Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Blue2019 wrote:Dafi
Oo Wow naprawdę duża ta twoja dzidzia dogodna nie ma co, a on dobrze te pomiary robił ? Hmm przecież są takie dzieci co jak się rodzą to ważą 4800.... I nie ma to związku z niczym poprostu są takie duże nie mówię z etowje takie będzie ale dziwne zachowanie tego lekarza. Zmartwilas się tym ??.głowa do góry kochana ! -
nick nieaktualnyDaffi - no ja właśnie strasznie boję się tej makrosomii, może jak wyregulują Ci cukry to dzidziuś zwolni ze wzrostem. Dziewczyny jakiś czas temu pisały, że różnica do trzech tygodni jest nadal ok. Może ma być duży
Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Blue mój mąż mówi że też nie mógł na to wejść, że pewnie jakieś przeciążenie strony i że spróbuje bardzonpozno wieczorem albo bardzo raniutko.
Karmelka no ja zjadłam dwie kromki probody z sałatą wędliną i na to miałam ogórka pokrojonego do tego ogólnie pół ogórka zjadłam i dwa jajka na twardo z majonezem i cukier 95.👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:dziewczyny mam przygotowane wszystkie rzeczy do torby dla siebie - jutro jadę na weekend do rodziców i cały czas się waham czy brać tą torbę czy nie? W razie W.... HMMMM to tylko 2 dni.. i co ewentualnie spakować dla Malucha? Gdyby coś...tfu tfu.. to pieluszki można zawsze kupić ... nie wiem co zrobić...
mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Paula 90 wrote:Daffi - no ja właśnie strasznie boję się tej makrosomii, może jak wyregulują Ci cukry to dzidziuś zwolni ze wzrostem. Dziewczyny jakiś czas temu pisały, że różnica do trzech tygodni jest nadal ok. Może ma być duży
Paula 90, Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
Daffi ale Teoja córa chyba też była duża? A podobno kolejne dziecko jest większe👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
DorotaAnna wrote:Ja mam już wizyty co 2 tyg
czyli teraz 28.02 a potem 14.03- to już będzie niecały miesiąc przed terminem! Szaleństwo po prostu
wiec w sumie nie mam potrzeby go częściej oglądać.
-
Fasolka77 wrote:dziewczyny mam przygotowane wszystkie rzeczy do torby dla siebie - jutro jadę na weekend do rodziców i cały czas się waham czy brać tą torbę czy nie? W razie W.... HMMMM to tylko 2 dni.. i co ewentualnie spakować dla Malucha? Gdyby coś...tfu tfu.. to pieluszki można zawsze kupić ... nie wiem co zrobić...
To nie jest wywoływanie wilka z lasu. Chodzi o to, żeby w razie WU nie stresować się dodatkowo tym, że się nie ma torby.
Udanego wyjazdu, ciesz się rodzinką i nie myśl absolutnie o szpitalachWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 09:52
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Daffi, na razie nie maja takich planow, ale jak beda zle przeplywy a w ciagu 2 tygodni nie odnotuja wzrostu to moze tak. Ciagle funkcjonujemy jako przypadek z podejrzeniem hipotrofii. Na razie jestesmy na 10 centylu w dolnej granicy normy. Wiem ze jestem tu dla dobra drugiego dziecka ale ciezko mi jest bo teraz widze, ze bede musiala duzo zniesc, i moje dziecko te juz urodzone rowniez, a niezdawalam sobie sprawy ze moze tak sie zdarzyc, dzisiaj wylam prawie caly dzien, a jestem z tych nieplaczacych. Mam nadzieje ze pozwola mi w poniedzialek wyjsc i przychodzic ambulatoryjnie tak jak powiedzieli mojej lekarce, zwlaszcza ze hipotrofii nie stwierdza wczesniej niz po 2 tygodniach. Bo przeplywy 3 razy robione w tym tygodniu mam jednak dobre. Ale co bedzie sie dzialo czas pokaze. Rozlaka z moim synem to dla mnie cos strasznego, i jego reakcja wycofania mojej osoby z jego swiadomosci jest dla mnie przerazajaca, choc mnie cieszy ze jego psychika broni sie przed rozterka. Rozne klopoty sie skumulowaly naraz, lek o malutkiego, o starszego, problemy zwiazane z tym, co zrobimy jak bede musiala siedziec tu bardzo dlugo, a nie mamy wsparcia, i jeszcze ten zus w tle. Najgorsza jest rozlaka z Michalkiem i lek o drugiego. Caly czas jednak licze ze po tych 2 tygodniach od feralnego usg maly urosnie. Ktg jest ok, ruchy rowniez. Taka dziewczyna z poprzedniego forum miala corke w 32 tc z waga 1200 g czyli z ciaza 2 tygodnie starsza i tez byla w szpitalu i ja wypuscili. Dziecko miala drobniutkie, ale urodzilo sie zdrowe. Oczywiscie to nie swiadczy o tym ze u mnie bedzie tak samo ale moja nadzieja na to ze jest ok jeszcze nie umarla.
Misiabela żadnych czarnych myśli!!!! A synek nie może Cię odwiedzić w szpitalu? Przykro mi, że się martwisz... ale jesteś pod dobrą opieką! Mysl pozytywnie!! ŚCISKAMY Cię tu wszystkie!Misiabella lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyDafi
A może dla Twojego spokoju warto by było skonsultować jednorazowo z jakimś innym lekarzem te pomiary ? Teraz dzieci są tak duże że ciężko je już dokładnie wymierzyć...Tak mi się wydaje przynajmniej , kurczę aż mi smutno że musisz się tak stresować -
Szonka wrote:na jakiej stronie? slyszalam ze sa jakies ułatwienia w rozliczaniu w tym roku, ale nie wiem gdzie tego szukac.
Podatnik.gov, coś takiego
Wejdź na ministerstwo finansów i tam będzietylko nie wiem czy strona nie ma przeciążenia, chciałam teraz tam wejść i nie da rady
Daffi, duży ten Twój Filipek, lekarz mówił do jakiej wagi może dojść w takiej sytuacji ? -
DorotaAnna wrote:Daffi ale Teoja córa chyba też była duża? A podobno kolejne dziecko jest większe
Ja sie poorostu boje.. Mysle ze ogarnela mnie panika i wizja sn takiego klocuszks. -
Blue2019 wrote:Dafi
A może dla Twojego spokoju warto by było skonsultować jednorazowo z jakimś innym lekarzem te pomiary ? Teraz dzieci są tak duże że ciężko je już dokładnie wymierzyć...Tak mi się wydaje przynajmniej , kurczę aż mi smutno że musisz się tak stresowaćFasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi, wiedziałaś że Filip jest wiekszy, rozumiem twój strach bo faktycznie jego waga jest spora. Ale postaraj się bez stresu podejść zaraz masz USG III trymestru, zobaczysz jakie pomiary wyjdą u lekarza z certyfikatem i jakie będzie miał zdanie. I wtedy do diabetologa.
Ale twoje cukry cały czas są na tym poziomie ponad 100? Czy udało ci się coś zbić na czczo? -
nick nieaktualnyDaffi wrote:Ona miala 4150 ale to byl juz 41+3... Jej waga nigdy nie szacowala poalnad 4kg a patrzac na zdj z przeszłości na tym etapie byla mniejsza od Fifiego.
Ja sie poorostu boje.. Mysle ze ogarnela mnie panika i wizja sn takiego klocuszks. -
Karmelllka90 wrote:Daffi, wiedziałaś że Filip jest wiekszy, rozumiem twój strach bo faktycznie jego waga jest spora. Ale postaraj się bez stresu podejść zaraz masz USG III trymestru, zobaczysz jakie pomiary wyjdą u lekarza z certyfikatem i jakie będzie miał zdanie. I wtedy do diabetologa.
Ale twoje cukry cały czas są na tym poziomie ponad 100? Czy udało ci się coś zbić na czczo? -
Karollinax26 wrote:Podatnik.gov, coś takiego
Wejdź na ministerstwo finansów i tam będzietylko nie wiem czy strona nie ma przeciążenia, chciałam teraz tam wejść i nie da rady
Daffi, duży ten Twój Filipek, lekarz mówił do jakiej wagi może dojść w takiej sytuacji ? -
Daffi spokojnie poczekaj na te usg 3 trymestru dobrze Ci wymierzą i tak jak Karmelka mówi jeśli będzie stwierdzona makrokosmos to zrobią Ci cc👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️