X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dafi

Ja wiem że się dobrze gada jak coś nas nie dotyczy,ale wierzę że u was wszystko będzie dobrze postaraj się nie denerwować i an chwilę o tym nie myśleć A tydzień masz badania więc lekarz ci dokładnie wszystko powie. Głowa do góry napewno wszystko będzie dobrze :)

Daffi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wierzę, że Filipek nadrobi w proporcjach i że z waga troszkę występuje. Będzie dobrze. Tule cię kochana mocno.

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Ja bardzo chce rodzic sn. Będę teraz co 2 tyg chodzic i blagac lekarza o wywolanie w 38tc.tylko ta mysl mnie ratuje.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Dzięki dziewczyny. Ja bardzo chce rodzic sn. Będę teraz co 2 tyg chodzic i blagac lekarza o wywolanie w 38tc.tylko ta mysl mnie ratuje.

Kochana dasz radę !!:) napewno wszystko się wyrówna i będzie dobrze :)

Daffi lubi tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi,z dwojga złego lepiej,że w tę stronę. Ale myślę,że to może taki wyskok a teraz już przystopuje.

Misiabella,trzymaj się tam,oby Was wszystko wypuścili i wszystko było dobrze.

Espoir,kciuki już zaczynam trzymać :)

Dziewczyny,za wasze wizyty też.

A gdzie się Mama36 podziewa?

Daffi, Misiabella lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Można nam łososia wędzonego ?

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    32 pykło!! Jeszcze 6 tygodni i w skończonym 38 tc będę gotowa :)
    Dzisiaj się dowiem czy widzimy się co dwa tygodnie czy co 3 tygodnie. Wtedy odliczając dni do wizyty u prowadzącej będzie to już tylko dwa lub trzy razy :)

Wiewióreczka jak jeździsz do profesorka co dwa tygodnie to cszybjo leci czas od wizyty do wizyty prawda?

Karmellka czyli skończyłaś 32 i zaczęłaś 33 :) :) :) znowu będzie burza o wiek ciaży? ;)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Można, ale najlepiej atlantycki :) I lepiej paczkowany a nie ze stoiska gdzie ryby leżą luzem.
    Już wiele razy jadłam ;)

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmellka czyli skończyłaś 32 i zaczęłaś 33 :) :) :) znowu będzie burza o wiek ciaży? ;)
    Hahahhaha ja się nie wypowiadam :D :D
    PS Dobrze liczysz xD

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Anete Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi rozumiem, że synek ogólnie jest zdrowy tylko ma wyższą wagę?

To ja chyba z Was wszystkich najszybciej wrócę do pracy... pewnie jak mały skończy 6 miesięcy, o ile będzie zdrowy oczywiście. Serce mi pęknie, ale w moim zawodzie nie mogę sobie pozwolić na dłuższy urlop. Mam nadzieję, że chociaż uda mi się wrócić stopniowo, nie od razu 5 dni w tygodniu. Plus jest taki, że pracuje 6godzin dziennie a nie 8. Zawsze to trochę krócej

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi nie martw się kochana bo Fifi stresuje się razem z Tobą. Poczekaj spokojnie do kolejnego usg i porównasz wymiary. Czasem mały błąd i już różnica wielu gram. Jeśli dalej będzie utrzymywał wagę to poproś o wcześniejsze wywoływanie. Przytulam :*

Daffi lubi tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi, synus zdrowy, to najważniejsze. Nie stresuj się na zapas, bo to nic nie da :* Dobrze, że wszystko można teraz kontrolować i w razie czego cc zrobić, trzeba być dobrej myśli <3

Fasolka,ja bym wzięła torbę dla siebie.

Ja chyba wrócę po roku macierzyńskiego do pracy. Zobaczymy, teraz za wcześnie wyrokowac.

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Daffi rozumiem, że synek ogólnie jest zdrowy tylko ma wyższą wagę?

To ja chyba z Was wszystkich najszybciej wrócę do pracy... pewnie jak mały skończy 6 miesięcy, o ile będzie zdrowy oczywiście. Serce mi pęknie, ale w moim zawodzie nie mogę sobie pozwolić na dłuższy urlop. Mam nadzieję, że chociaż uda mi się wrócić stopniowo, nie od razu 5 dni w tygodniu. Plus jest taki, że pracuje 6godzin dziennie a nie 8. Zawsze to trochę krócej
    Prenatalne wszystkie wychodzily dobrze a ostatnie przede mna. Niby nic niepokojacego nie ma poza makrosomia ale tu nawet nie badaja przeplywow.. Nie wiem nawet czy lozysko obejrzał.. Ogólnie rozgadal sie o wadze jak to zobaczyl.

b2ujp2.png

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stresant wrote:
    Chcialam poruszyc na forum temat jak dlugo planujecie zostac z dzieckiem w domu? Wczoraj rozmawialam z ksiegowa i mam sie do miesiaca zdeklarowac kiedy wracam do pracy bo musza umowy pospisywac z dziewczynami ktore przyszly za mnie na zastepstwo.moge siedziec w domu max. 3 lata moge tez wrocic kiedy chce po roku, dwoch.....z corka wrocilam po 2latach ale bylo mi jej zal taka malutka i musiala do przedszkola....teraz nie wiem kiedy wrocic?

Stresant ja planuję po macierzyńskim iść na wychowawczy... Małego mogę posłać do przedszkola we wrześniu 2021 więc wtedy będę mogła wrócić do pracy

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie na darmo widzialam takie wypchniecia kończyn przez brzuch. Myślę ze podswiadomie czulam co dzis będzie. Teraz siedze w aucie czekam na M i tak mi girką wali pod zebrem.. W nocy przed 4 tez wił się jak wąż. Te ruchy zrobily sie bardzo wyraziste na zewnątrz.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

b2ujp2.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem, że też się stresuję waga mojej małej. Pierwsza urodzona w 40 i 0 czyli równo w terminie i miała 4240 g i 62 cm. Porównuję na bieżąco usg obu i ich wagę no i mała przybiera podobnie. Zauważyłam, że największy skok starsza zaliczyła około 35 tygodnia więc zobaczymy czy tym razem bedzie podobnie.

Zauważyłam że dość często macie wizyty. Ja cały czas co miesiąc ale moja ginka twierdzi że skoro wszystko jest dobrze to nie ma sensu częściej. Za to ktg już od 35 tyg co tydzień będę miała więc częściej niż wy. Co lekarz to inaczej :)

• Anete Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Prenatalne wszystkie wychodzily dobrze a ostatnie przede mna. Niby nic niepokojacego nie ma poza makrosomia ale tu nawet nie badaja przeplywow.. Nie wiem nawet czy lozysko obejrzał.. Ogólnie rozgadal sie o wadze jak to zobaczyl.

Skoro wcześniejsze badania wychodziły dobrze to nie stresuj się. Wiem, że łatwo się tak mówi... zaparz sobie meliskę i włącz jakiś serial/film. Wierzę, że bedzie wszystko ok :)

atdcj48aq9519a2w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:

Ja też jadłam nie ma przeciwwskazań byle nie norweski bo podobniez to najgorszy syf :)

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jem uwielbiam łososia

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anete wrote:
    Skoro wcześniejsze badania wychodziły dobrze to nie stresuj się. Wiem, że łatwo się tak mówi... zaparz sobie meliskę i włącz jakiś serial/film. Wierzę, że bedzie wszystko ok :)
    Na polowkowych lekarz juz mi wpisal kontrole masy ciala plodu bo mlody wazyl wiecej.. Ale teraz to juz calkiem powyzej 90centyla wypada.

b2ujp2.png

‹‹ 1727 1728 1729 1730 1731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ