X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Daffi te inne profile jakoś trzeba uruchomić na tym PUE?? bo u mnie wyświetla się tylko ogólny, a tam zero sensownych wiadomości.
    Nie. Ja to mialam od razu jak zlozylam profil w zusie.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue

Duzo zdrowka dla synka. Współczuje :( niech juz te chorobska sie skoncza.

Blue2019 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka

Wrzucalam raz zdjęcie w.takiej szarej Tunice w panterkę :) ale coś nowego ogarnę i wrzucę oby wszyscy z forum nie uciekli jak zobacz mój brzuch hahaha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 15:40

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj marcówki powitały kolejne dzieciątko z planowanej cesarki bo dziewczyna miała chlestaze.
    Jak na razie tylko jeden chłopczyk powyżej 3kg ten co się pierwszy urodził. A tak same kruszynki.

Ale chyba zaraz będzie kolejny dzidziuś bo u tej dziewczyny w 38+2 stwierdzili hipotrofie i Lekarz powiedział że nie ma sensu, żeby przedłużać ciążę. W marcu u nas zaczną się suwaczki donoszone aaaaaa dziewczyny to już tak blisko <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 15:50

Wiewióreczka, DorotaAnna, Lili90, Mama36, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• espoir Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Czyli w ogóle nie miałaś żadnego badania? Tylko mocz? W UK nie ma krzywej tak jak u nas?
    miałam zastrzyk, bo mam ujemną grupę, mocz, ciśnienie, krew, słuchanie serduszka itp...

w UK krzywą robią jeśli ma się wysokie BMI lub ktoś z rodziny miał cukrzycę. w ciąży z Bartusiem nie miałam, z Maciusiem tak, bo byłam grubsza, a do tego skłamałam, że moja mama ma cukrzycę... w tej ciąży startowałam z najniższą wagą ze wszystkich ciąż, więc stwierdzili, że zrobią jeśli coś wyjdzie w moczu i wyszło...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 15:55

💛 12/2015 🧒
    🧡 09/2017 🧒
    ❤️ 05/2019 🧒
    💙 06/2021 🧒
    🩵 12/2022 🧒
    🩷 10/2024 👧
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde wy tu już o ponoszonych ciazach A ja wolnym statkiem powoli dopływam do 30 tygodnia i się cieszę hahaha:D

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    Gdzie wyjeżdżacie na urlopik? :)
    4 raz do Niechorza jedziemy, przedtem bylismy 6 razy w Miedzywodziu ale pobudowali apartamentowcow i przestalo sie nam podobac :) w miedzyczasie zahaczylismy raz o Krynice Morska zeby pozwiedzac wschodnie wybrzeze i Malbork....wakacje fajne, bo duzo zobaczylismy ale ogolnie Krynica nam sie nie podobalo za duzo gorek a to mamy na codzien w domu :)do tego osrodek syfiasty czas stanal w miejscu lata 80 ...ze tego jeszcze sanepid nie zamkna to ja nie wiem...na glowe nam kapalo slimaki wchodzily przez dziury do domku i do tego wszy zlapalismy....w dawnej stolowce z powybijanymi szybami byl skladzik lozek i poscieli....... koty tam spaly i sie mnozyly ...poznej na pewno te lozka goscia dwali do spania............ale za to mamy co wspominac, do konca zycia nie zapomnimy tego urlopu.....

valetta94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    espoir wrote:
    miałam zastrzyk, bo mam ujemną grupę, mocz, ciśnienie, krew, słuchanie serduszka itp...

w UK krzywą robią jeśli ma się wysokie BMI lub ktoś z rodziny miał cukrzycę. w ciąży z Bartusiem nie miałam, z Maciusiem tak, bo byłam grubsza, a do tego skłamałam, że moja mama ma cukrzycę... w tej ciąży startowałam z najniższą wagą ze wszystkich ciąż, więc stwierdzili, że zrobią jeśli coś wyjdzie w moczu i wyszło...
    Aha. Kurcze oni to mają podejście ... tak bardzo na lajcie podchodza. U nas to straszą tymi cukrami że ja pierdziu

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    4 raz do Niechorza jedziemy, przedtem bylismy 6 razy w Miedzywodziu ale pobudowali apartamentowcow i przestalo sie nam podobac :) w miedzyczasie zahaczylismy raz o Krynice Morska zeby pozwiedzac wschodnie wybrzeze i Malbork....wakacje fajne, bo duzo zobaczylismy ale ogolnie Krynica nam sie nie podobalo za duzo gorek a to mamy na codzien w domu :)do tego osrodek syfiasty czas stanal w miejscu lata 80 ...ze tego jeszcze sanepid nie zamkna to ja nie wiem...na glowe nam kapalo slimaki wchodzily przez dziury do domku i do tego wszy zlapalismy....w dawnej stolowce z powybijanymi szybami byl skladzik lozek i poscieli....... koty tam spaly i sie mnozyly ...poznej na pewno te lozka goscia dwali do spania............ale za to mamy co wspominac, do konca zycia nie zapomnimy tego urlopu.....

O masakra, ale kiepsko trafiliście w Krynicy. Faktycznie lepiej do sprawdzonego miejsca jechać po takich przygodach.. Zostaliście do końca urlopu w tym ośrodku? Pamiętasz nazwe tego miejsca? Ja zawsze sprawdzam opinie o danym hotelu przed wyjazdem na bookingu i tripadvisorze

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkieście są piękne! :) To żem chciała rzec tylko :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2019, 16:44

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj brzucholek (oczywisice nie wiem jak odwrocic)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/74c3b988a353.jpg

mysla.nieskalana, DorotaAnna, Kasionek, Karmelllka90, Wiewióreczka, Daffi, valetta94, Lolka30, estrella, AniaKJ, Kasiulka90, martusiawp, Tunia76, B_002, Fasolka77, Franka2104 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i teraz kila zdjec z calej masy rzeczy ktora kupilam tylko i wylacznie w SH i zawsze na wage badz za zloty......

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d3f18e47ecae.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d92995d42075.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b566716032a7.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ae0d3fbfa105.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/879a2b0bdf67.jpg

kurcze widze ze "do gory nogami" no szkoda ale to i tak szczyt moich informatycznych mozliwosci :)

mysla.nieskalana, DorotaAnna, Wiewióreczka, Karmelllka90, Daffi, valetta94, Lolka30, estrella, AniaKJ, martusiawp, B_002, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PS. widzicie moje ŁAPY na zdjeciu, jakbym tak przywlila taka spuchnieta łapa to czlowiek by nie wstal :)

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    valetta94 wrote:
    O masakra, ale kiepsko trafiliście w Krynicy. Faktycznie lepiej do sprawdzonego miejsca jechać po takich przygodach.. Zostaliście do końca urlopu w tym ośrodku? Pamiętasz nazwe tego miejsca? Ja zawsze sprawdzam opinie o danym hotelu przed wyjazdem na bookingu i tripadvisorze

http://www.krynicamorska.pl/tecza

przy wyborze kierowalismy sie tym, ze byl polozony na wydmie i praktycznie na plazy......widze ze teraz troche poremontowali bo bylismy tam 5 lat temu....ale i tak na internet daja full zdjec 2 ladnych domkow a w calym osrodku 40 syfiastych........

pomimo tego ....milo wspominamy te wakacje i zawsze z usmiechem na twarzy .......bylismy 2 tygodnie i przez caly czas bylo 30 stopni.....w ostatni dzien zaczelo padac i wtedy zaczal przeciekac dach wiec spakowalismy sie i wyjechalismy o 1 noc wczesniej......

z tego czasu mamy tez spiwory, ktore zakupilismy w decathlonie w Trojmiescie po tym jak sie okazalo ze mamy wszy...najprawdopodobniej z tej osrodkowej poscieli :)

valetta94 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stressant ty też figurkę masz mniamnusna. Brzuszek masz faktycznie nisko. :)
    A takie ciuszki za 1 zł no to dobry bardzo chodzby miała dwie szafy to i tak bym brała :p

A co do wakacji to uśmiałam się z tych wszow przepraszam

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł mi ochraniacz na wózek i dwa przescieradełka do wózka Extra! Z przesyłką szyte na wymiar zapłaciłam 78 zł. I jeszcze pani moje wizję spełniła haha

valetta94, Wiewióreczka, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• valetta94 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stresant to survivalowa rodzinka z Was, że wcześniej nie uciekliście :D
    Ale pogoda Wam wynagradzała, weszłam na booking i słabe bardzo opinie mają.
    Jedna z nich mnie rozsmieszyła: Tragedia. Nie polecam . Chyba że ktoś chce się cofnąć w czasie i lubi PRL owskie klimaty..Znajoma powiedziała że wygląda tam jak szpitalu psychiatrycznym. :D

W tym roku będziecie mieć za to super odpoczynek i z jednym kompanem do zabaw więcej :*
    P.S Śliczny masz brzuszek!

w5wq9vvj6y6gc1um.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciążowa zachcianka :D

2ac30e8b09ffa682med.jpg

valetta94, martusiawp, B_002 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Stressant ty też figurkę masz mniamnusna. Brzuszek masz faktycznie nisko. :)
    A takie ciuszki za 1 zł no to dobry bardzo chodzby miała dwie szafy to i tak bym brała :p

A co do wakacji to uśmiałam się z tych wszow przepraszam

my sie do dzis smiejemy jak sobie przypomnimy :)
    przyjechalismy wtedy z wycieczki z Malborka a kolezanka (ktora byla z nami na urlopie wraz z mezem i dziecmi) stala na parkingu z szamponem na wszy w rekach i podala mi go przez okno w aucie :) mowiac przy tym " my mamy wszy.....kupilam szampon i dla Was nie musisz mi oddawac kasy" :) wyskoczylam z auta jak oparzona zaczelam sprawdzac oczywiscie w glowach dzieci juz chodzilo.......a najlepsze jest to ze jak wracalismy z tego Malborka to zatrzymalismy sie w stadninie koni zeby corka sobie pojezdzila na koniku....biedne to dziecko ktore mialo kask na glowie po tym jak corka go zdjela :) no ale skad moglam wiedziec ze w glowie sa wszy :)

z ta figura to nie przesadzajmy :) 75 kilo zywej wagi, 10 kilo na plusie......to tylko zludzenie optyczne bo mam chude nogi i waskie biodra.......a czemu ten brzusio tak na dole jest to nie wiem ???

dlatego tez ciuszki kupuje bo zal nie brac....a zawsze sobie zrobie radosc :)

Karmelllka90, valetta94 lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Przyszedł mi ochraniacz na wózek i dwa przescieradełka do wózka Extra! Z przesyłką szyte na wymiar zapłaciłam 78 zł. I jeszcze pani moje wizję spełniła haha
    i jaki wzielas w koncu kolor ten czarny? zakladaj na wozek i fotke poprosze :)

‹‹ 1735 1736 1737 1738 1739 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ