X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Spróbuje nic mi nie zaszkodzi. Tylko jak ja potem wstanę? Xd

Wiecie co piekłam te racuchy ale wszystkie mi się porozwalały próbowałam na 3 patelniach pierdziele. Mąż przyjdzie to mi nanpodwieczorek usmaży. Zjadłam jogurt banana i kilka herbatników pełnoziarnistych. Nie mam kompletnie pomysłu na obiad :(

Na kefirze robisz ? Kurde, nigdy mi się nie zdarzyło, żeby nie trzymały się kupy.

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za godzinę mam z misiem do lekarza trzymajcie kciuki żeby to nic poważnego nie było bardzo się martwię A on śpi ponad godzinę :(

Musiałam tescia ściągnąć do pomocy,mąż w pracy mała w przedszkolu A jak synek.jest chory to ani się nie da ubrać ani nie chce nigdzie iść A ja nie mogę dźwigać mam absolutny zakaz od lekarza :/

• Lolka30 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Waciki
    Ketony
    Kabanosy

:-D
    Haha Daffi poki co kabanosy vs kwas moczowy 2:2 remis : D
    Może dr chce łapówkę w postaci kabanosow i tam Ci dopisał?

mysla.nieskalana, Paula 90 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pochwalę się , że pierwsze dzidziusiowe pranie wstawione !:)
    Bo myślę sobie za czym ja się oglądam jak tu zaraz 30.tydzień za pasem o.O

malutka_mycha, Paula 90, martusiawp lubią tę wiadomość

• barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Powiem ci że ja z córką po pół roku poszłam do pracy i to była najgorsza decyzja w moim życiu, córka była bardziej zzyta z babcią jak że mną i po dziś dzień to procentuje na niekorzyść :/ jeśli masz możliwość i mogę ci podpowiedzieć przemysł to dobrze... z synem siedziałam rok i wiez jest zupełnie inna i teraz wiem że żadna praca nie jest an tyle ważna żeby zostawiać tak maleńkie dziecko przegapia się najlepsze momenty jak siada jak się śmieje jak zaczyna gaworzyc chodzić to jest nie do opisania i dla dziecka obecność tej matki jest bardzo ważna :)

Oj tak, jest takie powiedzenie że dziecko powinno odejść od matki na własnych nogach :-) Ale zawsze da się znaleźć wyjątki od reguły - ja poszłam do pracy na niepełen etat gdy córka miała 6 miesięcy i wszyscy mieli z tego korzyści. Ja z kontaktu z dorosłymi ludźmi, mąż który z nią zostawał mógł się nią nacieszyć i nawiązać fajną więź która do teraz procentuje - jadąc na kilkudniowy kurs czy leżąc w szpitalu tak jak ostatnio młoda nie miała poczucia że zostaje sama tylko z kochanym tatą :-)

martusiawp lubi tę wiadomość

f2w3dqk33etnh445.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Na kefirze robisz ? Kurde, nigdy mi się nie zdarzyło, żeby nie trzymały się kupy.

No na kefirze ale ja nie umiem smażyć takich rzeczy, placków ziemniaczanych też nie umiem. Zawsze wszystko przygotowuje mąż przychodzi i smaży xd

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi nie martw się, wiem że takie wyniki badania mogą zestresować, sama się martwię trochę o wagę mojej małej, bo wychodzi na razie raczej w tych dolnych granicach, ale tak na prawdę to zależy też jaki lekarz mierzył. Raz różnica względem terminu była ogromna a raz 1-2 tyg. Sama już nie wiem na jakie pomiary patrzeć.
    Mi wszyscy lekarze powtarzali że różnica do 3 tygodni to jest w normie, masz jeszcze trochę tych tygodni więc może akurat różnice się wyrównają. Spokojnie poczekaj do USG III trymestru i zobaczysz co dalej. Jakby dziecko było na prawdę duże to może ci cesarkę zrobią i będzie lżej, różne są możliwości. Trzymam kciuki żeby było dobrze.

Karolina ślicznie wyglądasz! Taka szczupła i z taką okrągłą piłeczką na brzuchu :)

Mistella ja właśnie mam tyle energii, że czasem się muszę sama hamować, bo potem wieczorem narzekam po co ja tyle robiłam w danym dniu :P Wczoraj miałam cały dzień bardzo inwensywny, ale za to dzięki temu noc przespana jak należy. Dzisiaj sobie odpoczywam i zbieram siły przed popołudniowymi zakupami w IKEA :) Może jeszcze kilka drobiazdów wyprasuję, ale zastanowię się, może i jutro :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja wogole tej energii nie mam, miałam z 2 tyg temu dosłownie 3 lepsze dni to wtedy ogarnelam wyprawkę. Teraz nie jestem w stanie zrobić w zasadzie nic ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    No na kefirze ale ja nie umiem smażyć takich rzeczy, placków ziemniaczanych też nie umiem. Zawsze wszystko przygotowuje mąż przychodzi i smaży xd

Ja robię na maślance i też się zawsze udają hmm może za słabo olej miałaś rozgrzany ?

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue może... ale już straciłam do tego cierpliwość :)

Ja dzisiaj tez jestem totalnie bez energii

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    To ja wogole tej energii nie mam, miałam z 2 tyg temu dosłownie 3 lepsze dni to wtedy ogarnelam wyprawkę. Teraz nie jestem w stanie zrobić w zasadzie nic ;)

I właśnie się boję że i mnie to dopadnie A ja nie będę przygotowana, wyprałam nowe ręczniki które do szpitala kupiłam wczoraj wypralam moja torbę sportową też do szpitala A dziś małego rzeczy pierwsza pralkę wstawiłam jak wyschnie to jutro wstawię kolejna pralkę wtedy wszystko poprasuje poukladam i nic już nie będę robić tylko spokojnie odpoczywać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Blue może... ale już straciłam do tego cierpliwość :)

Ja dzisiaj tez jestem totalnie bez energii

Fakt początku bywają wkurzajace jak i z nalesjikami ale trening czyni mistrza,trzymam kciuki żeby następnym razem się udało ;) nie poddawaj się !:)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

• Anete Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zmotywowałam i ubrałam domową stylówkę :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3f788425a092.jpg

Dzisiaj taki pochmurny dzień w Gdańsku, że nic się nie chce. Idę wypić kawę a potem zrobię naleśniki z serem na obiad :)

B_002, malutka_mycha, Karollinax26, Blue2019, mysla.nieskalana, Lolka30, martusiawp, Wiewióreczka, AniaKJ, estrella, valetta94, Fasolka77, Lili90, Kasiulka90, Tunia76, KarmeLoVe lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Mocznik, ketony i kwas moczowy, dr pewnie chce skontrolować czy nerki dobrze funkcjonują. Badanie z krwi się robi. Zastanawiam się jeszcze czy to ostatnie to nie kreatynina bo niby robi się razem z mocznikiem, ale wizualnie bardziej pasuje mi kw. moczowy ;).
    Mocznik i kwas moczowy tam jest na pewno bo daffi ma obrzęki jak powiedziałam że mi ręce nabrzmiewaja to miałam to właśnie do zrobienia plus kreatynina bo ketony to w moczu chyba nie da się z krwi

DorotaAnna, Lolka30 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbila

No pewnie że tak to każdego świadomy wybór,u mnie mój maz pracuje od 6 rano nie ma możliwości zostać z dzieckiem :/ w sumie napisałam moje doświadczenie bo bardzo żałuję że z nią nie siedxiaalm dluzej,ale.bylam młoda chciałam wyjść do ludzi a nie dziecko bawić i mam za swoje i wiem że teraz już bym tego błędu nie popełniła :) ale.jak to mówią dajmy każdemu popełnić jego błędy :)

barbillla86 lubi tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja w drugim trymestrze miałam dużo energii, mogłam normalnie funkcjonować, załatwiać formalności związane z kupnem mieszkania (mąż nie musiał z pracy wychodzić specjalnie), pomagać przy malowaniu i ogólnie miałam siły. Teraz z każdym tygodniem czuję że jest ich coraz mniej i muszę dużo odpoczywać, ale też już nie robię nic wysiłkowego, co najwyżej długo jestem na nogach i dużo chodzę, ale też zwalniam tempo bo nie da się inaczej :)
    Ale jakbym była w kolejnej ciąży to chciałabym ją przechodzić podobnie jak teraz.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 13:03

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B002

To i tak mega dużo rzeczy ogarniasz :) ja od początku ciąży czułam się jak kupa z trudem wstawalam do pracy... A dokąd jestem na chorobowym to się lenie że aż w oczy razi :D ale kiedy odpocznę ?? Bo napewno nie jak urodze xD

B_002 lubi tę wiadomość

• barbillla86 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue2019 wrote:
    Barbila

No pewnie że tak to każdego świadomy wybór,u mnie mój maz pracuje od 6 rano nie ma możliwości zostać z dzieckiem :/ w sumie napisałam moje doświadczenie bo bardzo żałuję że z nią nie siedxiaalm dluzej,ale.bylam młoda chciałam wyjść do ludzi a nie dziecko bawić i mam za swoje i wiem że teraz już bym tego błędu nie popełniła :) ale.jak to mówią dajmy każdemu popełnić jego błędy :)

Prawda jest taka że jakieś błędy popełnić trzeba, wydaje mi się że nie ma możliwości wychowywać kolejnych dzieci tak samo bo z każdym jesteśmy bogatsze o jakieś doświadczenia.

U mnie w domu armageddon - mąż maluje na raz sypialnię i pokój córki, ja ogarniam pranie i prasowanie - znając moje szczęście ktoś niezapowiedziany zaraz zadzwoni do drzwi....

f2w3dqk33etnh445.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue ja pierwszy trymestr chodziłam do pracy a całe popołudnia przesypiałam. Przeszło to zmęczenie na szczęście potem i wróciła mi energia :) Teraz powoli spada, ale nie jest tak źle jak w pierwszym.

Blue2019 lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete masz piękne zgrabne ciało! Nawet ten brzuszek nie taki ogromny, super wyglądasz :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
‹‹ 1730 1731 1732 1733 1734 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ