Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne 🌱 KWIECIEŃ 2027 🌷
Odpowiedz

🌱 KWIECIEŃ 2027 🌷

Oceń ten wątek:
  • KarkoPa Koleżanka

Wysłany: Dzisiaj, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różowa_90 wrote:
    Jakie macie plany na sobotę? u nas piękna pogoda, planuje standardowo porządki i gotowanie 😅 ale na pewno wybiorę się na długi spacer, mam nadzieję, że jutro będzie równie ładnie i uda się jakaś wycieczka rodzinna 😊

Dobra wiadomość - od października pracuje zdalnie. Miałam obawy, że nie będzie chęci na taki rodzaj pracy, ale obie firmy z którymi najwięcej współpracuje chętnie się zgodziły. Najbardziej zależy im na tym, żebym do nich wróciła po odchowaniu dziecka. Także jestem bardzo miło zaskoczona i się cieszę 🥰

Poszłam dziś pobrać Panoramę, ale w moim punkcie w sobotę nie pobierają tego badania oraz nie mają zestawu, zamówią i dadzą znać, ach przedłuży się czekanie.

Ja przespałam prawie cały weekend, wczoraj byliśmy z narzeczonym na zwiedzaniu porodówki w Poznaniu - jeśli macie takie opcje w swoich miastach to polecam naprawdę fajnie poznać wszystko i wszystkich wcześniej.

Zazdroszczę pracy zdalnej, ja w pracy jeszcze nie poinformowałam bo dopiero we wtorek podpisałam przedłużenie umowy (chyba pisałam tu wcześniej, że umowa kończyła mi się we wrześniu, na szczęście mam już umowę na czas nieokreślony ☺️). Myślę, czy nie wziąć sobie teraz kilku dni urlopu wypoczynkowego i odpocząć trochę od tego stresu w pracy.

Macie może jakieś lektury do polecenia? Powoli zaczynam się rozglądać za książkami odnośnie ciąży i macierzyństwa 🥹

Miłej niedzieli wszystkim! ❤️

• lusix Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rita, lekarz w sumie trochę nas uspokoił. Powiedział, że jest jeszcze wcześnie i niby do 12tyg to jest normalny stan, a w nie których przypadkach trwa to dłużej i że super, że cała reszta parametrów jest w porządku. Wspomniał też, że jeśli zostanie sama przepuklina, a jelito wróci to kompletnie na nic nie wpływa i prowadził już dużo takich ciąż.

A Ty czemu nie w humorze po prenatalnych? Nie wiem czy pisałaś, ale mogło mi umknąć 😅

Rita 💋 lubi tę wiadomość

👶🏻 29.07.2025, 53 cm, 3240g

23.07 - 20,5 mIU/ml
    27.07 - 202 mIU/ml
    04.08 4189 mIU/ml
    14.08 - mamy ❤️
    31.08 👨‍⚕️
  • Rita 💋 Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lusix wrote:
    A Ty czemu nie w humorze po prenatalnych? Nie wiem czy pisałaś, ale mogło mi umknąć 😅

Na USG wyszło pośrednie ryzyko T21, 1:514 (już skorygowane). Lekarz powiedział, że wpłynęło na to ivf plus mój wiek (29 lat) i pewnie będzie okej, ale mam mieć dodatkowe badania i wizytę u genetyka. A wciąż czekam na wyniki Panoramy i zwyczajnie się boję 😞 ale z plusów, to trochę wczoraj poczytałam i dowiedziałam się, że mamy zdrowe serduszko i super przepływy, a rzadko to wypada dobrze przy ZD. Poza tym wiekszosc chorych dzieci nie ma jeszcze kości nosowej na tym etapie, a u nas jest 🥰 jestem więc dobrej myśli 🍀

starania od 10/2021
    ❌ IUI 09/2023 ❌ IVF 02/2024
    II podejście IVF 03/2024: 🍀
    03/2024 ET 4.1.1, 6 maluchów na zimowisku❄️❄️❄️❄️❄️❄️
    11/2024 Synek z nami!👶🏻3640 g

age.png

10/2025 ❄️ FET 4.1.1 ❌
    01/2026 ❄️ FET 4.1.1 👼Róża 8tc
    05/2026 ❄️ FET 4.1.2 ❌
    07/2026 ❄️ FET 3.1.2 6 dpt ⏸️ 8 dpt beta 32,7 10dpt beta 103 12 dpt beta 391 16 dpt beta 2399 22 dpt 9034 28 dpt 25098 i ❤️

preg.png
  • Britta Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarkoPa wrote:
    Ja przespałam prawie cały weekend, wczoraj byliśmy z narzeczonym na zwiedzaniu porodówki w Poznaniu - jeśli macie takie opcje w swoich miastach to polecam naprawdę fajnie poznać wszystko i wszystkich wcześniej.

Zazdroszczę pracy zdalnej, ja w pracy jeszcze nie poinformowałam bo dopiero we wtorek podpisałam przedłużenie umowy (chyba pisałam tu wcześniej, że umowa kończyła mi się we wrześniu, na szczęście mam już umowę na czas nieokreślony ☺️). Myślę, czy nie wziąć sobie teraz kilku dni urlopu wypoczynkowego i odpocząć trochę od tego stresu w pracy.

Macie może jakieś lektury do polecenia? Powoli zaczynam się rozglądać za książkami odnośnie ciąży i macierzyństwa 🥹

Miłej niedzieli wszystkim! ❤️
    Ja mogę polecić książki wydawnictwa Natuli "Poród naturalny", "Cesarskie cięcie" i "Połóg", a oprócz tego książkę "Warto karmić piersią" Nehring-Gogulskiej. Czytaliśmy to wszystko z mężem na głos, bo byliśmy kompletnie zieloni w te tematy 🤣

Super, że udało się przedłużyć umowę, ja nie miałam tyle szczęścia i teraz bieduję... 🤡

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 18:56

02.2021-11.2024 starania o #1
    Co zadziałało? Laparoskopia, stymulacja, lipiodol, nowenna pompejańska
    06.2025 cc, 31 tc, stan przedrzucawkowy, hipotrofia

06.2026 💔6 tc
    08.2026 ⏸️ prog 33,7, beta 194,3 --> 698,8 (euthyrox, acard, encorton)

preg.png

age.png

+Niepłodna rodzi siedmioro+ 1Sm 1-2
‹‹ 41 42 43 44 45
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ