KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulla na luty, ale ten czas leci, no u nas rozchodzenie się trwało 6 tygodni, jeszcze za bardzo chodzi jak robot ale nad tym fizjo pracuje. Z mówieniem to kilka słów nowych doszło i pytanie: co to? Akurat mową się nie martwię, bo skoro on zaczął chodzić 8-6 mies później to wiem że córka też o tyle do tyłu była z mową i do 4 roku życia była już w normie, a wydaje mi się że ona mówila w tym wieku mniej. Teraz gada non stop. Żłobek dużo daje bo tam rok staraze dzieci już gadają jak dorośli, poza tym mega skok samodzielności no i chce siostrze też dorównać. No i z paniami już próbuje się porozumieć, jednak bez mamy to jest lepsza motywacja. Jak widzę co oni mają codziennie coś innego, dogoterapie, alpaki, jeże, kangury, wyjscia na salę zabaw, zajecia muzyczne, plastyczne i jak on się cieszy jak tam wchodzi to dobrze ze nie trzymalam go do wiosny w domu
-
Dziewczyny Kaja oficjalnie zaczęła chodzić. Już od tygodnia drypta na nogach wszędzie, także nie ma reguły z tym chodzeniem. Tak się cieszę że wkoncu mamy to i teraz ta nowa. Nie wiem pewnie u niej wszystko będzie takie opóźnione, no teraz to żłobka nie chodzi to staram się jej dużo czytać może coś ruszy.Anulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
Anulla to super wieści! Naczekałaś się ale wyrobiła się przed Twoim porodem najważniejsze. Tak to prawda mowa ruszy później, teraz jakiś czas będzie zafascynowana wyłącznie chodzeniem a potem dojdą słowa, ale nie martw się moja córka chodziła po 18 mies i z mową do 3 lat było u niej słabiej tak samo sprawnościowo, natomiast potem w przedszkolu z każdym rokiem mówiła wyraźniej a ruchowo przebiła niektóre zdrowe dzieci
-