WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zasrany euthyrox... Cukier na czczo 102/96.

U nas ciemno, zimno, śnieg leży. Aż się wstawać nie chce. Mąż pojechał do pracy.

Przeleze chyba cały dzień dzisiaj :-) Taki ambitny plan mam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Zasrany euthyrox... Cukier na czczo 102/96.

U nas ciemno, zimno, śnieg leży. Aż się wstawać nie chce. Mąż pojechał do pracy.

Przeleze chyba cały dzień dzisiaj :-) Taki ambitny plan mam.
    Ja biorę Letrox 125 i 100 poproś o zmienię na letrox. To jest ten sam hormon. Ja dzisiaj cukier na czczo 79 w ogóle diety wczoraj nie trzymałam jadłam co chciałam kiedy chciałam i nie mierzyłam cukru. Miałam labe. Nie rozumiem już tego na prawdę....

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wypiłam :) złe nie było :) tylko żebym nie zwymiotowała

Paula 90, Fasolka77, martusiawp, Natalia-tosia, Kiwona lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomniałam, przyszły mi śpiworki z Aliexpress. Są cudowne. W Polsce takich nie dostałam w żadnym sklepie.
    W dotyku jak pieluszki muslinowe, typowo na wiosnę i lato, milutkie i po prostu prześliczne. Zdjęcia absolutnie nie oddają nawet połowy uroku. Tu macie linka (ja dałam 29zl, czekałam dokładnie 60dni, ale było warto):
    https://s.click.aliexpress.com/e/bwZPu7xi

I fotki:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f82277095af0.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/dd916d032cbb.jpg

DorotaAnna, Karmelllka90, Tunia76, india, B_002, malutka_mycha, martusiawp lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja biorę Letrox 125 i 100 poproś o zmienię na letrox. To jest ten sam hormon. Ja dzisiaj cukier na czczo 79 w ogóle diety wczoraj nie trzymałam jadłam co chciałam kiedy chciałam i nie mierzyłam cukru. Miałam labe. Nie rozumiem już tego na prawdę....
    Letrox różni się tylko laktoza od euthyroxu. Pytałam i mówiła babeczka że to nie powinno mieć wpływu :-(
    Ale w się laktoza to cukier...
    Myśle teraz że to kwestia osobnicza jednak. Mi cukry wariowaly już wcześniej. Może to też taki etap że będzie rosło a ja zrzucam na nic nie winny lek.

Ale dziękuję za radę ;-) Mam endokrynologa 28 stycznia to dopytam (inny endo, może coś innego powie).

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A ja już nie śpię. Poczułam głód, wstałam, zmierzyłam cukier i był 92, jak mierzę tak rano to mam wyższy, dlatego już nie wstaje tak rano jeść od jutra! Mała mnie obudziła poza tym, tak się wyginała w brzuch, tak skakała, że spać się nie dało, akrobatka :)

Ja w tym miesiącu czekam na przelew i znów będę kontynuować zakupy :)

ja o 6.40 miałam 101 a o 7.20 88 :)
    Mały coś od wczoraj mniej aktywny... jak Go rozruszać? :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja mam te pieluszki muslinowe z Gemini w trzypaku. Są bardzo fajne, dużo lepsze niż tetrowe.
    Oo dzięki czekalam na czyjąś opinie. Czytalam ze tych muslinowych nie trzeba prasowac tylko rozciagac. Sprawdzalas czy rzeczywiscie to tak dziala?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 08:15

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    ja o 6.40 miałam 101 a o 7.20 88 :)
    Mały coś od wczoraj mniej aktywny... jak Go rozruszać? :)

Sam się rozrusza, zobaczysz! :)

Fasolka77 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem dziewczyny czy tych ciuszków nie macie za dużo :) dzieci rosną jak na drożdżach i pewnie nie zdążycie wszystkich założyć :), ja kupię po max 10 sztuk i będę częściej prać. Ja na razie nie wydałam dużo- kilka ciuszków i gemini, półko- przewijak i dla siebie staniki i koszule.. pewnie jakiś 1000-1500 zł. Łóżeczko mam od brata wraz z całym osprzętem, wózek też.. fotelik i bazę zasponsorował dziadek :). Dziś zaliczamy rossmanna, komoda w lutym. Potem jeszcze niania, szumiś i tego typu sprzęty :)

Dziewczyny współczuję Wam bóli :(, leżcie, odpoczywajcie! Syska trzymaj się w szpitalu :)
    India nieźle daje czadu Twój Maluszek :) - ja jeszcze nie miałam takich atrakcji ;)
    Karola jak się czujesz? ból zęba już minął? Nie możesz podejść do swojej lekarki poza wizytą i poprosić o receptę? Spróbuj!
    Daffi ja nie pomogę w sprawie muślinowych pieluszek- ja zamówiłam tetrowe, flanelowe i bambusowe ale chętnie poznam Twoją opinię- daj znać jak dojdą :)

Nigdy nie rozumiałam jak można się kryć przed mężem z zakupami ;), może dlatego, że jestem dość niezależną osobą... moja siostra to totalne moje przeciwieństwo :)- zawsze jak przyjeżdżam do niej to ona wyciąga jakąś nową rzecz i mówi, że jakby co to ja jej to kupiłam.. szwagier chyba myśli, że jestem pierdolnięta :)

Paula wiem, że ranne pomiary wkurzają ale może organizm potrzebuje czasu, żeby się przestawić ? Daj mu trochę czasu ;) Sliczny śpiworek! ja nie zamawiam na alli... nie wytrzymałabym czekania po 2 miesiące na dostawę :) ja zawsze muszę mieć tu, teraz i zaraz :)

Dorota kiedy masz wyniki krzywej? :)

Zaraz startujemy do szkoły rodzenia! Dziś ćwiczenia mięśni dna macicy i są zajęcia ze stanów przejściowych noworodka :)

Acha! wczoraj zapytałam K. czy będzie mi masował krocze przed porodem :)- powiedział, że co to za bzdury wyczytałam w necie i że mi ten net odłączy :) ON JESZCZE NIE WIE!!! :) :) :)

Paula 90, india, B_002, malutka_mycha, Kiwona, AniaKJ, espoir, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka, ja tych ubranek mam o połowę za dużo, już nic nie dokupuje, a mojemu tacie trudno wytłumaczyć, ze za dużo, bo we wszystkim nie pochodzi :) a później żal będzie mi to sprzedawać. Całe szczęście, że nie kupował wszystkiego w tym samym rozmiarze.

A jeśli chodzi o mój ból zęba, to antybiotyk pomaga, dzięki Bogu, że zdecydowałam się jechać na IP, bo z tego bólu miałabym o połowę włosów mniej!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 08:39

Karmelllka90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka w poniedziałek będę miała wyniki :) a za niecałe 20 min pobranie po godzinie

A ubranek to prawda ja też mam dużo za dużo... nic już nie kupuje ale na początku to ciężko było sie powstrzymać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 08:38

Fasolka77 lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Oo dzięki czekalam na czyjąś opinie. Czytalam ze tych muslinowych nie trzeba prasowac tylko rozciagac. Sprawdzalas czy rzeczywiscie to tak dziala?
    Jeszcze nie prałam. Ale to jest całkiem inne uczucie niż tetra.
    Ja i tak nie zamierzam prasować :-D Taki len że mnie

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Letrox różni się tylko laktoza od euthyroxu. Pytałam i mówiła babeczka że to nie powinno mieć wpływu :-(
    Ale w się laktoza to cukier...
    Myśle teraz że to kwestia osobnicza jednak. Mi cukry wariowaly już wcześniej. Może to też taki etap że będzie rosło a ja zrzucam na nic nie winny lek.

Ale dziękuję za radę ;-) Mam endokrynologa 28 stycznia to dopytam (inny endo, może coś innego powie).
    Dokładnie, to może być lek ale nie koniecznie. Jesteśmy w takim właśnie czasie gdzie i TSH skacze, i cukry skaczą i wychodzi anemia najczęściej. Dzidziol bierze pełna garścią :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka - może i masz rację. Czekam, może pomiary się poprawia. Mam zamiar poczekać jeszcze ze dwa tygodnie. Jak nie będzie lepiej to idę po insulinę.

Co do masażu krocza - mój mąż już zaciera rączki. U nas od początku ciąży bez seksu (po wcześniejszym baaaardzo intensywnym czasie - bywało po 3 i więcej razy dziennie). Więc jak się dorwie to nie wiem czy nie skończymy tego masażu innym "narzędziem" :-P

Co do wydatków - mamy wspólne konto, wiec od zawsze nasze wydatki są jawne. Jak chcemy sobie robić niespodzianki to kombinujemy szybciej. Jest duuuuzo metod ;-)

Fasolka77, martusiawp, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Dokładnie, to może być lek ale nie koniecznie. Jesteśmy w takim właśnie czasie gdzie i TSH skacze, i cukry skaczą i wychodzi anemia najczęściej. Dzidziol bierze pełna garścią :)
    Mój diabetolog porównuje dziecko do takiego słodkiego pasożyta. On choćby miał z naszych kości oskrobac to weźmie co trzeba.
    Niech bierze. Ja jestem duża i sobie poradzę, byle Ignas dostał co potrzebne ;-)

Fasolka77, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ubranek mam sporo, ale uważam że brakuje mi taki bardziej eleganckich. Z tym, że wstrzymuje się z nimi bo są drogie głównie newbie mnie interesuje Zara, i będę kupowała jak mała będzie na świecie. Żeby dopasować rozmiary, do pory roku :) więc ubranek już nie kupuje.
    Wczoraj też czerpałam wiedzę o przestymulowaniu dziecka, i karuzelę też kupię jakoś po 2 miesiącu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słówko jeszcze do masażu krocza- na opakowaniu olejku też jest napisane że przy wcześniejszych skurczach albo jeśli pojawią się w trakcie, to absolutnie nie wolno wykonywać masażu.

Ja jeszcze sobie sięgam, smaruje tylko i delikatnie uciskam, przyzwyczajam się do tego.
    Ostatnie badanie ginekologiczne bolało mnie strasznie i podobnie jest teraz z tym minimasazem który robię. Pełny masaż zacznę robić po 30 tygodniu

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula dokładnie jak wyszła mi anemia to mój mąż powiedział że mam w sobie małego pasożyta haha

Paula 90 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ja ubranek mam sporo, ale uważam że brakuje mi taki bardziej eleganckich. Z tym, że wstrzymuje się z nimi bo są drogie głównie newbie mnie interesuje Zara, i będę kupowała jak mała będzie na świecie. Żeby dopasować rozmiary, do pory roku :) więc ubranek już nie kupuje.
    Wczoraj też czerpałam wiedzę o przestymulowaniu dziecka, i karuzelę też kupię jakoś po 2 miesiącu
    Bardzo dobra decyzja z karuzela :-)
    Polecam Ci książkę "najszczęśliwszy śpioch w okolicy". Duuuuzo mądrych rad o śnie, czwartym trymestrze i ogólnie "obsłudze" noworodka. I fajnie napisana.

My nie kupujemy takich typowo "eleganckich" ciuszkow póki młody nie usiądzie. Jakoś na samą myśl o tym że ma leżeć w czymś mniej komfortowym niż mięciutkie body albo spioszki to aż mnie wzdryga ;-)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Jeszcze nie prałam. Ale to jest całkiem inne uczucie niż tetra.
    Ja i tak nie zamierzam prasować :-D Taki len że mnie
    Ja prasowalam ze wzgledu ze mielismy atopowca a podobno gorac od zelazka pomaga zabic ta chemie z proszku ale szybko przeszło i o ile później pralam w normalnym proszku to i tak tetre prasowalam bo by nie wygladala. Te muslinowe mnie zaciekawily więc wyprobuje kupilam 9sztuk.

Teraz moja mala azs ma 9 lat i wciaz zmaga sie z problemami skórnymi. Od strony M chyba ja to spotkalo bo jego siostry astmatyczki, alergiczki i jedna cierpi na luszczyce. U nas w rodzinie nikt nie cierpial na problemy skorne.. A w sumie nie wiem czy azs sie dziedziczy czy nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 08:58

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
‹‹ 1058 1059 1060 1061 1062 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ