X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 01:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina mi pomaga gaviscon na zgage , rennie nie pomaga. Ja nie spie bo ciągnie mnie prawa strona brzucha i nie mogę się ułożyć :/

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 02:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Ty to jesteś posłuszną pacjentką, podziwiam Cię! Ja od wtorku leżę i powiem Ci, że czuję się gorzej niż jak wtedy, kiedy to do połowy dnia byłam na nogach. Czuję jakby ktoś mi wszystkie kości łamał :(

Bezbolesne masz te twardnienia cały czas ?

O kurcze, to przyjaciółka już jest na mecie! Trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze poszło, daj znać! Syn czy córka ? :)

Straszna jest ta zgaga ... o ile Rennie zawsze pomagało to dziś dupa a nie wiem ile już dziś tego zeżarłam.
    Bo od leżenia potrafi wszystko rozboleć...
    Na szczęście bezbolesne te twardnienia, tylko kilka razy zdarzyły mi się z lekkim bólem okresowym.
    No na mecie koleżanka - ona chciała chłopca i będzie córeczka, a ja chciałam dziewczynkę i będzie synek ;)
    A u mnie dalej ciepłej wody nie ma...co prawda też się nie kąpałam od kilku miesięcy :P no ale chociaż prysznic by się przydał.

Nie ma to jak o 1:40 ogarnąć PIT :D Bezsenna ale pożyteczna noc :)

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 03:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pospalam.. Obudzila mnie taka franca zgaga że ja pierdziele...
    Brzuch mi faluje mlody ma ladne pory do rozrabiania.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 06:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja poszłam o 3 i właśnie się obudziłam :(

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja popilam mleka i jeszcse z trudem zasnelam ale juz na posterunku. Musze wlosy umyc, napic sie herbatki bo gardlo dzis mocniej drapie.

b2ujp2.png

• Mistella Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez , i jak żyć ? ;) jestem wymęczona

Wysłany: 15 lutego 2019, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja tez , i jak żyć ? ;) jestem wymęczona
    Noo, ja też. Nigdy z własnej woli nie wstalabym o takiej porze a już na pewno nie po 3 h snu.

f1d9680377.png
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja mam tak dziewczyny dobre 2 miesiące.. Spie po 2-3 godz pobudka, dosypiam chwile i pobudka.. Jak nie siku to zgaga, jak nie to to spojenie. Mam niezly trening przed nocnymi harcami maluszka :p

b2ujp2.png

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aż tyle nie, miałam dni, pod rząd że tak spałam, ale później umiałam to znowu odespac. I tak w kółko. A teraz już się raczej całej przespanej nocy nie spodziewam :/
    Dzisiaj właśnie sobie myślałam że jak przestanę karmić to zostawię dziecko z mężem i wyjadę na jedną noc, żeby się wyspać :D bo jak wyjadę z mężem to spać raczej mi nie da :)

martusiawp lubi tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Aga2606 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć! Ja nawet śpię :)

Misia strasznie Ci współczuje zelaszxza ze przecież trzymanie w szpitalu nic nie zmieni.

Valetta piękny brzuszek i super ze wszystko dobrze!

Dorota ale przystojniak na zdjęciu:)

Ja wczoraj miałam imprezę pożegnalna niespodziankę w pracy... tak mnie zaskoczyli! Pare drobiazgów dla dzidziusia i ciasto dla cukrzyków:D z poziomem hormonów az się chciałam rozpłakać ;)

martusiawp, B_002, mysla.nieskalana, malutka_mycha, valetta94 lubią tę wiadomość

relgepoklmz2enzg.png
    zem3epokdku6r9s8.png
  • Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, ale mi się durnoty snily!
    Ale ja nie o tym... Misia, jest mi tak bardzo przykro, że to wszystko przezywasz! Ale ja wierzę, że wszystko dobrze sie skończy, jeszcze troszkę... :)

Misiabella lubi tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Misiabella bardzo Ci współczuję, sama mam 3latke w domu i domyślam się jak musi być Ci ciężko, tym bardziej że nie macie nikogo do pomocy. Trzymam kciuki żeby szybko Cię wypuścili ze szpitala a malutki okazał się poprostu drobnym chłopcem zupełnie zdrowym.

Daffi trzynam kciuki za wizytę. Czekamy na info :)

Kiwona pysznie wyglądają te oponki. Wrzucisz przepis? Ja sama nigdy nie robiłam a naszla mnie mega ochota :)

Ja dziś nie mam żadnych planów więc się będę lenic, no może posprzątam trochę w domu i tyle. Za to jutro jedziemy do Ikei więc już się boję tych tłumów :(

No nic to miłego dnia! Ja jeszcze na chwilę się położę bo skoro córka w przedszkolu a mąż w pracy to co będę tak sama siedzieć ;)

Daffi lubi tę wiadomość

• DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misiabella współczuje, rozumiem jak musi aci być ciężko zostawić małego w domu... trzymam kciuki żeby Cię wypuścili i żebyś mogła przychodzić tylko na badania.

Serio nie wiem co to te oponki. Jak to się robi? To się je na słodko ?

Misiabella lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • Mistella Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zjem śniadanie i tez spróbuje się położyć jeszcze , ale ciężko mi jest usnąć jak już się obudzę i w ciągu dnia

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    32 pykło!! Jeszcze 6 tygodni i w skończonym 38 tc będę gotowa :)
    Dzisiaj się dowiem czy widzimy się co dwa tygodnie czy co 3 tygodnie. Wtedy odliczając dni do wizyty u prowadzącej będzie to już tylko dwa lub trzy razy :)

Wiewióreczka jak jeździsz do profesorka co dwa tygodnie to cszybjo leci czas od wizyty do wizyty prawda?

Daffi, Lili90, DorotaAnna, mysla.nieskalana, Wiewióreczka, valetta94, AniaKJ lubią tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misa trzymaj sie mysle ze Cie wypuszcza,ja mam zle przeplywy i nie trzymaja mnie w szpitalu tylko kontroluja czy maly rosnie...

Dziewczyny ze zdjec ale wy jestescie laski :) ja sie od poczatku ciazy zabieram zeby jakies ladne zdjecie zrobic i chyba do porodu mi zejdzie :)

Kasiulka90, valetta94 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla odmiany w końcu się dzisiaj wyspałam :)
    Karmelllka to prawda jak wizyty częściej to i czas szybciej leci, nie wiem kiedy minęły te dni, a tu już prawie weekend, który jeszcze szybciej minie i zaraz wtorek i widzimy się z maluszkiem :) I stresu mniej jak częściej spotykamy się z doktorkiem, który potwierdza, że wszytko jest w porządku.

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

• stresant Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialam poruszyc na forum temat jak dlugo planujecie zostac z dzieckiem w domu? Wczoraj rozmawialam z ksiegowa i mam sie do miesiaca zdeklarowac kiedy wracam do pracy bo musza umowy pospisywac z dziewczynami ktore przyszly za mnie na zastepstwo.moge siedziec w domu max. 3 lata moge tez wrocic kiedy chce po roku, dwoch.....z corka wrocilam po 2latach ale bylo mi jej zal taka malutka i musiala do przedszkola....teraz nie wiem kiedy wrocic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misia - strasznie Ci współczuję. Pamiętaj jednak, że tai stres jaki fundujesz Maluszkowi też mu nie służy. Postaraj się zachować równowagę. Twój starszy synek na pewno nie przestanie kochać mamy. Jego "fochy" są przejściowe. Zobaczysz, że wszystko wróci do normy. Ja wiem, że to brzmi źle, ale musisz skupić się na synku w brzuchu. Starszy sobie poradzi. Ty też sobie poradzisz. Nic nie poradzisz, że takie okoliczności Was dotknęły. Nawet wylane wiadro łez niczego nie zmieni a może sprawę pogorszyć.

Karmelka - o której masz wizytę? Ja na 13:15, potem na 17 kurs z pierwszej pomocy noworodkom.

Co do Magne b6 forte - ja chyba wykupiłam zapas z całej Świdnicy i już nie ma nigdzie. Mówiła mi farmaceutka, że odkąd się pojawiła reklama w tv, że jest forte to wścik pizdy i wszyscy to kupują na tony :D

Dzisiaj pospałam, wczoraj wbiłam się w żyłę z insuliną. Musiałam wyciągnąć igłę bo bolało jak cholera. Mąż mi zwrócił uwagę, że mam siniaki na nogach i faktycznie. Musiałam celować między siniaki. Ale dzisiaj cukier rano 82, wytrzymam :) Chociaż już mam gulę w gardlę na samą myśl, że muszę dzisiaj się kłuć.

Misiabella, mysla.nieskalana, Fasolka77, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• Kiwona Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oponki robię tak:
    O,5 kg twarogu poltlustego przecisnietego przez praske (nie mam praski więc ugniatam go tluczkiem do ziemniaków albo widelcem :) )
    0,5 kg mąki
    4 zoltka
    Łyżeczka octu
    Kopiasta łyżeczka sody oczyszczonej
    Cukier waniliowy na oko
    10 dag cukru
    250 ml śmietany kwaśnej
    Wszystkie składniki łączę, rozwalkowuje po kawałku na posypanej maka stolnicy na ok. 1 cm, wykrawam szklanka kółka a środek kieliszkiem.
    Do zimnego oleju wlewam kieliszek spirytusu, żeby oponki tak nie chlonely tłuszczu, rozgrzewam mocno olej, smażę z każdej strony oponki i te wykrawane kółeczka, wychodzą z tego takie mini pączki ;)
    Można posypać cukrem pudrem jeszcze jak są ciepłe, ale nie trzeba jak dla mnie.

Paula 90, DorotaAnna, estrella, Lolka30, mysla.nieskalana, martusiawp, Fasolka77, Wiewióreczka, AniaKJ lubią tę wiadomość

24.04.2019 3800 g 56 cm
    qdkkiei3w97yr8ui.png
‹‹ 1723 1724 1725 1726 1727 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ