X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne KWIECIEŃ 2023
Odpowiedz

KWIECIEŃ 2023

Oceń ten wątek:
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    Ja przykrywam kocykiem, z jednej strony minky z drugiej bawełna, mam w sumie kilka i piorę na zmiane. Nic sie z nimi nie dzieje. Spiworki sie u nas nie sprawiły, bo mała ma taka potrzebę przemieszczania się, ze w spiworku sie budzi, bo ja ogranicza.
    Ja robie dokładnie tak samo.u nas jest cieplo i nie wyobrażam sobie malego zamknac w spiworku.jeden kupilam przed porodem i maly spal w nim jeden raz .on "chodzi "po calym lozku i czesto budzi sie z glowa tam gdzie miał wieczorem nogi .w nocy ja wstaje zawsze z 2x do wc to go poprawiam i przykrywam ale on itak rano jest w innej pozycji

05396a9a8c.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj Filip wlasnie wstal na czworaka 😁 wcześniej wstawal ale w łóżeczku i glowe opieral tam gdzies na barierkach .teraz udalo mu sie na macie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 października 2023, 16:08

MaggieMay, Madzia35 lubią tę wiadomość

05396a9a8c.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    954026c11b153.jpghttps://zapodaj.net/plik-HpkpvSl3FO

Lilly123, Mamamani, Nati6, Iga Kwietniowa, MaggieMay, Madzia35, Sigi13, Taka_Sytuacja lubią tę wiadomość

05396a9a8c.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udalo mi sie mu nawet focie pstryknac 🙂

05396a9a8c.png
  • Iga Kwietniowa Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    Ja przykrywam kocykiem, z jednej strony minky z drugiej bawełna, mam w sumie kilka i piorę na zmiane. Nic sie z nimi nie dzieje. Spiworki sie u nas nie sprawiły, bo mała ma taka potrzebę przemieszczania się, ze w spiworku sie budzi, bo ja ogranicza.

Ja się zastanawiam czy nie przykrywać rożkami, bo sumie to taka mała kołderka jak jest rozłożony 🙈🙊🙉

event.png

preg.png
  • Nati6 Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

No i super🙂 Zaraz sie nie obejzymy a zaczna nam ganiac po domu😅 Za szybko te dzieci rosna a maciezynskiego za malo😂

Wysłany: 26 października 2023, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati6 wrote:
    No i super🙂 Zaraz sie nie obejzymy a zaczna nam ganiac po domu😅 Za szybko te dzieci rosna a maciezynskiego za malo😂

Moją już pełza po całym domu 🙉🙊🙈

Nati6 lubi tę wiadomość

event.png

preg.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie.widze po mojej corce ze ona juz taka panienka a niedawno tez byla taka malutka i slodziutka

05396a9a8c.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 26 października 2023, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iga Kwietniowa wrote:
    Moją już pełza po całym domu 🙉🙊🙈
    To tez masz ciekawie .ja tu sie nie moge doczekać az maly usiadzie ale cos mi sie wydaje ze predzej bedzie raczkowac

05396a9a8c.png
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co powiecie na to, ze moja Ala staje na prostych nogach np w lozeczku trzymajac sie barierki albo przy jakiejs pufie...

Nati6 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    A co powiecie na to, ze moja Ala staje na prostych nogach np w lozeczku trzymajac sie barierki albo przy jakiejs pufie...
    Powaznie? To mega silna dziewczyna bedzie .
    Ja juz nie pamiętam właśnie kiedy starsza córa wstala ale wiem ze zaczela chodzic jak miala 11 miesiecy .
    My mamy dzis chrzest i slub kościelny.czuje sie jakbym drugi raz za maz wychodzila za tego samego faceta 🤣 mam nadzieję ze wszystko sie uda bo juz zaczynam miec stresa

MaggieMay, Sigi13, Madzia35 lubią tę wiadomość

05396a9a8c.png
  • MaggieMay Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBal, napisałabym "wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia", ale chyba to nie taka nowa ta droga;) w każdym razie, gratuluję i ściskam wirtualnie!❤️

MarBal lubi tę wiadomość

age.png
    2018 diagnoza PCOS, Hashimoto
    03.2020 start starań
    08.2020 usunięcie ciąży ektopowej z jajowodem
    2021 LEEP szyjki macicy
    2021 6x stymulacja clo/aromek / ovitrelle / encorton / accard
    06.2022 GAMETA KIELCE start IVF - Gonal / Cetrotide / Ovitrelle / Duphaston / Dostinex
    07.2022 punkcja - 13 komórek - 8 dojrzałych - 6 zapłodnionych - mamy ❄️❄️❄️
    08.2023 FET+AH+embrioglue - 4AA - Estrofem / Duphaston / Cyclogest / Fraxiparine
    6dpt - beta 37.9
    8dpt - beta 121
    13dpt - beta 864
    6t4d - CRL 0,64cm, jest ❤️
    10t4d - CRL 4,02 cm
    12t3d - CRL 6,31 cm, USG+PAPPA - ryzyka niskie
    14t4d - 101,9 g
    18t4d - 295 g
    20t4d - 378 g - USG połówkowe 👍
    22t4d - 522 g
    25t4d - 871 g
    28t5d - 1498 g USG prenatalne III trym.
    29t4d - 1678 g
    31t3d - 2275 g USG prenatalne III trym. 👍
    38t6d - 3960 g szczęścia ❤️
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 28 października 2023, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marbal gratulacje !
    Madzia35 a chodzicie na fizjoterapię? To chyba trochę za wcześnie i niedobrze dla kręgosłupa, wiem że fizjo tak wczesne wstawanie raczej starają się hamować

event.png

Wysłany: 28 października 2023, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBal wrote:
    Ja juz nie pamiętam właśnie kiedy starsza córa wstala ale wiem ze zaczela chodzic jak miala 11 miesiecy .
    My mamy dzis chrzest i slub kościelny.czuje sie jakbym drugi raz za maz wychodzila za tego samego faceta 🤣 mam nadzieję ze wszystko sie uda bo juz zaczynam miec stresa

Stresik mówisz. Tylko nie uciekaj spod ołtarza 🙈🙊🙉

MarBal lubi tę wiadomość

event.png

preg.png
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 30 października 2023, 05:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamamani wrote:
    Marbal gratulacje !
    Madzia35 a chodzicie na fizjoterapię? To chyba trochę za wcześnie i niedobrze dla kręgosłupa, wiem że fizjo tak wczesne wstawanie raczej starają się hamować
    No wlasnie muszę sie zapisać, bo z wczesniejszej zrezygnowałam, bo lekarka powiedziała, ze nie ma potrzeby, ale potem neurolog powiedział, ze owszem i to co tydzień, bo może mieć później problemy z postawą ze wzgledu na słaby brzuch.
    Niekt jej absolutnie nie zacheca do tego i nie stawia na siłę, ona sama. Zaraz jak sie budzi rano to wstaje i sie smieje do nas z łóżeczka. Chwiejne to takie na razie, wiadomo, ale wszyscy sie dziwią. Ala wyglada na co najmniej 9 miesiecy.

age.png

age.png
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 30 października 2023, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBal wrote:
    I jak poszło? My też mieliśmy teraz niedawno slub ze chrztem. Stres oczywiscie był, ale wyszło super. Nikt nie pomylił przysięgi😅 dziecko nie płakało.

Sigi13 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • MarBal Autorytet

Wysłany: 30 października 2023, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia35 wrote:
    I jak poszło? My też mieliśmy teraz niedawno slub ze chrztem. Stres oczywiscie był, ale wyszło super. Nikt nie pomylił przysięgi😅 dziecko nie płakało.
    No właśnie ostatnio pytalam na forum czy to Ty ten slub z chrztem mialas miec🙂 U Was to takie wielkie weselicho z tego co pamiętam mialo byc .
    U nas wszystko sie udalo . ceremonia trwala ok 40 minut,w restauracji bylismy kolo 17 i do 22 .maly ani razu nie plakal przez ten czas 😁 ciesze sie ze to juz za nami

Sigi13, MaggieMay lubią tę wiadomość

05396a9a8c.png
  • anulla91 Autorytet

Wysłany: 30 października 2023, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czym się ratujecie na przeziębienie ? Karmię piersią i tak mnie rozłożyło gardło katar gorączka, oby mała się nie zaraziła

Anulaa
    Wiek 31 lat
    05.2022 - początek stymulacji in vitro
    06.2022 - punkcja
    1 zarodek
    08.2022 - transfer
    beta 7dpo - 46,5
    beta 9dpo 125
    13.04.2023 Kaja 💕
    04.2024 punkcja nr 2
    3 zdrowe zarodki ❄️❄️❄️
    06.2024 Transfer
    7dp beta 85,00
    9dp beta 205,5
  • Mamamani Autorytet

Wysłany: 30 października 2023, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anulla91 wrote:
    Dziewczyny czym się ratujecie na przeziębienie ? Karmię piersią i tak mnie rozłożyło gardło katar gorączka, oby mała się nie zaraziła
    Prenalen to cała seria dla mam kp, saszetki, spray do nosa i tabletki do ssania. Trzeba jak najszybciej zaczynac brac bo łatwiej zdusic chorobę w zarodku, mozna tez brac ibuprom ( dawali go tez po cc )

event.png
  • Madzia35 Autorytet

Wysłany: 30 października 2023, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MarBal wrote:
    No właśnie ostatnio pytalam na forum czy to Ty ten slub z chrztem mialas miec🙂 U Was to takie wielkie weselicho z tego co pamiętam mialo byc .
    U nas wszystko sie udalo . ceremonia trwala ok 40 minut,w restauracji bylismy kolo 17 i do 22 .maly ani razu nie plakal przez ten czas 😁 ciesze sie ze to juz za nami
    To super, ze tak dobrze zniósł😊
    Ala w kościele była spokojna, ale na weselu juz sie rozpłakała na ładnych pare godzin. Tak mi jej było szkoda i moich rodziców też, bo to głównie oni z nią siedzieli. Na szczęście mielismy tam pokój w którym było cicho.

age.png

age.png
‹‹ 257 258 259 260 261 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ