X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Kiwona, miłego weekendu, uważaj na siebie <3

Dziś w pełnej krasie ukazały się trzy forumowe Chudziaki :D Anete, Lili, Karola - jesteście prześliczne!!!

Karmelka, taki krótki rozstęp? Phi :) Gorzej by było jakby przez calutki brzuch szedł. Naprawdę nie wygląda to źle. Aż chyba z ciekawości policzę moje rozstępy na cyckach ;)

Lolka, Twoje poczucie humoru...jest bardzo w moim typie :P

Syska, ile przytyłaś, że Cię gin ochrzania?:)

Ja do pracy zamierzam wrócić po roku, nie mogę sobie pozwolić na więcej, bo to duża korporacja i chcę wrócić do swojego działu, a już było kilka przymiarek na moje miejsce...praca od 7 do 15 i mam wspaniałą nianię już zaklepaną, która od dwóch lat opiekuje się synkiem siostry.
    A z firmą to jest różnie, zależy jaka branża - ja mam i bardzo sobie chwalę.
    Jakby byl przez cały brzuch to bym nie przeżyla!!! Na cyckach i tak bym cię pobiła!! Nie ma.opcji zeby ktoś miał bardziej strzaskane ...

Masz Extra godziny pracy wtedy też bym wróciła po roku

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/067e46cd662e.jpg A to moj brzuchol i Jaśminka w środku.Mam wrażenie, że przez te dwa tyg sporo urosła bo bęben coraz większy.
    Filiżanka zamiast głowy mnie rozwaliła :D
    Kaśka, jak Ty schudłaś znowu...szok...Twoje łydki są jak patyki!:) Jak Ty to robisz??

Kasionek lubi tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi, wiedziałaś że Filip jest wiekszy, rozumiem twój strach bo faktycznie jego waga jest spora. Ale postaraj się bez stresu podejść zaraz masz USG III trymestru, zobaczysz jakie pomiary wyjdą u lekarza z certyfikatem i jakie będzie miał zdanie. I wtedy do diabetologa.
    Ale twoje cukry cały czas są na tym poziomie ponad 100? Czy udało ci się coś zbić na czczo?

Daffi masz insulinę ?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek Extra wyglądasz!!!

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Jakby byl przez cały brzuch to bym nie przeżyla!!! Na cyckach i tak bym cię pobiła!! Nie ma.opcji zeby ktoś miał bardziej strzaskane ...

Masz Extra godziny pracy wtedy też bym wróciła po roku
    Przy następnej wycieczce do kibla policzę rozstępy na cyckach - licz więc swoje :P

Karmelllka90, martusiawp lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I po wizycie. Szyjka powyżej 4cm cały czas. Tętno ok.

Powiedziała mi gin że jeszcze tylko w 36 tygodniu zajrzymy do Ignasia z pomiarem. A tak to nie będzie mi robić.

Pytałam o tą moją opryszczkę, wspominała coś o przeleczeniu heviranem ale koniec końców zrezygnowaliśmy bo ja już opryszczki nie mam. Mam zadzwonić do szpitala i dowiedzieć się o to dodatkowe badanie słuchu.

Następna wizyta 07.03 i wtedy pobierzemy gbs. Do tej pory mam zrobić jeszcze toxo, hbs, morfologię i mocz ogólny

Wiewióreczka, AniaKJ, Kasionek, Fasolka77, valetta94, Misiabella, mysla.nieskalana, malutka_mycha, estrella, martusiawp, Tunia76, B_002 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syska ja ważę więcej! Ale kryzys mi przeszedł po dwóch dniach. Następny będzie za tydzień jak będę się ważyć

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś

A gdzie się Mama36 podziewa?[/QUOTE]

pierze :)

angella908, mysla.nieskalana lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Można nam łososia wędzonego ?

na zimno nie

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula to twoja też już zaczęła coś wytracać bo pamiętam jak pisałaś że ma 5 cm - w sensie szyja ;) Także już procesy ruszają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 14:50

Paula 90 lubi tę wiadomość

• Mistella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam w poprzedniej ciąży opryszczkę po 30 tyg z dwa razy i mój lekarz w okresie okołoporodowym przeleczyl mnie heviranem profilaktycznie, i opryszczka nie wyszła w trakcie ani po porodzie

• Mistella Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie mega długie szyje a nie szyjki z tyloma centymetrami hehe

• Kasionek Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:
    Filiżanka zamiast głowy mnie rozwaliła :D
    Kaśka, jak Ty schudłaś znowu...szok...Twoje łydki są jak patyki!:) Jak Ty to robisz??
    Ja nie schudłam.Mam swoje 12 kg na plusie i jestem ciekawa na ile się skończy.Ja ogólnie mam taką budowę,że nogi chude ,tyłek szeroki ale płaski,brzuch od zawsze jak w ciąży,wielki cyc i szerokie plecy
    .Ale Wieworka mow mi tak zawsze.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, piękna szyja :) Dziwi mnie tylko, że tak rzadko chce sprawdzać Ignasia, teraz większość z nas ma zalecane częstsze kontrole, żeby czuwać nad przyrostami masy. Może w międzyczasie idź gdzieś sprawdzić, bo do 36 tc daleko. No chyba że 7 marca Ci sprawdzi maluszka jak ją ładnie poprosisz :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Daffi nie panikuj, może akurat trafił na skok Maluszka... za tydzień/ dwa pomiary sie wyrównają.. miedy masz kolejnę wizytę? I jakie masz te skoki cukru? mówisz o cukrze na czczo czy ogólnie w ciągu dnia? Jesteś w 31 tc a brzuszek w 33tc a główka w 35tc? wiem, że te pomiary stresują... moje też mnie stresują ale najlepiej robić porównania do poprzednich a nie sugerować się aktualnymi.. jakie miałaś poprzednie pomiary i kiedy? Nie martw się na zapas! buźka! :)
    Ja mam skoki tylko na czczo. Po posilku nie odnotowuje zadnych niepokojacych wynikow. I odwrotnie glowka niecaly 33tc a brzuszek 35+2. Za tydz mam prenatalne a kolejna wizyte u mojego doktora 4 marca. A skok odnotowalam 116 ale to po kebabie co byl międzynarodowy dzien pizzy. O 6 rano mialaam 116 poszlam spac nawet nie dalam rady wstac po kromke i o 9 mialam juz 97.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Ja nie schudłam.Mam swoje 12 kg na plusie i jestem ciekawa na ile się skończy.Ja ogólnie mam taką budowę,że nogi chude ,tyłek szeroki ale płaski,brzuch od zawsze jak w ciąży,wielki cyc i szerokie plecy
    .Ale Wieworka mow mi tak zawsze.
    W takim razie daję paznokcie obciąć, że inaczej Ci się wszystko rozmieściło. Bo pamiętam Twoje zdjęcia z początku i teraz jest zupełnie inna budowa, bardzo drobna, tylko brzuszek konkret :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mnie zmotywowalascie zdjeciami tez ide pstrykanac i pokazac Wam :)

Kwiona milego wikendu

Ja wrocilam z miasta bylam zaliczke na urlop wplacic take juz zaklepane 29.6 wyjezdzamy :)

po drodze oczywiscie SH byl :) zplacilam 10 zl i mam 10 rzeczy bo po 1zl bylo :) body pizamki bluzy i sweterek juz sie piora :) lubie takie zakupy.....ale jak slyszalam w sklepie tych kaszlacych ludzi to od razu mnie cofalo...jak kaszle, to po cholere do SH idzie ...nie mowie jakby kaszlal w spozywczaku no bo jesc musi i przy chorobie....ale po co sie pcha do sklepu z ciuchami....

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Dostałam właśnie maila z Rossmanna że mogę odebrać tą paczkę Pampers Premium Care Newborn 22szt za 1 grosz.
    Wybiorę się pewnie w najbliższych dniach na uzupełnienie tego co mi brakuje jeszcze.
    Zaczynam powoli czuć, że to już niedługo :)

ooo a co musiałaś zrobić, żeby dostać tego maila? ja też się gdzieś tam zapisałam i nic... :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant a gdzie ty masz takie sklepy ze po 1 zł ?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, pięknie wyglądasz!! W końcu się pokazałaś <3

Lili90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 1733 1734 1735 1736 1737 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ