X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej!!!
    Dostaniecie prezent za urodzenie dzidziusia??? Bo ja w sumie męża uświadomiłam że nie pogardzę diamentem czy coś hahahah

Syska2202, Mama36, mysla.nieskalana, india lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ej!!!
    Dostaniecie prezent za urodzenie dzidziusia??? Bo ja w sumie męża uświadomiłam że nie pogardzę diamentem czy coś hahahah
    ja czekam na pandorę:p bez tego niech nawet do szpitala nie przychodzi :D

Karmelllka90, Mama36, Karollinax26, DorotaAnna lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malutka_mycha a ty się nie pochwaliła się pokoikiem! A tam malunki odprawialas ...jak to tak? Dawaj fotki

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie cos wydaje, ze moj sie niestety nie domysli zeby kupic prezent.
    Jedziemy do szpitala rodzic razem i on zostaje tam ze mna az do samego wypisu wiec bedzie ze mna caly czas. Tak jak wyjedziemy z domu razem, tak samo wrocimy razem wiec nie bedzie mial kiedy przygotowac dla mnie kwiatow itp.

No, ale jakby sie postural to moglby to jakos inaczej wczesniej zaplanowac :)

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    Dziewczyny...
    spokojnie...

Co fajniejsze i bardziej praktyczne ?

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/667fa10c8a98.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2b229cbb168e.jpg
    A jak z rozmiarem? Bo to z pierwszego zdjęcia wygląda na większe więc dłużej by posłużyło :)

f1d9680377.png

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    Proszę się tu uspokoić :D Bo ja teraz mam ważny post! Obudziłam się z katarem!!! To są problemy a nie jakieś tam opryszczki :D (żart oczywiście w celu rozładowania napięcia).
    Znaczy serio mam katar,tylko nie wiem skąd bo od dwóch dni nigdzie nie wychodziłam. Plus jest taki,że dziś się nawet wyspałam. Zaraz idę odkurzać i myć podłogi. A właśnie miałam pytać,czy Wy (te,które nie mają żadnych przeciwwskazań do ruszania się) normalnie sprzątacie,schylacie się itp? Czy ja przeginam?
    Ja robię wszystko, oczywiście w dniach gdy mam na to energię :) bywali że cały dzień przelezalam na kanapie :)

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Mi sie cos wydaje, ze moj sie niestety nie domysli zeby kupic prezent.
    Jedziemy do szpitala rodzic razem i on zostaje tam ze mna az do samego wypisu wiec bedzie ze mna caly czas. Tak jak wyjedziemy z domu razem, tak samo wrocimy razem wiec nie bedzie mial kiedy przygotowac dla mnie kwiatow itp.

No, ale jakby sie postural to moglby to jakos inaczej wczesniej zaplanowac :)
    Musisz go uświadomić ;) ja mu puściłam na netflixie seksowne mamy i powiedziałam diamentem nie wzgardze :p
    Oczywiście on wie że ja nie pierscionkowa jestem więc, niech się głowi

• chce_byc_mama Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Seksowne mamy to jakis serial, dokument? Zreszta napewno dzis wieczorem poszukam i jesli jest tam watek prezentow po porodzie to onn musi to koniecznie zobaczyc! Obawiam sie, ze nie jest do konca uswiadomiony :P

Moja siostra dostala po porodzie wielki bukiet kwiatow i wlasnie pierscionek..
    Mnie kwiaty i nowa torebka by urzadzila;)

Mama36 lubi tę wiadomość

atdc2n0agq3f7pfx.png
    ijpbmg7yq0tf1to1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant !! Szonka!!! I kto kolwiek się zna.

Nie umiem Szyc nigdy tego nie robilam ale zazdroszczę wam że same takie cuda szyjecie. I sama bym chciała jakiś kocyk czy prześcieradło uszyć

Maszyna taka mi wystarczy?
    https://allegro.pl/oferta/maszyna-do-szycia-lucznik-mini-7691374216

• Daffi Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odnosnie netflixa tak to u mnie wyglada :P

897d81c42d7878cdmed.png

Karmelllka90, Syska2202, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:
    Seksowne mamy to jakis serial, dokument? Zreszta napewno dzis wieczorem poszukam i jesli jest tam watek prezentow po porodzie to onn musi to koniecznie zobaczyc! Obawiam sie, ze nie jest do konca uswiadomiony :P

Mnie spa :)

Mama36 lubi tę wiadomość

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Na SR tej z Prenalen online było że lepiej się schylać tak jakby bokiem niż robić przysiady.
    Ale ja też robię przysiad. Nie umiem bokiem. Wycwiczymy sobie nogi do porodu w kucki :-)
    A ja widziałam ćwiczenia w gazecie m jak mama gdzie właśnie należało robić takie rozkroki jak sumo. To były ćwiczenia przygotowujące do porodu. Tylko było napisane żeby wcześniej skonsultować się z lekarzem. Więc może niektóre nie miałyby takich przeciwwskazań ale Karmelka Ty chyba pisałaś że przy spojeniu nie powinno się kucac? Ja też kucam, tak mi jest najwygodniej

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam u lekarza. Muszę poczekać 14 dni na szczepienie

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ej!!!
    Ja mojemu mówiłam że chce ale mój chyba myślał że się wygłupiam hahaha

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    No to jest zmyłka i ciepło jest!
    A co do ciepła to też zmyłka. Jak szłam godzinę temu to jeszcze było -2. Mróz jest i odczucie że wcale nie jest ciepło mimo słońca. Ale już się lepiej robi. Wracam do domu wreszcie. Jeszcze musiałam do castoramy skoczyć.
    Idę prasować ubranka :) Chyba pierwszy raz prasowanie sprawi mi radość.

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chce_byc_mama wrote:

Mnie nowa figura :D

malutka_mycha, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Mnie spa :)
    To chyba jeszcze długo nie :) ale też właśnie zamiast biżuterii bym wolała jakiś wyjazd, żeby mnie wymasowali, porozpieszczali. Ale się rozmarzylam :)

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malutka_mycha wrote:
    A ja widziałam ćwiczenia w gazecie m jak mama gdzie właśnie należało robić takie rozkroki jak sumo. To były ćwiczenia przygotowujące do porodu. Tylko było napisane żeby wcześniej skonsultować się z lekarzem. Więc może niektóre nie miałyby takich przeciwwskazań ale Karmelka Ty chyba pisałaś że przy spojeniu nie powinno się kucac? Ja też kucam, tak mi jest najwygodniej
    Tak należy ograniczyć kucanie schylanie bo nasiskamy na spojnie. Ja przelezalam już te bóle teraz to już o niebo lepiej jest.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Ej!!!
    My ostatnio przestaliśmy sobie robić jakiekolwiek prezenty, bo tyle jest wydatków wokół że zwariować można.
    Pojawienie się dziecka będzie dla nas wspólnym prezentem :)

Karmelllka90, KarmeLoVe, Fasolka77, india lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN

Wysłany: 7 lutego 2019, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    odnosnie netflixa tak to u mnie wyglada :P

897d81c42d7878cdmed.png
    Co to za pasożyty? :D

f1d9680377.png
‹‹ 1524 1525 1526 1527 1528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ