🌱 KWIECIEŃ 2027 🌷
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajlandia oby pozostały same dobre wieści!
Aenu, piątka godzinową, my lecimy na 13.45
Też jestem jeszcze w 1 trymestrze, ostatnie dni miałam wzmożone mdlosci, dzisiaj cisza. Pobolewał mnie brzuch, a to biodra, a to wszystko. Ja panikuję, więc cieszę się że dzisiaj wizyta i mam nadzieję że lekarka mnie otuli spokojem.
Dam znać. Trzymajcie kciuki
Tajlandia22, Aenu lubią tę wiadomość
-
Ja dzisiaj idę na wizytę trochę spokojniejsza. Mimo że przede mną pierwsze prenatalne, czyli już takie dokładniejsze badania. W środę byłam u lekarza prowadzącego, który zrobił mi USG. Widziałam, jak dzidzia się rusza, serduszko pięknie biło, a lekarz powiedział, że na ten moment wszystko wygląda dobrze 🥹❤️ Zobaczymy, co pokażą dzisiejsze prenatalne. Mam też zabrać ze sobą wyniki pappa.
Riptide, Różowa_90 lubią tę wiadomość
-
Riptide wrote:Mnie w tym tygodniu strasznie boli głowa, nigdy nie miałam takich bóli, a w tej ciąży miewam dosyć często
ale od wczoraj to jakiś hardcore
Cześć, jak sobie z tym radzisz? Masz jakiś patent?
Od wczoraj się męczę i dzisiaj już zaczęłam robić nie zimne okłady a ciepłe, nie wiem czy to nie gorzej ale jestem zrezygnowana. Żyć się przez ten bol odechciewa 😫 -
Też się właśnie przyglądałam tym badaniom i gdyby była potrzeba, to zrobię właśnie to.Tajlandia22 wrote:Chyba się zdecydujemy na Sanco, jako że to polskie badanie, akuratne do naszych potrzeb i z szybkim wynikiem. Robiła któraś z Was?
Co do objawów, u mnie też jeszcze I trymestr, ale odważę się napisać, że mdłości i wymioty powoli odpuszczają. Ale za to zaatakowały mnie znów moje kochane zatoki, więc samopoczucie słabe bez zmian
Nie może być przeciez nudno
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 12:44
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
starania o drugie 👶 od 04.2026
18.08.26 ⏸️
19.08.26 beta: 937 mIU/ml
21.08.26 beta: 1712 mIU/ml
5.09.26 pierwsza wizyta lekarska - jest ❤️
15.10.26 pierwsze badania prenatalne 🔍
💊 Euthyrox, Duphaston, Prenasol, wit. D3, wit. C 1000, laktoferyna, cytrynian magnezu -
Tajlandia22 wrote:Dostałam wyniki prenatalnych! Nawet szybciej niż się spodziewałam, bo miały być po dwóch tygodniach, czyli dopiero w przyszłym tygodniu.
W każdym razie generalnie raczej jest ok, choć są pośrednie ryzyka trisomii 21 i zalecane mam nifty i temu podobne badanie. Choć domyślam się, że ryzyko pośrednie związane jest m.in. z tym, że lekarka miała utrudnione badanie przez dużą ruchliwość dziecka, co też zostało zapisane w wynikach. W każdym razie zorientujemy się z mężem co i jak i pewnie na dniach będziemy robić dodatkowe badania.
Miłego dnia wszystkim! 🩷
Ja właśnie też wczoraj o dziwo dostałam wyniki z prenatalnych i też zderzyłam się z trisomią 21. 1:355, poleciałam dziś na Sanco i czekamy na wynik.
Miłego dzionka! 🤞🏻🥹
Tajlandia22 lubi tę wiadomość
-
Jejku, wiem doskonale, o czym mówisz i przykro mi, że też się z tym zmagasz. Ja jestem jak zombie, jak już mnie łapie. W poprzedniej ciąży miałam jeszcze gorzej, też paracetamol nie pomagał, dopiero trochę ta czapka chłodząca na głowę. Widziałam na wątku majowym, że na Ciebie to chłodzenie niestety nie działa. Dostałam też od mamy taki olejek mentolowy, który smaruje się na skroniach i z tyłu szyi. Nie wiem kompletnie, jak się nazywa, bo ma tylko jakieś chińskie znaczki xd Tylko on łagodzi takie średnie bóle, ale tych mocnych już nieJ.ss wrote:Cześć, jak sobie z tym radzisz? Masz jakiś patent?
Od wczoraj się męczę i dzisiaj już zaczęłam robić nie zimne okłady a ciepłe, nie wiem czy to nie gorzej ale jestem zrezygnowana. Żyć się przez ten bol odechciewa 😫
Sama nie wiem, co jeszcze mogłoby pomóc. Moja mama słucha głośnej muzyki na słuchawkach i jej to pomaga, ale dla mnie to jakiś hardcore O.O
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
18.08.26 ⏸️
💊 Euthyrox, Duphaston, Prenasol, wit. D3, wit. C 1000, laktoferyna, cytrynian magnezu -
😺 Rita 💋 jak się czujesz? mam nadzieję, że szybko Ci przejdzie.
😺 Tajlandia22 - mocno trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze! ja robiłam panoramę bo genetycy polecają - ma najmniej fałszywie ujemnych wyników, ale czasami trzeba dłużej poczekać, co w stresie jest trudne...
😺 Riptide - mam to samo uczucie! niby za wcześnie, ale jest to takie charakterystyczne
😺 Aenu kciuki za dziś! 🤞🏻🤞🏻🤞🏻
Przed chwilą odebrałam wynik PANORAMy, zdrowa dziewczynka!!! 🥰🥰🥰 niesamowicie się cieszę!!! popłakałam się z radości ❤️
zaciskam kciuki, żeby wszystkie wyniki były dobre i przyniosły Wam ulgę i radość!Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 13:24
Britta, KarkoPa, Kroliczek2411, J.ss, Riptide, Lucy_26, Tajlandia22, Aenu, Rita 💋, Ketsi lubią tę wiadomość
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️
24.07.26 - ⏸️
28/30.07/03.08 - bHCG 769 ->1392->4116
13.08.26 - jest ❤️!
16.09.26- I prenatalne 👌🏻👧🏼??

-
My już po badaniach prenatalnych! 🥹❤️ Wszystkie wyniki bardzo dobre, z dzidziusiem wszystko w porządku, zdrowo się rozwija 🥰❤️ CRL wynosi 5,63 cm . No i prawdopodobnie będzie chłopczyk! 🩵😍 Jesteśmy przeszczęśliwi! 🥹
Drugie badanie prenatalne będzie 11 grudnia📅
Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 14:54
J.ss, Riptide, Różowa_90, Lucy_26, Riaska98, Tajlandia22, Kroliczek2411, Rita 💋 lubią tę wiadomość
-
Lucy, słuchanie muzyki brzmi jak tortury, twoja mama to hardcore

Niestety update dotyczący ciepłych okładów - też nic nie pomagają, chyba muszę to przetrwać po prostu z nadzieją że nie wróci tak szybko, bo dwudniowego ataku dawno nie miałam.
Rozowa, ile czekałaś na wynik? Bo ja właśnie dziś pobrałam krew
Gratuluję udanych wizyt! -
J.ss wrote:Cześć, jak sobie z tym radzisz? Masz jakiś patent?
Od wczoraj się męczę i dzisiaj już zaczęłam robić nie zimne okłady a ciepłe, nie wiem czy to nie gorzej ale jestem zrezygnowana. Żyć się przez ten bol odechciewa 😫
Nie mam
Sama szukam na różnych forach, ale widzę, że nie ma złotego środka. Paracetamol oczywiście na mnie nie działa, to jak landrynka na taki ból, wczoraj wzięłam, ale wiedziałam, że marne szanse na pomoc i nie myliłam się. Dużo piję i staram się odpoczywać, wczoraj to był naprawdę hardcore, dziś już jest lżej, ale nadal mnie ćmi. Słucham organizmu i dziś mi kazał wypić mocną czarną kawę z cukrem (fu!) i trochę mnie postawiło na nogi. Też mam olejek z chińskimi znaczkami, smaruję tym skronie, ale niewiele pomaga. Nie próbowałam tego czepka chłodzącego jeszcze i chyba muszę zakupić na kolejne bóle. No to jest ogólnie jakiś kosmos, ja serio nigdy nie miałam problemów z bólami głowy, a w tej ciąży już kolejny raz mi się to zdarza i nie chce puścić po jednym dniu
-
J.ss wrote:Lucy, słuchanie muzyki brzmi jak tortury, twoja mama to hardcore

Niestety update dotyczący ciepłych okładów - też nic nie pomagają, chyba muszę to przetrwać po prostu z nadzieją że nie wróci tak szybko, bo dwudniowego ataku dawno nie miałam.
Rozowa, ile czekałaś na wynik? Bo ja właśnie dziś pobrałam krew
Gratuluję udanych wizyt!
Pobrałam w tamtą środę, wynik dziś, czyli 9 dni kalendarzowych, myślałam, że będzie dopiero w przyszłym tygodniu, więc miłe zaskoczenie
Mam nadzieję, że Was opuszczą te bóle głowy
Początek 03.2021 - starania o pierwsze 👶
2 cykle starań: 💔 31.05.21 - 8tc
4 cykle starań: 26.11.21 - ⏸
13.12.21 - jest ♥️!
25.01.22 - prenatalne 👌 👨🦱
22.03.22 - połówkowe 👌 👨🦱
26.05.22-badanie III trymestru 👌👨🦱
❤️1.08.2022 - mamy synka! ❤️
24.07.26 - ⏸️
28/30.07/03.08 - bHCG 769 ->1392->4116
13.08.26 - jest ❤️!
16.09.26- I prenatalne 👌🏻👧🏼??

-
Riptide, aż sobie zrobiłam herbatę bo mi się zamarzyła taka czarna z cukrem. Tez wczoraj miałam dramat, dzisiaj lepiej ale no cmi cały czas, przecież tak się nie da funkcjonować 😫
Mam tak samo, paracetamol to cukierek, nie wiem jaką dawkę musiałabym wziasc żeby cokolwiek poczuć chyba 12 tabletek.
Różowa, o to szybko. Mam nadzieję, że u mnie też będzie podobnie
Różowa_90, Riptide lubią tę wiadomość
-
J.ss, no moja mam jest dziwna

J.ss, Riptide, w takim razie trzymam kciuki, aby szybko przeszło!Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 15:59
J.ss, Riptide lubią tę wiadomość
👩🏼33 🧔🏻♂️36
13.12.2024 3340 g 52 cm💙
18.08.26 ⏸️
Aenu wrote:My już po badaniach prenatalnych! 🥹❤️ Wszystkie wyniki bardzo dobre, z dzidziusiem wszystko w porządku, zdrowo się rozwija 🥰❤️ CRL wynosi 5,63 cm . No i prawdopodobnie będzie chłopczyk! 🩵😍 Jesteśmy przeszczęśliwi! 🥹
Drugie badanie prenatalne będzie 11 grudnia📅
Gratulacje 🥳 Jestemy ciążowymi bliźniaczkami i nawet z płcią sie zgadza 🤭
Aenu lubi tę wiadomość
-
J.ss wrote:Cześć, jak sobie z tym radzisz? Masz jakiś patent?
Ja na samym początku miałam migreny i też paracetamol nie działał ale mi pomagało moczenie nóg w bardzo cieplej wodzie. -
Dziękuję! 🥰❤️ No proszę, to faktycznie ciążowe bliźniaczki z nas! 😂🩵 Ciekawe, czy nasi chłopcy też zdecydują się przyjść na świat w tym samym dniu 🤭Kroliczek2411 wrote:Gratulacje 🥳 Jestemy ciążowymi bliźniaczkami i nawet z płcią sie zgadza 🤭
Kroliczek2411 lubi tę wiadomość
-
Aenu wrote:Dziękuję! 🥰❤️ No proszę, to faktycznie ciążowe bliźniaczki z nas! 😂🩵 Ciekawe, czy nasi chłopcy też zdecydują się przyjść na świat w tym samym dniu 🤭
No nie wiem jak to będzie ja raczej rodzę w 38 tygodniu przynajmniej 3 razy tak było 🫣 dlatego obstawiam 12-15 kwietnia ale może Ty też tak urodzisz kto wie 🤭🩵🩵
Aenu lubi tę wiadomość
-
U nas na szczęście też wszystko dobrze, według usg 12 tydzień i zgadza się z tym co było wcześniej, dzieciątko ma 5,93 cm! rusza się, a serduszko mocno bije!
Także jestem uspokojona i będę już spokojnie czekać na prenatalne w środę.
Rita wpisz mi proszę na 16.11 kolejną wizyte u lekarza prowadzącego
Aenu, Rita 💋, Lucy_26 lubią tę wiadomość
-
Ja już mam dwie córki i żadnej jakoś nie spieszyło się na świat 😂🙈 Oba porody miałam wywoływane po terminie 😅 Zobaczymy, czy synek będzie chciał pojawić się wcześniej, czy pójdzie w ślady sióstr i też będzie mu się dobrze siedziało w brzuchu 🤭Kroliczek2411 wrote:No nie wiem jak to będzie ja raczej rodzę w 38 tygodniu przynajmniej 3 razy tak było 🫣 dlatego obstawiam 12-15 kwietnia ale może Ty też tak urodzisz kto wie 🤭🩵🩵