Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Karollinax26 wrote:Basia, jadłabym! Mmm! Jak mi się samopoczucie poprawi to może też taką zrobię w najbliższym czasie!
Jak sobie radzisz ze zgagą, coś pomaga ?
ja kupiłam wczoraj w ALDI herbatkę imbirową i powiem Wam, że zaczęła mnie wczoraj łapać zgaga i ustąpiło po tej herbatce....Fasolka77
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Paula ja mam 10:45 USG szyjki i 11:15 wizyta u mojej prowadzącej.
Dziewczyny a ten forte magnez w czym jest lepszy od zwykłego? To coś innego niż ten max tak? Może i ja zobaczę czy jest w aptekach. I też go brać 3x2?
w forte jest 100mg Magnezu, w zwykłym jest 45(albo 50) -
Blue2019 wrote:A ja zrobiłam pierwsze pranie , wybrałam sobie torbę do szpitala i ręczniki haha ale.jest progres
teraz powoli będę się zabierać za pranie ubrań dla małego bo od nowości jak w szafie włożyłam tak leżą a w razie w to nic nie będę mieć naszykowane
ja dziś piorę drugi wsad... masakra... a jeszcze z 6 mi sie widzi, że będzie... muszę kupić drugą suszarkę i to rozkładaną bo tą co mamy jest zdecydowanie za mała...Fasolka77
-
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Forte jest lekiem tak jak zwykły magne b6. Magne b6 max nie jest lekiem tylko suplementem diety.
w forte jest 100mg Magnezu, w zwykłym jest 45(albo 50)Paula 90 lubi tę wiadomość
-
valetta94 wrote:Wróciłam od doktorka! A więc szyjka stoi w miejscu 1,5 cm bez zmian ufff kamień z serca
Malutka waży 2400 gr, strasznie fikała na USG aż jej tętno skakało 160-190. Zawsze miała dobre tętno na poziomie 140, więc się nie martwię bo na prawdę od 16stej daje czadu aż do teraz. Chyba ta zjedzona rybka takiego kopa jej dała. No i ma włoski na główce
Czyli chyba obale mit, że włoski = zgaga bo ja ani razu jeszcze nie miałam zgagi
Kolejna wizyta za 2 tyg, mam tylko w tym tygodniu na ktg podjechać aby skontrolować to tętno. A teraz idę was nadrobić
cudownie wieścia jak mąż? jakie wieści? już leci do Was?
edit- doczytałam... dopiero w sobotęale takie oczekiwanie musi być ekscytujące!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 08:43
valetta94 lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
Dzięki Kiwona muszę spróbować
już sobie zapisałam przepis
u nas się szykuje że przez weekend ma być nawet po 10 stopni więc chce sobie wszystko wyprać żeby ładnie na balkonie wyschło
Stresant ja zostaje z małym tylko rok. Nie mamy możliwości żebym została z dzieckiem dłużej bez kasy (no bo wychowawczy jest bezpłatny). Poza tym ja nie lubię siedzieć w domu, lubię swoją prace. Wiem że będzie mi się ciężko rozstać z takim maluszkiem i prwnie gdyby nie kwestie finansowe to może bym zmieniła zdanie co do siedzenia w domuale zostaje też kwestia naszych dalszych planów- chcemy kupić dom mieć jeszcze przynajmniej jedno dziecko
B_002, stresant lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Karmelllka90 wrote:32 pykło!! Jeszcze 6 tygodni i w skończonym 38 tc będę gotowa
Dzisiaj się dowiem czy widzimy się co dwa tygodnie czy co 3 tygodnie. Wtedy odliczając dni do wizyty u prowadzącej będzie to już tylko dwa lub trzy razy
Ja miałam wizyty co 3 tygodnie od początku roku, a już wczoraj mi powiedziała że teraz będą co 2 tygodnie. A KTG od 38tc.
Pewnie to wszystko też od lekarza zależy. No ale dobrze że te wizyty są teraz częstsze, trzeba kontrolować, u mnie jeszcze dwie i będzie 38tc.Karmelllka90, mysla.nieskalana, Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
Cześć!
Ja też jestem nie do życia, w nocy miałam doła to sobie popłakałam.
M mówi, że mnie tak wszystko boli, bo jestem drobna a Marcelina już spora.
Wstałam po 7, ogarnęłam się, jem śniadanie i muszę wyjść z tego domu, chociaż na 10 min do sklepu, bo zwariuję. Pójdę po twarożek, parówki, świeżutkie bułeczki
Chce mi się gofrów! -
Karmelllka90 wrote:Paula ja mam 10:45 USG szyjki i 11:15 wizyta u mojej prowadzącej.
Dziewczyny a ten forte magnez w czym jest lepszy od zwykłego? To coś innego niż ten max tak? Może i ja zobaczę czy jest w aptekach. I też go brać 3x2?Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 08:52
-
nick nieaktualnyHej dziewczyny u mnie synek się rozchorowal.na maksa na 13.40 idziemy do lekarza nie spałam chyba pol nocy bo cały czas mi płakał biedny kichaal prychal i się uspokoic nie mógł.tak mi go żal biedaka maleńkiego że aż mnie serce boli jak tak płacze nie nawidze kiedy dzieci są chore
-
Karollinax26 wrote:Cześć!
Ja też jestem nie do życia, w nocy miałam doła to sobie popłakałam.
M mówi, że mnie tak wszystko boli, bo jestem drobna a Marcelina już spora.
Wstałam po 7, ogarnęłam się, jem śniadanie i muszę wyjść z tego domu, chociaż na 10 min do sklepu, bo zwariuję. Pójdę po twarożek, parówki, świeżutkie bułeczki
Chce mi się gofrów!
Jak masz doła to spełnianie takich zachcianek na pewno choć troszkę humor poprawi.
Współczuję tej zgagi
Mi wczoraj pomogło mleko i rennie i zasnęłam około północy i dopiero niedawno budzik dzwonił, zaraz będę wstawać z łóżka na jakieś śniadanko dobre.
To że wszystko boli to jest pewnie konsekwencją zmiany środka ciężkości w naszym ciele, wpływa to na kręgosłup. Znajdź może jakieś lekkie ćwiczenia na kręgosłup, zawsze coś powinno pomóc, chyba że masz bezwzględne przeciwwskazania.
Ja byłam wczoraj na takich ćwiczeniach na kręgosłup i nie są wysiłkowe, raczej rozciągające, ale to już każdy musi pod siebie dostosować czy mu wolno.
Przytulam i nie dołuj się!Karollinax26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyB_002 wrote:U mnie dziś równo 34tc
Ja miałam wizyty co 3 tygodnie od początku roku, a już wczoraj mi powiedziała że teraz będą co 2 tygodnie. A KTG od 38tc.
Pewnie to wszystko też od lekarza zależy. No ale dobrze że te wizyty są teraz częstsze, trzeba kontrolować, u mnie jeszcze dwie i będzie 38tc.B_002 lubi tę wiadomość
-
stresant wrote:Chcialam poruszyc na forum temat jak dlugo planujecie zostac z dzieckiem w domu? Wczoraj rozmawialam z ksiegowa i mam sie do miesiaca zdeklarowac kiedy wracam do pracy bo musza umowy pospisywac z dziewczynami ktore przyszly za mnie na zastepstwo.moge siedziec w domu max. 3 lata moge tez wrocic kiedy chce po roku, dwoch.....z corka wrocilam po 2latach ale bylo mi jej zal taka malutka i musiala do przedszkola....teraz nie wiem kiedy wrocic?
Jakby mi nie zależało na moim zawodzie to bym sobie mogła siedzieć dłużej ale to jest praca którą lubię i zawód którego wyuczenie się wymagało ode mnie sporo wysiłku i nie chcę tego zmarnować. Wśród moich znajomych w sumie wszystkie kobiety wracają do pracy po roku i nawet sobie nieźle radzą z obowiązkami wszystkimi wokół
-
nick nieaktualnyJa do obecnej pracy wrócić nie zamierzam bo godziny pracy w żaden sposób nie są do pogodzenia z dzieckiem. Mąż też ma takie godziny pracy, że nie ma opcji, żeby odebrać dziecko ze żłobka. Chcąc zatrudnić nianie ona musiałaby wychowywać nasze dziecko jaki to ma sens?
Po macierzyńskim przejdę na wychowawcze ale planujemy zainwestować w siebie i zacząć pracować na siebie nie u kogoś więc przygotowujemy się do własnego biznesu