X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Daffi te inne profile jakoś trzeba uruchomić na tym PUE?? bo u mnie wyświetla się tylko ogólny, a tam zero sensownych wiadomości.
    Nie. Ja to mialam od razu jak zlozylam profil w zusie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue

Duzo zdrowka dla synka. Współczuje :( niech juz te chorobska sie skoncza.

Blue2019 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka

Wrzucalam raz zdjęcie w.takiej szarej Tunice w panterkę :) ale coś nowego ogarnę i wrzucę oby wszyscy z forum nie uciekli jak zobacz mój brzuch hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 15:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj marcówki powitały kolejne dzieciątko z planowanej cesarki bo dziewczyna miała chlestaze.
    Jak na razie tylko jeden chłopczyk powyżej 3kg ten co się pierwszy urodził. A tak same kruszynki.

Ale chyba zaraz będzie kolejny dzidziuś bo u tej dziewczyny w 38+2 stwierdzili hipotrofie i Lekarz powiedział że nie ma sensu, żeby przedłużać ciążę. W marcu u nas zaczną się suwaczki donoszone aaaaaa dziewczyny to już tak blisko <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 15:50

Wiewióreczka, DorotaAnna, Lili90, Mama36, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Czyli w ogóle nie miałaś żadnego badania? Tylko mocz? W UK nie ma krzywej tak jak u nas?
    miałam zastrzyk, bo mam ujemną grupę, mocz, ciśnienie, krew, słuchanie serduszka itp...

w UK krzywą robią jeśli ma się wysokie BMI lub ktoś z rodziny miał cukrzycę. w ciąży z Bartusiem nie miałam, z Maciusiem tak, bo byłam grubsza, a do tego skłamałam, że moja mama ma cukrzycę... w tej ciąży startowałam z najniższą wagą ze wszystkich ciąż, więc stwierdzili, że zrobią jeśli coś wyjdzie w moczu i wyszło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 15:55

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wy tu już o ponoszonych ciazach A ja wolnym statkiem powoli dopływam do 30 tygodnia i się cieszę hahaha:D

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Gdzie wyjeżdżacie na urlopik? :)
    4 raz do Niechorza jedziemy, przedtem bylismy 6 razy w Miedzywodziu ale pobudowali apartamentowcow i przestalo sie nam podobac :) w miedzyczasie zahaczylismy raz o Krynice Morska zeby pozwiedzac wschodnie wybrzeze i Malbork....wakacje fajne, bo duzo zobaczylismy ale ogolnie Krynica nam sie nie podobalo za duzo gorek a to mamy na codzien w domu :)do tego osrodek syfiasty czas stanal w miejscu lata 80 ...ze tego jeszcze sanepid nie zamkna to ja nie wiem...na glowe nam kapalo slimaki wchodzily przez dziury do domku i do tego wszy zlapalismy....w dawnej stolowce z powybijanymi szybami byl skladzik lozek i poscieli....... koty tam spaly i sie mnozyly ...poznej na pewno te lozka goscia dwali do spania............ale za to mamy co wspominac, do konca zycia nie zapomnimy tego urlopu.....

valetta94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    miałam zastrzyk, bo mam ujemną grupę, mocz, ciśnienie, krew, słuchanie serduszka itp...

w UK krzywą robią jeśli ma się wysokie BMI lub ktoś z rodziny miał cukrzycę. w ciąży z Bartusiem nie miałam, z Maciusiem tak, bo byłam grubsza, a do tego skłamałam, że moja mama ma cukrzycę... w tej ciąży startowałam z najniższą wagą ze wszystkich ciąż, więc stwierdzili, że zrobią jeśli coś wyjdzie w moczu i wyszło...
    Aha. Kurcze oni to mają podejście ... tak bardzo na lajcie podchodza. U nas to straszą tymi cukrami że ja pierdziu

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    4 raz do Niechorza jedziemy, przedtem bylismy 6 razy w Miedzywodziu ale pobudowali apartamentowcow i przestalo sie nam podobac :) w miedzyczasie zahaczylismy raz o Krynice Morska zeby pozwiedzac wschodnie wybrzeze i Malbork....wakacje fajne, bo duzo zobaczylismy ale ogolnie Krynica nam sie nie podobalo za duzo gorek a to mamy na codzien w domu :)do tego osrodek syfiasty czas stanal w miejscu lata 80 ...ze tego jeszcze sanepid nie zamkna to ja nie wiem...na glowe nam kapalo slimaki wchodzily przez dziury do domku i do tego wszy zlapalismy....w dawnej stolowce z powybijanymi szybami byl skladzik lozek i poscieli....... koty tam spaly i sie mnozyly ...poznej na pewno te lozka goscia dwali do spania............ale za to mamy co wspominac, do konca zycia nie zapomnimy tego urlopu.....

O masakra, ale kiepsko trafiliście w Krynicy. Faktycznie lepiej do sprawdzonego miejsca jechać po takich przygodach.. Zostaliście do końca urlopu w tym ośrodku? Pamiętasz nazwe tego miejsca? Ja zawsze sprawdzam opinie o danym hotelu przed wyjazdem na bookingu i tripadvisorze

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkieście są piękne! :) To żem chciała rzec tylko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 16:44

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj brzucholek (oczywisice nie wiem jak odwrocic)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74c3b988a353.jpg

mysla.nieskalana, DorotaAnna, Kasionek, Karmelllka90, Wiewióreczka, Daffi, valetta94, Lolka30, estrella, AniaKJ, Kasiulka90, martusiawp, Tunia76, B_002, Fasolka77, Franka2104 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i teraz kila zdjec z calej masy rzeczy ktora kupilam tylko i wylacznie w SH i zawsze na wage badz za zloty......

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3f18e47ecae.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d92995d42075.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b566716032a7.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae0d3fbfa105.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/879a2b0bdf67.jpg

kurcze widze ze "do gory nogami" no szkoda ale to i tak szczyt moich informatycznych mozliwosci :)

mysla.nieskalana, DorotaAnna, Wiewióreczka, Karmelllka90, Daffi, valetta94, Lolka30, estrella, AniaKJ, martusiawp, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. widzicie moje ŁAPY na zdjeciu, jakbym tak przywlila taka spuchnieta łapa to czlowiek by nie wstal :)

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    O masakra, ale kiepsko trafiliście w Krynicy. Faktycznie lepiej do sprawdzonego miejsca jechać po takich przygodach.. Zostaliście do końca urlopu w tym ośrodku? Pamiętasz nazwe tego miejsca? Ja zawsze sprawdzam opinie o danym hotelu przed wyjazdem na bookingu i tripadvisorze

http://www.krynicamorska.pl/tecza

przy wyborze kierowalismy sie tym, ze byl polozony na wydmie i praktycznie na plazy......widze ze teraz troche poremontowali bo bylismy tam 5 lat temu....ale i tak na internet daja full zdjec 2 ladnych domkow a w calym osrodku 40 syfiastych........

pomimo tego ....milo wspominamy te wakacje i zawsze z usmiechem na twarzy .......bylismy 2 tygodnie i przez caly czas bylo 30 stopni.....w ostatni dzien zaczelo padac i wtedy zaczal przeciekac dach wiec spakowalismy sie i wyjechalismy o 1 noc wczesniej......

z tego czasu mamy tez spiwory, ktore zakupilismy w decathlonie w Trojmiescie po tym jak sie okazalo ze mamy wszy...najprawdopodobniej z tej osrodkowej poscieli :)

valetta94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant ty też figurkę masz mniamnusna. Brzuszek masz faktycznie nisko. :)
    A takie ciuszki za 1 zł no to dobry bardzo chodzby miała dwie szafy to i tak bym brała :p

A co do wakacji to uśmiałam się z tych wszow przepraszam

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi ochraniacz na wózek i dwa przescieradełka do wózka Extra! Z przesyłką szyte na wymiar zapłaciłam 78 zł. I jeszcze pani moje wizję spełniła haha

valetta94, Wiewióreczka, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant to survivalowa rodzinka z Was, że wcześniej nie uciekliście :D
    Ale pogoda Wam wynagradzała, weszłam na booking i słabe bardzo opinie mają.
    Jedna z nich mnie rozsmieszyła: Tragedia. Nie polecam . Chyba że ktoś chce się cofnąć w czasie i lubi PRL owskie klimaty..Znajoma powiedziała że wygląda tam jak szpitalu psychiatrycznym. :D

W tym roku będziecie mieć za to super odpoczynek i z jednym kompanem do zabaw więcej :*
    P.S Śliczny masz brzuszek!

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa zachcianka :D

2ac30e8b09ffa682med.jpg

valetta94, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Stressant ty też figurkę masz mniamnusna. Brzuszek masz faktycznie nisko. :)
    A takie ciuszki za 1 zł no to dobry bardzo chodzby miała dwie szafy to i tak bym brała :p

A co do wakacji to uśmiałam się z tych wszow przepraszam

my sie do dzis smiejemy jak sobie przypomnimy :)
    przyjechalismy wtedy z wycieczki z Malborka a kolezanka (ktora byla z nami na urlopie wraz z mezem i dziecmi) stala na parkingu z szamponem na wszy w rekach i podala mi go przez okno w aucie :) mowiac przy tym " my mamy wszy.....kupilam szampon i dla Was nie musisz mi oddawac kasy" :) wyskoczylam z auta jak oparzona zaczelam sprawdzac oczywiscie w glowach dzieci juz chodzilo.......a najlepsze jest to ze jak wracalismy z tego Malborka to zatrzymalismy sie w stadninie koni zeby corka sobie pojezdzila na koniku....biedne to dziecko ktore mialo kask na glowie po tym jak corka go zdjela :) no ale skad moglam wiedziec ze w glowie sa wszy :)

z ta figura to nie przesadzajmy :) 75 kilo zywej wagi, 10 kilo na plusie......to tylko zludzenie optyczne bo mam chude nogi i waskie biodra.......a czemu ten brzusio tak na dole jest to nie wiem ???

dlatego tez ciuszki kupuje bo zal nie brac....a zawsze sobie zrobie radosc :)

Karmelllka90, valetta94 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Przyszedł mi ochraniacz na wózek i dwa przescieradełka do wózka Extra! Z przesyłką szyte na wymiar zapłaciłam 78 zł. I jeszcze pani moje wizję spełniła haha
    i jaki wzielas w koncu kolor ten czarny? zakladaj na wozek i fotke poprosze :)

‹‹ 1735 1736 1737 1738 1739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ