Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFasolka77 wrote:Karmellka czyli skończyłaś 32 i zaczęłaś 33
znowu będzie burza o wiek ciaży?
:p już nie rób zamieszania. Walsnie jestem po pomiarze szyjki i pani doktor powiedziała ooooo zaczynamy 33 tydzień ale leci , a no leci chociaż chciałabym żeby najniższe 3 tygodnie zleciały mi jeszcze szybciej a kolejne 3 już mogą lecieć tak jak teraz . Chociaż wiadomo, że pewnie będzie fizycznie jeszcze ciszejmysla.nieskalana, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnete wrote:Daffi rozumiem, że synek ogólnie jest zdrowy tylko ma wyższą wagę?
To ja chyba z Was wszystkich najszybciej wrócę do pracy... pewnie jak mały skończy 6 miesięcy, o ile będzie zdrowy oczywiście. Serce mi pęknie, ale w moim zawodzie nie mogę sobie pozwolić na dłuższy urlop. Mam nadzieję, że chociaż uda mi się wrócić stopniowo, nie od razu 5 dni w tygodniu. Plus jest taki, że pracuje 6godzin dziennie a nie 8. Zawsze to trochę krócej
Powiem ci że ja z córką po pół roku poszłam do pracy i to była najgorsza decyzja w moim życiu, córka była bardziej zzyta z babcią jak że mną i po dziś dzień to procentuje na niekorzyśćjeśli masz możliwość i mogę ci podpowiedzieć przemysł to dobrze... z synem siedziałam rok i wiez jest zupełnie inna i teraz wiem że żadna praca nie jest an tyle ważna żeby zostawiać tak maleńkie dziecko przegapia się najlepsze momenty jak siada jak się śmieje jak zaczyna gaworzyc chodzić to jest nie do opisania i dla dziecka obecność tej matki jest bardzo ważna
Paula 90, Misiabella, Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość
-
Daffi , może po prostu dziecko jest i będzie duże, dobrze ze zaraz masz usg.
Ja się dziwnie czuje , ten brzuch mnie boli jakby wiązadła ... ale sama nie wiemgdyby to był 37/38 tydzień to bym liczyła ze coś się zaczyna ale teraz trochę jestem zdezorientowana bo mam takie poczucie dyskomfortu w brzuchu
-
nick nieaktualnyMistella
A gdzie ten ból jest zlokalizowany w dole brzucha ?? Bo ja mam tak.clay czas od pachwin mnie ciągnie w kierunku bioder na każdej wizycie lekarz sprawdza ale to poprostu wszystko się rozciąga rośnie i stąd ten dyskomfort przynajmniej u mnie. -
Blue2019 wrote:Powiem ci że ja z córką po pół roku poszłam do pracy i to była najgorsza decyzja w moim życiu, córka była bardziej zzyta z babcią jak że mną i po dziś dzień to procentuje na niekorzyść
jeśli masz możliwość i mogę ci podpowiedzieć przemysł to dobrze... z synem siedziałam rok i wiez jest zupełnie inna i teraz wiem że żadna praca nie jest an tyle ważna żeby zostawiać tak maleńkie dziecko przegapia się najlepsze momenty jak siada jak się śmieje jak zaczyna gaworzyc chodzić to jest nie do opisania i dla dziecka obecność tej matki jest bardzo ważna
Jestem tego świadoma, no ale czasem się po prostu nie da. Teraz jestem na zwolnieniu od sierpnia i jakbym miała zostać rok z dzieckiem w domu to by była przerwa w pracy ponad 1,5roku. Mam nadzieję, że uda nam się to jakoś ogarnąć. Synek będzie przez większość dnia ze mną a później z tatą. Jedynie 2-3 godziny trzeba będzie go z kimś innym zostawić. -
Ja leżę sobie z dupką u góry- lekarz mi kazał mówi że może to zachęci małego żeby się odwrócił. No i strasznie mu się to nie podoba kopie jak szalony.
Ale idę zaraz zjeść drugie śniadanko👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
04.2019 👶🏼
Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyUWAGA NIE DLA WRAZLIWYCH
Wczoraj się dowiedziałam że mojej koleżanki mąż zginął pod kołami tira wjechał na rowerze i prawdopodobnie był pod wpływem alkoholu...Masakra jakaś ona dziewczyna 25 lat i dzieci 2 i 3 latka niebywała tragedia..Ale mnie ta wiadomość zestresowalam bardzo jej współczuję... musiałam się wygadać bo siedzi to we mnie i myślę ile tragedii ma miejsce na polskich drogach przez różne nieodpowiedzialne zachowanie....
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDorotaAnna wrote:Ja leżę sobie z dupką u góry- lekarz mi kazał mówi że może to zachęci małego żeby się odwrócił. No i strasznie mu się to nie podoba kopie jak szalony.
Ale idę zaraz zjeść drugie śniadanko
Smacznego.co dobrego masz? Ja zjadłam 2 kanapki z pasztetem z kurczaka i ogórkiem zielonym taka ochotę miałam ,a przed chwilą zjadłam kanapke z miodem
dopiero teraz mam.ciazowe zachcianki czy co haha
-
Mistella wrote:Daffi , może po prostu dziecko jest i będzie duże, dobrze ze zaraz masz usg.
Ja się dziwnie czuje , ten brzuch mnie boli jakby wiązadła ... ale sama nie wiemgdyby to był 37/38 tydzień to bym liczyła ze coś się zaczyna ale teraz trochę jestem zdezorientowana bo mam takie poczucie dyskomfortu w brzuchu
Mnie dwa trzy dni bolał właśnie dolnbrzucha i tak bardzo mnie kulo i wczorajsi lekarza okazało się ze mały odwrócił się spowrotem posladkowo i mnie po prostu tak kopał mocno i od tego mnie bolało👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
Blue2019 wrote:Smacznego.co dobrego masz
? Ja zjadłam 2 kanapki z pasztetem z kurczaka i ogórkiem zielonym taka ochotę miałam ,a przed chwilą zjadłam kanapke z miodem
dopiero teraz mam.ciazowe zachcianki czy co haha
Racuszki z jabłkami będę smażyć:D
Blue2019, Karollinax26, Fasolka77 lubią tę wiadomość
👱🏻♀️30 🧔🏻♂️32
04.2019 👶🏼
13.02 ⏸️
15.02 beta 81,5
17.02 beta 158,4
15.03 CRL 1,24 cm ❤️ -
nick nieaktualnyLili90 wrote:Pomocy!!! Ktora się orientuje gdzie po zalogowaniu do PUE widnieją te dane o naszych zwolnieniach???
Wyszukałam, że niby mają być w zakładce dokumenty i wiadomości i tam kolejna zakładka zaświadczenia lekarskie - ale u mnie tego nie ma...
W górnym rogu wchodzisz w zakładkę UBEZPIECOZNY , jak w to klikniesz to w panelu z lewej strony zakładka ZASWIADCXENIA LEKARSKIE i jak to klikniesz to wyświetla się tobie wszystkie zwolnienia -
Lili90 wrote:Pomocy!!! Ktora się orientuje gdzie po zalogowaniu do PUE widnieją te dane o naszych zwolnieniach???
Wyszukałam, że niby mają być w zakładce dokumenty i wiadomości i tam kolejna zakładka zaświadczenia lekarskie - ale u mnie tego nie ma...
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3897c0fb2bfb.jpg
-
Lili90 wrote:Pomocy!!! Ktora się orientuje gdzie po zalogowaniu do PUE widnieją te dane o naszych zwolnieniach???
W prawym górnym rogu musisz wejść w zakładkę świadczeniobiorca a potem po lewej zakładka zaświadczenia lekarskie w tym pierwszym polu powinna być -
nick nieaktualny
-
Daffi wierzę że za tydzień za prenatalnych wszystko będzie dobrze, po prostu kawał chłopa z Twojego Filipka
.
Ja planuje wrócić po macierzyńskim, a jak będzie to się okaże. Jeśli koszta żłobka itd będą niewiele mniejsze od wynagrodzenia to może zostanę dłużej w domu. Poza tym w tekście macierzyńskiego kończy mi się umowa i tak naprawdę nie wiem czy nie będę szukać nowej pracy.
Co do wizyt to ja w poniedziałek mam iść 3 trym, a potem tak jak DorotaAnna 28.02 I 14.03. I już co 2 tyg.
Powiem wam że spałam dziś do 9.30. Zjadłam śniadanie i strasznie słabo się czuję. W głowie mi się kręci i tak jakby nie mam siły w rękach, jakbym zakwasy miala. Wyciągnęłam naczynia że zmywarki, wsadzilam brudne i musiałam się położyć.Daffi lubi tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
Wrzesień
I procedura ICSI długi protokół
Październik
💉7🥚 4 dojrzałe
4 blastki 4BB
PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
Grudzień
10.12. transfer nieinformatywnego
7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2
Styczeń 2025
II procedura, długi protokół, hbIMSI
Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
Maj 2025
13.05. Transfer 6BB -
Daffi wrote:Kto rozszyfruje 3 ostatnie badania? Wiem ze od góry jest morfologia, mocz ogólny, glukoza i hba1c a reszty nie kumam.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd2f4291372c.jpg
Ketony
I Kabanosy haha żartuje, ostatnie to chyba kw. moczowyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 11:32
Daffi, mysla.nieskalana, Lili90, Fasolka77 lubią tę wiadomość
Starania od 2015
👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
Kariotypy OK
2018
1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
4 IUI - ❤️
Kwiecień 2019 - mamy synka
2024 powrót do kliniki
Sierpień
Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI