Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱 KWIECIEŃ 2027 🌷
Odpowiedz

🌱 KWIECIEŃ 2027 🌷

Oceń ten wątek:
  • Rita 💋 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ☕️ Dzień dobry! Jak wasze samopoczucie? 😊 Dzisiaj kibicujemy:

📅 14 września
    xSophie - 🩺 wizyta u lekarza
    Słonecznik90 - badanie OGTT

Słonecznik90, KarkoPa, Różowa_90, DreamBee, Aenu, Britta, Kroliczek2411, MimiM29, xSophie lubią tę wiadomość

starania od 10/2021
    ❌ IUI 09/2023 ❌ IVF 02/2024
    II podejście IVF 03/2024: 🍀
    03/2024 ET 4.1.1, 6 maluchów na zimowisku❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    11/2024 Synek z nami!👶🏻3640 g

age.png

10/2025 ❄️ FET 4.1.1 ❌
    01/2026 ❄️ FET 4.1.1 👼Róża 8tc
    05/2026 ❄️ FET 4.1.2 ❌
    07/2026 ❄️ FET 3.1.2 6 dpt ⏸️ 8 dpt beta 32,7 10dpt beta 103 12 dpt beta 391 16 dpt beta 2399 22 dpt 9034 28 dpt 25098 i ❤️

preg.png
  • Słonecznik90 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:)
    Ja od dziś zaczynam Maraton,bo dziś ta krzywą,jutro diabetolog,w środę endokrynolog,ginekolog i jeszcze szczepienie starszego,bo ale na razie walczę na tej krzywej 😅
    Ogólnie moje samopoczucie ok,przeziębienie przeszło.
    Co do badań,to też raczej zrobimy po prenatalnych,jak będą jakieś wątpliwości.

DreamBee, Britta, Rita 💋, PsychoKłaczek, Kroliczek2411 lubią tę wiadomość

Rodzinka 2+2+3 psy :)
    10.2023 usunięcie tarczycy
  • KarkoPa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka!

Ja też całkiem dobrze się czuję, na razie nie złapało mnie żadne przeziębienie i mdłości przeszły więc mam trochę więcej energii życiowej i w końcu jedzenie zaczęło mi smakować. :)

Powodzenia na dzisiejszych wizytach! 🤞🏻🤞🏻❤️

DreamBee, Britta, Kroliczek2411 lubią tę wiadomość

• Britta Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny, jak się miewacie?

Ja musiałam zrezygnować z xonvea, bo byłam strasznie przymulona i zdołowana od tych tabletek, niestety. To się odbijało na moich relacjach z mężem i dzieckiem 🫤 już na szczęście wróciłam do dawnej siebie. Trudno, jakoś przetrzymam te mdłości. Ja mam je rano, ale też wieczorem, już po 18.00 nie czuję się za dobrze...

02.2021-11.2024 starania o #1
    Co zadziałało? Laparoskopia, stymulacja, lipiodol, nowenna pompejańska
    06.2025 cc, 31 tc, stan przedrzucawkowy, hipotrofia

06.2026 💔6 tc
    08.2026 ⏸️ prog 33,7, beta 194,3 --> 698,8 (euthyrox, acard, encorton)

preg.png

age.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
  • Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

Ja jestem na zaporowej dawce progesteronu bo aż 3 razy dziennie dopóki te plamienia z krwiaka nie ustąpią. Już jest naprawdę malutko, ale wciąż coś tam się pojawia. I odkąd biorę ten progesteron, jestem nie do życia. Rano trudno mi się dobudzić, cały dzień mdłości, chodzę jak zombie, nic praktycznie nie robię a zmęczona jestem okrutnie, piersi bolą, jakieś pesymistyczne myśli krążą. Nie wiem, jak pociągnę ten kolejny tydzień w takim stanie, bo pracuję, wprawdzie zdalnie, ale mam też wizyty z pacjentami, więc jakoś wyglądać muszę. No jest bardzo ciężko :/

Czekam na tę wizytę w czwartek, żeby się dowiedzieć co z tym krwiakiem. No i zrobię pierwsze badania (TSH i mocz już robiłam, ale reszty nie).

Trzymam kciuki za pozytywne wieści z Waszych wizyt i badań!

PsychoKłaczek, Kroliczek2411 lubią tę wiadomość

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026
    18.08.26 ⏸️
    19.08.26 beta: 937 mIU/ml
    21.08.26 beta: 1712 mIU/ml
    5.09.26 pierwsza wizyta lekarska - jest ❤️

💊 Euthyrox, Duphaston, Prenasol, Lactinova Mama, Femisept Uro, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Ja dzisiaj pierwszy raz zrobiłam sobie pomiar na czczo glukometrem i wynik mnie pozytywnie zaskoczył 😁 ja nadal biorę xonovea, pewnie przed końcem pierwszego trymestru nie odstawię 🫣

Kciuki za wizyty i badania!

age.png

preg.png
  • PsychoKłaczek Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dzień dobry, wy tak rano piszecie a ja doslownie sie dopiero obudziłam...
    Słonecznik90 dużo, dużo siły na ten maraton!

KarkoPa ooo jak jedzenie smakuje to znaczy że będzie tylko lepiej!

Britta, widać, że świadoma i przemyślana decyzja, a to najważniejsze... W sensie, leki mają pomagać a nie keszvze utrudniać życie.

Lucy_26 ale masz luteinę, cyclogest czy coś jeszcze innego?
    Rozumiem to, ja jestem bombardowana velentą i luteiną i dosłownie pół dnia przesypiam. Czym się zajmujesz? Bo napisałaś o pacjentach i zaciekawiło mnie, jeśli juz pisałaś, to sorki, umknelo mi...

xSmerfetkax Znam to uczucie, ja byłam pewna że wyjdzie mi w krzywej cukrzyca ciążowa, bo obciążenie genetyczne i otylosciowe, a szok bo jednak nie.

A ja coraz bardziej nie mam sił i przesypiam dnie dosłownie... jeszcze wyszła mi opryszczka na pół buzi, dobrze, że się dodatkowo zapisałam do lekarza to mi chociaż powie czym to leczyć teraz... No i dalej mam dylematy moralne czy wracać do pracy czy nie... Bo są we mnie przepotężne dwa wilki i trudno je ogarnąć... Z jednej strony chciałabym przedłużyć l4 i elo, a z drugiej szkoda mi pacjentów,kaski i mojej zastępczyni i sama już nie wiem. Z drugiej strony to ja i dzieciątko jesteśmy najważniejsi teraz i nie mogę patrzeć na wszystkich innych. Trudne to

• Tajlandia22 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam!

Trzymam kciuki za wszystkie wizyty i badania! 🤞🏻

Mega współczuję tym, które zmagają się z mdłościami, plamieniem, czy też innymi dolegliwościami. Pozostaje mieć tylko nadzieję, że ustąpią szybciej, niż się spodziewacie! U mnie przyznam - nie jest źle. Mdłości jako takich nie mam, choć rano muszę trochę odczekać ze śniadaniem, bo mam jakiś taki wstręt do jedzenia. Ale potem już jest git. Zmęczenie przychodzi falami. Szczególnie na wieczór się pokazuje, ale też czasem od rana ledwo na oczy widzę.

Wróciłam dziś do pracy po tygodniowym urlopie, który spędziliśmy w górach. Przepraszam, którejś nie odpisałam - byliśmy w okolicach Stronia Śląskiego 😁Ale taaaaak mi się nie chciało rano wstawać. Córa też się do mnie rano wkleiła i nie chciała się obudzić XD Ale na szczęście antybiotyk skończony, humor przedni, nawet chyba stęskniła się za żłobkiem, bo ochoczo poszła. Także zaczynamy nowy tydzień! ❤️

Kroliczek2411, PsychoKłaczek lubią tę wiadomość

👩🏻29 👱🏼‍♂️28 👧🏻1,5

01.08.26 - ⏸️🤫🤞🏼
    03.08.26 - beta 171, prog 25
    05.08.26 - beta 393, prog 24,5
    14.08.26 - jest zarodek, czekamy na ❤️
    20.08.26 - jest ❤️! Bubuś ma 0,67 cm
    01.09.26 - 1,82 cm Bubusia 🫒

preg.png
  • xSmerfetkax Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w poprzedniej ciąży miałam często cukry na czczo na granicy, więc wolę się już kontrolować 😅

Ja jestem już na l4, a co do tego spania, to pewnie gdyby nie synek to też bym spała codziennie do 10/11 bo budzę się zmęczona 🫣 to pewnie trochę efekt xonovea, ale bez niej wgl bym nie funkcjonowała, więc coś za coś

PsychoKłaczek lubi tę wiadomość

age.png

preg.png
  • MimiM29 Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Wam
    Kciuki za wizyty ✊🏻✊🏻
    U mnie mdłości minęły, ostatnio czuję się lepiej i nie wiem czy to dobrze, polepszyło mi się pod koniec 8 tygodnia… i chyba przejadę się do lekarza, może mnie przymknie bo się trochę zaczęłam martwić… a właściwą wizytę mam dopiero 28.09 eh

Starania od : 10.2021

2025
    31.03 ⏸️ beta 6.53 03.04 ⏸️ beta 57 10.04 ⏸️ beta 2069 🥳
    8 tydzień ciąży - 🖤

2026
    03.26- IUI
    04.26 - IUI
    05.26 - IUI

10.08 ⏸️ beta 12,3
    12.08 ⏸️ beta 59,4
    14.08 ⏸️ beta 236
    19.08 ⏸️ beta 3001
    preg.png
  • Lucy_26 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PsychoKłaczek wrote:
    Lucy_26 ale masz luteinę, cyclogest czy coś jeszcze innego?
    Rozumiem to, ja jestem bombardowana velentą i luteiną i dosłownie pół dnia przesypiam. Czym się zajmujesz? Bo napisałaś o pacjentach i zaciekawiło mnie, jeśli juz pisałaś, to sorki, umknelo mi...

Biorę Duphaston, ale działanie ma na mnie podobne. Gdyby nie praca i małe dziecko, to pewnie spałabym pół dnia 🙈
    Na tym wątku raczej nie pisałam, czym się zajmuję, więc spoko ;) Jestem dietetykiem i mam gabinet w swoim mieszkaniu. Resztę zleceń robię zdalnie i jakoś tak czas zlatuje. Przynajmniej za dużo nie myślę, bo to u mnie się źle kończy... Jestem na swojej działalności, więc decyzję o L4 będę odwlekać tak długo, jak tylko się da. Ale pewnie jakbym była na etacie, to nie miałabym obiekcji i szła szybko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:20

👩🏼33 🧔🏻‍♂️36

13.12.2024 3340 g 52 cm💙

starania o drugie 👶 od 04.2026
    18.08.26 ⏸️
    19.08.26 beta: 937 mIU/ml
    21.08.26 beta: 1712 mIU/ml
    5.09.26 pierwsza wizyta lekarska - jest ❤️

💊 Euthyrox, Duphaston, Prenasol, Lactinova Mama, Femisept Uro, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu
‹‹ 37 38 39 40 41
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowy rok - Nowy plan na świadomą ciążę. Kluczowe 90 dni przed poczęciem czyli jak świadomie przygotować organizm.

Nowy Rok sprzyja planom, nowym początkom i drobnym decyzjom, które z czasem mają realne znaczenie. To także dobry moment, by świadomie przygotować organizm do ciąży - spokojnie, bez presji i krok po kroku. Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników zaleca suplementację folianów co najmniej 12 tygodni przed planowaną koncepcją1, aby umożliwić osiągnięcie ich optymalnego poziomu w organizmie. Dlatego wspólnie z Partnerem Akcji Femibion zachęcamy do rozpoczęcia 90-dniowego planu przygotowania organizmu przed poczęciem. Twoje codzienne wybory dziś mogą mieć znaczenie dla prawidłowego rozwoju dziecka w przyszłości.2 Sprawdź naszą noworoczną checklistę i zobacz, jak świadomie przygotować się do ciąży jeszcze przed pojawieniem się dwóch kresek.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ