Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Zasrany euthyrox... Cukier na czczo 102/96.
U nas ciemno, zimno, śnieg leży. Aż się wstawać nie chce. Mąż pojechał do pracy.
Przeleze chyba cały dzień dzisiajTaki ambitny plan mam.
-
Wypiłam
złe nie było
tylko żebym nie zwymiotowała
Paula 90, Fasolka77, martusiawp, Natalia-tosia, Kiwona lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyZapomniałam, przyszły mi śpiworki z Aliexpress. Są cudowne. W Polsce takich nie dostałam w żadnym sklepie.
W dotyku jak pieluszki muslinowe, typowo na wiosnę i lato, milutkie i po prostu prześliczne. Zdjęcia absolutnie nie oddają nawet połowy uroku. Tu macie linka (ja dałam 29zl, czekałam dokładnie 60dni, ale było warto):
https://s.click.aliexpress.com/e/bwZPu7xi
I fotki:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f82277095af0.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd916d032cbb.jpgDorotaAnna, Karmelllka90, Tunia76, india, B_002, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Ja biorę Letrox 125 i 100 poproś o zmienię na letrox. To jest ten sam hormon. Ja dzisiaj cukier na czczo 79 w ogóle diety wczoraj nie trzymałam jadłam co chciałam kiedy chciałam i nie mierzyłam cukru. Miałam labe. Nie rozumiem już tego na prawdę....
Ale w się laktoza to cukier...
Myśle teraz że to kwestia osobnicza jednak. Mi cukry wariowaly już wcześniej. Może to też taki etap że będzie rosło a ja zrzucam na nic nie winny lek.
Ale dziękuję za radęMam endokrynologa 28 stycznia to dopytam (inny endo, może coś innego powie).
-
Karollinax26 wrote:A ja już nie śpię. Poczułam głód, wstałam, zmierzyłam cukier i był 92, jak mierzę tak rano to mam wyższy, dlatego już nie wstaje tak rano jeść od jutra! Mała mnie obudziła poza tym, tak się wyginała w brzuch, tak skakała, że spać się nie dało, akrobatka
Ja w tym miesiącu czekam na przelew i znów będę kontynuować zakupy
ja o 6.40 miałam 101 a o 7.20 88
Mały coś od wczoraj mniej aktywny... jak Go rozruszać?Fasolka77
-
Paula 90 wrote:Ja mam te pieluszki muslinowe z Gemini w trzypaku. Są bardzo fajne, dużo lepsze niż tetrowe.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 08:15
-
nie wiem dziewczyny czy tych ciuszków nie macie za dużo
dzieci rosną jak na drożdżach i pewnie nie zdążycie wszystkich założyć
, ja kupię po max 10 sztuk i będę częściej prać. Ja na razie nie wydałam dużo- kilka ciuszków i gemini, półko- przewijak i dla siebie staniki i koszule.. pewnie jakiś 1000-1500 zł. Łóżeczko mam od brata wraz z całym osprzętem, wózek też.. fotelik i bazę zasponsorował dziadek
. Dziś zaliczamy rossmanna, komoda w lutym. Potem jeszcze niania, szumiś i tego typu sprzęty
Dziewczyny współczuję Wam bóli, leżcie, odpoczywajcie! Syska trzymaj się w szpitalu
India nieźle daje czadu Twój Maluszek- ja jeszcze nie miałam takich atrakcji
Karola jak się czujesz? ból zęba już minął? Nie możesz podejść do swojej lekarki poza wizytą i poprosić o receptę? Spróbuj!
Daffi ja nie pomogę w sprawie muślinowych pieluszek- ja zamówiłam tetrowe, flanelowe i bambusowe ale chętnie poznam Twoją opinię- daj znać jak dojdą
Nigdy nie rozumiałam jak można się kryć przed mężem z zakupami, może dlatego, że jestem dość niezależną osobą... moja siostra to totalne moje przeciwieństwo
- zawsze jak przyjeżdżam do niej to ona wyciąga jakąś nową rzecz i mówi, że jakby co to ja jej to kupiłam.. szwagier chyba myśli, że jestem pierdolnięta
Paula wiem, że ranne pomiary wkurzają ale może organizm potrzebuje czasu, żeby się przestawić ? Daj mu trochę czasuSliczny śpiworek! ja nie zamawiam na alli... nie wytrzymałabym czekania po 2 miesiące na dostawę
ja zawsze muszę mieć tu, teraz i zaraz
Dorota kiedy masz wyniki krzywej?
Zaraz startujemy do szkoły rodzenia! Dziś ćwiczenia mięśni dna macicy i są zajęcia ze stanów przejściowych noworodka
Acha! wczoraj zapytałam K. czy będzie mi masował krocze przed porodem- powiedział, że co to za bzdury wyczytałam w necie i że mi ten net odłączy
ON JESZCZE NIE WIE!!!
Paula 90, india, B_002, malutka_mycha, Kiwona, AniaKJ, espoir, Kasiulka90 lubią tę wiadomość
Fasolka77
-
Fasolka, ja tych ubranek mam o połowę za dużo, już nic nie dokupuje, a mojemu tacie trudno wytłumaczyć, ze za dużo, bo we wszystkim nie pochodzi
a później żal będzie mi to sprzedawać. Całe szczęście, że nie kupował wszystkiego w tym samym rozmiarze.
A jeśli chodzi o mój ból zęba, to antybiotyk pomaga, dzięki Bogu, że zdecydowałam się jechać na IP, bo z tego bólu miałabym o połowę włosów mniej!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 08:39
Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Fasolka w poniedziałek będę miała wyniki
a za niecałe 20 min pobranie po godzinie
A ubranek to prawda ja też mam dużo za dużo... nic już nie kupuje ale na początku to ciężko było sie powstrzymaćWiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 08:38
Fasolka77 lubi tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyDaffi wrote:Oo dzięki czekalam na czyjąś opinie. Czytalam ze tych muslinowych nie trzeba prasowac tylko rozciagac. Sprawdzalas czy rzeczywiscie to tak dziala?
Ja i tak nie zamierzam prasowaćTaki len że mnie
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Letrox różni się tylko laktoza od euthyroxu. Pytałam i mówiła babeczka że to nie powinno mieć wpływu
Ale w się laktoza to cukier...
Myśle teraz że to kwestia osobnicza jednak. Mi cukry wariowaly już wcześniej. Może to też taki etap że będzie rosło a ja zrzucam na nic nie winny lek.
Ale dziękuję za radęMam endokrynologa 28 stycznia to dopytam (inny endo, może coś innego powie).
-
nick nieaktualnyFasolka - może i masz rację. Czekam, może pomiary się poprawia. Mam zamiar poczekać jeszcze ze dwa tygodnie. Jak nie będzie lepiej to idę po insulinę.
Co do masażu krocza - mój mąż już zaciera rączki. U nas od początku ciąży bez seksu (po wcześniejszym baaaardzo intensywnym czasie - bywało po 3 i więcej razy dziennie). Więc jak się dorwie to nie wiem czy nie skończymy tego masażu innym "narzędziem"
Co do wydatków - mamy wspólne konto, wiec od zawsze nasze wydatki są jawne. Jak chcemy sobie robić niespodzianki to kombinujemy szybciej. Jest duuuuzo metodFasolka77, martusiawp, KarmeLoVe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Dokładnie, to może być lek ale nie koniecznie. Jesteśmy w takim właśnie czasie gdzie i TSH skacze, i cukry skaczą i wychodzi anemia najczęściej. Dzidziol bierze pełna garścią
Niech bierze. Ja jestem duża i sobie poradzę, byle Ignas dostał co potrzebneFasolka77, B_002 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa ubranek mam sporo, ale uważam że brakuje mi taki bardziej eleganckich. Z tym, że wstrzymuje się z nimi bo są drogie głównie newbie mnie interesuje Zara, i będę kupowała jak mała będzie na świecie. Żeby dopasować rozmiary, do pory roku
więc ubranek już nie kupuje.
Wczoraj też czerpałam wiedzę o przestymulowaniu dziecka, i karuzelę też kupię jakoś po 2 miesiącu -
nick nieaktualnySłówko jeszcze do masażu krocza- na opakowaniu olejku też jest napisane że przy wcześniejszych skurczach albo jeśli pojawią się w trakcie, to absolutnie nie wolno wykonywać masażu.
Ja jeszcze sobie sięgam, smaruje tylko i delikatnie uciskam, przyzwyczajam się do tego.
Ostatnie badanie ginekologiczne bolało mnie strasznie i podobnie jest teraz z tym minimasazem który robię. Pełny masaż zacznę robić po 30 tygodniu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Ja ubranek mam sporo, ale uważam że brakuje mi taki bardziej eleganckich. Z tym, że wstrzymuje się z nimi bo są drogie głównie newbie mnie interesuje Zara, i będę kupowała jak mała będzie na świecie. Żeby dopasować rozmiary, do pory roku
więc ubranek już nie kupuje.
Wczoraj też czerpałam wiedzę o przestymulowaniu dziecka, i karuzelę też kupię jakoś po 2 miesiącu
Polecam Ci książkę "najszczęśliwszy śpioch w okolicy". Duuuuzo mądrych rad o śnie, czwartym trymestrze i ogólnie "obsłudze" noworodka. I fajnie napisana.
My nie kupujemy takich typowo "eleganckich" ciuszkow póki młody nie usiądzie. Jakoś na samą myśl o tym że ma leżeć w czymś mniej komfortowym niż mięciutkie body albo spioszki to aż mnie wzdryga -
Paula 90 wrote:Jeszcze nie prałam. Ale to jest całkiem inne uczucie niż tetra.
Ja i tak nie zamierzam prasowaćTaki len że mnie
Teraz moja mala azs ma 9 lat i wciaz zmaga sie z problemami skórnymi. Od strony M chyba ja to spotkalo bo jego siostry astmatyczki, alergiczki i jedna cierpi na luszczyce. U nas w rodzinie nikt nie cierpial na problemy skorne.. A w sumie nie wiem czy azs sie dziedziczy czy nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 08:58