X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Anete Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili nóżki jak patyczki :) pasuje Ci ten brzuszek :)

Karolina synek <3 też mi się wydaje, że jesteśmy podobne gabarytowo :D

Karmelka Ty się nie przejmuj rozstępami! Ja przed ciążą nigdy nie ważyłam więcej jak 50kg a mam całe pośladki i uda w paseczki. Taka uroda :) faceci nawet tego nie zauważają :) zbledną to nie będą tak widoczne a i zawsze na laser można iść w razie czego

mysla.nieskalana, Wiewióreczka, Lili90, Tunia76 lubią tę wiadomość

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/63aebb04ae3b.jpg

Proszę, pan rozstęp ;/ już widzę że po drugiej stronie się zrobi następny

• Syska2202 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dziś w ogóle to już przegięcie pały było ... Jestem sobie w butiku - musiałam kupić nowy stanik bo w inne się nie mieszczę .. wchodzi kuzynka mojego K. I na cały ryj Bozzzzeeee jak Ty spuchlas - widać że dziewczynka. No dzięki ,- widzę się w lustrze codziennie :-D takie docinki potrafią tak wkurzyć czasami :-P

Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka ja na boczkach po obu stronach tych panów rozstępów mam tyle że to już raczej mogę nazwać je "panie zebry" hahaha :-D:-D:-D

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    A dziś w ogóle to już przegięcie pały było ... Jestem sobie w butiku - musiałam kupić nowy stanik bo w inne się nie mieszczę .. wchodzi kuzynka mojego K. I na cały ryj Bozzzzeeee jak Ty spuchlas - widać że dziewczynka. No dzięki ,- widzę się w lustrze codziennie :-D takie docinki potrafią tak wkurzyć czasami :-P
    Ja bym sobie nie pozwolila. Do mnie zadzwoniła siostra i jadłam akurat podwieczorek a na podwieczorek jadłam paczka jakoś w zeszłym tygodniu. I mówię do męża żeby zabrał te pozostałe a moja sisotra szwagier ona tak żre?
    Ja jej od razu zwróciłam uwagę że dzwoni do mnie w porze mojego podwieczorku więc JEM. I żeby się nie dowartociowywala kosztem kobiety ciężarnej bo obecnie ona w ciąży nie jest a waży 40 kg więcej ode mnie.
    Bardzo mnie denerwuje jak ktoś docina kobieta w ciąży

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Karmelka ja na boczkach po obu stronach tych panów rozstępów mam tyle że to już raczej mogę nazwać je "panie zebry" hahaha :-D:-D:-D
    Na boczkach mam 4 i 5 sztuk. I piersi ale piersi są okropna całe... :/ Obstawiam że zostałabym miss najbrzydszych dydów

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 13:52

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella wrote:
    Daffi wspulczuje Ci, bo sama wiem, jak to jest czekac na dobre wiadomosci i dostac niepokojojace. Ja dzis rozmawialam z ordynatorka i ona kategorycznie sie nie zgadza bym wychodzila w poniedzialek. Mam tu siedziec, prowadzic oszczedzajacy tryb zycia i czekac na tamto usg za dwa tygodnie. A jak wyjde na zadanie, to mam sie u nich nie pokazywac. W moczu wyszlo mi tez wszystko co tylko mozliwe i kazali mi powtorzyc badanie. Moj maz rozwaza zebym moze sie wypisala na zadanie i zmienila szpital, ale boje sie ze jak cos sie popsuje z przeplywami np. Albo cos stanie, to ciezko bedzie z tym zyc. Sytuacja mnie przerosla. Nie wiedzialam ze rozstanie z synem bedzie dla mnie tak dotkliwym doswiadczeniem i dla niego rowniez. I jeszcze ryzyko zwiazane z praca i finansami. Wiem, ze musze myslec zdroworozsadkowo ale nie da sie :( . Po prostu to boli jak cholera.
    No to może wykryją jakaś bakterie w moczu .Wiem że są takie które hamują wzrost dziecka.Nie wiem czy jeśli się wpiszesz to nie będziesz potem miała wyrzutów sumienia.Masz bardzo ciężką sytuację i ciężko jest wybierać między dziećmi.Ale to w brzuszku potrzebuje Ciebie teraz najbardziej.Popros o jakieś leki na spanie może tak trochę przestaniesz myśleć.A synuś w domu bardzo Cię kocha i jak tylko wrócisz to zaraz mu przejdzie.

Kiwona, Wiewióreczka, Misiabella, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Syska2202 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Na boczkach mam 4 i 5 sztuk. I piersi ale piersi są okropna całe... :/ Obstawiam że zostałabym miss najbrzydszych dydów
    Ja się już przestałam przejmować , tylko wkurza mnie lekarz jak idę do niego i mu podaje wagę a on ze za dużo i wiecznie z dużo ... To bym musiała być o chlebie i wodzie :-D

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Kaśkaaa poka cycki;). Żart oczywiście, dziś mam takie prostackie poczucie humoru wybaczcie, ale trzeba trochę rozładować atmosferę na wątku. Laski rozstępy i kilogramy to naprawdę najmniejszy problem w ciąży, a nawet powiedziałabym że nie problem a naturalna kolej rzeczy! nasze bejbiki są zdrowe i niedługo się z nimi spotkamy!!!:)

Edit. BTW mój 1200 post jest o cyckach Karmelki :D. Brawo ja!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:10

Karmelllka90, Wiewióreczka, Paula 90, mysla.nieskalana, Kasiulka90, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja znikam do niedzieli. Wyjeżdżam na weekend i raczej nie będę miała czasu na forum. Ściskam Was mocno wszystkie i uszy do góry, cycki do przodu, jesteśmy wszystkie piękne! I nie rozpakować mi się! <3

Lolka30, AniaKJ, Karmelllka90, Wiewióreczka, estrella, malutka_mycha, Fasolka77, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Kasiulka90, martusiawp lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska2202 wrote:
    Ja się już przestałam przejmować , tylko wkurza mnie lekarz jak idę do niego i mu podaje wagę a on ze za dużo i wiecznie z dużo ... To bym musiała być o chlebie i wodzie :-D
    A ile ty przytyłas?
    Moja jest bardzo skrupulatna i mi mówi że waże dużo bo zaczęłam z nadwaga ale że tyje w.normie. nawet dzisiaj mi powiedziała żeby mi do głowy nie przyszło się odchudzać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Kaśkaaa poka cycki;). Żart oczywiście, dziś mam takie prostackie poczucie humoru wybaczcie, ale trzeba trochę rozładować atmosferę na wątku. Laski rozstępy i kilogramy to naprawdę najmniejszy problem w ciąży, a nawet powiedziałabym że nie problem a naturalna kolej rzeczy! nasze bejbiki są zdrowe i niedługo się z nimi spotkamy!!!:)

Edit. BTW mój 1200 post jest o cyckach Karmelki :D. Brawo ja!!
    Jestem bezwstydna ale cycków się wstydzę hahahahha :p

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia życzę Ci siły, domyślam się jak Ci ciężko ale pamiętaj ze to wszystko jest tymczasowe... w którym jesteś szpitalu ?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ja sie trochę poplakalam.
    Pan doktor wpisal ni w karcie 35+5tc.. Jak go porawilam ze 30+5 to byl w szoku. Fifi wazy 2400..glowka starsza o 2.5 tyg a z brzuszka ma 35+2tc. A lekarz powiedzial ze najwiekszy wzrost przede mna.
    Musze mierzyc cisnienie 3x dziennie bo troszke opuchlizny jest i przynieść do wgladu dzienniczek. Zrobil mi dzis wymaz gbs a spojenie nie ma tragedii mowil zebym sobie apap łykala jak bedzie bardzo boleć. Dostalam badania ale zostawilam w aucir nawet nie wiem co tam nam..mowilam o skokach cukru i mam glukoze na czczo i hba1c morfologie mocz i cos jeszcse pozniej sprawdze. Jestem przerazona.. Lekarz mierzac glowke i brzuch pytal mnie czy naprawde w tym tyg jestem bo dziecko kolos.

Daffi nie panikuj, może akurat trafił na skok Maluszka... za tydzień/ dwa pomiary sie wyrównają.. miedy masz kolejnę wizytę? I jakie masz te skoki cukru? mówisz o cukrze na czczo czy ogólnie w ciągu dnia? Jesteś w 31 tc a brzuszek w 33tc a główka w 35tc? wiem, że te pomiary stresują... moje też mnie stresują ale najlepiej robić porównania do poprzednich a nie sugerować się aktualnymi.. jakie miałaś poprzednie pomiary i kiedy? Nie martw się na zapas! buźka! :)

Daffi lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Syska2202 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczynałam z wagą 78 , przed ciążą żeby w ogóle zajść przytyłam na lekach ok 10 kg. A teraz mam 89 .. :-(

qdkke6yd1ouxxkf6.png
  • Wiewióreczka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona, miłego weekendu, uważaj na siebie <3

Dziś w pełnej krasie ukazały się trzy forumowe Chudziaki :D Anete, Lili, Karola - jesteście prześliczne!!!

Karmelka, taki krótki rozstęp? Phi :) Gorzej by było jakby przez calutki brzuch szedł. Naprawdę nie wygląda to źle. Aż chyba z ciekawości policzę moje rozstępy na cyckach ;)

Lolka, Twoje poczucie humoru...jest bardzo w moim typie :P

Syska, ile przytyłaś, że Cię gin ochrzania?:)

Ja do pracy zamierzam wrócić po roku, nie mogę sobie pozwolić na więcej, bo to duża korporacja i chcę wrócić do swojego działu, a już było kilka przymiarek na moje miejsce...praca od 7 do 15 i mam wspaniałą nianię już zaklepaną, która od dwóch lat opiekuje się synkiem siostry.
    A z firmą to jest różnie, zależy jaka branża - ja mam i bardzo sobie chwalę.

Lolka30, mysla.nieskalana, B_002 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Bardzo się zmartwilam bo narazie nie planuje wywolywac w 38tc na chwile obecna jak się samo nie zacznie to do 40tc bede czekac. Roznica miedzy glowka a brzuszkiem 3tyg..typowe dla dzieci cukrzycowych.. Jestem tym przerażona.

Dafii guzik z tą cukrzycą wiadomo... patrz na Misiabellę.. hipotrofia.. mój na 35 centylu.. wagowo w połowie, brzuszek był na 5 a główka na 95.. nie ma reguly...osttanio trochę podgonił z brzuszkiem i przystopował z główką.. ciekawe co nam pokaże 20.02.... nie martw się!

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Fasolka szczerze ja bym nie brała. Masz ciążę bezproblemowa, żadnych przesłanek do porodu przedwczesnego. A tfu tfu tfu gdybyś urodziła to uwierz, że żadne z Twoich ubranek nie będzie dobre bo będą za duże. Ale tak obstrachujac to pisze. Jedz spokojnie do rodziców i ciesz się wizyta

no i fajnie :) dzięki Karmellka! to nie będę się wygłupiać :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/067e46cd662e.jpg A to moj brzuchol i Jaśminka w środku.Mam wrażenie, że przez te dwa tyg sporo urosła bo bęben coraz większy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:43

Wiewióreczka, stresant, Daffi, Kiwona, Fasolka77, Lolka30, valetta94, mysla.nieskalana, Lili90, Kasiulka90, estrella, martusiawp lubią tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, ja na połówkowych byłam u dwóch bardzo dobrych prenatologów z certyfikatem dzień po dniu i różnice w pomiarach były ogromne. Np.jeden zmierzył głowę na 65 centyl, inny na 95... Co ciekawe, w pomiarze na drugi dzień dziecko ważyło sporo mniej niż dnia poprzedniego. U Ciebie całkiem możliwe, że pomiary są przestrzelone i różnica wynosi do 3 tygodni.

Misia, a Ty bidulko w drugą stronę... Ja bym chyba została w szpitalu..choć to tak trudne, że ciężko doradzać.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
‹‹ 1732 1733 1734 1735 1736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ