Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:Przyszedł mi ten olejek Weleda do masażu krocza. Pachnie dziwnie, ale nie brzydko, zacznę już smarować bez masażu, zobaczę jak reaguję na te oleje (moje ciało je zna, ale nie krocze
)
A od 34 tygodnia bierzemy się za masaż.samej mi już tam ciężko dostać
bez żadnych wątpliwości, jeżeli lekarz pozwoli, próby zostaną podjęte
Wstawicie listę, o ile to nie problem, co zamawialyscie na Gemini? Nie wiem czego mi brak i co jeszcze tam warto kupić może podgapie, a czuje ze nie tylko jaMają z texpolu pieluszki bambusowe bardzo tanio, możecie zerknąć
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 02:21
Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Jaki krem dla maluszka wybieracie do stosowania na spacery?
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
Mistella wrote:Może jutro się coś więcej dowiem , na razie jestem na oddziale i ogólnie to nic nie wiem
ale nie plamie już mocno wiec myśle ze będzie ok
Urodzony 3.05.2019 ❤️
-
Karmelllka90 wrote:India czy ty masz skurcze bezbolesne czy bolesne? Z tymi skurczami to tak właśnie jest, że trzeba ta szyjkę mocno kontrolować. A jaka miałaś długa? Ile cm się skróciła i w jakim czasie
Dr mi.sprawdzil w karcie. Startowalam z 5cm, w zeszłym miesiacu miala 4.18, a teraz 2.99.
Mistella mam nadzieję, ze szybko zdiagnozuja przyczyne i Cię wypuszcza do domku. Ważne, ze z dzidzia oki -
Mistella wrote:Noc do kitu jak to w szpitalu bywa, tęsknie za córka. Wkładkę mam czysta wiec plamienie chyba ustało. Mam nadzieje ze szybo stad wyjdę.
-
Mistella współczuje bardzo trzymam kciuki! I jeszcze ta denerwują niewiedza w szpitalach...
Paula co do banku mleka: ja miałam mleka dwa razu za dużo i musiałam ściągać to czego nie zjadała. Problem jest taki ze ja nie wiem jak to transportować. W lodowce mleko często się ścinalo po mniej niż 24h a nie widzę możliwości transportowania w temp -18 po wcześniejszym zamrożeniu. Zwłaszcza ze musiałby to zawozić mąż a na tym etapie mieliśmy milion innych spraw i było to niewykonalne. Ja niestety wylewałam nadmiar. Ale jakbyś znalazła jak to lepiej zorganizować to ja chętnie bym oddała bo miałam takie poczucie marnotrawstwa...
-
Mistella trzymam mocno kciuki zeby to nie było łożysko.
Dziewczyny a powiedzcie myślałyście o ćwiczeniach z piłką?👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
MISTELLA Trzymaj się tam dzielnie i trwajcie jak najdłużej w dwupaku!!! Skoro ustaje krwawienie to chyba dobry znak...Oby!Trzymam kciuki z całych sił!!!
TUNIA76 Witaj w Naszym gronie!!!
KAROLINKA Mam nadzieję,że lepiej się czujesz...że ból choć troszkę zelżał...
Ja wczoraj mega fajny dzień miałam choć zakończony już mniej przyjemnie.
Spotkałam w markecie koleżankę z pracy i pojechałyśmy do niej na kawkę i ploty
W związku z tym,że się u niej zasiedziałam i byłam już głodna na powrocie weszłam do Lidla i na szybko wzięłam pierogi(akurat jest u nas polski tydzień) I to był największy błąd...Nic innego jako przyczyną mojego samopoczucia do głowy mi nie przychodzi więc to je obwiniam...I się zaczęło na wieczór-i biegunka i ból brzucha ,cały czas mnie mdliło a w środku nocy obudziłam się jeszcze z bólem głowy...
Teraz niby lepiej ale brzuch taki ociężały i ciągle mam wzdęcia...
Dziwi mnie to,że i mąż i córka też jedli a tylko ja się tak czuję ale nic takiego poza śniadaniem nie jadłam wcześniej ...
ehhh...Jeszcze tego brakowało...
-
Mistella wrote:Nie wiem... lekarz jeszcze mówiła ze jest opcja ze łożysko się zaczyna odklejać i tego w początkowej fazie nie widać na usg , ale skłania się ku szyjce jednak.
Trzymaj sie kochana, z dwojga zlego oby to byla szyjka, informuj na biezaco -
nick nieaktualnyCo udało mi się ustalić w sprawie Honorowego Dawstwa Mleka:
Trzeba być zdrowym, jest przeprowadzany wywiad i badania krwi (HIV, WZW typu B i C, Kiła itd). Nie można brać wielu leków, pić alkoholu, brać używek, nadużywać kofeiny. Ale to normalne przy karmieniu. Badają też mleko.
Po kwalifikacji dostaje się pojemniczki i można zbierać i mrozić mleko przez 2-3 miesiące. Banków mleka jest niedużo, ale są to na przykład Wrocław Borowska, Kraków Ujastek, Opole Reymonta.
Oczywiście wszystko jest na zasadzie wolontariatu. Badania są opłacone przez bank mleka i dostaje się też pojemniczki.
Samo przechowywanie i dostarczenie jest już w naszym zakresie. I można wozić na przykład raz na miesiąc albo raz na dwa po te 10 litrów na przykład - zależy ile się uzbiera i jak duża jest zamrażarka w domu.
Trzeba też mieć taką turystyczna lodówkę żeby dostarczyć, no chyba że jest blisko. No i swój własny laktator.
Nie ma ram czasowych ani ilościowych. Można oddawać tak długo i tak dużo jak się chce i może. -
A jeszcze co do ciąż,O których istnieniu kobiety nie mają pojęcia...
Moja mama - kobieta lat 46 na tamtą chwilę,pielęgniarka,matka dwójki dzieci(z trzema ciążami na koncie) przy okazji badań okresowych do pracy dowiaduje się o tym,że wszystkie objawy,które wskazywały na menopauze(plamienia od 2 miesięcy,wcześniej normalne krwawienia; spadek formy przez moment)są tylko i wyłącznie przyczyną tego,że to 26/27 tydzień ciąży.
Dla niej ogromny szok,jak i dla rodziny i znajomych.
Pracowała wtedy w trybie zmianowym,plus normalnie asystowała przy ciężkich operacjach i dodatkowo dyżurowała na SOR.
Coś co później wiedziała,że było ruchami dziecka Ona brala za ruchy jelit.
Także wiem,że może tak być,, że ktoś nie wie do jakiegoś tam momentu.Świadomość bycia w ciąży też jest czynnikiem,który wiele tłumaczy ale niewiedza o tym,że ciąża już jest może podawać inne wytłumaczenia gorszego samopoczucia...Co innego kiedy kobieta ma na tym etapie naprawdę duży brzuch to wtedy już nie pomyli ciąży z wzdęciamiA moja mama cały czas stała z wagą ok.50kg a brzuch jak brzuch-nie był płaski ale też kompletnie nie ciążowy.
Nie mniej jednak 3-4tygodnie później(od momentu tego jak się dowiedziała) moja siostra była już na świecie :)Finalnie jest dziś zdrową,śliczną,mądrą 23 latkąPaula 90, Wiewióreczka, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny. Wpadłam się tylko przywitać przed pracą. Ja już wyprawilam chłopaków moich do szkoły i pracy, robię pranie i odpalam łapka (te aktualizacje...).
Witaj Tunia! Cieszę się, że się zdecydowałas napisaćI gratuluję, świetny sposób na odmlodzenie znalezliscie, hehe
Cudownie się czyta takie opowieści, że tu już się człowiek za emeryta prawie uważa a okazuje się, że za chwilę druga młodość przeżyje
Super! Trzymam kciuki!
Próbowałam Was czytać na bieżąco, ale już nie nadazam odpisywać. Napiszę tylko, że na szkole rodzenia wczoraj było spoko, co do krwawienia to mówiła kobita, że po cc jest mniejsze. Jeśli to prawda, to jak wspomnę swoje krwawienie po cc to się zastanawiam jak przeżyje ewentualne po sn...
Mistella, uszy do góry! Ściskam i czekam na wieści od Ciebie.
I wszystkie Was ściskam mocno, miłego piątkuAniaKJ, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Aha! Znam przypadek, że laska (moja kuzynka) po wizycie na sorze z objawami wyrostkowymi dowiedziała się o 5 czy 6 miesięcznej ciąży. Ale ona miała wtedy kilkanaście lat. Ale wczoraj na szkole rodzenia była kobitka, która w ogole(!) nie miała brzucha a termin taki jak ja! Dosłownie zero brzucha! Byłam w szoku.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 08:03
-
Karmelllka90 wrote:Pierwszy raz usłyszałam o nich na YouTube polecane, potem zaczęłam szukać informacji więc dla mnie wiarygodne źródło to blog sroka o, laska się zna na składach tutaj akurat pod tym względem szukałam. I obecnie jestem tak często w przychodni że widzę że mamuśki mają tę pieluchy. Generalnie wiem, że są zdrowe dla skóry dziecka, nie są aż tak chłonne jak pampers ale przemyślałam to bo wzięłam rozmiar 1 i rozmiar 2 nawet dla dziecka powyżej 4 kg rozmiar 1 na początek będzie dobry bo to akurat tyczy się nawet innych firm gdzie mi koleżanki mówiły. Że pampers nie wisi. Na początku u noworodka pieluszkę zmienia się często. Więc na początek biorę te a później chce przejść na pampersy.
dzięki Karmellkatak sobie właśnie pomyślałam, zeby kupić kilka różnych i testować bo każdy naokoło poleca co innego a jednak każde dziecko jest inne
Fasolka77