X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Moje łozysko mam na wyniku napisane II stopień Grannuma.

a jak jest u was?
    Ja nie mam na opisie nic o lozysku.Ale jeśli lekarz nie mówil,ze coś jest źle nie ma.sie martwić. Tyle co wyczytałam, to że łożysko wapnieje i jest to widoczne na zwykłym usg więc tyle mi starcza,bo lekarz.zawsze ogląda i na pewno coś by mowił gdyby było.zle.

Daffi lubi tę wiadomość

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Daffi czemu nienpowiedzialas!? Nakopac ci do dupska?
    bo sie balam. powiem to mojemu ginowi na wizycie. ale to chyba nic powazego skoro na usg dzis lekarz nie widzial nic niepokojacego a mnie bolalo tylko pod uciskiem.

b2ujp2.png

30.04.2019 (41+2) Filipek 10 pkt. Apgar, CC
  • MamaAga85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam wrzucić fotkę i żaden serwis sie nie laduje... :( ejhh

SYNUŚ 15.04.2019 ❤10:31 ❤4550g ❤54cm ❤CC ❤38+6
    31ba25b915.png
  • Kasionek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Mam, ale ona mi nie robi usg pomiarowych
    Na zwykłym usg takim pomocniczym to spokojnie zobaczy. Najelepiej zapytać wprost bo po co się martwić. Jeśli twoja lekarka nie będzie widziała potrzeby indukcji to na pewno Ci to racjonalnie wytłumaczy.

201904017252.png
    *Staś (21 tyd)
    *Aniołek
  • Daffi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MamaAga85 wrote:
    chciałam wrzucić fotkę i żaden serwis sie nie laduje... :( ejhh
    fotosik sie laduje. na zapodaj tez nie moglam.

b2ujp2.png

• Franka2104 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam pojęcia co się dzieje z moim łożyskiem, muszę dopytać na kolejnej wizycie bo jakoś do tej pory nie poruszaliśmy tego tematu zupełnie.

tb739vvj5r83d9nz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasionek wrote:
    Na zwykłym usg takim pomocniczym to spokojnie zobaczy. Najelepiej zapytać wprost bo po co się martwić. Jeśli twoja lekarka nie będzie widziała potrzeby indukcji to na pewno Ci to racjonalnie wytłumaczy.
    Ona mi robi tylko usg dopochwowe - ocenia szyjke.

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wariatki Kochane jesteście :D Aż mi policzki rozsadza od uśmiechu - chyba jestem pustakiem, skoro tyle radochy z komplementów mam :P
    Kasionek, a z tym badaniem cycków, to myślałam, że nie dobiegnę i się zesikam :D

Karmelllka90, mysla.nieskalana, martusiawp, Kasiulka90, Lolka30, Syska2202 lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    bo sie balam. powiem to mojemu ginowi na wizycie. ale to chyba nic powazego skoro na usg dzis lekarz nie widzial nic niepokojacego a mnie bolalo tylko pod uciskiem.
    Ale by cię uspokoił jak coś!! Albo sprawdził coś pod kątem tego czemu cię może boleć. Trzeba mówić ja nawet mówię jak mnie swędzi palec u stopy.... Serio!

mysla.nieskalana lubi tę wiadomość

• Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczka i ja sie dolacze, pieknosc z Ciebie :)

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • Misiabella Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam lozysko 2 stopnia. 3 powinno sie zrobic na koncowce samej. Ale moze sie zrobic i wczesniej.

Nie wytrzyma człowiek mały, jak dorosły skamieniały
    relg3e5e8ajpipsb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzieć wam coś?
    Byłam z mamą na zakupach ;p i miałam serio już nie kupować ale w smyku jest -70% a do 24 .02 jeszcze dodatkowe -20% więc kupiłam. Zestaw 3 sztuk pajaców na zamek ale było jedno tam czarne w złote groszki no musiałam. Kupiłam też te body w Pepco z kolekcji myszki Miki z krótkim rękawem 62 i 68 ale tych nie mam akurat. I kupiłam druga szczotkę do włosów z lullalove teraz mam obie :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 20:13

mysla.nieskalana, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, moim zdaniem nie możesz nie mieć usg oceniających wagę dziecka i przepływy, łożysko. Przecież wiesz jak to ważne w 3 trymestrze. To już właśnie szyjka robi się mniej istotna na końcówce, a te usg płodu są ogromnie ważne. Umów się Kochana gdzieś, zawsze można ew. odwołać wizytę, ale lepiej mieć zaklepaną.

Daffi, na pocieszenie - mam kilka koleżanek, którym zapowiadał się klops i w 9 m-cu wyhamował z wagą :) Więc może być 5 kg ale równie dobrze 3,7 :)

Malutka, strasznie mi przykro z babcią...pojechała po bandzie. Ale nie bójcie się aż tak narkozy i operacji, mówiłam Ci już, że mój wujek lat 80 zniósł ją dobrze.

Daffi, Karmelllka90, mysla.nieskalana, malutka_mycha lubią tę wiadomość

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Karolcia spokojnie, Ty jesteś drobniutka malutka, chudziutka.. Ja to jestem baba ;p
    Nie oszczedzam się w słodkim za bardzo.. Na pewno nie będzie taki klops.. No i dziewczynka!! Są mniejsze... Ale po tatusiu też na pewno nie będzie okruszkiem..
    Nie strachaj :*

Ja jestem niska, 163 cm, jak się urodziłam to ważyłam 2800 i 49 cm, tylko że M duży :D
    Oby mała poszła we mnie :D

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę 7 marca to wtedy poproszę o ocenę łożyska.
    Ale czytam o tych łożyskach w cukrzycy i wszędzie jest napisane, że ono faktycznie starzeje się szybciej jeśli cukry są mocno niewyrównane. Może to mieli na myśli moi specjaliści - że moja cukrzyca upilnowana to i również to ryzyko nie jest większe niż normalnie.

Ale dzięki za zwrócenie na to uwagi- będę trzymać rękę na pulsie

• Daffi Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewioreczko jestem spokojna. jakos tak teraz ostudzone juz mam emocje i wierze ze usg sie myli.
    brzuszek jest duzy i moze przez to te wage lekko przeklamuje.. bo glowka tylko tydzien starsza a nozki ma szczuplutkie i malutkie;p
    moze maly wzrostowo bedzie i poszedl lekko w szerz. jula miala 4150g ale 54cm

b2ujp2.png

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Karmelka, zaraz pobuszuję na stronie smyka, choć tam pewnie wymiecione wszystko.
    W Home and You jest -90% na drugą rzecz i nad pościelami się zastanawiam.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc
  • Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Moje łozysko mam na wyniku napisane II stopień Grannuma.

a jak jest u was?
    Właśnie się zastanawiałam, o co chodzi. Ja mam I stopień.

mhsvcbxmf17updrl.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a twoja prowadząca jest specjalistą ginekolog-poloznik? Czy to jest zwykły ginekolog?
    Moja nie robi pomiarów dlatego, że ona mi powiedziała że nie jest w tym dokładna. Dlatego na pomiary chodzę do innej. Ale moja ginekolog zawsze musi zajrzeć sprawdza serduszko, wody płodowe, łożysko ogląda to zawsze no i tradycyjnie mistrz mierzenia szyjki na dwa palce hahaha ;p

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2019, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Ja mam wizytę 7 marca to wtedy poproszę o ocenę łożyska.
    Ale czytam o tych łożyskach w cukrzycy i wszędzie jest napisane, że ono faktycznie starzeje się szybciej jeśli cukry są mocno niewyrównane. Może to mieli na myśli moi specjaliści - że moja cukrzyca upilnowana to i również to ryzyko nie jest większe niż normalnie.

Ale dzięki za zwrócenie na to uwagi- będę trzymać rękę na pulsie
    Paula nie chce ciebie urazic, ale uważam że moja cukrzyca jest zdecydowanie bardziej unormowana niż twoja a z każdej strony słyszę o tym, że musimy to kontrolować ze względu że ciąża powikłana cukrzyca ciążowa.

Daffi lubi tę wiadomość

‹‹ 1910 1911 1912 1913 1914 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ