🌱 KWIECIEŃ 2027 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Króliczek 2411, dokładnie tak jest chwilowa ulga a potem że zdwojoną siłą bombardowanie lękiem.
No ale cóż, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze...
Muszę poszukać sobie jakiegoś zajęcia, innego niż przeglądanie internetow (bo wiadomości ze świata też wzmagaja lęk), które pozwoli mi nie myśleć tyle o tym... -
Hej

Ja dziś na wizycie odebrałam wyniki badań. Na szczęście na chwilę obecną wszystkie w normie. Cukier 86, więc widmo cukrzycy się trochę oddaliło, ale i tak będę musiała niedługo zrobić krzywą z racji cukrzycy w poprzedniej ciąży. Do tego ferrytyna z 16,5 w czerwcu podskoczyła do 35,9, więc jak dla mnie super wynik 😁
W poniedziałek mam wizytę u mojej ginki i mam nadzieję, że mnie przyjmie na prowadzenie ciąży. Bo u tego lekarza co dzisiaj byłam, to byłam ostatni raz z całą pewnością. Już nie będę się wdawać w szczegóły, ale zaopiekowana się nie czuję ani trochę.
Trzymam kciuki za wasze dobre wyniki i samopoczucie
Ps. Króliczek, Smerfetka możliwe, że ostatnio coś się pozmieniało w przepisach, bo niedawno słyszałam od swojej pacjentki, że nie można zrobić krzywej prywatnie. Musi być skierowanie. W sumie ma to sens, bo wtedy jest pewność, że nikt nie robi tego badania ot tak. A robić zbyt często przecież nie można.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 września, 13:41
Kroliczek2411, Różowa_90 lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
21.08.26 beta: 1712 mIU/ml
5.09.26 pierwsza wizyta lekarska - jest ❤️
💊 Euthyrox, Duphaston, Prenasol, Lactinova Mama, Femisept Uro, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
Ojej, współczuję, że tak to u ciebie wygląda. Też jestem osobą z wysokim poziomem lęku. Wrzucam sobie do głowy różne scenariusze i się tylko niepotrzebnie nakręcam. Ja z tego powodu nie poszłam jeszcze na L4, bo praca pomaga mi jednak odciągnąć myśli (zdalnie, ale zawsze coś). Czekam z niecierpliwością, aż będę mogła na trochę wrócić do pracy stacjonarnej i być bardziej mobilna, bo wtedy zawsze mi łatwiej. Jak nie mam innych odskoczni (rower, góry i inne moje ulubione aktywności obecnie odpadają), to chwytam się tego, co mogę 😅 Trzymam kciuki, żeby Tobie też udało się znaleźć jakąś odskocznię od tych złych myśli 🤞PsychoKłaczek wrote:Króliczek 2411, dokładnie tak jest chwilowa ulga a potem że zdwojoną siłą bombardowanie lękiem.
No ale cóż, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze...
Muszę poszukać sobie jakiegoś zajęcia, innego niż przeglądanie internetow (bo wiadomości ze świata też wzmagaja lęk), które pozwoli mi nie myśleć tyle o tym...👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
18.08.26 ⏸️
💊 Euthyrox, Duphaston, Prenasol, Lactinova Mama, Femisept Uro, laktoferyna, cynk, wit. C 1000, cytrynian magnezu -
Rozmawiałam dziś z dwoma koleżankami
Jedna urodziła w lipcu i w maju powtarzała krzywą i robiła bez skierowania normalnie prywatnie , druga robiła miesiąc temu i też bez skierowania 🙄i są zdziwione , na Internecie też można wyczytać że nie jest to konieczne także chyba co laboratorium to inaczej… -
Tak, bardzo możliwe, że to zależy od laboratorium po prostu.Kroliczek2411 wrote:Rozmawiałam dziś z dwoma koleżankami
Jedna urodziła w lipcu i w maju powtarzała krzywą i robiła bez skierowania normalnie prywatnie , druga robiła miesiąc temu i też bez skierowania 🙄i są zdziwione , na Internecie też można wyczytać że nie jest to konieczne także chyba co laboratorium to inaczej…👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
18.08.26 ⏸️