X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona, no co Ty, chwal się! Też bym sie pochwaliła! I zjadła oczywiście! <3

Tak jak mówi Blue, są pyszne a twarogu rzeczywiście w nich nie czuć :) ubóstwiam!

Chyba kupię sobie jutro twarożek i zjem ze śmietaną! :) dzięki Daffi!

Daffi lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2019, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm chyba dziś coś jest w powietrzu bo.ja nie mogę zasnąć...I byłam zerknąć do dzieci a oni oboje oczy jak 5 zł.i też nie śpią tylko nasz "stary niedźwiedź mocno spi" haha :)

martusiawp lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, na razie nie maja takich planow, ale jak beda zle przeplywy a w ciagu 2 tygodni nie odnotuja wzrostu to moze tak. Ciagle funkcjonujemy jako przypadek z podejrzeniem hipotrofii. Na razie jestesmy na 10 centylu w dolnej granicy normy. Wiem ze jestem tu dla dobra drugiego dziecka ale ciezko mi jest bo teraz widze, ze bede musiala duzo zniesc, i moje dziecko te juz urodzone rowniez, a niezdawalam sobie sprawy ze moze tak sie zdarzyc, dzisiaj wylam prawie caly dzien, a jestem z tych nieplaczacych. Mam nadzieje ze pozwola mi w poniedzialek wyjsc i przychodzic ambulatoryjnie tak jak powiedzieli mojej lekarce, zwlaszcza ze hipotrofii nie stwierdza wczesniej niz po 2 tygodniach. Bo przeplywy 3 razy robione w tym tygodniu mam jednak dobre. Ale co bedzie sie dzialo czas pokaze. Rozlaka z moim synem to dla mnie cos strasznego, i jego reakcja wycofania mojej osoby z jego swiadomosci jest dla mnie przerazajaca, choc mnie cieszy ze jego psychika broni sie przed rozterka. Rozne klopoty sie skumulowaly naraz, lek o malutkiego, o starszego, problemy zwiazane z tym, co zrobimy jak bede musiala siedziec tu bardzo dlugo, a nie mamy wsparcia, i jeszcze ten zus w tle. Najgorsza jest rozlaka z Michalkiem i lek o drugiego. Caly czas jednak licze ze po tych 2 tygodniach od feralnego usg maly urosnie. Ktg jest ok, ruchy rowniez. Taka dziewczyna z poprzedniego forum miala corke w 32 tc z waga 1200 g czyli z ciaza 2 tygodnie starsza i tez byla w szpitalu i ja wypuscili. Dziecko miala drobniutkie, ale urodzilo sie zdrowe. Oczywiscie to nie swiadczy o tym ze u mnie bedzie tak samo ale moja nadzieja na to ze jest ok jeszcze nie umarla.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Daffi, na razie nie maja takich planow, ale jak beda zle przeplywy a w ciagu 2 tygodni nie odnotuja wzrostu to moze tak. Ciagle funkcjonujemy jako przypadek z podejrzeniem hipotrofii. Na razie jestesmy na 10 centylu w dolnej granicy normy. Wiem ze jestem tu dla dobra drugiego dziecka ale ciezko mi jest bo teraz widze, ze bede musiala duzo zniesc, i moje dziecko te juz urodzone rowniez, a niezdawalam sobie sprawy ze moze tak sie zdarzyc, dzisiaj wylam prawie caly dzien, a jestem z tych nieplaczacych. Mam nadzieje ze pozwola mi w poniedzialek wyjsc i przychodzic ambulatoryjnie tak jak powiedzieli mojej lekarce, zwlaszcza ze hipotrofii nie stwierdza wczesniej niz po 2 tygodniach. Bo przeplywy 3 razy robione w tym tygodniu mam jednak dobre. Ale co bedzie sie dzialo czas pokaze. Rozlaka z moim synem to dla mnie cos strasznego, i jego reakcja wycofania mojej osoby z jego swiadomosci jest dla mnie przerazajaca, choc mnie cieszy ze jego psychika broni sie przed rozterka. Rozne klopoty sie skumulowaly naraz, lek o malutkiego, o starszego, problemy zwiazane z tym, co zrobimy jak bede musiala siedziec tu bardzo dlugo, a nie mamy wsparcia, i jeszcze ten zus w tle. Najgorsza jest rozlaka z Michalkiem i lek o drugiego. Caly czas jednak licze ze po tych 2 tygodniach od feralnego usg maly urosnie. Ktg jest ok, ruchy rowniez. Taka dziewczyna z poprzedniego forum miala corke w 32 tc z waga 1200 g czyli z ciaza 2 tygodnie starsza i tez byla w szpitalu i ja wypuscili. Dziecko miala drobniutkie, ale urodzilo sie zdrowe. Oczywiscie to nie swiadczy o tym ze u mnie bedzie tak samo ale moja nadzieja na to ze jest ok jeszcze nie umarla.
    boziuu jak mi cie zal.. ze musisz przez to przechodzic. nie dosc ze stres o maluszka w brzuszku to jeszcze o dzieciatko ktore w domu czeka. mam nadzieje ze was wypuszcza i bedziesz tylko przychodzic w wyznaczone dni na kontrole. mam nadzieje ze zakonczy sie to happy endem. trzymam mocno za was kciuki.

zeby sie dało Fifi podzieliby sie swoimi gramami.. na pewno ma ich nie malo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 23:06

Misiabella lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Martusia hahaha przepraszam za reakcje ale się uśmiałam , bo wyobrażałam sobie ciężarna w 8 miesiącu co się w ogóle nie kapie i taka czarna umorusana jest nie gniewaj się jakąś glupawka mnie wzięła :)
    Dokładnie ten sam widok przez chwilę miałam przed oczami :D

martusiawp lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella, trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!

Trzeba być dobrej myśli i wierzyć, że malutki nadrobi wagowo!

Misiabella lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, mega mnie rozczuliło to zdjęcie <3 Masz przesłodką córeczkę :)

Misiabella, musisz być silna i dzielna dla maleństwa. Najważniejsze, że masz dobrą opiekę w szpitalu, wyprowadzą Was na prostą. A co do starszego synka... Moja mama miała jakiś ważny zabieg w szpitalu kiedy ja miałam 3 lub 4 lata. Oczywiście nic z tego nie pamiętam, ale ona ze łzami w oczach opowiada, jak wróciła do domu po 2 tygodniach stęskniona na maksa, a ja nie chciałam się do niej przytulić i ją odpychałam. To jest normalna reakcja dziecka. Przejdzie mu, przyzwyczai się. Szybko wszystko wróci do normy :*

Daffi, Misiabella lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia tule Cie mocno. Przykro mi że teraz takie kłopoty i rozterki Cie dopadły.

Dziewczyny pyszności tu wrzucacie. A ja już tydzień te racuchy z jabłkami robię i zrobić nie potrafię :)

Valetta super wiadomości z wizyty. Szkoda że mąż nie zdążył, mam nadzieję że ta sobota to ostateczny termin :)

My dziś ostatni raz na szkole rodzenia byliśmy. Baaaardzo ciężko było mi wysiedziec a jeszcze na koniec innym się na gadki zebrało i historię dziwne opowiadali. Nie wiem, może my z mężem dziwni jesteśmy ale jakoś nie mam wrażenia że obcy ludzie chcą słuchać o moich koleżanka h, kuzynka h, które dopiero co urodziły. A Ty siedź i słuchaj.
    Chyba musiałam już źle wyglądać bo położna dwa razy mnie pytała czy dobrze się czuje :/

valetta94 lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Nic nie mów ja to jestem.maniakiem twarogu od dziecka :D i mogła bym jeść codziennie z rzodkiewka i szczypiorkiem A zwłaszcza takim prosto z grzadek wiosennym.mniammmmm :)
    No ja tez bardzo lubie :) dlatego zastepuje szczypior cebulka :p

martusiawp, Blue2019 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Hmm chyba dziś coś jest w powietrzu bo.ja nie mogę zasnąć...I byłam zerknąć do dzieci a oni oboje oczy jak 5 zł.i też nie śpią tylko nasz "stary niedźwiedź mocno spi" haha :)
    Moja mloda tez nie spi.. Wstala przed chwila z usmiechem jak M wrocil z pracy.

b2ujp2.png

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    No ja tez bardzo lubie :) dlatego zastepuje szczypior cebulka :p
    No dobra to już dzięki wam wiem co jutro jem na śniadanie ;). Będzie twarożek i kakalko bo mąż mi kupił <3.
    Tymczasem dobranoc dziewczyny. Misiabella dużo siły Ci przesyłam i ściskam mocno!

Daffi, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to ide dopiero pod prysznic i ogarnac podwozie co by jutro do gina moc sie jakos zaprezentowac tam na dole :D

Dzis wzielam 3 tabletke antybiotyku i juz mam lekkie rewolucje :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 00:04

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 00:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo jaka cisza.. Juz wszystkie śpią a ja sie dopiero kładę a cos mi sie na spanie nie ma zreszta zawsze tak mam przed wizytą :p
    Spijcie dobrze. Wyspijcie się za mnie :)

Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

Wysłany: 15 lutego 2019, 00:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ja nie śpię :) powodzenia jutro na wizycie :)

Wiewióreczka, Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 00:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie śpię, dziś cały dzień trzyma mnie zgaga, Rennie nie pomaga i tak się męczę ...

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i oczywiście ja nie śpię, ale to już chyba nikogo nie dziwi ;)

Daffi, kciuki! <3 Ktoś jeszcze jutro?:)

Daffi, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    No i oczywiście ja nie śpię, ale to już chyba nikogo nie dziwi ;)

Daffi, kciuki! <3 Ktoś jeszcze jutro?:)

Wiewiórka jak się czujesz ? Jak Twoj brzuch ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 01:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Wiewiórka jak się czujesz ? Jak Twoj brzuch ?
    Bez zmian. Nie mam twardnienia co 15 min. jak w weekend, ale też bardzo często, czyli jak zwykle :) Ciekawa jestem co by było, gdybym nie leżała cały czas.
    Mojej przyjaciółce odeszły wody godzinę temu (38 tc), więc tym bardziej dziś nie zasnę :)

Tak Ci współczuję Kochana i Wam wszystkim tej zgagi...ja nawet nie wiem co to znaczy.

malutka_mycha lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Bez zmian. Nie mam twardnienia co 15 min. jak w weekend, ale też bardzo często, czyli jak zwykle :) Ciekawa jestem co by było, gdybym nie leżała cały czas.
    Mojej przyjaciółce odeszły wody godzinę temu (38 tc), więc tym bardziej dziś nie zasnę :)

Tak Ci współczuję Kochana i Wam wszystkim tej zgagi...ja nawet nie wiem co to znaczy.

Ty to jesteś posłuszną pacjentką, podziwiam Cię! Ja od wtorku leżę i powiem Ci, że czuję się gorzej niż jak wtedy, kiedy to do połowy dnia byłam na nogach. Czuję jakby ktoś mi wszystkie kości łamał :(

Bezbolesne masz te twardnienia cały czas ?

O kurcze, to przyjaciółka już jest na mecie! Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło, daj znać! Syn czy córka ? :)

Straszna jest ta zgaga ... o ile Rennie zawsze pomagało to dziś dupa a nie wiem ile już dziś tego zeżarłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 01:39

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 01:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tej okazji, że nie śpię, zaakceptowałam sobie na tej stronie swój PIT, także już mam z głowy.

martusiawp, Lolka30, Fasolka77 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
‹‹ 1722 1723 1724 1725 1726 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ