Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:Jestem juz po wizycie
Z synkiem wszystko wporządku serduszko pieknie miarowo bije. ma sporą głowkę odpowiada 28+5. i dobrze czulam ulozyl się główka w dół.
I rosnie kolosik dzis 26+2 a waga 1200g o 2 tyg juz wyprzedza...
Dostałam zelazo bo juz wartosci są ponizej normy oraz Macmiror Complex bo ta wydzielina, dodatkowe bole i leukocyty w moczu moga coś już wywolywac ale na szczescie tylko 3 dni mam je brac.
Dostalam Plan porodu mam sobie go przeczytac zastanowic sie i na anstepna wizyte wziac ze soba.
co do cukru powiedzial ze nie ma tragedii zwlaszcza ze przekroczenia nie sa duze na czczo a hba1c nie jest zle.. lepiej taki wynik jak mam ponizej normy niz jakby mial byc wyzszy. kontynuowac diete, nie podzerac slodkiego (to moze byc niemozliwe) ...
A synuś niezły kolosik
Cieszę się ,że wszystko okWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 12:41
Daffi lubi tę wiadomość
-
Ja też już po wizycie i w domku z kanapką i kawą siedzę a w sumie leżę po tych emocjach.
Dziś było badanie "od dołu"(u nas robią naprzemiennie usg przez brzuch a kolejna wizyta dopochwowe).
Na szczęście mimo twardnień i kłucia w pochwie w ciągu ostatnich dni wszystko pięknie trzymaMały ulożony pupką w dole.Szyjka długa i zamknięta,łożysko w końcu się troszkę ruszyło.Dostalam receptę na żel nawilżający do stosowania podczas igraszek bo po ostatnich zabawach nieźle popękałam.
Moja lekarka też twierdzi,że skoro szyjka trzyma to nie ma przeciwwskazań do seksu i na tym etapie sperma nie ma wpływu na szyjkę(zamkniętą).
I wszystko byłoby ok do momentu wyniku obciążenia glukozą(okazało się,że miałam tzw.maly test czyli 50g glukozy).Po 1 godzinie wynik 192.
I tym sposobem w następny czwartek jadę na kolejny test 75g glukozy.
Wynik był wskazaniem do zrobienia KTG i tym sposobem mam już pierwsze w tej ciąży za sobąTętno Małego ciągle na poziomie 140-170,żadnych skurczy nie widać.
A dodatkowo mam jeszcze kolkę jelitową...
Jakie są normy po obciążeniu 50g glukozy?
Wie któraś z Was?
I tym sposobem mogę sobie wsadzić wynik HBA1C w d***...
doczytałam,że wynik między 135 a 200 po obciążeniu 50g jest wskazaniem do dużego testu czyli obciążenia 75g glukozy..
diabetolog mi mowil,że w okolicach 28 tc się wszystko moze zmienić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 12:52
Daffi, Wiewióreczka, KarmeLoVe, martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzisiaj obejrzałam swoj brzuch. I ja myślałam, że mam brzuch rozlany. Tak założyłam. Ale nie, ja w ogóle nie mam boczkow większe miałam przed ciąża. Ewidentnie jest do przodu z tym że okrągły a nie szpic.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 12:43
-
Co za beznadziejny dzień dzisiaj mam. Miałam tyle planów i wszystko wzięło w łeb. Miałam wymienić dowód rejestracyjny tymczasowy i się okazało że go zgubiłam! Dobrze ze jakiś facet go znalazł zanim zaczęło sypać bo przelezalby pod śniegiem do wiosny. Zadzwonili z urzędu do męża, na szczęście nie krzyczał
Ale się obawia że ja kiedyś dziecko stracę bo ostatnio strasznie rozkojarzona jestem. Mam nadzieję że mi po ciąży przejdzie.
Chciałam też kupić te książeczki kontrastowe ale już nie było w dwóch sklepach w mojej okolicy. Więc w sumie tylko pobranie krwi załatwiłam.
Chcialam jeszcze raz do Ikei jechać po te organizery do szuflad ale muszę siedzieć na tyłku i czekać na telefon żeby odebrać ten cholerny dowód. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Kiwona mogę sobie tylko wyobrazić Twoje obawy ale najważniejsza zmienna - teraz nie jesteś sama! Będziesz miała pomoc w opiece, nawet jak Cie będzie boleć, jak będziesz miała stany depresyjne to wyślę Cie mąż do lekarza, na pewno będzie lepiej
i masz nas pewnie nie będzie za dużo czasu na pisanie ale zawsze możesz tutaj wylać swoje żale a my Cie pocieszymy albo kopniemy w dupke
Kiwona, AniaKJ lubią tę wiadomość
-
Karmelka90, dla mnie obawy to rzecz naturalna, kazdy je ma, tylko nie kazdy ujawnia
Ja tam jestem zdania, ze lepiej jest o nich mowic niz udawac ze ich nie ma. Moj maly tez ma mniejsza glowe, a dlugie nogi, a poprzedni mial duzy wymiar glowy i krotsze nogi
Jestem bardzo ciekawa kogo zobacze po porodzie. Nie zalezy mi na urodzie, ale na zdrowiu, choc cieszylam sie ostatnio ze urodzilam takiego przystojniaka, choc wszystkie male dzieci mi sie podobaja, odkad mam wlasne. I nawet wygrywaja z kotami, co bylo kiedys dla mnie nie do wyobrazenia, ze mozna twierdzic ze niemowlak jest bardziej milusi niz maly kotek. I co, zmienilam zdanie
Wiewióreczka, AniaKJ, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do torebki z Ikei - ja już na początku ciąży wiedziałam że będę ich uzywac. Fajne masz też Jysk. Można wszystko ładnie spakować.
Ja do jednej torebki wkładam rzeczy na wyjście dla małego, do drugiej majtki i wkładki dla siebie, do kolejnej kosmetyki itd.
Każda będzie podpisana żeby Mąż mógł mi pomóc ze wszystkim w razie czego a nie grzebał godzinami w torbiemartusiawp, Fasolka77, india lubią tę wiadomość
-
Ja mam obawy od momentu gdy zaczęliśmy się starać
więc u mnie chyba za chwilę osiągną apogeum :Da jeszcze koleżance, która niedawno rodziła wymsknelo się że po porodzie obiecała sobie ze synek będzie jedynakiem. A to jest twarda babka, nie żadna mimo a
Ale rozczula mnie mój mąż, który już teraz mnie pyta ile chce przerwy pomiędzy dziećmi. Próbuję mu wytłumaczyć że na to się składa wiele czynników jak wspomnienia po porodzie, czy dziecko będzie wymagające itd. A on chyba za długo czekać by nie chcialB_002, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny po wizytach, super że u maluszków wszystko dobrze. Oby tak dalej.
Karolina u mnie co spojrzę przez okno to co innego. Raz śnieżyca raz deszcz. Teraz deszcz akurat. Przez wczorajszą pogodę nie poszłam na SR. Też była śnieżyca i strasznie wiało, mąż mi pisał, że jest szklanka na drogach, ja miałam iść na piechotę, nie czułam się najlepiej i odpuscilam w końcu bo tematem miały być dolegliwości ciązowe, a to przecież maglujemy na bieżąco. Jutro zaczynamy tematykę porodową więc pójdę nawet w śnieżycę
.
Karmelka mój brzuch też okrągły, ale póki co nie rozlewa się na boki.
Przyszło tez moje zamówienie z lullalove, zamawiałam kocyk bambusowy, otulacz i poduszkę płaską, masło szea i byłam pewna że wrzuciłam do koszyka też szczotkę do włosów wkurzyłam się że nie przyszła albo zginęła podczas dostawy bo karton był lekko uszkodzony. Okazało się jak sprawdziłam zamówienie że wcale tej szczotki nie zamowiłam... A jak robiłam zamówienie z gemini i świat dziecka t specjalnie nie brałam szczotki bo byłam przekonana że zamowiłam w lullalove! U mnie chyba zaczyna działac powiedzenie "Im wiekszy brzuch tym mniejszy mózg" hihi.
malutka_mycha, Wiewióreczka, Natalia-tosia, martusiawp, AniaKJ, india lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB -
Lolka30 wrote:Przyszło tez moje zamówienie z lullalove, zamawiałam kocyk bambusowy, otulacz i poduszkę płaską, masło szea i byłam pewna że wrzuciłam do koszyka też szczotkę do włosów wkurzyłam się że nie przyszła albo zginęła podczas dostawy bo karton był lekko uszkodzony. Okazało się jak sprawdziłam zamówienie że wcale tej szczotki nie zamowiłam... A jak robiłam zamówienie z gemini i świat dziecka t specjalnie nie brałam szczotki bo byłam przekonana że zamowiłam w lullalove! U mnie chyba zaczyna działac powiedzenie "Im wiekszy brzuch tym mniejszy mózg" hihi.
Ja właśnie jakiegoś szukam, zastanawiam się między innymi nad Lullalove, albo też Memi czy Pościelarnia.
Znacie te firmy? Macie jakieś opinie?Misiabella lubi tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Paula 90 wrote:Jak ja powtarzam że hba1c nie służy do stwierdzenia cukrzycy to mnie nie słuchacie.
Ehhh
Hemoglobine glikowana robi się w kompletnie innym celu. -
Doszly skarpetki malucha z 5.10.15 ale do paczkomatu nie chce mi sie isc. Jest tak zimno na dworze!! A na gemini czekam ale cos na sledzeniu przesylki stanelo wszystko i pewnie jutro dojdzie a juz chcialam te muslinowe pieluszki chwycic i zobaczyc czy reczniczki z kapturkiem sa rzeczywiście mieciutkie i delikatne.
Ja zdecydowalam ze kupię materac pianka lateks tylko wciaz sie zastanawiam czy on wytrwa na tej podwieszce w turystyku.. Ze 3 kg wazy plus dziecko.. Zeby mu kiedyś bajtel nie runął na poziom niżej
Macie jakies sprawdzone kocyki? Takie cieplutkie i fajne jakosciowo? Tylko ja nid chcę tych Minky.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2019, 13:13
-
Basiu wg mnie jakość bardzo dobra. Jest mięciutki i mięsisty i tak gęsto tkany, nie ma jakiś takich prześwitów i wydaje mi się że nie będzie się rozciągał ani deformował. Pod filmikiem na yt o wyprawce na wiosne/lato jest kod rabatowy na -15% wazny chyba do końca czerwca jakby co
. Tych pozostałych firm nie znam osobiście, z pościelarni chyba Karolinka i Karmelka zamwiały jakieś produkty jeśli dobrze pamiętam.
B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI