KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Z tym rozciagnieciem miesni brzucha sie sie teraz wystraszylam , moj idzie ku gurze ale nie wystaje jeszcze a miesnie i tak mam oslabione napewno po operacji🙄 . Dzis w nocy dostalam sielnych skurczow łydek , narpiew kedna noga a nadranem druga , wstalam jak pokraka z łuzka nadal mnie nogi teraz bola🙈 .Zaczyna sie .Chyba musze magnes jakis dodatkowo sobie kupic 🙃
-
Taka_Sytuacja wrote:Ciekawe bo w pierwszej ciąży szybko mi wyszedł a żadnych problemów z rozejściem mięśnia nie miałam ale zarówno wtedy jak i teraz dbałam o poprawne wstawanie.
Ja dowiedziałam się o tym na wizycie po porodzie. Pani mi powiedziała, że mam szczęście, że urodziłam naturalnie bo jakby mi takie mięśnie przecieli przy cc to mógłby już nie wrócić do prawidłowego funkcjonowania. Nie odczuwałam żadnych dolegliwości i generalnie to się zdziwiłam. Ale też pewnie nie można generalizować każdy przypadek jest swoisty -
U mnie kreski nie widać, pępek nadal schowany dość głęboko tylko lekko rozciągnięty w poprzek bym powiedziała.
Co do wymiarów to nie mierze obwodu, nie wiem ile miałam przed ciążą tak dokładnie więc nie wi ile urósł. Ale ostatnio mi wypchalo ostro, boje się co będzie dalej 😅
Też niektóre kopniaki pomalu zaczynają mnie lekko boleć, z córką to pod koniec ciąży bolały a tu już teraz... Co będzie później.. 🙈😂
I u mnie także mega zaparcia od jakiegoś czasu, nic nie pomaga...😐 -
To nie tak że ja jakoś obsesyjnie pilnuje swoich wymiarów 🤣 ale l od początku ciąży przynajmniej raz na tydzień się ważę (wolę mój pomiar na czczo niż niezbyt miarodajny na popołudniowej wizycie u gina po obiedzie i w ciężkich ciuchach) jak mi się przypomni to sprawdzam obwód biustu, brzucha i uda by wiedzieć czy masa idzie tam gdzie powinna czyli w brzuszek i infrastrukturę dzidziusiową czy np w uda co oznacza "stop słodycze, majonez, bułeczki". Ja wcześniej nie przepadałam za słodkim a w pierwszym trymestrze musiałam raz dziennie coś wciągnąć i bałam się że stracę nad tym kontrolę. Na szczęscie teraz spowrotem wystarczy mi kostka gorzkiej czekolady na kilka dni.
MaggieMay lubi tę wiadomość
Ona: 35lata Niedoczynność tarczycy, Endometrioza, PCOS
On: 40lat Morfologia 3% DFI: 32% > 29%
Dziecko 2016 po 18cs
Starania o rodzeństwo od kwietnia 2019:
04.19 ciąża biochemiczna, 2x IUI08.22 pozytywny test po biopsji endometrium
Córcia ❤️ tp. 11.04 -
Ja już mam delikatna linie ale pępek dalej wklęsły.
My już po połówkowych .mały ma 360 g i wszystko wygląda dobrze ufff kamień z serca.jedyne co to to łożysko nachodzi lekko na ujście macicy ale lekarz mówi że mam się oszczędzać i bardzo możliwe że się jeszcze podniesie no i pępowina dwunaczyniowa ale to też powiedział że raczej nie ma żadnych konsekwencji przy takiej pępowinie jedynie może wpłynąć na wzrost płodu na późniejszym etapie ciąży i musimy kontrolować jak dzidziuś rośnieTaka_Sytuacja, Sigi13, Immunity, Qer, MaggieMay, Solemio, Lilly123, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
-
Ja również po połówkowych 500g prawidłowo rozwijającego się chłopca 🙂 jednak ułożył się jak żabka tak że nie było szans na jakieś zdjęcie buźki.
U mnie +10kg a brzuch mało widoczny, kilogramy poszły mi bardziej w biodra i nogi.
Muszę jednak wybrać się do fizjo bo ból więzadeł dokucza coraz bardziej.
MarBal, Sigi13, Qer, MaggieMay, Solemio, Lilly123, Taka_Sytuacja, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
🙎♀️28
🧔29
Starania od 2019 roku.
Niedoczynność tarczycy, pcos.
Stymulacja owulacji.
Przygotowanie do IUI
27.07 badanie sono HSG
13.08 ll kreski 😲🥰
14.08 beta 109,1
16.08 beta 254,4
23.08 beta 5238
01.09 jest serduszko ❤️
14.10 65mm człowieka
-
MarBal wrote:Ja już mam delikatna linie ale pępek dalej wklęsły.
My już po połówkowych .mały ma 360 g i wszystko wygląda dobrze ufff kamień z serca.jedyne co to to łożysko nachodzi lekko na ujście macicy ale lekarz mówi że mam się oszczędzać i bardzo możliwe że się jeszcze podniesie no i pępowina dwunaczyniowa ale to też powiedział że raczej nie ma żadnych konsekwencji przy takiej pępowinie jedynie może wpłynąć na wzrost płodu na późniejszym etapie ciąży i musimy kontrolować jak dzidziuś rośnie
Mi łozysko pokrywało całkowicie ujście wewnętrzne w 20 tygodniu - w 22 było juz wysoko
MarBal lubi tę wiadomość
2020
2023 -
Taka_Sytuacja - "infrastruktura dzidziusiowa", dobre 😁 W sumie masz dobrą tę metodę. Mam wrażenie, że w udach mi się przybrało. Rajstopy się po prostu zatrzymały i nie chciały wejść wyżej na nogę. Możliwe, że trzeba będzie się opamiętać z tym jedzeniem, a tu święta na horyzoncie.
Taka_Sytuacja lubi tę wiadomość
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
Ja już po krzywej cukrowej, wyniki spoko. Nawet nie było najgorzej to wypić. Może dlatego, że kupiłam sobie glukozę o smaku cytrynowym. Trochę chciało mi się spać, ale pod koniec ożyłam. Oby do kwietnia bez komplikacji w tym temacie 🤞 Trzymam kciuki za Wasze badania.
Dla porównania wyniki glukozy na czczo:
z mojego glukometru 85
z glukometru w punkcie pobrań 98,
z krwi 82.Taka_Sytuacja, Nati91, Jaszczureczka lubią tę wiadomość
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2022, 23:05
Lilly123, MarBal, Cappuccino, Solemio, Taka_Sytuacja, Sigi13, Mamamani, Nati91, Ajka, MaggieMay, Qer, Jaszczureczka, Ann. lubią tę wiadomość
-
Ja dziś też po wizycie, 500 g chłopak. Ciśnienie 150/85, całą noc nie mogłam usnąć i widzę że to się przełożyło na nie, bo mimo kolejnej tabletki nie chce za bardzo spaść, muszę się położyć i odespać.
MarBal, Qer, Taka_Sytuacja lubią tę wiadomość
-
ALe piękne zdjęcia 3D, u nas wizyta 4 stycznia to może też się już uda zrobić zdjęcie 3D byłoby super;) Ja też walczę obecnie z bezsennością nie śpię wg ... a do pracy chodzę półprzytomna masakra jakaś.
MarBal lubi tę wiadomość
Anulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
Piękne dzieciaczki ♥️
Ja mam normalnie wystający pępek to teraz szkoda gadać 🙈 kreska powoli się pojawia (w pierwszej ciąży była baaardzo ciemna, pewnie teraz będzie tak samo).
Nie mam już siły do chorób, ledwo co ja i córka wyszłyśmy z jednej a dzisiaj budził mnie w nocy ból gardła, katar zawsze mam w pakiecie więc w święta będziemy chorować bo nie wierzę, że córka nie złapie ode mnie, zwłaszcza że ona bierze wszystko co rozdają z przedszkolu 😭 Byleby to było coś lekkiego... no idzie się załamać ;/♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023 -
Gratuluję wszystkim wizyt i pięknych zdjęć. My niestety nie mamy ładnych, zawsze się Mała jakoś schowa 🤷♀️
Lilly, rozumiem Cię, u nas też ciągle coś i już nie mam czasem siły. Nie wiem jak wyrobię np. z dwójką chorych dzieci i ze swoim złym samopoczuciem w przyszłości. Jak mam gorszy dzień, to czarno to wszystko widzę... 😪 -
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, rzadko tu bywam, ale praca i dzieciaki sprawiają, że czasu brakuje.
Powiedzcie mi proszę, czy któraś z Was borykała się/boryka z rozejściem spojenia łonowego? Miałam to w drugiej ciąży i zaczynam odczuwać ból teraz w trzeciej ciąży. Czy któraś z Was stosowała specjalny pas na to rozejście i czy rzeczywiście przynosi to ulgę w czasie chodzenia? Można w tym spać? Przekręcanie się z boku na bok jest niezwykle trudne...
P.S. U mnie będzie chlopak. Badania połówkowe w porządku, ale szczerze powiedziawszy to o ile po pierwszych byłam usatysfakcjonowana lekarzem, to po drugich już nie. Wizyta krótka, lekarz mało mówił, a i z rozmowy wynika, że oni na tych badaniach badają dzieci głównie pod kątem ZD. Jak go zapytałam o inną wadę genetyczna, synek sąsiadki ma TSC, to w ogóle nie wiedział co to jest 😔 Poziom wiedzy lekarzy (ogólnie) zaczyna mnie przerażać... -
Ewcik nie wiem jak wyglądała Twoja wizyta, ale na takich badaniach stwierdzają wady nerek, serca, główki, np przezierność soczewek, rozszczep podniebienia, wargi, kręgosłupa i stan innych narządów wiec to nie jest tak, że tylko ZD🤔 przepływy pępowinowe i tętnice maciczne których problemy mogą mieć wpływ na wzrost dziecka. Ewentualne wady można operować lub prowadzić ciąże w specjalny sposób wiec to badanie jest najważniejsze i kompleksowe taki jest mój stan wiedzy…
Nieśmiała lubi tę wiadomość