🌱 KWIECIEŃ 2027 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Britta wrote:Cześć dziewczyny, jak was tak czytam, to całkiem nieźle znosicie swoje ciąże 💪😁 ja raczej kiepsko, musiałam się poratować Xonvea, lekiem na wymioty. Jego jedyną wadą jest to, że bardzo się po nim chce spać... A ja mam roczniaczkę pod ciągłą opieką 🫣 jest ciężko.
Będę teraz próbowała załatwić badania w luxmedzie, ale skierowanie mam od swojego lekarza spoza luxmedu... Mam nadzieję, że rejestratorki to przełkną. W poprzedniej ciąży się udało to tak załatwić, ale czy teraz się uda - nie wiem 🙄
Witam nowe ciężarówki w wątku 🌞 im nas więcej tym weselej ☺️
Ja też biorę Xonvea i doskonale wiem o czym mówisz, ale wolę być senna i jakoś funkcjonować niż odwrotnie😅😅 -
Cześć dziewczyny!
Jestem już po, bobo jest na swoim miejscu i rośnie jak na drożdżach.
Według USG 9+4, CRL: 2,81 ❤️
Następna wizytę mam 28.09 a później prenatalne 01.10.
xSmerfetkax, DreamBee, Słonecznik90, Kroliczek2411, Rita 💋, Różowa_90, MimiM29, Nina_02 lubią tę wiadomość
-
Ja też już po.
WSZYSTKO JEST DOBRZE I KSIĄŻKOWO. Pięknie to brzmi po poprzednich doświadczeniach i straszeniu i potem martwieniu się, a w konsekwencji stracie...
Mamy centrymetr człowieka! Serduszko bije, także wszystko dobrze.
Następnej wizyty jeszcze nie mam, bo w przychodni nie było terminów u pani doktor, i wciśnie mniew poradni przyszpitalnej gdzieś... Tylko zdecydowałam sie jednak na nią, a nie na pana bo logistycznie łatwiej. Muszę w najbliższych dniach ogarnąć badania, a trudne to, bo mam przeokropne spanko... i trudno mi sie wybudzić z rana, jednak chce korzytsać z tego, ze jednak jeszcze troszkę l4.
Ja też wyjątkowo dobrze znosze, turbo mało mdłosci, chocja dopiero 7 plus 3 to jeszcze mogą mnie dopasc, ale czuje sie turbo dobrze i mega się cieszę.
A jak u was, ciekawajestem na co macie zachianki? i czy już? ja mam fazę na czerwone mięso, najlepiej tatara, a wiadomo że nie wolno... ciekawe te smaki!
Słonecznik90, Różowa_90, KarkoPa, Riptide lubią tę wiadomość
-
😺KarkoPa świetnie wieści, gratulację

😺 PsychoKłaczek wspaniale, że wszystko dobrze, gratki
oby Ci się nie rozwinęły nudności, ja ich nie znoszę, zwłaszcza, że tak mi się wyostrzył węch, że jak coś brzydko pachnie to 🤮 jest to problematyczne, bo pracuje z ludźmi, a ludzie mają różne zapachy... przynajmniej po wymiotach jest trochę lepiej, ale nudności mam cały dzień, a rano budzę się z mega nasilonymi. Także życzę Ci, żeby Cię ominęły 
Co do zachcianek, to ja byłam w ciąży z synem, to miałam mega ciągi do mięsa, przetestowałam wszystkie burgerownie w okolicy, a przed ciążą nie jadałam czerwonego mięsa 😅 także dobrze Cię rozumiem, może znajdziesz alternatywę do tatara
a obecnie, to muszę mieć pod ręką miętówke lub gumę, czasami mam na coś zachciankę, ale nie jest to na razie nasilone i konkretne
Pojawiły mi się zielone upławy, mam nadzieję, że uda mi się przyspieszyć wizytę u lekarza.
Miałam okropny sen o prenatalnych, wybudzilam sie zlana potem, mam nadzieję, że się nie spełni... W poprzedniej ciąży miałam dużo snów erotycznych, zdecydowanie lepsza tematyka 😅
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️
24.07.26 - ⏸️
28/30.07/03.08 - bHCG 769 ->1392->4116
13.08.26 - jest ❤️!

-
Różowa_90 Moja mama w ciąży ze mną i siostrą -bliżniaczej: w ogole nie miała mdłości. Liczę na to samo. Tym bardziej, że 15 kończy mi się zwolnienie i planowo wracam do roboty, chociaż się zastanawiam jak mi się to uda jak pól dnia dosłownie przesypiam, albo przeleguję... No cóz, mam nadzieję, że się uda.
Właśnie tak czuję, że chyba sobie troszkę pozwolę na ulęgniecie tym zachiankom mięsowym.
Mam nadzieję, że te upławy to nic groźnego, tylko tak wyszło po prostu
A co do snów, jeju, ja te miewam chore sny, także tooootalnie rozumiem.
-
Co do zachcianek,to moje trzecie dziecko będzie chyba ulepione z parówek,kabanosów i pomidorków koktajlowych,mogłabym jeść na potęgę 🙈
Jakie bierzecie witaminy w ciąży? Ja się zastanawiam,czy zostać przy Prena Care complete z aliness,czy przerzucić się na coś innego 🤔Rodzinka 2+2+3 psy
10.2023 usunięcie tarczycy -