Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Syska2202 wrote:A na stronie diagnostyki pisało że jest do 160 i wynik wywalono po 2 h na czerwono bo mam 161 .. no to nie rozumiem
każde labo może wpisać co chce ale normy są takie jak napisałamtakże spokojnie... w sumie przy stwierdzonej cukrzycy po 1h powinno być do 140 więc lepiej skonsultuj wyniki ze swoim ginem
Fasolka77
-
nick nieaktualnyJa od dzis leżę... Mam cytuję "zarosnac brudem" jak trzeba będzie. Duphastan i nospa 3x dziennie.
Za dużo na siebie wzięłam, chciałam być chojraczka i mam skutki. Ale grunt że trzyma się szyjka i mały ok. Zobaczymy za 3 tyg wizyta.Wiewióreczka, Kiwona lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Ja od dzis leżę... Mam cytuję "zarosnac brudem" jak trzeba będzie. Duphastan i nospa 3x dziennie.
Za dużo na siebie wzięłam, chciałam być chojraczka i mam skutki. Ale grunt że trzyma się szyjka i mały ok. Zobaczymy za 3 tyg wizyta.
oj a to zalecenia męża czy lekarza? co się dzieje?Fasolka77
-
nick nieaktualnyMama36 wrote:Ja od dzis leżę... Mam cytuję "zarosnac brudem" jak trzeba będzie. Duphastan i nospa 3x dziennie.
Za dużo na siebie wzięłam, chciałam być chojraczka i mam skutki. Ale grunt że trzyma się szyjka i mały ok. Zobaczymy za 3 tyg wizyta. -
Mama36 wrote:Ja od dzis leżę... Mam cytuję "zarosnac brudem" jak trzeba będzie. Duphastan i nospa 3x dziennie.
Za dużo na siebie wzięłam, chciałam być chojraczka i mam skutki. Ale grunt że trzyma się szyjka i mały ok. Zobaczymy za 3 tyg wizyta.
O to samo chciałam zapytać co Fasolkamąż powiedział że masz zarosnąć brudem?
co się dzieje??
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Lolka30 wrote:Daffi oczywiście, że dostaniecie kasę oboje. Urlop rodzicielski jest wspólnym uprawnieniem (oczywiście mąż musi być zatrudniony), przysługuje obojgu rodzicom, możecie sie nim podzielić, wykorzystać go po sobie, albo w tym samym czasie. Dlaczego niby nagle tato dziecka miałby nie otrzymywać świadczenia podczas korzystania z urlopu?Państwo nie płaci podwójnie, bo ty przecież będziesz miała skrócony urlop o ten czas, który wykorzysta twój mąż. Nie słuchaj teściowej ;P.
-
nick nieaktualnyOd tygodnia miałam bóle szyjki jak chodziłam. Klasyka zakupy jakieś, w domu robota. Do bólów szyjki doszło twardnienie brzucha. A wczoraj już się bardzo przestraszyłam sama. Po zakupach w biedronce cały brzuch twardy i jeden wielki skurcz. Po 3 nospach przeszło nie chciałam jechać do szpitala, byłam z moim. Lekarzem na łączach a dzisiaj mi wypadala wizyta. Szyjka się trzyma, mały seducho super.zwazymy małego za 3 tyg, dziś miałam zmykac do łóżka natychmiast. Mówi że to nie są żarty. I na tym etapie nie ma czegoś takiego ze może się dziać twardnienie brzucha jak chodzę takie. I mzoe doprowadzić do akcji porodowej. Najgorzej że nie mogę odkurzac i myć kurzy... Mogę jechać na ferie do teściów w góry, na zasadzie przemieszczenia się, ale tam leżeć.
Zarosnac brudem kazał mi Lekarz jak się spytałam czy chociaż mogę posprzątać raz na jakiś czasWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 20:25
-
Mama36 wrote:Od tygodnia miałam bóle szyjki jak chodziłam. Klasyka zakupy jakieś, w domu robota. Do bólów szyjki doszło twardnienie brzucha. A wczoraj już się bardzo przestraszyłam sama. Po zakupach w biedronce cały brzuch twardy i jeden wielki skurcz. Po 3 nospach przeszło nie chciałam jechać do szpitala, byłam z moim. Lekarzem na łączach a dzisiaj mi wypadala wizyta. Szyjka się trzyma, mały seducho super.zwazymy małego za 3 tyg, dziś miałam zmykac do łóżka natychmiast. Mówi że to nie są żarty. I na tym etapie nie ma czegoś takiego ze może się dziać twardnienie brzucha jak chodzę takie. I mzoe doprowadzić do akcji porodowej. Najgorzej że nie mogę odkurzac i myć kurzy... Mogę jechać na ferie do teściów w góry, na zasadzie przemieszczenia się, ale tam leżeć.
Zarosnac brudem kazał mi Lekarz jak się spytałam czy chociaż mogę posprzątać raz na jakiś czas
no to marsz do łóżka i bez dyskusji!Fasolka77
-
Mama36 wrote:Od tygodnia miałam bóle szyjki jak chodziłam. Klasyka zakupy jakieś, w domu robota. Do bólów szyjki doszło twardnienie brzucha. A wczoraj już się bardzo przestraszyłam sama. Po zakupach w biedronce cały brzuch twardy i jeden wielki skurcz. Po 3 nospach przeszło nie chciałam jechać do szpitala, byłam z moim. Lekarzem na łączach a dzisiaj mi wypadala wizyta. Szyjka się trzyma, mały seducho super.zwazymy małego za 3 tyg, dziś miałam zmykac do łóżka natychmiast. Mówi że to nie są żarty. I na tym etapie nie ma czegoś takiego ze może się dziać twardnienie brzucha jak chodzę takie. I mzoe doprowadzić do akcji porodowej. Najgorzej że nie mogę odkurzac i myć kurzy... Mogę jechać na ferie do teściów w góry, na zasadzie przemieszczenia się, ale tam leżeć.
Zarosnac brudem kazał mi Lekarz jak się spytałam czy chociaż mogę posprzątać raz na jakiś czas
To nie masz wyjścia- to nie są żarty. Jak trochę kurzu będziesz miała w domu to nic się nie stanie👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Lolka30 wrote:Ja mam jeden cienki kombinezon polarowy i więcej nie kupuję. Pytałam Cię na poprzedniej stronie czy znasz może niemieckie wózki moon buggy i solitaire buggy
.
Nie znam żadnych firm wózków stąd w sumie poza Cybexbo tylko ten mnie interesuje
-
KarmeLoVe wrote:Kupiłam super kombinezon z hm. Teraz jest na promocji z tego co kojarzę
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/51ca0eebab61.jpg
My mamy espiro next manhattan i fotelik kiddy z isize i możliwością rozłożenia do pozycji leżącej podczas jazdy
Zaraz poszukam na naszym h&m :)A ten Twój ślicznyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 20:52
KarmeLoVe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySama sobie wmawiam to co piszecie że mam leżeć. Koniec kropka... Powiedzial że jak nie będą przechodzić to szpital i kroplowki z magnezu... I gdyby się działo coś w weekend (on jest poza zasiegiem) to nie czekać i jechać do szpitala żeby sprawdzili. Żebyśmy się nie wstydziły czy nie bały jechac. Przekazuję i Wam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 stycznia 2019, 20:45
-
Mama36 wrote:Sama sobie wmawiam to co piszecie że mam leżeć. Koniec kropka... Powiedzial że jak nie będą przechodzić to szpital i kroplowki z magnezu... I gdyby się działo coś w weekend (on jest poza zasiegiem) to nie czekać i jechać do szpitala żeby sprawdzili. Żebyśmy się nie wstydziły czy nie bały jechac. Przekazuję i Wam
Odpoczywaj ile się da bo dzidziol jeszcze ma czas na wyjście
Mama36 lubi tę wiadomość
-
Lolka odpowiedz mojej tesciowej xD
Nie masz racji wlasnie czytalam ze tylko jeden rodzic pobiera zasilek nawet musi zlozyc oswiadczenie za jaki czas go pobieral jak sie zmieniaja.
Odpisałam juz tylko że ja wiem ze mam racje. Mam dość jej racji i próby bycia na sile najmadrzejszym i wszechwiedzacym. -
nick nieaktualnyMama36 to trzeba leżeć i odpoczywać!
Ja właśnie dzisiaj rano stwierdziłam, że pomogę mężowi sprzątać no powycieralam kurze, umylam umywalkę i blat w łazience w sumie mąż zrobił resztę i tak krzywo patrzył bo wiedział, że później brzuch pokaże że nie lubi. Z koleżankami posiedzialam dobre ponad 4 godziny. PoNiej z mężem robiliśmy zakupy na Gemini i poszłam pod prysznic i już brzuszek napięty bardzo później smarowanie się i jeszcze luteine włożyłam do wejścia do cewki ból że ja pierdziele!! I z łazienki do kuchni i do sypialni już szłam z twardym brzuchem i już bolal mnie położyłam się i po sprawie.
Dziewczyny czy nie macie problemu z wkładaniem luteiny? Ja już jej wysoko nie wsadzę brzuszek mi robi ograniczenieMama36 lubi tę wiadomość