X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dafi

Oo Wow naprawdę duża ta twoja dzidzia dogodna nie ma co, a on dobrze te pomiary robił ? Hmm przecież są takie dzieci co jak się rodzą to ważą 4800.... I nie ma to związku z niczym poprostu są takie duże nie mówię z etowje takie będzie ale dziwne zachowanie tego lekarza. Zmartwilas się tym ??.głowa do góry kochana !:)
    Bardzo się zmartwilam bo narazie nie planuje wywolywac w 38tc na chwile obecna jak się samo nie zacznie to do 40tc bede czekac. Roznica miedzy glowka a brzuszkiem 3tyg..typowe dla dzieci cukrzycowych.. Jestem tym przerażona.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi - no ja właśnie strasznie boję się tej makrosomii, może jak wyregulują Ci cukry to dzidziuś zwolni ze wzrostem. Dziewczyny jakiś czas temu pisały, że różnica do trzech tygodni jest nadal ok. Może ma być duży :)

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue mój mąż mówi że też nie mógł na to wejść, że pewnie jakieś przeciążenie strony i że spróbuje bardzonpozno wieczorem albo bardzo raniutko.

Karmelka no ja zjadłam dwie kromki probody z sałatą wędliną i na to miałam ogórka pokrojonego do tego ogólnie pół ogórka zjadłam i dwa jajka na twardo z majonezem i cukier 95.

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny mam przygotowane wszystkie rzeczy do torby dla siebie - jutro jadę na weekend do rodziców i cały czas się waham czy brać tą torbę czy nie? W razie W.... HMMMM to tylko 2 dni.. i co ewentualnie spakować dla Malucha? Gdyby coś...tfu tfu.. to pieluszki można zawsze kupić ... nie wiem co zrobić...
    Fasolka szczerze ja bym nie brała. Masz ciążę bezproblemowa, żadnych przesłanek do porodu przedwczesnego. A tfu tfu tfu gdybyś urodziła to uwierz, że żadne z Twoich ubranek nie będzie dobre bo będą za duże. Ale tak obstrachujac to pisze. Jedz spokojnie do rodziców i ciesz się wizyta

mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Daffi - no ja właśnie strasznie boję się tej makrosomii, może jak wyregulują Ci cukry to dzidziuś zwolni ze wzrostem. Dziewczyny jakiś czas temu pisały, że różnica do trzech tygodni jest nadal ok. Może ma być duży :)
    Dzięki.. Posypalam sie dzis mam nadzieję ze jutro bedzie mi lepiej. Malutki glowka w dol dobrze go wyczuwam.

Paula 90, Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi ale Teoja córa chyba też była duża? A podobno kolejne dziecko jest większe

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja mam już wizyty co 2 tyg :) czyli teraz 28.02 a potem 14.03- to już będzie niecały miesiąc przed terminem! Szaleństwo po prostu
    ja mam wizyty co 4 ale moj lekarz jest bardzo slaby :( wiec w sumie nie mam potrzeby go częściej oglądać.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    dziewczyny mam przygotowane wszystkie rzeczy do torby dla siebie - jutro jadę na weekend do rodziców i cały czas się waham czy brać tą torbę czy nie? W razie W.... HMMMM to tylko 2 dni.. i co ewentualnie spakować dla Malucha? Gdyby coś...tfu tfu.. to pieluszki można zawsze kupić ... nie wiem co zrobić...
    Bierz! Tak naprawdę w 3 trym. gdziekolwiek jeździmy, torba porodowa zawsze powinna być z nami. Będziesz miała spokojną głowę :)

To nie jest wywoływanie wilka z lasu. Chodzi o to, żeby w razie WU nie stresować się dodatkowo tym, że się nie ma torby.

Udanego wyjazdu, ciesz się rodzinką i nie myśl absolutnie o szpitalach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 09:52

Fasolka77 lubi tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Daffi, na razie nie maja takich planow, ale jak beda zle przeplywy a w ciagu 2 tygodni nie odnotuja wzrostu to moze tak. Ciagle funkcjonujemy jako przypadek z podejrzeniem hipotrofii. Na razie jestesmy na 10 centylu w dolnej granicy normy. Wiem ze jestem tu dla dobra drugiego dziecka ale ciezko mi jest bo teraz widze, ze bede musiala duzo zniesc, i moje dziecko te juz urodzone rowniez, a niezdawalam sobie sprawy ze moze tak sie zdarzyc, dzisiaj wylam prawie caly dzien, a jestem z tych nieplaczacych. Mam nadzieje ze pozwola mi w poniedzialek wyjsc i przychodzic ambulatoryjnie tak jak powiedzieli mojej lekarce, zwlaszcza ze hipotrofii nie stwierdza wczesniej niz po 2 tygodniach. Bo przeplywy 3 razy robione w tym tygodniu mam jednak dobre. Ale co bedzie sie dzialo czas pokaze. Rozlaka z moim synem to dla mnie cos strasznego, i jego reakcja wycofania mojej osoby z jego swiadomosci jest dla mnie przerazajaca, choc mnie cieszy ze jego psychika broni sie przed rozterka. Rozne klopoty sie skumulowaly naraz, lek o malutkiego, o starszego, problemy zwiazane z tym, co zrobimy jak bede musiala siedziec tu bardzo dlugo, a nie mamy wsparcia, i jeszcze ten zus w tle. Najgorsza jest rozlaka z Michalkiem i lek o drugiego. Caly czas jednak licze ze po tych 2 tygodniach od feralnego usg maly urosnie. Ktg jest ok, ruchy rowniez. Taka dziewczyna z poprzedniego forum miala corke w 32 tc z waga 1200 g czyli z ciaza 2 tygodnie starsza i tez byla w szpitalu i ja wypuscili. Dziecko miala drobniutkie, ale urodzilo sie zdrowe. Oczywiscie to nie swiadczy o tym ze u mnie bedzie tak samo ale moja nadzieja na to ze jest ok jeszcze nie umarla.

Misiabela żadnych czarnych myśli!!!! A synek nie może Cię odwiedzić w szpitalu? Przykro mi, że się martwisz... ale jesteś pod dobrą opieką! Mysl pozytywnie!! ŚCISKAMY Cię tu wszystkie! <3

Misiabella lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi kurcze moze blad pomiaru?nie panikuj najwazniejsze ze klopsik zdrowy....

Fasolka swoja torbe wez....dla malego bym nie brala ale zostawila przygotowana w domu w razie W maz przywiezie

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi kochana, jesteś w dobrych rękach, nie przejmuj się na zapas :* Z dwojga złego już lepiej za duże niż za małe dziecko. Będziesz miała słodką kluseczkę <3

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi

A może dla Twojego spokoju warto by było skonsultować jednorazowo z jakimś innym lekarzem te pomiary ? Teraz dzieci są tak duże że ciężko je już dokładnie wymierzyć...Tak mi się wydaje przynajmniej , kurczę aż mi smutno że musisz się tak stresować :(

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    na jakiej stronie? slyszalam ze sa jakies ułatwienia w rozliczaniu w tym roku, ale nie wiem gdzie tego szukac.

Podatnik.gov, coś takiego :)
    Wejdź na ministerstwo finansów i tam będzie :) tylko nie wiem czy strona nie ma przeciążenia, chciałam teraz tam wejść i nie da rady :D

Daffi, duży ten Twój Filipek, lekarz mówił do jakiej wagi może dojść w takiej sytuacji ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Daffi ale Teoja córa chyba też była duża? A podobno kolejne dziecko jest większe
    Ona miala 4150 ale to byl juz 41+3... Jej waga nigdy nie szacowala poalnad 4kg a patrzac na zdj z przeszłości na tym etapie byla mniejsza od Fifiego.
    Ja sie poorostu boje.. Mysle ze ogarnela mnie panika i wizja sn takiego klocuszks.

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Dafi

A może dla Twojego spokoju warto by było skonsultować jednorazowo z jakimś innym lekarzem te pomiary ? Teraz dzieci są tak duże że ciężko je już dokładnie wymierzyć...Tak mi się wydaje przynajmniej , kurczę aż mi smutno że musisz się tak stresować :(
    Za tydz mam usg III trymestru w klinice gdzie robię wszystkie prenatalne.

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, wiedziałaś że Filip jest wiekszy, rozumiem twój strach bo faktycznie jego waga jest spora. Ale postaraj się bez stresu podejść zaraz masz USG III trymestru, zobaczysz jakie pomiary wyjdą u lekarza z certyfikatem i jakie będzie miał zdanie. I wtedy do diabetologa.
    Ale twoje cukry cały czas są na tym poziomie ponad 100? Czy udało ci się coś zbić na czczo?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ona miala 4150 ale to byl juz 41+3... Jej waga nigdy nie szacowala poalnad 4kg a patrzac na zdj z przeszłości na tym etapie byla mniejsza od Fifiego.
    Ja sie poorostu boje.. Mysle ze ogarnela mnie panika i wizja sn takiego klocuszks.
    Daffi jeśli jest stwierdzoną makrosomia płodu lekarze biorą pod uwagę błąd pomiaru i albo stosunkowo wcześnie wywołują albo jest CC .

• Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi, wiedziałaś że Filip jest wiekszy, rozumiem twój strach bo faktycznie jego waga jest spora. Ale postaraj się bez stresu podejść zaraz masz USG III trymestru, zobaczysz jakie pomiary wyjdą u lekarza z certyfikatem i jakie będzie miał zdanie. I wtedy do diabetologa.
    Ale twoje cukry cały czas są na tym poziomie ponad 100? Czy udało ci się coś zbić na czczo?
    Mialam dłuższy czas 93-97.. Wyskoki na czczo byly tylko jak zgrzeszylam jesli pilnowalam to ponizej 100

b2ujp2.png

• Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Podatnik.gov, coś takiego :)
    Wejdź na ministerstwo finansów i tam będzie :) tylko nie wiem czy strona nie ma przeciążenia, chciałam teraz tam wejść i nie da rady :D

Daffi, duży ten Twój Filipek, lekarz mówił do jakiej wagi może dojść w takiej sytuacji ?
    Powiedzial ze nie chce mnie straszyc i wyrokowac bedzie pilnował.

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi spokojnie poczekaj na te usg 3 trymestru dobrze Ci wymierzą i tak jak Karmelka mówi jeśli będzie stwierdzona makrokosmos to zrobią Ci cc

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
‹‹ 1726 1727 1728 1729 1730 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ