Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKiwona to hormony. Pierwszy poród był dla ciebie w jakiś sposób traumą, później samotne macierzynstwonintrudna sytuacja materialna. Ustatkowałas się a teraz kolejna ciąża mimo że sytuacja wygląda zupełnie inaczej hormony budzą stare leki. A teraz kochana więcej czasu na myślenie bo jesteś na L4. Ja pierwsze 2 tygodnie L4 to byłam Happy jak mało kto a potem już kręciłam się bez celu natłok mysli obaw i lęki wrócily. Teraz już jest lepiej. Ale jutro ma jedzie w delegacje i mimo, że mama dzisiaj przyjezdza to lekki niepokój mam - najlepiej się czuje jak on jest przy mnie. Mimo że z mamą będę miała raj :p
Kiwona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa nie szaleje z tymi pampersami, kupiłam na razie jedną paczkę 1 i 2 myślę że się sprawdza muszę dokupić jeszcze jedna pełna żeby ją zabrac tez do szpitala w torbie mam 12 pieluszek a mąż nam z auta potem doniesie, no ale gdyby się okazało, że moja córcia nie toleruje Eco pampersów :p to nie będę musiał wyrzucać tylko się kupi jakieś inne. Ja myślałam że ta smółka to mała kupka a przyjaciółka miła 6 pełnych pampersów tej smółki. Gdzie te maluszki to mieszcza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 12:24
-
Paula 90 wrote:Dziewczyny - czy planujecie brać znieczulenie przy porodzie SN? (zakładam że do CC każda bierze
)
Mam podejście jak przy poprzednim porodzie - wybieram szpital z dostępnością znieczulenia 24h, nastawiając się że jak tym razem uda się bez tego to super. W sumie uzależniam to od tego czy znów mi się trafią bóle krzyżowe, bo na zwykłe skurcze spokojnie wystarczało mi oddychanie, chodzenie i najbardziej prysznic.
Byłam już na spotkaniu z moją położną i powiedziała że takie stanowisko jest ok - że czasem jak poród ładnie idzie warto przecierpieć, bo jednak po znieczuleniu może się trochę powikłać, a z drugiej strony przy krzyżowych człowiek szybko opada z sił, a zzo pozwala odpocząć i nabrać sił przed parciem. W moim szpitalu robi się dużo zzo, jest osobny anestezjolog tylko na położnictwo, dzięki temu wypracowali podawanie takich dawek że nie czuje się bólu a można normalnie chodzić czy się wysikać. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPatrzę na te moje suwaczki...przecież to już tak wysoka ciąża. Kiedy to zleciało ? Nie czuję tego, że to już tak wysoko wow, pewnie przyjedzie ten czas w terminie a ja powiem nieeee nieeee jestem jeszcze gotowa haha
Wiewióreczka, mysla.nieskalana, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarmelllka90 wrote:Patrzę na te moje suwaczki...przecież to już tak wysoka ciąża. Kiedy to zleciało ? Nie czuję tego, że to już tak wysoko wow, pewnie przyjedzie ten czas w terminie a ja powiem nieeee nieeee jestem jeszcze gotowa haha
Wiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Kiwona, nadal te bóle okresowe ?
Trzymam kciuki za wizyty dziewczyny!
Ja zapisałam się do ginekologa na poniedziałek, także w poniedziałek dostarczę wszystkie potrzebne dokumenty do ZUSu.
Mam nadzieję, ze ginekolog nie zgarnie ode mnie tyle co za wizytę. Nie będę podglądać Marceliny, bo w obecnej sytuacji trochę szkoda mi kasy .. a 5 marca i tak mam wizytę, na którą muszę iść z wynikami krwi. Także jakoś wytrzymam.
Wiewióreczka, Fasolka77 lubią tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Na marcówka już 6 dzieciaczków ale dzisiaj ma planowa cesarkę jeszcze jedna dziewczyna, a dwie kolejne w szpitalu już czekają na porody.takze sporo dzieciaczków marcowych będzie lutowych.
Jedna dziewczyna miała użyte vacum przy porodzie.Już tak niedużo zostało!
Karmelllka90, martusiawp, Mama36, Fasolka77 lubią tę wiadomość
29.03.2019 [39+2] Zosia2580g, 52cm, 10pkt, SN
-
B_002 wrote:U nas też sporo może być w marcu, w końcu w terminie jesteśmy od 38tc, a u niektórych to już od połowy marca wypada
Już tak niedużo zostało!
U mnie 20 marca będzie 37+0, jak chce to może wtedy wychodzić
Jutro odbieram wózek, jeszcze tylko na początku marca spakuje torbę i jestem gotowa(chyba).B_002 lubi tę wiadomość
-
jestem Kochane, ale rodzice przyjechali na 2 tygodnie, to mniej mam czasu na siedzenie na telefonie
podczytuję w wolnej chwili, gadkę o lodach widziałam - poryczałam się ze śmiechu
a co do odliczania do porodu, to ja zawsze blisko terminu się wkurzałam i chciałam, żeby dziecko już wyszło, a tylko się poród zaczynał naprawdę, to pierwsza myśl to było "o kurwa, nie, tylko nie to!!"
w piątek na 9 mam USG - trzymajcie kciuki!Daffi, Karmelllka90, mysla.nieskalana, martusiawp, Mama36, malutka_mycha, Wiewióreczka, B_002, estrella, Natalia-tosia, Fasolka77, Syska2202, KarmeLoVe, DorotaAnna lubią tę wiadomość
💛 12/2015 🧒
🧡 09/2017 🧒
❤️ 05/2019 🧒
💙 06/2021 🧒
🩵 12/2022 🧒
🩷 10/2024 👧 -
Mi się od kilku dni jakoś ciężko oddycha, czuję się jakby niedotleniona. A jak zjem to już w ogóle masakra. Nie wiem czy Henio tak urósł i mi uciska czy to jakiś problem z ciśnieniem? Aż zmierzyłam obwód brzucha i urósł 0,5cm przez 2 tygodnie więc nie jakoś drastycznie. Macie też tak? Bo nie wiem czy się tym martwić... ciśnieniomierza nie mam niestety
-
nick nieaktualnyEspoir daj nam koniecznie znać po USG ! Kciuki zaciśnięte.
Ja już się nie mogę doczekać. Marca bo 1 marca mam USG u ginekolog ona zawsze stara się żeby zrobić małej zdjęcie ale ona to głowę ma dosłownie w jednym miejscu przytulona do macicy i koniec ale nadzieja jest a 3 marca są targi :p a 8 marca dzień kobiet :p no a 9 lub 10 marca porobie te wszystkie GBSy HIVy i inne :pWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2019, 13:16
-
nick nieaktualnyAnete wrote:Mi się od kilku dni jakoś ciężko oddycha, czuję się jakby niedotleniona. A jak zjem to już w ogóle masakra. Nie wiem czy Henio tak urósł i mi uciska czy to jakiś problem z ciśnieniem? Aż zmierzyłam obwód brzucha i urósł 0,5cm przez 2 tygodnie więc nie jakoś drastycznie. Macie też tak? Bo nie wiem czy się tym martwić... ciśnieniomierza nie mam niestety
-
B_002 wrote:Zrobiłam wczoraj to zamówienie z Gemini uzupełniające, bo mi kilku rzeczy brakowało i już przyszło
Nawet 24h nie minęły, ale mają ekspresową obsługę ostatnio!
Idę rozpakowywać, a potem prasowanie i może zacznę tą torbę do szpitala wreszcie pakować -
nick nieaktualnyKarolinka a ja sobie teraz tak pomyslam jeszcze. Do kiedy masz aktualne L4? Masz zaległy urlop? Bo w sumie pieniądze są bardzo potrzebne może masz niewykorzystany urlop i zamiast na L4 jest opcja pójścia na urlop i wypłatę byś miała.
I wydaje mi się że w tej sytuacji powinnaś pomyśleć o zabezpieczeniu finansowym że strony M. Bo wiesz ZUS wypłaca pieniądze zawsze na ostatnią chwilę bo czas mają, a jak tu iść do porodu bez pieniędzy? A na macierzyński jak przejdziesz to też dopiero pieniądze po miesiącu -
Anete wrote:Mi się od kilku dni jakoś ciężko oddycha, czuję się jakby niedotleniona. A jak zjem to już w ogóle masakra. Nie wiem czy Henio tak urósł i mi uciska czy to jakiś problem z ciśnieniem? Aż zmierzyłam obwód brzucha i urósł 0,5cm przez 2 tygodnie więc nie jakoś drastycznie. Macie też tak? Bo nie wiem czy się tym martwić... ciśnieniomierza nie mam niestety
Czasami w aptece mozna sobie zmierzyc cisnienie maja tam dostepny aparat......
mi jak sie podniesie cisnienie, to wogole tego nie czuje, zadnej zmiany..... -
nick nieaktualnyAnete wrote:Mi się od kilku dni jakoś ciężko oddycha, czuję się jakby niedotleniona. A jak zjem to już w ogóle masakra. Nie wiem czy Henio tak urósł i mi uciska czy to jakiś problem z ciśnieniem? Aż zmierzyłam obwód brzucha i urósł 0,5cm przez 2 tygodnie więc nie jakoś drastycznie. Macie też tak? Bo nie wiem czy się tym martwić... ciśnieniomierza nie mam niestety