KWIECIEŃ 2023
-
WIADOMOŚĆ
-
Nati, jak u Was?
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
MarBal wrote:Ustalilismy date chrztu na 28 października.bedzie w sobote bo bierzemy tez slub kościelny ( mamy tylko cywilny) . Ksiadz powiedzial ze ochrzci nam bez slubu ale to tak troche w klamstwie i zeby pomyslec w przyszłości nad tym koscielnym no i w sumie stwierdzilismy ze jak nie wezmiemy teraz to pewnie juz wogole nie wezmiemy. Teraz tylko sie zastanawiamy ile dac mu do koperty skoro to będzie i slub i chrzest w jednym.
-
Madzia35 wrote:To tak jak my! Tylko u nas to będzie 14.10.23. Uroczystosc będzie u zakonników, oni nie biorą dużo, zwykle co łaska, u nas 1000 zł. Nie przejmuj sie, ze to i ślub i chrzest, bo msza jest jedna, a że ksiadz powie kilka słów wiecej to bez przesady.
Bardzo stresujace bylo to podpisywanie protokolu i te pytania szczegolowe .teraz musimy jeszcze zaliczyc wizyte w poradni zycia rodzinnego co tez mnie stresuje .nauki natomiast mamy dopiero po slubie w grudniu.ksiadz kazal nam obiecac ze je zaliczymy wiec dalismy slowo to nie ma wyjscia .
A planujesz normalnie biala sukienke czy cos bardziej zwyklego? -
Madzia35 wrote:Moja Ala już powoli staje na czterech jak do czworakowania, na razie sie kiwa przód- tył. Rączki ma jeszcze słabe, wiec ląduje potem na buzi, ale i tak ma radochę, ze jej sie udaje🫠
-
My już po chrzcie, uff. Mieliśmy sporo gości, bo ponad 30 i było za dużo jedzenia. To nasza pierwsza taka impreza (nie mieliśmy wesela) i będziemy już wiedzieli, że wystarczy obiad i zamiast deseru - tort. Żałuję, że w Kościele dzidzia nie miała słuchawek wygłuszających, bo bała się dzwonków i płakała. Później śpiewała z kościołem.
Co do postępów, to Ania chwyta już małe rzeczy, np. mój sutek 😭. Ostatnio zmiana pieluszki to istne zapasy, wije się na tym przewijaku i siłuje ze mną. Nie wiem o co jej chodzi...
Znacie jeszcze jakieś pieluszki, gdzie jest kieszonka, żeby kupa nie wychodziła plecami, jak w Pampers Pants?
2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
03.2020 start starań
08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
2021 LEEP szyjki macicy
2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
6dpt - beta 37.9
8dpt - beta 121
13dpt - beta 864
6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
10t4d - CRL 4,02 cm
12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
14t4d - 101,9 g
18t4d - 295 g
20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
22t4d - 522 g
25t4d - 871 g
28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
29t4d - 1678 g
31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
38t6d - 3960 g szczęścia ❤️ -
Cześć dawno mnie nie było, ale jakoś ciągle coś, a potem jak poprzestawiali to forum to nie mogłam się zalogować.... aż starego laptopa uruchomiłam.
Natalka w zeszłym tygodniu skończyła 5 miesięcy. Jest mega wesoła i nadal dość bezproblemowa. Wcześnie zaczęła obroty i na 4 miesiące obracała się już w obie strony i w ten sposób po całym pokoju. Od zeszłego tygodnia pełza jak foczka... generalnie mam już bardzo mobilne dziecko, co niestety bywa problematyczne.
Robi też jedna mega dziwną rzecz. Czasem jej się zdarzy kicać jak żabka. Podpiera się na przedramionach, nogi układa do czworakow i się buja i nagle jednocześnie ruch ramion jak przy tym foczeniu i odbicie z nóg i jest kic do przodu... trochę się martwię że się przy tym uszkodzi...
W ogóle jakieś dziwne mi die to wydaje... widziałyście kiedyś coś takiego.
A jeśli chodzi o chrzest to my planujemy jakoś na wiosnę dopiero. Tak jak z resztą ze starszą. A może nawet w następne wakacje. Ostatnio był chrzest w rodzinie to teraz jakoś tak bez sensu jeden po drugim, poza tym zwyczajnie mi się nie chce i liczę że zdążę schudnąć w międzyczasie.
2020
2023 -
MarBal - cywilnego nie mamy. Nauki zrobilismy jeszcze w tamtym roku wiec formalnie mamy wszystki. Tez nie wiedzieliśmy, az tak wyglada spisywanie tego protokołu.
Najpierw mialo byc pezyjecie dla najblizszej rodziny, potem moj chciał tego czy tamtego kolege zaprosic, na koncu rodzice sasiadow pozapraszali i zrobilo sie wesele na 100 osob. Masakra, żałuję, ze sie zgodIlam na to wszystko. Gdybym wczesniej zliczyla wszystkie koszta to bronila bym sie rekami i nogami przed tym weselem. Zwlaszcza, ze moim marzeniem zawsze był cichy slub, tylko my i świadkowie... niestety Mój ma inne marzenia.
MaggieMay - gdzieś chyba czytałam, ze wystarczy podwinąć z tyłu brzeg pieluszki pod spód, ale nie wiem czy sie sprawdza.
Ajka - moja Ala też tak podskakuje😁Ajka lubi tę wiadomość
-
MaggieMay wrote:Nati, jak u Was?
Zdrowi😊 ciezko bylo ale obylo sie bez antybiotyku . Mała wrucila do normalnosci i chyba przechodzi nastepny regres albo z choroby jej zostalo te budzenie sie w nocy . 1-2 i 5-6 tego jak usnie 8-9 to okolo 10-11 sie przebudza i usypiamy ja nowo .😪 nad ranem laduje u mnie w luzku bo juz nie mam sily na wstawanie Ostatno usnelysmy obie a butelka z mlekiem poleciala gdzies za poduszke😬 . w dzien spi 20 min i potem mac godzine poltora Za to juz ladnie gawozy , nadal sie nie obraca kolysze tylko sie ale prubuje juz utrzymav sie na siedzaco . -
Mnie również tutaj długo nie było ale nie chce się nakręcać czytając co już umieją inne dzieci. Przeszliśmy przez problemy z jedzeniem które prawie skończyły się szpitalem, teraz od pewnego czasu mały jest niespokojny i marudny . Więc chyba wszutsko złożyło się naraz , regres, skok , wydaje mi się że idą żeby.
Czy któreś dziecko jeszcze nie opanowało obrotów tak jak nasz mały ? Za to prawie dosięga nogami do ust.
Pocieszam się że ma jesscze trochę czasu aby to opanować i zmieścić się w "ramach czasowych"13.04.2023 12:42 Wojtuś 💙
🙎♀️28
🧔29
Starania od 2019 roku.
Niedoczynność tarczycy, pcos.
Stymulacja owulacji.
Przygotowanie do IUI
27.07 badanie sono HSG
13.08 ll kreski 😲🥰
14.08 beta 109,1
16.08 beta 254,4
23.08 beta 5238
01.09 jest serduszko ❤️
14.10 65mm człowieka
-
Immunity wrote:Mnie również tutaj długo nie było ale nie chce się nakręcać czytając co już umieją inne dzieci. Przeszliśmy przez problemy z jedzeniem które prawie skończyły się szpitalem, teraz od pewnego czasu mały jest niespokojny i marudny . Więc chyba wszutsko złożyło się naraz , regres, skok , wydaje mi się że idą żeby.
Czy któreś dziecko jeszcze nie opanowało obrotów tak jak nasz mały ? Za to prawie dosięga nogami do ust.
Pocieszam się że ma jesscze trochę czasu aby to opanować i zmieścić się w "ramach czasowych"
Moja sie nie obraca jeszcze ma dzis 5 miesiecy ,i tez nogi prawie do buzi .Zeby ida na dole 2 biale spuchniete dziaselka -
Hej. Jak zacząć odstawic dziecko od piersi i przejść na butelkę mm jak to zrobić stopniowo ? Macie jakieś doświadczenia ? Kaja wg nie chce butelki nie wiem jak się do tego zabraćAnulaa
Wiek 31 lat
05.2022 - początek stymulacji in vitro
06.2022 - punkcja
1 zarodek
08.2022 - transfer
beta 7dpo - 46,5
beta 9dpo 125
13.04.2023 Kaja 💕
04.2024 punkcja nr 2
3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
06.2024 Transfer
7dp beta 85,00
9dp beta 205,5 -
anulla91 wrote:Hej. Jak zacząć odstawic dziecko od piersi i przejść na butelkę mm jak to zrobić stopniowo ? Macie jakieś doświadczenia ? Kaja wg nie chce butelki nie wiem jak się do tego zabrać
No ale jeśli twoja córeczką wogole nie chce butelki, to trochę problem. A z twoim mlekiem tez nie? Gdyby akceptowała twoje, to.moglsbys jej dosypywac np miarkę mm, żeby przekonała się do jego smaku. A może to być właśnie kwestia smaku mm, może warto kupić kilka próbek i próbować, może któreś jej podejdzie bardziej niż inne. -
Mój się obraca ale właściwie tylko z prawej strony, z lewej zrobił może z 3 razy i wygląda jakby olał sprawę. Dziś pierwszy raz zastałam go w nocy śpiącego na brzuchu. Teraz mnie to stresuje. Jutro mam fizjo to zobaczymy co w trawie piszczy. Za to coś drgnęło z kupą ♥️ lekarz mówi że mam wrócić do nabiału, bo alergia na nabiał raczej idzie w parze z problemami skórnymi, za to mam wdrożyć delicol bo jest ciągle piekielnie zagazowany.♀️- 01.2018
♂️ - 05.2023