X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Anete Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili nóżki jak patyczki :) pasuje Ci ten brzuszek :)

Karolina synek <3 też mi się wydaje, że jesteśmy podobne gabarytowo :D

Karmelka Ty się nie przejmuj rozstępami! Ja przed ciążą nigdy nie ważyłam więcej jak 50kg a mam całe pośladki i uda w paseczki. Taka uroda :) faceci nawet tego nie zauważają :) zbledną to nie będą tak widoczne a i zawsze na laser można iść w razie czego

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Lili90, Tunia76 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63aebb04ae3b.jpg

Proszę, pan rozstęp ;/ już widzę że po drugiej stronie się zrobi następny

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś w ogóle to już przegięcie pały było ... Jestem sobie w butiku - musiałam kupić nowy stanik bo w inne się nie mieszczę .. wchodzi kuzynka mojego K. I na cały ryj Bozzzzeeee jak Ty spuchlas - widać że dziewczynka. No dzięki ,- widzę się w lustrze codziennie :-D takie docinki potrafią tak wkurzyć czasami :-P

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja na boczkach po obu stronach tych panów rozstępów mam tyle że to już raczej mogę nazwać je "panie zebry" hahaha :-D:-D:-D

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    A dziś w ogóle to już przegięcie pały było ... Jestem sobie w butiku - musiałam kupić nowy stanik bo w inne się nie mieszczę .. wchodzi kuzynka mojego K. I na cały ryj Bozzzzeeee jak Ty spuchlas - widać że dziewczynka. No dzięki ,- widzę się w lustrze codziennie :-D takie docinki potrafią tak wkurzyć czasami :-P
    Ja bym sobie nie pozwolila. Do mnie zadzwoniła siostra i jadłam akurat podwieczorek a na podwieczorek jadłam paczka jakoś w zeszłym tygodniu. I mówię do męża żeby zabrał te pozostałe a moja sisotra szwagier ona tak żre?
    Ja jej od razu zwróciłam uwagę że dzwoni do mnie w porze mojego podwieczorku więc JEM. I żeby się nie dowartociowywala kosztem kobiety ciężarnej bo obecnie ona w ciąży nie jest a waży 40 kg więcej ode mnie.
    Bardzo mnie denerwuje jak ktoś docina kobieta w ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Karmelka ja na boczkach po obu stronach tych panów rozstępów mam tyle że to już raczej mogę nazwać je "panie zebry" hahaha :-D:-D:-D
    Na boczkach mam 4 i 5 sztuk. I piersi ale piersi są okropna całe... :/ Obstawiam że zostałabym miss najbrzydszych dydów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 13:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Daffi wspulczuje Ci, bo sama wiem, jak to jest czekac na dobre wiadomosci i dostac niepokojojace. Ja dzis rozmawialam z ordynatorka i ona kategorycznie sie nie zgadza bym wychodzila w poniedzialek. Mam tu siedziec, prowadzic oszczedzajacy tryb zycia i czekac na tamto usg za dwa tygodnie. A jak wyjde na zadanie, to mam sie u nich nie pokazywac. W moczu wyszlo mi tez wszystko co tylko mozliwe i kazali mi powtorzyc badanie. Moj maz rozwaza zebym moze sie wypisala na zadanie i zmienila szpital, ale boje sie ze jak cos sie popsuje z przeplywami np. Albo cos stanie, to ciezko bedzie z tym zyc. Sytuacja mnie przerosla. Nie wiedzialam ze rozstanie z synem bedzie dla mnie tak dotkliwym doswiadczeniem i dla niego rowniez. I jeszcze ryzyko zwiazane z praca i finansami. Wiem, ze musze myslec zdroworozsadkowo ale nie da sie :( . Po prostu to boli jak cholera.
    No to może wykryją jakaś bakterie w moczu .Wiem że są takie które hamują wzrost dziecka.Nie wiem czy jeśli się wpiszesz to nie będziesz potem miała wyrzutów sumienia.Masz bardzo ciężką sytuację i ciężko jest wybierać między dziećmi.Ale to w brzuszku potrzebuje Ciebie teraz najbardziej.Popros o jakieś leki na spanie może tak trochę przestaniesz myśleć.A synuś w domu bardzo Cię kocha i jak tylko wrócisz to zaraz mu przejdzie.

Kiwona, Wiewióreczka, Misiabella, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na boczkach mam 4 i 5 sztuk. I piersi ale piersi są okropna całe... :/ Obstawiam że zostałabym miss najbrzydszych dydów
    Ja się już przestałam przejmować , tylko wkurza mnie lekarz jak idę do niego i mu podaje wagę a on ze za dużo i wiecznie z dużo ... To bym musiała być o chlebie i wodzie :-D

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kaśkaaa poka cycki;). Żart oczywiście, dziś mam takie prostackie poczucie humoru wybaczcie, ale trzeba trochę rozładować atmosferę na wątku. Laski rozstępy i kilogramy to naprawdę najmniejszy problem w ciąży, a nawet powiedziałabym że nie problem a naturalna kolej rzeczy! nasze bejbiki są zdrowe i niedługo się z nimi spotkamy!!!:)

Edit. BTW mój 1200 post jest o cyckach Karmelki :D. Brawo ja!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:10

Karmelllka90, Wiewióreczka, Paula 90, mysla.nieskalana, Kasiulka90, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja znikam do niedzieli. Wyjeżdżam na weekend i raczej nie będę miała czasu na forum. Ściskam Was mocno wszystkie i uszy do góry, cycki do przodu, jesteśmy wszystkie piękne! I nie rozpakować mi się! <3

Lolka30, AniaKJ, Karmelllka90, Wiewióreczka, estrella, malutka_mycha, Fasolka77, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Ja się już przestałam przejmować , tylko wkurza mnie lekarz jak idę do niego i mu podaje wagę a on ze za dużo i wiecznie z dużo ... To bym musiała być o chlebie i wodzie :-D
    A ile ty przytyłas?
    Moja jest bardzo skrupulatna i mi mówi że waże dużo bo zaczęłam z nadwaga ale że tyje w.normie. nawet dzisiaj mi powiedziała żeby mi do głowy nie przyszło się odchudzać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Kaśkaaa poka cycki;). Żart oczywiście, dziś mam takie prostackie poczucie humoru wybaczcie, ale trzeba trochę rozładować atmosferę na wątku. Laski rozstępy i kilogramy to naprawdę najmniejszy problem w ciąży, a nawet powiedziałabym że nie problem a naturalna kolej rzeczy! nasze bejbiki są zdrowe i niedługo się z nimi spotkamy!!!:)

Edit. BTW mój 1200 post jest o cyckach Karmelki :D. Brawo ja!!
    Jestem bezwstydna ale cycków się wstydzę hahahahha :p

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia życzę Ci siły, domyślam się jak Ci ciężko ale pamiętaj ze to wszystko jest tymczasowe... w którym jesteś szpitalu ?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja sie trochę poplakalam.
    Pan doktor wpisal ni w karcie 35+5tc.. Jak go porawilam ze 30+5 to byl w szoku. Fifi wazy 2400..glowka starsza o 2.5 tyg a z brzuszka ma 35+2tc. A lekarz powiedzial ze najwiekszy wzrost przede mna.
    Musze mierzyc cisnienie 3x dziennie bo troszke opuchlizny jest i przynieść do wgladu dzienniczek. Zrobil mi dzis wymaz gbs a spojenie nie ma tragedii mowil zebym sobie apap łykala jak bedzie bardzo boleć. Dostalam badania ale zostawilam w aucir nawet nie wiem co tam nam..mowilam o skokach cukru i mam glukoze na czczo i hba1c morfologie mocz i cos jeszcse pozniej sprawdze. Jestem przerazona.. Lekarz mierzac glowke i brzuch pytal mnie czy naprawde w tym tyg jestem bo dziecko kolos.

Daffi nie panikuj, może akurat trafił na skok Maluszka... za tydzień/ dwa pomiary sie wyrównają.. miedy masz kolejnę wizytę? I jakie masz te skoki cukru? mówisz o cukrze na czczo czy ogólnie w ciągu dnia? Jesteś w 31 tc a brzuszek w 33tc a główka w 35tc? wiem, że te pomiary stresują... moje też mnie stresują ale najlepiej robić porównania do poprzednich a nie sugerować się aktualnymi.. jakie miałaś poprzednie pomiary i kiedy? Nie martw się na zapas! buźka! :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Syska2202 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynałam z wagą 78 , przed ciążą żeby w ogóle zajść przytyłam na lekach ok 10 kg. A teraz mam 89 .. :-(

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona, miłego weekendu, uważaj na siebie <3

Dziś w pełnej krasie ukazały się trzy forumowe Chudziaki :D Anete, Lili, Karola - jesteście prześliczne!!!

Karmelka, taki krótki rozstęp? Phi :) Gorzej by było jakby przez calutki brzuch szedł. Naprawdę nie wygląda to źle. Aż chyba z ciekawości policzę moje rozstępy na cyckach ;)

Lolka, Twoje poczucie humoru...jest bardzo w moim typie :P

Syska, ile przytyłaś, że Cię gin ochrzania?:)

Ja do pracy zamierzam wrócić po roku, nie mogę sobie pozwolić na więcej, bo to duża korporacja i chcę wrócić do swojego działu, a już było kilka przymiarek na moje miejsce...praca od 7 do 15 i mam wspaniałą nianię już zaklepaną, która od dwóch lat opiekuje się synkiem siostry.
    A z firmą to jest różnie, zależy jaka branża - ja mam i bardzo sobie chwalę.

Lolka30, mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Bardzo się zmartwilam bo narazie nie planuje wywolywac w 38tc na chwile obecna jak się samo nie zacznie to do 40tc bede czekac. Roznica miedzy glowka a brzuszkiem 3tyg..typowe dla dzieci cukrzycowych.. Jestem tym przerażona.

Dafii guzik z tą cukrzycą wiadomo... patrz na Misiabellę.. hipotrofia.. mój na 35 centylu.. wagowo w połowie, brzuszek był na 5 a główka na 95.. nie ma reguly...osttanio trochę podgonił z brzuszkiem i przystopował z główką.. ciekawe co nam pokaże 20.02.... nie martw się!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka szczerze ja bym nie brała. Masz ciążę bezproblemowa, żadnych przesłanek do porodu przedwczesnego. A tfu tfu tfu gdybyś urodziła to uwierz, że żadne z Twoich ubranek nie będzie dobre bo będą za duże. Ale tak obstrachujac to pisze. Jedz spokojnie do rodziców i ciesz się wizyta

no i fajnie :) dzięki Karmellka! to nie będę się wygłupiać :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/067e46cd662e.jpg A to moj brzuchol i Jaśminka w środku.Mam wrażenie, że przez te dwa tyg sporo urosła bo bęben coraz większy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:43

Wiewióreczka, stresant, Daffi, Kiwona, Fasolka77, Lolka30, valetta94, mysla.nieskalana, Lili90, Kasiulka90, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, ja na połówkowych byłam u dwóch bardzo dobrych prenatologów z certyfikatem dzień po dniu i różnice w pomiarach były ogromne. Np.jeden zmierzył głowę na 65 centyl, inny na 95... Co ciekawe, w pomiarze na drugi dzień dziecko ważyło sporo mniej niż dnia poprzedniego. U Ciebie całkiem możliwe, że pomiary są przestrzelone i różnica wynosi do 3 tygodni.

Misia, a Ty bidulko w drugą stronę... Ja bym chyba została w szpitalu..choć to tak trudne, że ciężko doradzać.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 1732 1733 1734 1735 1736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ