Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDafi
Ja wiem że się dobrze gada jak coś nas nie dotyczy,ale wierzę że u was wszystko będzie dobrze postaraj się nie denerwować i an chwilę o tym nie myśleć A tydzień masz badania więc lekarz ci dokładnie wszystko powie. Głowa do góry napewno wszystko będzie dobrzeDaffi lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Daffi,z dwojga złego lepiej,że w tę stronę. Ale myślę,że to może taki wyskok a teraz już przystopuje.
Misiabella,trzymaj się tam,oby Was wszystko wypuścili i wszystko było dobrze.
Espoir,kciuki już zaczynam trzymać
Dziewczyny,za wasze wizyty też.
A gdzie się Mama36 podziewa?Daffi, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:32 pykło!! Jeszcze 6 tygodni i w skończonym 38 tc będę gotowa
Dzisiaj się dowiem czy widzimy się co dwa tygodnie czy co 3 tygodnie. Wtedy odliczając dni do wizyty u prowadzącej będzie to już tylko dwa lub trzy razy
Wiewióreczka jak jeździsz do profesorka co dwa tygodnie to cszybjo leci czas od wizyty do wizyty prawda?
Karmellka czyli skończyłaś 32 i zaczęłaś 33znowu będzie burza o wiek ciaży?
Fasolka77
-
Daffi rozumiem, że synek ogólnie jest zdrowy tylko ma wyższą wagę?
To ja chyba z Was wszystkich najszybciej wrócę do pracy... pewnie jak mały skończy 6 miesięcy, o ile będzie zdrowy oczywiście. Serce mi pęknie, ale w moim zawodzie nie mogę sobie pozwolić na dłuższy urlop. Mam nadzieję, że chociaż uda mi się wrócić stopniowo, nie od razu 5 dni w tygodniu. Plus jest taki, że pracuje 6godzin dziennie a nie 8. Zawsze to trochę krócej -
nick nieaktualnyDaffi nie martw się kochana bo Fifi stresuje się razem z Tobą. Poczekaj spokojnie do kolejnego usg i porównasz wymiary. Czasem mały błąd i już różnica wielu gram. Jeśli dalej będzie utrzymywał wagę to poproś o wcześniejsze wywoływanie. Przytulam :*
Daffi lubi tę wiadomość
-
Daffi, synus zdrowy, to najważniejsze. Nie stresuj się na zapas, bo to nic nie da :* Dobrze, że wszystko można teraz kontrolować i w razie czego cc zrobić, trzeba być dobrej myśli
Fasolka,ja bym wzięła torbę dla siebie.
Ja chyba wrócę po roku macierzyńskiego do pracy. Zobaczymy, teraz za wcześnie wyrokowac.Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Anete wrote:Daffi rozumiem, że synek ogólnie jest zdrowy tylko ma wyższą wagę?
To ja chyba z Was wszystkich najszybciej wrócę do pracy... pewnie jak mały skończy 6 miesięcy, o ile będzie zdrowy oczywiście. Serce mi pęknie, ale w moim zawodzie nie mogę sobie pozwolić na dłuższy urlop. Mam nadzieję, że chociaż uda mi się wrócić stopniowo, nie od razu 5 dni w tygodniu. Plus jest taki, że pracuje 6godzin dziennie a nie 8. Zawsze to trochę krócej -
stresant wrote:Chcialam poruszyc na forum temat jak dlugo planujecie zostac z dzieckiem w domu? Wczoraj rozmawialam z ksiegowa i mam sie do miesiaca zdeklarowac kiedy wracam do pracy bo musza umowy pospisywac z dziewczynami ktore przyszly za mnie na zastepstwo.moge siedziec w domu max. 3 lata moge tez wrocic kiedy chce po roku, dwoch.....z corka wrocilam po 2latach ale bylo mi jej zal taka malutka i musiala do przedszkola....teraz nie wiem kiedy wrocic?
Stresant ja planuję po macierzyńskim iść na wychowawczy... Małego mogę posłać do przedszkola we wrześniu 2021 więc wtedy będę mogła wrócić do pracyFasolka77
-
Ja nie na darmo widzialam takie wypchniecia kończyn przez brzuch. Myślę ze podswiadomie czulam co dzis będzie. Teraz siedze w aucie czekam na M i tak mi girką wali pod zebrem.. W nocy przed 4 tez wił się jak wąż. Te ruchy zrobily sie bardzo wyraziste na zewnątrz.
Fasolka77 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa wam powiem, że też się stresuję waga mojej małej. Pierwsza urodzona w 40 i 0 czyli równo w terminie i miała 4240 g i 62 cm. Porównuję na bieżąco usg obu i ich wagę no i mała przybiera podobnie. Zauważyłam, że największy skok starsza zaliczyła około 35 tygodnia więc zobaczymy czy tym razem bedzie podobnie.
Zauważyłam że dość często macie wizyty. Ja cały czas co miesiąc ale moja ginka twierdzi że skoro wszystko jest dobrze to nie ma sensu częściej. Za to ktg już od 35 tyg co tydzień będę miała więc częściej niż wy. Co lekarz to inaczej
-
Daffi wrote:Prenatalne wszystkie wychodzily dobrze a ostatnie przede mna. Niby nic niepokojacego nie ma poza makrosomia ale tu nawet nie badaja przeplywow.. Nie wiem nawet czy lozysko obejrzał.. Ogólnie rozgadal sie o wadze jak to zobaczyl.
Skoro wcześniejsze badania wychodziły dobrze to nie stresuj się. Wiem, że łatwo się tak mówi... zaparz sobie meliskę i włącz jakiś serial/film. Wierzę, że bedzie wszystko ok -
nick nieaktualny
-
Anete wrote:Skoro wcześniejsze badania wychodziły dobrze to nie stresuj się. Wiem, że łatwo się tak mówi... zaparz sobie meliskę i włącz jakiś serial/film. Wierzę, że bedzie wszystko ok