X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi :D Ubawiłam się,przepraszam :D wrzucisz do prania z czymś farbującym na chłopski kolor i będzie :D Ale jak wzięła od razu 2 szt! :D

Daffi lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula,a to nie będzie juz za późno czy to nie ma znaczenia? Bo ktoś pisał,że do 32 tyg.

Mama36 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Paula a dostałaś coś od lekarza? Czy samo ma zejść?
    Przy wtórnym nie podaje się nic ponad to co wcześniej. Tylko przy pierwotnym podaje się heviran. I mam koniecznie to dodać do swojej karty ciąży u gina że przeszłam żeby te badania potem zrobić.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi

Wybacz ale się uśmiałam haha ma teściowa wyobraźnię

Daffi lubi tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja se sama kupię prezent :D chce właśnie charmsa do pandory ;)

Daffi, nie gniewaj się ale ja się też ubawiłam :D stylowe, teściowa wie co dobre, no tak, innych nie było a żal było nie wziąć :D

mysla.nieskalana, Kasiulka90, Daffi, B_002, india lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Paula,a to nie będzie juz za późno czy to nie ma znaczenia? Bo ktoś pisał,że do 32 tyg.
    No właśnie wiem :-( Ale jak zaszcxepie się później to może coś mu się z przeciwciał dostanie a ja też się nie zarażę.
    Miałam szczepienie dawno temu już więc ochrona minęła

• chce_byc_mama Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak przy okazji tych spodenek to przypomniala mi sie taka sytuacja, gdy jedna z moich znajomych urodzila coreczke i poszlysmy do niej w odwiedziny z 'kolezanka'.
    Ja tam nie komentuje kto jak ubiera dziecko o to nie jest moja sprawa. Kazdy ma swoj gust I kazdy chce jak najlepiej :)

Ale ta 'kolezanka' po wyjsciu od razu wyskoczyla z komentarzami 'a widzialas jaka miala kolderke? Zwykla biala!! A to przeciez dziewczynka! Powinno byc rozowo dla takiego dziecka!!!Odbieraja mu dziecinstwo!'

No szczeka mi opadla.
    Mam nadzieje, ze jak kiedys na nia wpadne na spacerze to moje dziecko bedzie akurat ubrane cale na czarno:D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2019, 12:37

malutka_mycha lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    padłam!
    tesciowa wysyla mi zdj ze kupila dla Filipka na promocji!!!!
    wy widzicie te sam kolor/ czy ja mam omamy..

1fb6713ae8864be8med.jpg
    Hahahahha :):):) dobra jest!!!

Daffi lubi tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi hahaha dla chłopca jak znalazł :D

Daffi lubi tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    No ja wiem :)
    Ale jakoś nie mam teraz potrzeby dostawania prezentów od męża. On ostatnio tak bardzo mi pomaga i sam doprowadza mieszkanie do ostatecznego porządku. Nasze poprzednie mieszkanie też sam wysprzątał. Poświęca cały swój czas po pracy i dzięki temu ja nie muszę się przemęczać z takimi pracami.
    Ja będę miała wysiłek przy porodzie a on przejmuje wszystkie obowiązki teraz jak jestem w ciąży. Aż byłoby mi głupio jeszcze dostać prezent. Najchętniej to jego bym obdarowała za to wszystko.
    Oj ja mojego teraz to obdarowuje... Nie narzeka ;) ale takim range roverem białym bym nie pogardziła haha.
    Ale to spa serio by mi siadło ohh

B_002, mysla.nieskalana, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do prezentów, to jeszcze zanim zaszliśmy w ciążę, zapowiedziałam mężowi, że życzę sobie w prezencie z okazji urodzenia dziecka komplet złotej biżuterii, którą sobie sama wybiorę. On oczywiście zdążył o tym zapomnieć xD Albo nie chciał, żeby to do niego dotarło haha :D Ciążę odkryłam podczas pobytu wakacyjnego w Gruzji i kilka dni potem już wracaliśmy. Na lotnisku oczywiście strefa bezcłowa i zobaczyłam swoje wymarzone perfumy... Jakimś cudem udało mi się męża omamić i z bólem serca wydał 600 zł na mój zapaszek :D Potem się wszystkim chwaliłam, że to prezent od męża z okazji zajścia w ciążę. Był dumny jak to słyszał :) Jestem skromną osobą, oszczędną, nie lubię drogich prezentów, ale akurat poród i ciąża to tak ogromne wydarzenie w życiu, że chciałabym, aby mąż mi coś dał. Na pamiątkę. Gdybym wiedziała, że go nie stać to absolutnie bym się nie odzywała. Ale póki dobrze sobie radzimy finansowo, to ten jeden raz mogę skorzystać. Mam bardzo mało biżuterii. Kolczyki i łańcuszek z zawieszką od mamy (na 18-tkę i za obronę magistra), pierścionki to zaręczynowy i obrączka. Więc bardzo cieszę się na taki elegancki prezent i muszę mężowi przypominać co kilka miesięcy, żeby już szykował te 2 tysiące :D

Karmelllka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja po porodzie dostałam od męża bukiet kwiatów przyniósł mi do sali i byłam bardzo zadowolona z tego :)

Daffi, Karmelllka90, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie smażę mielone, będzie klasyczny polski obiad, mielony z pieczarkami, ziemniaki i buraczki :)

Tak mnie ostatnio Blue zainspirowała :)

Daffi, Karmelllka90, mysla.nieskalana, Kasiulka90, Lolka30, Blue2019 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny smiech to zdrowie :) smiejcie sie ja sama się smieje i niedowierzam.

Karmelllka90, Kasiulka90, mysla.nieskalana, B_002, Karollinax26, Lolka30, Mama36, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A ja po porodzie dostałam od męża bukiet kwiatów przyniósł mi do sali i byłam bardzo zadowolona z tego :)
    Tak i to jest super.
    Tak na poważnie ją na maksa bym się ucieszyła z dużego balona z helem .... Nie wiem czemu haha

Blue2019 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    A ja właśnie smażę mielone, będzie klasyczny polski obiad, mielony z pieczarkami, ziemniaki i buraczki :)

Tak mnie ostatnio Blue zainspirowała :)
    Karolinaaaaaaaaa!!!!!!!!! A teraz wyślij to poczta

mysla.nieskalana, Karollinax26 lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    No właśnie wiem :-( Ale jak zaszcxepie się później to może coś mu się z przeciwciał dostanie a ja też się nie zarażę.
    Miałam szczepienie dawno temu już więc ochrona minęła
    Ale może te pare dni nie zaważy jakoś bardzo.

Paula 90 lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, ja też się uśmiałam :D Moja teściowa całe szczęście żyje daleeeko i widujemy ją raz na rok albo rzadziej. Ale zdążyłam już poznać ją i jej pomysły i właśnie boję się, co przywiezie dla małego. Na pewno jakieś jaskrawe, połyskujące ciuszki uwaga... z wystawki!!! Bo ona jest mistrzynią polowania na używane, wystawione w Niemczech rzeczy. I chodzi w markowych ciuchach, które przestały być modne 30 lat temu. Ale trzeba jej przyznać, że kobieta żyje bardzo skromnie i bardzo oszczędnie.

mysla.nieskalana, Daffi lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj stwierdzilam, że jak już wszystkie Krokuski urodzą to idziemy w miasto z wózkami na giga lody!!!

A i mam na pewno w planach wypad do Wrocławia jak już bubcia będzie gotowa i też chce iść na looooodyyyy laski!!

Lolka30 lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja posprzątałam ,pomalowałam się i idę do sklepu. Oficjalnie po mleko,ale wiadomo..jakies ciasteczko może wpadnie.Albo błyszczyk nowy,bo obok drogeria...Przecież nowy błyszczyk zawsze się przyda jak się siedzi w domu i nic nie robi :D
    Ktoś coś ze sklepu potrzebuje? :D

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 1526 1527 1528 1529 1530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ