Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa nie mam na opisie nic o lozysku.Ale jeśli lekarz nie mówil,ze coś jest źle nie ma.sie martwić. Tyle co wyczytałam, to że łożysko wapnieje i jest to widoczne na zwykłym usg więc tyle mi starcza,bo lekarz.zawsze ogląda i na pewno coś by mowił gdyby było.zle.Daffi wrote:Moje łozysko mam na wyniku napisane II stopień Grannuma.
a jak jest u was?
Daffi lubi tę wiadomość
-
bo sie balam. powiem to mojemu ginowi na wizycie. ale to chyba nic powazego skoro na usg dzis lekarz nie widzial nic niepokojacego a mnie bolalo tylko pod uciskiem.Karmelllka90 wrote:Daffi czemu nienpowiedzialas!? Nakopac ci do dupska?
-
nick nieaktualnyNa zwykłym usg takim pomocniczym to spokojnie zobaczy. Najelepiej zapytać wprost bo po co się martwić. Jeśli twoja lekarka nie będzie widziała potrzeby indukcji to na pewno Ci to racjonalnie wytłumaczy.Paula 90 wrote:Mam, ale ona mi nie robi usg pomiarowych
-
nick nieaktualnyOna mi robi tylko usg dopochwowe - ocenia szyjke.Kasionek wrote:Na zwykłym usg takim pomocniczym to spokojnie zobaczy. Najelepiej zapytać wprost bo po co się martwić. Jeśli twoja lekarka nie będzie widziała potrzeby indukcji to na pewno Ci to racjonalnie wytłumaczy.
-
Wariatki Kochane jesteście
Aż mi policzki rozsadza od uśmiechu - chyba jestem pustakiem, skoro tyle radochy z komplementów mam 
Kasionek, a z tym badaniem cycków, to myślałam, że nie dobiegnę i się zesikam
Karmelllka90, mysla.nieskalana, martusiawp, Kasiulka90, Lolka30, Syska2202 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAle by cię uspokoił jak coś!! Albo sprawdził coś pod kątem tego czemu cię może boleć. Trzeba mówić ja nawet mówię jak mnie swędzi palec u stopy.... Serio!Daffi wrote:bo sie balam. powiem to mojemu ginowi na wizycie. ale to chyba nic powazego skoro na usg dzis lekarz nie widzial nic niepokojacego a mnie bolalo tylko pod uciskiem.
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowiedzieć wam coś?
Byłam z mamą na zakupach ;p i miałam serio już nie kupować ale w smyku jest -70% a do 24 .02 jeszcze dodatkowe -20% więc kupiłam. Zestaw 3 sztuk pajaców na zamek ale było jedno tam czarne w złote groszki no musiałam. Kupiłam też te body w Pepco z kolekcji myszki Miki z krótkim rękawem 62 i 68 ale tych nie mam akurat. I kupiłam druga szczotkę do włosów z lullalove teraz mam obie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 20:13
mysla.nieskalana, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Paula, moim zdaniem nie możesz nie mieć usg oceniających wagę dziecka i przepływy, łożysko. Przecież wiesz jak to ważne w 3 trymestrze. To już właśnie szyjka robi się mniej istotna na końcówce, a te usg płodu są ogromnie ważne. Umów się Kochana gdzieś, zawsze można ew. odwołać wizytę, ale lepiej mieć zaklepaną.
Daffi, na pocieszenie - mam kilka koleżanek, którym zapowiadał się klops i w 9 m-cu wyhamował z wagą
Więc może być 5 kg ale równie dobrze 3,7 
Malutka, strasznie mi przykro z babcią...pojechała po bandzie. Ale nie bójcie się aż tak narkozy i operacji, mówiłam Ci już, że mój wujek lat 80 zniósł ją dobrze.
Daffi, Karmelllka90, mysla.nieskalana, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Karolcia spokojnie, Ty jesteś drobniutka malutka, chudziutka.. Ja to jestem baba ;p
Nie oszczedzam się w słodkim za bardzo.. Na pewno nie będzie taki klops.. No i dziewczynka!! Są mniejsze... Ale po tatusiu też na pewno nie będzie okruszkiem..
Nie strachaj :*
Ja jestem niska, 163 cm, jak się urodziłam to ważyłam 2800 i 49 cm, tylko że M duży
Oby mała poszła we mnie
Wiewióreczka lubi tę wiadomość

-
nick nieaktualnyJa mam wizytę 7 marca to wtedy poproszę o ocenę łożyska.
Ale czytam o tych łożyskach w cukrzycy i wszędzie jest napisane, że ono faktycznie starzeje się szybciej jeśli cukry są mocno niewyrównane. Może to mieli na myśli moi specjaliści - że moja cukrzyca upilnowana to i również to ryzyko nie jest większe niż normalnie.
Ale dzięki za zwrócenie na to uwagi- będę trzymać rękę na pulsie
-
Wiewioreczko jestem spokojna. jakos tak teraz ostudzone juz mam emocje i wierze ze usg sie myli.
brzuszek jest duzy i moze przez to te wage lekko przeklamuje.. bo glowka tylko tydzien starsza a nozki ma szczuplutkie i malutkie;p
moze maly wzrostowo bedzie i poszedl lekko w szerz. jula miala 4150g ale 54cm
-
nick nieaktualnyPaula a twoja prowadząca jest specjalistą ginekolog-poloznik? Czy to jest zwykły ginekolog?
Moja nie robi pomiarów dlatego, że ona mi powiedziała że nie jest w tym dokładna. Dlatego na pomiary chodzę do innej. Ale moja ginekolog zawsze musi zajrzeć sprawdza serduszko, wody płodowe, łożysko ogląda to zawsze no i tradycyjnie mistrz mierzenia szyjki na dwa palce hahaha ;p -
nick nieaktualnyPaula nie chce ciebie urazic, ale uważam że moja cukrzyca jest zdecydowanie bardziej unormowana niż twoja a z każdej strony słyszę o tym, że musimy to kontrolować ze względu że ciąża powikłana cukrzyca ciążowa.Paula 90 wrote:Ja mam wizytę 7 marca to wtedy poproszę o ocenę łożyska.
Ale czytam o tych łożyskach w cukrzycy i wszędzie jest napisane, że ono faktycznie starzeje się szybciej jeśli cukry są mocno niewyrównane. Może to mieli na myśli moi specjaliści - że moja cukrzyca upilnowana to i również to ryzyko nie jest większe niż normalnie.
Ale dzięki za zwrócenie na to uwagi- będę trzymać rękę na pulsie
Daffi lubi tę wiadomość

ejhh