Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
india wrote:Dorota ja tez nie słyszałam o tym sklepie.
Karmelka wieszaki takie zwykłe różowe, wzięłam opakowanie na próbę ale wizualnie i kolorystycznie bardziej takie z allegro mi sie podobaja wiec raczej dokupie tamte.
Ja wlasnie w Ikea ostatnio nie kupilam ani wieszaczkow ani pojemników na przewijaj bo mialam zamiar tam jeszcze jechac, a teraz z tym nakazem leżenia moge nie miec okazji
Dziewczyny te wieksze dzieciaczki pewnie juz maja tyle siły i mniej miejsca, ze te wypinki tak widaćza chwilke i u Was to bedzie widoczne.
Ja od razu glaszcze to miejsce i mówię do malutkiej, a moj sie od razu cieszy, przytula i całuje. Choc powiem wam, ze te wypiecia czasem wygladaja przerazajaco
Syska dobrze, ze nabrazie wszystko oki. Trzymam kciuki za resztę badanWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 22:53
-
india wrote:Karolina troszke sie uzbierało. Uwielbiam poukładane ubranka
A powiedz mi czy ty jeszcze caly czas tak dużo leżysz?
Jestem bardziej na chodzie, oczywiście nie przemęczam się ale wiadomo coś tam posprzątam w domu, wyjdę do sklepu a tak od godziny 16 to już leżakuje.india lubi tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Czy któraś z Was miała doczynienia ze sklepem patpat.com? Wyskoczył mi w reklamach na fb oglądałam stronę i fajne rzeczy mają. Ale to jednak zagraniczny sklep
przed chwila wydalam 400zl na gemini.
co myslicie o tych pieluszkach muslinowych ktore sprzedaja? wzielam je 3x3szt.
https://www.aptekagemini.pl/baby-ono-pielusz-muslin-limonkowy-3szt.html
https://www.aptekagemini.pl/baby-ono-pielusz-muslin-mietowe-3szt.html
https://www.aptekagemini.pl/baby-ono-pielusz-muslin-nieb-3szt.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 23:44
-
No nie jest tanio... ale rzeczy wyglądają naprawdę fajnie. Ciekawe jak z jakością i w ogóle jak z tym sklepem
Gemini jeszcze przede mnąja nie mam w ogóle muslinowych pieluszek więc nie pomogę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2019, 23:45
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:No nie jest tanio... ale rzeczy wyglądają naprawdę fajnie. Ciekawe jak z jakością i w ogóle jak z tym sklepem
Gemini jeszcze przede mnąja nie mam w ogóle muslinowych pieluszek więc nie pomogę
ja na aliexpress zamawialam Julce slime.... dajcie spokoj to co na zdj a to co przyszlo to jakas porazka.. zaden z tego slime smierci octem i wyglada jak zastygniety sylikon a przeciez to ma byc glutowate.. i mialo byc dwukolorowe a jest cale niebieskie... strach t w rece brac wyrzucilam od razu. -
Ja dziś z mężem mieliśmy w szkole rodzenia zajęcia na temat pielęgnacji noworodka. Większość dałam jemu do zrobienia przy dziecku bo on nigdy nie miał styczności z takim maleństwem, a ja tak. Radził sobie świetnie
A co do porad to pani nam powiedziała że na odparzenia pupy przy zmianie pieluchy najlepszy ze wszystkim kremów jest sudokrem. Powiedziała też że obecnie odchodzi się od smarowania dziecka zapobiegawczo przy każdej pieluszce, lepiej to robić tylko wtedy gdy rzeczywiście widać odparzenia. Mówiła że na przykład bepanthen czy linomag są delikatniejsze bo nie zawierają cynku więc nie wysuszają, ale nic nie działa tak szybko i skutecznie jak sudokrem jednak, byle używać go rzeczywiście tylko w razie potrzeby.
Bardzo fajne zajęcia, było przewijanie, przebieranie, kąpanie, podawanie sobie dziecka z rąk do rąk. Już się nie mogę doczekać naszej kuszynki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2019, 00:34
india, malutka_mycha, Kasiulka90, Tunia76, Fasolka77, martusiawp lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B_002 wrote:Ja dziś z mężem mieliśmy w szkole rodzenia zajęcia na temat pielęgnacji noworodka. Większość dałam jemu do zrobienia przy dziecku bo on nigdy nie miał styczności z takim maleństwem, a ja tak. Radził sobie świetnie
A co do porad to pani nam powiedziała że na odparzenia pupy przy zmianie pieluchy najlepszy ze wszystkim kremów jest sudokrem. Powiedziała też że obecnie odchodzi się od smarowania dziecka zapobiegawczo przy każdej pieluszce, lepiej to robić tylko wtedy gdy rzeczywiście widać odparzenia. Mówiła że na przykład bepanthen czy linomag są delikatniejsze bo nie zawierają cynku więc nie wysuszają, ale nic nie działa tak szybko i skutecznie jak sudokrem jednak, byle używać go rzeczywiście tylko w razie potrzeby.
Bardzo fajne zajęcia, było przewijanie, przebieranie, kąpanie, podawanie sobie dziecka z rąk do rąk. Już się nie mogę doczekać naszej kuszynki!B_002 lubi tę wiadomość
-
india wrote:No nie...
i po co weszłam na home and you??? Kolejne - 160 zł
Dobrze, ze maz spi. Jeszcze tylko aby kurier przyszedl jak bedzie w pracy :p
Ja się zmądrzyłam i zamawiam do paczkomatuale ostatnio pokazywałam mężowi jakieś zdjęcie na telefonie i akurat przyszły 3 smsy „twoja paczka czeka w paczkomacie” xD
Malutka mych ma racje zakupy w internecie to samo zło. Ja robię często w nocy jak nie mogę spać xdindia, martusiawp lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
A ja już nie śpię. Poczułam głód, wstałam, zmierzyłam cukier i był 92, jak mierzę tak rano to mam wyższy, dlatego już nie wstaje tak rano jeść od jutra! Mała mnie obudziła poza tym, tak się wyginała w brzuch, tak skakała, że spać się nie dało, akrobatka
Ja w tym miesiącu czekam na przelew i znów będę kontynuować zakupyindia lubi tę wiadomość
-
Wiecie co, ta moja gin to wkurzająca babka jest. Miałam zmienić ją, teraz tak się żałuje ... może jakoś wytrwam u niej do końca.
Byłam na wizycie u niej 31.12 i nie wypisała mi już recepty na żelazo, powiedziała że najpierw sprawdzimy poziom. Przed braniem miałam 9,49 a teraz mam 9,8 i przez to, że nie dała mi recepty do wizyty jestem bez leków a tak to mogłabym kontynuować branie, masakra ... -
Karolina a nie można kupić jakiegoś żelaza bez recepty? Czy wychodzi dużo drożej bo no. bez refundacji? Nie suplementowalam nigdy żelaza właśnie jestem ciekawa jak mi teraz wyjdzie. To lekarz przepisuje jak hemoglobina jest za niska w ogólnym badaniu krwi czy jakieś dokładne badanie trzeba zrobić?
Ja nie śpię od 4 umieram z głodu👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Pamiętacie tą reklamę z t-mobile co tak nas do łez doprowadzała? Komisja Etyki Reklamy uznała, że ta reklama jest szkodliwa dla dzieci z rozbitych rodzin👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:Ja dziś z mężem mieliśmy w szkole rodzenia zajęcia na temat pielęgnacji noworodka. Większość dałam jemu do zrobienia przy dziecku bo on nigdy nie miał styczności z takim maleństwem, a ja tak. Radził sobie świetnie
Bardzo fajne zajęcia, było przewijanie, przebieranie, kąpanie, podawanie sobie dziecka z rąk do rąk. Już się nie mogę doczekać naszej kuszynki!B_002, Natalia-tosia lubią tę wiadomość
-
DorotaAnna wrote:Karolina a nie można kupić jakiegoś żelaza bez recepty? Czy wychodzi dużo drożej bo no. bez refundacji? Nie suplementowalam nigdy żelaza właśnie jestem ciekawa jak mi teraz wyjdzie. To lekarz przepisuje jak hemoglobina jest za niska w ogólnym badaniu krwi czy jakieś dokładne badanie trzeba zrobić?
Ja nie śpię od 4 umieram z głodu
Można kupić, nawet mam takie w domu ale zupełnie mi nie podchodzi, męczę się po nim