🌱 KWIECIEŃ 2027 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Różowa_90 wrote:Jakie macie plany na sobotę? u nas piękna pogoda, planuje standardowo porządki i gotowanie 😅 ale na pewno wybiorę się na długi spacer, mam nadzieję, że jutro będzie równie ładnie i uda się jakaś wycieczka rodzinna 😊
Dobra wiadomość - od października pracuje zdalnie. Miałam obawy, że nie będzie chęci na taki rodzaj pracy, ale obie firmy z którymi najwięcej współpracuje chętnie się zgodziły. Najbardziej zależy im na tym, żebym do nich wróciła po odchowaniu dziecka. Także jestem bardzo miło zaskoczona i się cieszę 🥰
Poszłam dziś pobrać Panoramę, ale w moim punkcie w sobotę nie pobierają tego badania oraz nie mają zestawu, zamówią i dadzą znać, ach przedłuży się czekanie.
Ja przespałam prawie cały weekend, wczoraj byliśmy z narzeczonym na zwiedzaniu porodówki w Poznaniu - jeśli macie takie opcje w swoich miastach to polecam naprawdę fajnie poznać wszystko i wszystkich wcześniej.
Zazdroszczę pracy zdalnej, ja w pracy jeszcze nie poinformowałam bo dopiero we wtorek podpisałam przedłużenie umowy (chyba pisałam tu wcześniej, że umowa kończyła mi się we wrześniu, na szczęście mam już umowę na czas nieokreślony ☺️). Myślę, czy nie wziąć sobie teraz kilku dni urlopu wypoczynkowego i odpocząć trochę od tego stresu w pracy.
Macie może jakieś lektury do polecenia? Powoli zaczynam się rozglądać za książkami odnośnie ciąży i macierzyństwa 🥹
Miłej niedzieli wszystkim! ❤️ -
Rita, lekarz w sumie trochę nas uspokoił. Powiedział, że jest jeszcze wcześnie i niby do 12tyg to jest normalny stan, a w nie których przypadkach trwa to dłużej i że super, że cała reszta parametrów jest w porządku. Wspomniał też, że jeśli zostanie sama przepuklina, a jelito wróci to kompletnie na nic nie wpływa i prowadził już dużo takich ciąż.
A Ty czemu nie w humorze po prenatalnych? Nie wiem czy pisałaś, ale mogło mi umknąć 😅
Rita 💋 lubi tę wiadomość
👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g
23.07 - 20,5 mIU/ml
27.07 - 202 mIU/ml
04.08 4189 mIU/ml
14.08 - mamy ❤️
31.08 👨⚕️ -
lusix wrote:A Ty czemu nie w humorze po prenatalnych? Nie wiem czy pisałaś, ale mogło mi umknąć 😅
Na USG wyszło pośrednie ryzyko T21, 1:514 (już skorygowane). Lekarz powiedział, że wpłynęło na to ivf plus mój wiek (29 lat) i pewnie będzie okej, ale mam mieć dodatkowe badania i wizytę u genetyka. A wciąż czekam na wyniki Panoramy i zwyczajnie się boję 😞 ale z plusów, to trochę wczoraj poczytałam i dowiedziałam się, że mamy zdrowe serduszko i super przepływy, a rzadko to wypada dobrze przy ZD. Poza tym wiekszosc chorych dzieci nie ma jeszcze kości nosowej na tym etapie, a u nas jest 🥰 jestem więc dobrej myśli 🍀starania od 10/2021
❌ IUI 09/2023 ❌ IVF 02/2024
II podejście IVF 03/2024: 🍀
03/2024 ET 4.1.1, 6 maluchów na zimowisku❄️❄️❄️❄️❄️❄️
11/2024 Synek z nami!👶🏻3640 g

10/2025 ❄️ FET 4.1.1 ❌
01/2026 ❄️ FET 4.1.1 👼Róża 8tc
05/2026 ❄️ FET 4.1.2 ❌
07/2026 ❄️ FET 3.1.2 6 dpt ⏸️ 8 dpt beta 32,7 10dpt beta 103 12 dpt beta 391 16 dpt beta 2399 22 dpt 9034 28 dpt 25098 i ❤️

-
Ja mogę polecić książki wydawnictwa Natuli "Poród naturalny", "Cesarskie cięcie" i "Połóg", a oprócz tego książkę "Warto karmić piersią" Nehring-Gogulskiej. Czytaliśmy to wszystko z mężem na głos, bo byliśmy kompletnie zieloni w te tematy 🤣KarkoPa wrote:Ja przespałam prawie cały weekend, wczoraj byliśmy z narzeczonym na zwiedzaniu porodówki w Poznaniu - jeśli macie takie opcje w swoich miastach to polecam naprawdę fajnie poznać wszystko i wszystkich wcześniej.
Zazdroszczę pracy zdalnej, ja w pracy jeszcze nie poinformowałam bo dopiero we wtorek podpisałam przedłużenie umowy (chyba pisałam tu wcześniej, że umowa kończyła mi się we wrześniu, na szczęście mam już umowę na czas nieokreślony ☺️). Myślę, czy nie wziąć sobie teraz kilku dni urlopu wypoczynkowego i odpocząć trochę od tego stresu w pracy.
Macie może jakieś lektury do polecenia? Powoli zaczynam się rozglądać za książkami odnośnie ciąży i macierzyństwa 🥹
Miłej niedzieli wszystkim! ❤️
Super, że udało się przedłużyć umowę, ja nie miałam tyle szczęścia i teraz bieduję... 🤡Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:56
-