X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    W górnym rogu wchodzisz w zakładkę UBEZPIECOZNY , jak w to klikniesz to w panelu z lewej strony zakładka ZASWIADCXENIA LEKARSKIE i jak to klikniesz to wyświetla się tobie wszystkie zwolnienia
    Dzięki :)
    Ale ja to chyba nie jestem ubezpieczona bo nie mam panelu UBEZPIECZONY tylko sam OGÓLNY ;/ , albo taka głupia jestem, że nie potrafię tego odnaleźć :)

• Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słonica wróciła z krótkiego spaceru, chyba Wam nie muszę mówić jak sapię po wejściu na 3 piętro? ;)

a42f0c138240fe11med.jpg

Anete, Lolka30, Kasionek, Daffi, AniaKJ, mysla.nieskalana, DorotaAnna, Misiabella, Kasiulka90, B_002, estrella, Wiewióreczka, Fasolka77, Tunia76, Franka2104 lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ślicznie wyglądasz. Ty już po spacerze a ja jeszcze w piżamie. Chyba czas się ogarnąć :D

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola

Slonica ????? Laska !!! Zazdro że tak ładnie wyglądasz jesteś bardzo zgrabna :) Slonica to ja jestem bo waże 87 kg o.O o mamo dziś mam + 10 na wadze masakra !! :)

• Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Mocznik
    Ketony
    I Kabanosy haha żartuje, ostatnie to chyba kw. moczowy
    kabaosy hahaha :D
    nawet nie wiem co to za badanie...

Blue2019 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Dzięki :)
    Ale ja to chyba nie jestem ubezpieczona bo nie mam panelu UBEZPIECZONY tylko sam OGÓLNY ;/ , albo taka głupia jestem, że nie potrafię tego odnaleźć :)
    wrzucilam ci screena jak to u mnie wyglada. podejrzyj sobie u mnie.. czy tez tak masz.

b2ujp2.png

• Mistella Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jesteś piękna naprawdę , ja się czuje strasznie... byle wytrzymać jeszcze miesiąc w dwupaku bo dłużej sobie nie wyobrażam, w pierwszej ciąży czułam się lepiej, dopiero się umyłam i ubrałam , wstyd , to przedszkole córki mi życie ratuje hehe ze tam się nią zajmują ...
    Mnie zastanawia ania wendzikowska - i to jak ona robiła to ze była aktywna do samego porodu plus zaraz od razu po ? Aż się chce w ciąże zachodzić jak się patrzy na takie kobiety ;) można się oszukać hehe

• Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Słonica wróciła z krótkiego spaceru, chyba Wam nie muszę mówić jak sapię po wejściu na 3 piętro? ;)

jak ja Cie rozumiem;p moi rodzice na 4 pietrze jeszcze mieszkaja;p nie moge doczekac sie az sie przeprowadza bo nie dosc ze na 2 pietro to jeszcze z windą;p

ale wygladasz pieknie i kwitnaco :)

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella

Ty masz jescze miesiąc ale ci dobrze ! Ja mam jescze dwa, a gdzie nie wyjdę to każdy się pyta kiedy rodze i teraz nie wiem czy jestem aż tak gruba że wyglądam jak bym miała rodzić zaraz hahaha :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 12:01

Mistella lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepis na oponki też zapisany. Ale najpierw te racuchy muszę zrobić :D

Daffi rozumiem stres, wszelkie anomalie są niepokojące i już się później nie zastanawiamy czy to jest bardzo groźne czy nie. Poprostu włącza się instynk żeby chronić. A nie masz jak. Postaraj się za dużo nie stresować do tych następnych badań, mam nadzieję że tam Ci te różnice mniejsze wyjdą.

Ja do pracy wracam jakoś po roku i 4 miesiącach. Bo zaległy urlop a później akurat wakacje wypadają i w dyżurze mamy tylko kilka dni pracujących. Więc troszkę nam się to przeciągnie.i jako przedszkolanka pracuje 25h tygodniowo max więc myślę że Nina za dużo w zlobku siedzieć nie będzie musiała. Mąż w ostateczności będzie chodził na popołudniowa zmianę. A może mój ojciec już nie będzie pracował i pomoże, nie wiem, zobaczy się.

Daffi lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak Mistella, też mnie zastanawia ta Wendzikowska, pracowała, podróżowała ... jak tak można ?

Ja się nigdy nie zastanawiałam jak będę się czuła w ciąży a jak już w nią zaszłam to pomyślałam sobie, że pewnie brzuch nie będzie dla mnie ciężarem ... ehh, jak bardzo się myliłam. Strasznie mi ciężko. Nawet mi się z tego domu nie chce wychodzić, bo zanim wejdę i zejdę to już mam dość na samą myśl ale krótki spacer dobrze mi zrobił. Szyja musi wytrzymać, nie ma wyjścia ;)

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ona miala 4150 ale to byl juz 41+3... Jej waga nigdy nie szacowala poalnad 4kg a patrzac na zdj z przeszłości na tym etapie byla mniejsza od Fifiego.
    Ja sie poorostu boje.. Mysle ze ogarnela mnie panika i wizja sn takiego klocuszks.
    Kochana, jeśli okaże się klocuszek to nie dadzą Ci rodzić naturalnie. Tym bardziej że masz problem z cukrami.
    Będą monitorować rozwój i jeśliby się okazało że dobije do 4200g to rozwiążą ciążę przed terminem. Lekarze wiedzą co robić w takich sytuacjach, zdaje się na nich. I się nie stresuj, zobaczysz że wszystko będzie dobrze

Daffi, mysla.nieskalana, Kasiulka90, Fasolka77, Tunia76 lubią tę wiadomość

• Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    kabaosy hahaha :D
    nawet nie wiem co to za badanie...
    Mocznik, ketony i kwas moczowy, dr pewnie chce skontrolować czy nerki dobrze funkcjonują. Badanie z krwi się robi. Zastanawiam się jeszcze czy to ostatnie to nie kreatynina bo niby robi się razem z mocznikiem, ale wizualnie bardziej pasuje mi kw. moczowy ;).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 12:08

Daffi lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna, nam na SR mówili, że ponoć częste przybieranie pozycji kolankowo-lokciowej wspomaga zmianę pozycji dziecka. Czyli klekasz na kolanach i opierasz się na łokciach, brzuch wtedy bardziej wisi i dziecko ma więcej swobody :) Ale to tylko teoria. Mój Kaizk zmienia pozycje, co wizytę jest w innej, 2 dni temu miałam wrazenie, że leży na plecach poprzecznie, teraz już sama nie wiem, bo się coś mniej rozpycha od wczoraj.
    Daffi, mi się też wydaje że ostatni jest kwas moczowy na Twojej liście badań.

Daffi, AniaKJ, DorotaAnna, Lolka30 lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Kochana, jeśli okaże się klocuszek to nie dadzą Ci rodzić naturalnie. Tym bardziej że masz problem z cukrami.
    Będą monitorować rozwój i jeśliby się okazało że dobije do 4200g to rozwiążą ciążę przed terminem. Lekarze wiedzą co robić w takich sytuacjach, zdaje się na nich. I się nie stresuj, zobaczysz że wszystko będzie dobrze

Chyba jestem pierwszą osobą która cytuję sama siebie. Gratulacje dla mnie...

Daffi - bo czytam to i sama nie rozumiem o co mi chodziło. Miałam na myśli że nie dadzą naturalnie dojść do 40 tygodnia tylko rozwiążą prędzej oksytocyna albo cesarka. Ale weź pod uwagę że od tego roku zmniejszają ilość CC więc na bank będziesz próbować naturalnie.
    Z drugiej strony jakby urósł powyżej tych 4200g to nie broń się rękami i nogami przed CC. Przy porodzie naturalnym jest wtedy większe ryzyko niż przy CC.

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Kto rozszyfruje 3 ostatnie badania? Wiem ze od góry jest morfologia, mocz ogólny, glukoza i hba1c a reszty nie kumam.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd2f4291372c.jpg

Waciki
    Ketony
    Kabanosy

:-D

Daffi, mysla.nieskalana, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Chyba jestem pierwszą osobą która cytuję sama siebie. Gratulacje dla mnie...

Daffi - bo czytam to i sama nie rozumiem o co mi chodziło. Miałam na myśli że nie dadzą naturalnie dojść do 40 tygodnia tylko rozwiążą prędzej oksytocyna albo cesarka. Ale weź pod uwagę że od tego roku zmniejszają ilość CC więc na bank będziesz próbować naturalnie.
    Z drugiej strony jakby urósł powyżej tych 4200g to nie broń się rękami i nogami przed CC. Przy porodzie naturalnym jest wtedy większe ryzyko niż przy CC.
    no ja wplywu duzego nie bede miala.. wierze ze te wizyty co 2 tyg pozwola nam wylapac i przewidziec co sie moze dziac i nie pozwoli mi na taka krzywde.

ide sie polozyc i zdrzemnac bo az sie zmeczylam tym wszystkim dzis.

kocham jego pismo;p a wy widze ciagle o jedzeniu..ach te kabanosy.

b2ujp2.png

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    DorotaAnna, nam na SR mówili, że ponoć częste przybieranie pozycji kolankowo-lokciowej wspomaga zmianę pozycji dziecka. Czyli klekasz na kolanach i opierasz się na łokciach, brzuch wtedy bardziej wisi i dziecko ma więcej swobody :) Ale to tylko teoria. Mój Kaizk zmienia pozycje, co wizytę jest w innej, 2 dni temu miałam wrazenie, że leży na plecach poprzecznie, teraz już sama nie wiem, bo się coś mniej rozpycha od wczoraj.
    Daffi, mi się też wydaje że ostatni jest kwas moczowy na Twojej liście badań.

Spróbuje nic mi nie zaszkodzi. Tylko jak ja potem wstanę? Xd

Wiecie co piekłam te racuchy ale wszystkie mi się porozwalały próbowałam na 3 patelniach pierdziele. Mąż przyjdzie to mi nanpodwieczorek usmaży. Zjadłam jogurt banana i kilka herbatników pełnoziarnistych. Nie mam kompletnie pomysłu na obiad :(

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    no ja wplywu duzego nie bede miala.. wierze ze te wizyty co 2 tyg pozwola nam wylapac i przewidziec co sie moze dziac i nie pozwoli mi na taka krzywde.

ide sie polozyc i zdrzemnac bo az sie zmeczylam tym wszystkim dzis.

kocham jego pismo;p a wy widze ciagle o jedzeniu..ach te kabanosy.
    Kochana na pewno uda się wyłapać wszystko, spokojnie, nie martw się na zapas.

Kabanosy mniam ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja oponki robię zawsze z połowy porcji bo z pełnej to wychodzi tego mnóstwo :)

‹‹ 1729 1730 1731 1732 1733 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ