X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula ja mam 10:45 USG szyjki i 11:15 wizyta u mojej prowadzącej.

Dziewczyny a ten forte magnez w czym jest lepszy od zwykłego? To coś innego niż ten max tak? Może i ja zobaczę czy jest w aptekach. I też go brać 3x2?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Basia, jadłabym! Mmm! Jak mi się samopoczucie poprawi to może też taką zrobię w najbliższym czasie!

Jak sobie radzisz ze zgagą, coś pomaga ?

ja kupiłam wczoraj w ALDI herbatkę imbirową i powiem Wam, że zaczęła mnie wczoraj łapać zgaga i ustąpiło po tej herbatce....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

Dziewczyny a ten forte magnez w czym jest lepszy od zwykłego? To coś innego niż ten max tak? Może i ja zobaczę czy jest w aptekach. I też go brać 3x2?
    Forte jest lekiem tak jak zwykły magne b6. Magne b6 max nie jest lekiem tylko suplementem diety.
    w forte jest 100mg Magnezu, w zwykłym jest 45(albo 50)

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiulka90 wrote:
    Dziękuję :* Nażarliśmy się tak, że ledwo doszliśmy do auta, a potem z auta do mieszkania :D Teraz pora odpocząć na filmie :)

Miłego wieczoru :*

a co jedliście? :) pochwal się :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    A ja zrobiłam pierwsze pranie , wybrałam sobie torbę do szpitala i ręczniki haha ale.jest progres :) teraz powoli będę się zabierać za pranie ubrań dla małego bo od nowości jak w szafie włożyłam tak leżą a w razie w to nic nie będę mieć naszykowane :O

ja dziś piorę drugi wsad... masakra... a jeszcze z 6 mi sie widzi, że będzie... muszę kupić drugą suszarkę i to rozkładaną bo tą co mamy jest zdecydowanie za mała...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Forte jest lekiem tak jak zwykły magne b6. Magne b6 max nie jest lekiem tylko suplementem diety.
    w forte jest 100mg Magnezu, w zwykłym jest 45(albo 50)
    O to też go poszukam bo ja nawet reklamy nie widziałam.

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.
    U nas znowu choróbsko się do córki przyplątało, więc pewnie zniknę z forum na kilka dni, bo już dziś nie poszła do szkoły.
    Wszystkim Wam, życzę dobrych humorów i samych pozytywnych wieści na wizytach!

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Wróciłam od doktorka! A więc szyjka stoi w miejscu 1,5 cm bez zmian ufff kamień z serca :) Malutka waży 2400 gr, strasznie fikała na USG aż jej tętno skakało 160-190. Zawsze miała dobre tętno na poziomie 140, więc się nie martwię bo na prawdę od 16stej daje czadu aż do teraz. Chyba ta zjedzona rybka takiego kopa jej dała. No i ma włoski na główce :D Czyli chyba obale mit, że włoski = zgaga bo ja ani razu jeszcze nie miałam zgagi :) Kolejna wizyta za 2 tyg, mam tylko w tym tygodniu na ktg podjechać aby skontrolować to tętno. A teraz idę was nadrobić :)

cudownie wieści :) a jak mąż? jakie wieści? już leci do Was?
    edit- doczytałam... dopiero w sobotę :( ale takie oczekiwanie musi być ekscytujące! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 08:43

valetta94 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kiwona muszę spróbować :) już sobie zapisałam przepis :D u nas się szykuje że przez weekend ma być nawet po 10 stopni więc chce sobie wszystko wyprać żeby ładnie na balkonie wyschło :)

Stresant ja zostaje z małym tylko rok. Nie mamy możliwości żebym została z dzieckiem dłużej bez kasy (no bo wychowawczy jest bezpłatny). Poza tym ja nie lubię siedzieć w domu, lubię swoją prace. Wiem że będzie mi się ciężko rozstać z takim maluszkiem i prwnie gdyby nie kwestie finansowe to może bym zmieniła zdanie co do siedzenia w domu :D ale zostaje też kwestia naszych dalszych planów- chcemy kupić dom mieć jeszcze przynajmniej jedno dziecko :)

B_002, stresant lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    32 pykło!! Jeszcze 6 tygodni i w skończonym 38 tc będę gotowa :)
    Dzisiaj się dowiem czy widzimy się co dwa tygodnie czy co 3 tygodnie. Wtedy odliczając dni do wizyty u prowadzącej będzie to już tylko dwa lub trzy razy :)
    U mnie dziś równo 34tc :)
    Ja miałam wizyty co 3 tygodnie od początku roku, a już wczoraj mi powiedziała że teraz będą co 2 tygodnie. A KTG od 38tc.
    Pewnie to wszystko też od lekarza zależy. No ale dobrze że te wizyty są teraz częstsze, trzeba kontrolować, u mnie jeszcze dwie i będzie 38tc.

Karmelllka90, mysla.nieskalana, Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Ja też jestem nie do życia, w nocy miałam doła to sobie popłakałam.
    M mówi, że mnie tak wszystko boli, bo jestem drobna a Marcelina już spora.

Wstałam po 7, ogarnęłam się, jem śniadanie i muszę wyjść z tego domu, chociaż na 10 min do sklepu, bo zwariuję. Pójdę po twarożek, parówki, świeżutkie bułeczki :)

Chce mi się gofrów!

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:

To chyba zależy od zapotrzebowania. Mi prowadząca kazała brać jedną tabletkę dziennie Magne B6 Forte lub dwie tabletki zwykłego Magne B6.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 08:52

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny u mnie synek się rozchorowal.na maksa na 13.40 idziemy do lekarza nie spałam chyba pol nocy bo cały czas mi płakał biedny kichaal prychal i się uspokoic nie mógł.tak mi go żal biedaka maleńkiego że aż mnie serce boli jak tak płacze nie nawidze kiedy dzieci są chore :(

• B_002 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Cześć!

Ja też jestem nie do życia, w nocy miałam doła to sobie popłakałam.
    M mówi, że mnie tak wszystko boli, bo jestem drobna a Marcelina już spora.

Wstałam po 7, ogarnęłam się, jem śniadanie i muszę wyjść z tego domu, chociaż na 10 min do sklepu, bo zwariuję. Pójdę po twarożek, parówki, świeżutkie bułeczki :)

Chce mi się gofrów!
    Karolina idź gdzieś na gofry jak masz ochote albo może zamów. Chyba że masz gofrownice w domu i możesz zrobić sama.
    Jak masz doła to spełnianie takich zachcianek na pewno choć troszkę humor poprawi.
    Współczuję tej zgagi :(
    Mi wczoraj pomogło mleko i rennie i zasnęłam około północy i dopiero niedawno budzik dzwonił, zaraz będę wstawać z łóżka na jakieś śniadanko dobre.
    To że wszystko boli to jest pewnie konsekwencją zmiany środka ciężkości w naszym ciele, wpływa to na kręgosłup. Znajdź może jakieś lekkie ćwiczenia na kręgosłup, zawsze coś powinno pomóc, chyba że masz bezwzględne przeciwwskazania.
    Ja byłam wczoraj na takich ćwiczeniach na kręgosłup i nie są wysiłkowe, raczej rozciągające, ale to już każdy musi pod siebie dostosować czy mu wolno.
    Przytulam i nie dołuj się! :)

Karollinax26 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    U mnie dziś równo 34tc :)
    Ja miałam wizyty co 3 tygodnie od początku roku, a już wczoraj mi powiedziała że teraz będą co 2 tygodnie. A KTG od 38tc.
    Pewnie to wszystko też od lekarza zależy. No ale dobrze że te wizyty są teraz częstsze, trzeba kontrolować, u mnie jeszcze dwie i będzie 38tc.
    No właśnie te wizyty co 2 tygodnie idealnie szybko lecą... Moja prowadzącą od jutra ma urlop więc pewnie ciężko będzie u niej o wizytę za 2 tygodnie, ona ma ogrom pacjentek mimo że przyjmuje codziennie

B_002 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Chcialam poruszyc na forum temat jak dlugo planujecie zostac z dzieckiem w domu? Wczoraj rozmawialam z ksiegowa i mam sie do miesiaca zdeklarowac kiedy wracam do pracy bo musza umowy pospisywac z dziewczynami ktore przyszly za mnie na zastepstwo.moge siedziec w domu max. 3 lata moge tez wrocic kiedy chce po roku, dwoch.....z corka wrocilam po 2latach ale bylo mi jej zal taka malutka i musiala do przedszkola....teraz nie wiem kiedy wrocic?
    Ja wracam po roku. Będzie mi pewnie też szkoda dziecka zostawić ale życie toczy się dalej i ja nie mogę mieć takiej długiej przerwy w moim zawodzie bo już mnie potem nikt nie zatrudni, tak ten rynek teraz działa. No i też kwestie finansowe, musimy mieć dwie pensje bo planów mnóstwo a jeszcze potem kolejne dziecko będzie w planach.
    Jakby mi nie zależało na moim zawodzie to bym sobie mogła siedzieć dłużej ale to jest praca którą lubię i zawód którego wyuczenie się wymagało ode mnie sporo wysiłku i nie chcę tego zmarnować. Wśród moich znajomych w sumie wszystkie kobiety wracają do pracy po roku i nawet sobie nieźle radzą z obowiązkami wszystkimi wokół :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    proszę jutro o kciuki o 12 czasu polskiego!

3995354155f05835med.jpg

B_002, DorotaAnna, espoir, Kiwona lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue chore i płaczące dziecko to na prawdę przykry widok. Oby lekarz coś zaradził. Powodzenia, trzymajcie się tam jakoś!

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    jakie duże octenisepty kupiłyście?

i czy w Waszych miastach też taki problem z magne b6 forte?

ja kupiłam 50ml... nie wiem czy jest problem z forte...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do obecnej pracy wrócić nie zamierzam bo godziny pracy w żaden sposób nie są do pogodzenia z dzieckiem. Mąż też ma takie godziny pracy, że nie ma opcji, żeby odebrać dziecko ze żłobka. Chcąc zatrudnić nianie ona musiałaby wychowywać nasze dziecko jaki to ma sens?
    Po macierzyńskim przejdę na wychowawcze ale planujemy zainwestować w siebie i zacząć pracować na siebie nie u kogoś więc przygotowujemy się do własnego biznesu

‹‹ 1724 1725 1726 1727 1728 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ