X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 23 grudnia 2024, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulla na luty, ale ten czas leci, no u nas rozchodzenie się trwało 6 tygodni, jeszcze za bardzo chodzi jak robot ale nad tym fizjo pracuje. Z mówieniem to kilka słów nowych doszło i pytanie: co to? Akurat mową się nie martwię, bo skoro on zaczął chodzić 8-6 mies później to wiem że córka też o tyle do tyłu była z mową i do 4 roku życia była już w normie, a wydaje mi się że ona mówila w tym wieku mniej. Teraz gada non stop. Żłobek dużo daje bo tam rok staraze dzieci już gadają jak dorośli, poza tym mega skok samodzielności no i chce siostrze też dorównać. No i z paniami już próbuje się porozumieć, jednak bez mamy to jest lepsza motywacja. Jak widzę co oni mają codziennie coś innego, dogoterapie, alpaki, jeże, kangury, wyjscia na salę zabaw, zajecia muzyczne, plastyczne i jak on się cieszy jak tam wchodzi to dobrze ze nie trzymalam go do wiosny w domu

event.png
  • anulla91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny Kaja oficjalnie zaczęła chodzić. Już od tygodnia drypta na nogach wszędzie, także nie ma reguły z tym chodzeniem. Tak się cieszę że wkoncu mamy to i teraz ta nowa. Nie wiem pewnie u niej wszystko będzie takie opóźnione, no teraz to żłobka nie chodzi to staram się jej dużo czytać może coś ruszy.

Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 29 stycznia, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulla to super wieści! Naczekałaś się ale wyrobiła się przed Twoim porodem najważniejsze. Tak to prawda mowa ruszy później, teraz jakiś czas będzie zafascynowana wyłącznie chodzeniem a potem dojdą słowa, ale nie martw się moja córka chodziła po 18 mies i z mową do 3 lat było u niej słabiej tak samo sprawnościowo, natomiast potem w przedszkolu z każdym rokiem mówiła wyraźniej a ruchowo przebiła niektóre zdrowe dzieci

event.png
  • anulla91 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oby tak było bo masakra .. haha tak wyrobiła się bo termin CC mam na 13 lutego chyba że coś się jeszcze zmieni, my już praktycznie gotowi na przyjęcie nowego członka rodziny.

Anulaa
    Wiek 31 lat
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    No oby tak było bo masakra .. haha tak wyrobiła się bo termin CC mam na 13 lutego chyba że coś się jeszcze zmieni, my już praktycznie gotowi na przyjęcie nowego członka rodziny.
    I jak anulla, jesteście już w komplecie? U nas też lekkie opóźnienie mowy, mówi coraz więcej dźwiękonaśladowczych wyrazów ale on nie jest w nas wpatrzony jak mówimy, choć mimo tego coraz lepiej mu naśladowanie wychodzi, szczególnie jak mówi do mikrofonu

event.png
  • anulla91 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani wrote:
    I jak anulla, jesteście już w komplecie? U nas też lekkie opóźnienie mowy, mówi coraz więcej dźwiękonaśladowczych wyrazów ale on nie jest w nas wpatrzony jak mówimy, choć mimo tego coraz lepiej mu naśladowanie wychodzi, szczególnie jak mówi do mikrofonu

Tak w komplecie już 🙂 Olaf przyszedł na świat 13 lutego o godz 12.29 i waży 2950. No Kaja teraz też coś zaczyna jakby więcej mówić zobaczymy bo może to ruszy w jednym momencie

Anulaa
    Wiek 31 lat
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 16 lutego, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    Tak w komplecie już 🙂 Olaf przyszedł na świat 13 lutego o godz 12.29 i waży 2950. No Kaja teraz też coś zaczyna jakby więcej mówić zobaczymy bo może to ruszy w jednym momencie
    Gratulacje anulla, niech się zdrowo chowają. Daj znać jak Kaja zareagowała na brata.
    U nas chyba bunt dwulatka bo najważniejsze jest słowo nie, obrażanie się i wrzaski. Po weekendzie modlę się by był zdrowy i poszedł do żłobka. Do tego ciężko idzie odstawienie do piersi, a chodzi i co i raz woła am i mnie szarpie, muszę tylko to rozegrać by nie mieć zapalenia bo już raz prawie dobę go nie karmiłam to jednak piersi były twarde

event.png
  • anulla91 Autorytet

Wysłany: 17 lutego, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani wrote:
    Gratulacje anulla, niech się zdrowo chowają. Daj znać jak Kaja zareagowała na brata.
    U nas chyba bunt dwulatka bo najważniejsze jest słowo nie, obrażanie się i wrzaski. Po weekendzie modlę się by był zdrowy i poszedł do żłobka. Do tego ciężko idzie odstawienie do piersi, a chodzi i co i raz woła am i mnie szarpie, muszę tylko to rozegrać by nie mieć zapalenia bo już raz prawie dobę go nie karmiłam to jednak piersi były twarde

U nas Kaja bardzo się ucieszyła na brata. Cały czas na niego zerka, ale była 3 dni u dziadków i masakra tak dziwne zachowanie ma teraz plus kupy też nie ładne, ciekawe czym ja ta faszerowali masakra teraz ma problemy brzuszne i cały tyłek odpieczony

Anulaa
    Wiek 31 lat
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
‹‹ 278 279 280 281 282
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ