Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Wiewióreczka wrote:Valetta, ale piękne wieści, cieszę się
Który to centyl? Mnie tak samo mówi profesor, byle do 34 tc, później niech się dzieje co chce. To oznacza, że za 2,5 tygodnia mogłyby się wykluwać pierwsze zdrowe dzidziki
Kiedy to zleciało??
Kurcze nie mam pojęcia, który to centyl. Można gdzieś to jakoś sprawdzić? Nie mam pojęcia jak to zleciało, nie dowierzam, że już pojutrze luty a w marcu część z nas urodziCzuję strach na zmianę z podekscytowaniem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 21:10
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
valetta94 wrote:Ja po wizycie. Nasz mały klopsik waży 1960 gr
Także już dobijamy do 2 kg
Termin porodu się przesunął wg USG na 21 marca
Wiem, że nie ma co na to patrzeć, ale jednak to cieszy bo co raz bliżej do naszego spotkania
Szyjka 2,4 cm. Kontrola za tydzień, jak się nie skróci to obejdzie się bez szpitala a jak się skróci to na 2 dni szpital i podajemy sterydy na płucka. Pytałam o naczynia przodujące i na szczęście tego nie mam. A moje plamienia po badaniu nie są wskazaniem do cesarki. W sumie nie mam co panikować bo tylko raz plamiłam po badaniu a raz po cytologii. Dzidzia zdrowa jak rybka
Lekarz mówił, aby do 34 tygodnia bo to bezpieczny termin nawet jakby miała zacząć się akcja.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 21:31
-
Kasionek a ile Twój maluszek waży? U mnie też zapowiada się chyba krasnal👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyespoir wrote:Blue2019 a Ty czekasz na akcje, czy będziesz mieć w razie wu termin cesarki na zimno?
imię wybrane?
Ja na zimno na umówiony termin , w przypadku gdyby się zaczęło szybciej jak w wyznaczonym terminie to na cito. Mam kilka typów co do.imienia ale ostatecznie jeść że decyzji je i podjęliśmy -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:dziewczyny nie wiecie czy torby do wózków pasują generalnie do każdych czy należy kierować się marką wózka?
Hmmm w sumie każda torba do wózka.jest dedykowana pod konkretny model bo w wózkach przy kierownicy są takie zaczepy na torbę i nie wiem czy będą pasować z różnych wózków.
A takie torby uniwersalne ale bardziej mamowe to że skip hopa są super ,Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Karollinax26 wrote:Dziewczyny, czy Wasze maluchy też się tak boleśnie przewracają ? Mam wrażenie, że Marcelina chce mi wyjść przez brzuch, masakra. Wszystko mnie boli, brzuch, żebra.
Ja mam zmasakrowaną prawą stronę brzucha, bo dzidzia leży na boczku i mnie tam kopie. Nie zmienia pozycji od 6 tygodni, ale żeby mnie bolało to jeszcze tak nie miałam, w żebra nie lubi kopać, raczej w prawe biodro się wżynać hehemalutka_mycha lubi tę wiadomość
-
U mnie maluch jest około 50-60 centyla, ale brzuszek mu wywaliło na 98 centyl. Lekarz nie komentował, ja nie dopytywalam.
Paula, pytałam o krztusiec, gin coś tam sprawdził w necie i mówi że spoko, mogę się szczepić. Pójdę w przyszłym tyg do internisty i pogadam o tym. -
nick nieaktualnyKiwona wrote:U mnie maluch jest około 50-60 centyla, ale brzuszek mu wywaliło na 98 centyl. Lekarz nie komentował, ja nie dopytywalam.
Paula, pytałam o krztusiec, gin coś tam sprawdził w necie i mówi że spoko, mogę się szczepić. Pójdę w przyszłym tyg do internisty i pogadam o tym.
Ogółem szczepienia w ciąży nie są za bezpieczne już od kilku lekarzy to słyszałam ,dlatego ja w ogóle tego nie brałam pod uwagę bała.bym się wiesz -
Blue2019 wrote:Ogółem szczepienia w ciąży nie są za bezpieczne już od kilku lekarzy to słyszałam ,dlatego ja w ogóle tego nie brałam pod uwagę bała.bym się wiesz
-
ja uważam zupełnie inaczej co do szczepień w ciąży, szczepiłam się na krztusiec w każdej i w tej też będę, ale to oczywiście indywidualna sprawa
tylko nie ma co straszyć, że to niebezpieczne, bo każda ma swojego lekarza, któremu ufa i nie ma co niepotrzebnie mącić w głowachWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2019, 21:58
KarmeLoVe lubi tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧