaiłam się do tego

‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: