X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmellka czyli skończyłaś 32 i zaczęłaś 33 :) :) :) znowu będzie burza o wiek ciaży? ;)
    Haha. Ja tam wiem jaki mam wiek haha
    :p już nie rób zamieszania. Walsnie jestem po pomiarze szyjki i pani doktor powiedziała ooooo zaczynamy 33 tydzień ale leci , a no leci chociaż chciałabym żeby najniższe 3 tygodnie zleciały mi jeszcze szybciej a kolejne 3 już mogą lecieć tak jak teraz . Chociaż wiadomo, że pewnie będzie fizycznie jeszcze ciszej

mysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Daffi rozumiem, że synek ogólnie jest zdrowy tylko ma wyższą wagę?

To ja chyba z Was wszystkich najszybciej wrócę do pracy... pewnie jak mały skończy 6 miesięcy, o ile będzie zdrowy oczywiście. Serce mi pęknie, ale w moim zawodzie nie mogę sobie pozwolić na dłuższy urlop. Mam nadzieję, że chociaż uda mi się wrócić stopniowo, nie od razu 5 dni w tygodniu. Plus jest taki, że pracuje 6godzin dziennie a nie 8. Zawsze to trochę krócej

Powiem ci że ja z córką po pół roku poszłam do pracy i to była najgorsza decyzja w moim życiu, córka była bardziej zzyta z babcią jak że mną i po dziś dzień to procentuje na niekorzyść :/ jeśli masz możliwość i mogę ci podpowiedzieć przemysł to dobrze... z synem siedziałam rok i wiez jest zupełnie inna i teraz wiem że żadna praca nie jest an tyle ważna żeby zostawiać tak maleńkie dziecko przegapia się najlepsze momenty jak siada jak się śmieje jak zaczyna gaworzyc chodzić to jest nie do opisania i dla dziecka obecność tej matki jest bardzo ważna :)

Paula 90, Misiabella, Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi , może po prostu dziecko jest i będzie duże, dobrze ze zaraz masz usg.
    Ja się dziwnie czuje , ten brzuch mnie boli jakby wiązadła ... ale sama nie wiem ;) gdyby to był 37/38 tydzień to bym liczyła ze coś się zaczyna ale teraz trochę jestem zdezorientowana bo mam takie poczucie dyskomfortu w brzuchu

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella

A gdzie ten ból jest zlokalizowany w dole brzucha ?? Bo ja mam tak.clay czas od pachwin mnie ciągnie w kierunku bioder na każdej wizycie lekarz sprawdza ale to poprostu wszystko się rozciąga rośnie i stąd ten dyskomfort przynajmniej u mnie. :)

• Anete Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Powiem ci że ja z córką po pół roku poszłam do pracy i to była najgorsza decyzja w moim życiu, córka była bardziej zzyta z babcią jak że mną i po dziś dzień to procentuje na niekorzyść :/ jeśli masz możliwość i mogę ci podpowiedzieć przemysł to dobrze... z synem siedziałam rok i wiez jest zupełnie inna i teraz wiem że żadna praca nie jest an tyle ważna żeby zostawiać tak maleńkie dziecko przegapia się najlepsze momenty jak siada jak się śmieje jak zaczyna gaworzyc chodzić to jest nie do opisania i dla dziecka obecność tej matki jest bardzo ważna :)

Jestem tego świadoma, no ale czasem się po prostu nie da. Teraz jestem na zwolnieniu od sierpnia i jakbym miała zostać rok z dzieckiem w domu to by była przerwa w pracy ponad 1,5roku. Mam nadzieję, że uda nam się to jakoś ogarnąć. Synek będzie przez większość dnia ze mną a później z tatą. Jedynie 2-3 godziny trzeba będzie go z kimś innym zostawić.

atdcj48aq9519a2w.png
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue w nocy bolał mnie cały po prawej stronie , teraz tez jak boli to jakby cały i czasem mam te braxtony , nie ma to nic wspólnego z bólem który poród by zaczynał bo to takie pobolewanie dlatego myśle o tych wiezadlach

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja leżę sobie z dupką u góry- lekarz mi kazał mówi że może to zachęci małego żeby się odwrócił. No i strasznie mu się to nie podoba kopie jak szalony.

Ale idę zaraz zjeść drugie śniadanko :)

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    UWAGA NIE DLA WRAZLIWYCH

Wczoraj się dowiedziałam że mojej koleżanki mąż zginął pod kołami tira wjechał na rowerze i prawdopodobnie był pod wpływem alkoholu...Masakra jakaś ona dziewczyna 25 lat i dzieci 2 i 3 latka niebywała tragedia..Ale mnie ta wiadomość zestresowalam bardzo jej współczuję :(... musiałam się wygadać bo siedzi to we mnie i myślę ile tragedii ma miejsce na polskich drogach przez różne nieodpowiedzialne zachowanie.... :/

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomocy!!! Ktora się orientuje gdzie po zalogowaniu do PUE widnieją te dane o naszych zwolnieniach???
    Wyszukałam, że niby mają być w zakładce dokumenty i wiadomości i tam kolejna zakładka zaświadczenia lekarskie - ale u mnie tego nie ma...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Ja leżę sobie z dupką u góry- lekarz mi kazał mówi że może to zachęci małego żeby się odwrócił. No i strasznie mu się to nie podoba kopie jak szalony.

Ale idę zaraz zjeść drugie śniadanko :)

Smacznego.co dobrego masz :)? Ja zjadłam 2 kanapki z pasztetem z kurczaka i ogórkiem zielonym taka ochotę miałam ,a przed chwilą zjadłam kanapke z miodem o.O dopiero teraz mam.ciazowe zachcianki czy co haha

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Daffi , może po prostu dziecko jest i będzie duże, dobrze ze zaraz masz usg.
    Ja się dziwnie czuje , ten brzuch mnie boli jakby wiązadła ... ale sama nie wiem ;) gdyby to był 37/38 tydzień to bym liczyła ze coś się zaczyna ale teraz trochę jestem zdezorientowana bo mam takie poczucie dyskomfortu w brzuchu

Mnie dwa trzy dni bolał właśnie dolnbrzucha i tak bardzo mnie kulo i wczorajsi lekarza okazało się ze mały odwrócił się spowrotem posladkowo i mnie po prostu tak kopał mocno i od tego mnie bolało :(

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Smacznego.co dobrego masz :)? Ja zjadłam 2 kanapki z pasztetem z kurczaka i ogórkiem zielonym taka ochotę miałam ,a przed chwilą zjadłam kanapke z miodem o.O dopiero teraz mam.ciazowe zachcianki czy co haha

Racuszki z jabłkami będę smażyć :D:D

Blue2019, Karollinax26, Fasolka77 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

04.2019 👶🏼
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Pomocy!!! Ktora się orientuje gdzie po zalogowaniu do PUE widnieją te dane o naszych zwolnieniach???
    Wyszukałam, że niby mają być w zakładce dokumenty i wiadomości i tam kolejna zakładka zaświadczenia lekarskie - ale u mnie tego nie ma...

W górnym rogu wchodzisz w zakładkę UBEZPIECOZNY , jak w to klikniesz to w panelu z lewej strony zakładka ZASWIADCXENIA LEKARSKIE i jak to klikniesz to wyświetla się tobie wszystkie zwolnienia

• Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Zakladka swiadczebiobiorca u gory po prawej i wtedy z listy po lewej wybierasz
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3897c0fb2bfb.jpg

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Anete Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:

W prawym górnym rogu musisz wejść w zakładkę świadczeniobiorca a potem po lewej zakładka zaświadczenia lekarskie w tym pierwszym polu powinna być

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Racuszki z jabłkami będę smażyć :D:D

A mnie przez KIWONE kusi żeby zrobić oponki już czuje ich pyszny smak na języku mniam :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto rozszyfruje 3 ostatnie badania? Wiem ze od góry jest morfologia, mocz ogólny, glukoza i hba1c a reszty nie kumam.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd2f4291372c.jpg

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wierzę że za tydzień za prenatalnych wszystko będzie dobrze, po prostu kawał chłopa z Twojego Filipka :).

Ja planuje wrócić po macierzyńskim, a jak będzie to się okaże. Jeśli koszta żłobka itd będą niewiele mniejsze od wynagrodzenia to może zostanę dłużej w domu. Poza tym w tekście macierzyńskiego kończy mi się umowa i tak naprawdę nie wiem czy nie będę szukać nowej pracy.

Co do wizyt to ja w poniedziałek mam iść 3 trym, a potem tak jak DorotaAnna 28.02 I 14.03. I już co 2 tyg.

Powiem wam że spałam dziś do 9.30. Zjadłam śniadanie i strasznie słabo się czuję. W głowie mi się kręci i tak jakby nie mam siły w rękach, jakbym zakwasy miala. Wyciągnęłam naczynia że zmywarki, wsadzilam brudne i musiałam się położyć.

Daffi lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kto rozszyfruje 3 ostatnie badania? Wiem ze od góry jest morfologia, mocz ogólny, glukoza i hba1c a reszty nie kumam.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd2f4291372c.jpg
    Mocznik
    Ketony
    I Kabanosy haha żartuje, ostatnie to chyba kw. moczowy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 11:32

Daffi, mysla.nieskalana, Lili90, Fasolka77 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm tego ostatniego to chyba nawet lekarz nie jest w stanie rozszyfrować co miał.na myśli o.O

Lolka ci napisała idź zrób badanie na poziom kabanosow hahaha :D

malutka_mycha, Fasolka77 lubią tę wiadomość

‹‹ 1728 1729 1730 1731 1732 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ