Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Daffi wrote:Moje łozysko mam na wyniku napisane II stopień Grannuma.
a jak jest u was?Daffi lubi tę wiadomość
-
Karmelllka90 wrote:Daffi czemu nienpowiedzialas!? Nakopac ci do dupska?
-
Paula 90 wrote:Mam, ale ona mi nie robi usg pomiarowych
-
nick nieaktualnyKasionek wrote:Na zwykłym usg takim pomocniczym to spokojnie zobaczy. Najelepiej zapytać wprost bo po co się martwić. Jeśli twoja lekarka nie będzie widziała potrzeby indukcji to na pewno Ci to racjonalnie wytłumaczy.
-
Wariatki Kochane jesteście
Aż mi policzki rozsadza od uśmiechu - chyba jestem pustakiem, skoro tyle radochy z komplementów mam
Kasionek, a z tym badaniem cycków, to myślałam, że nie dobiegnę i się zesikamKarmelllka90, mysla.nieskalana, martusiawp, Kasiulka90, Lolka30, Syska2202 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDaffi wrote:bo sie balam. powiem to mojemu ginowi na wizycie. ale to chyba nic powazego skoro na usg dzis lekarz nie widzial nic niepokojacego a mnie bolalo tylko pod uciskiem.
mysla.nieskalana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPowiedzieć wam coś?
Byłam z mamą na zakupach ;p i miałam serio już nie kupować ale w smyku jest -70% a do 24 .02 jeszcze dodatkowe -20% więc kupiłam. Zestaw 3 sztuk pajaców na zamek ale było jedno tam czarne w złote groszki no musiałam. Kupiłam też te body w Pepco z kolekcji myszki Miki z krótkim rękawem 62 i 68 ale tych nie mam akurat. I kupiłam druga szczotkę do włosów z lullalove teraz mam obie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2019, 20:13
mysla.nieskalana, martusiawp, Lolka30 lubią tę wiadomość
-
Paula, moim zdaniem nie możesz nie mieć usg oceniających wagę dziecka i przepływy, łożysko. Przecież wiesz jak to ważne w 3 trymestrze. To już właśnie szyjka robi się mniej istotna na końcówce, a te usg płodu są ogromnie ważne. Umów się Kochana gdzieś, zawsze można ew. odwołać wizytę, ale lepiej mieć zaklepaną.
Daffi, na pocieszenie - mam kilka koleżanek, którym zapowiadał się klops i w 9 m-cu wyhamował z wagąWięc może być 5 kg ale równie dobrze 3,7
Malutka, strasznie mi przykro z babcią...pojechała po bandzie. Ale nie bójcie się aż tak narkozy i operacji, mówiłam Ci już, że mój wujek lat 80 zniósł ją dobrze.Daffi, Karmelllka90, mysla.nieskalana, malutka_mycha lubią tę wiadomość
-
Mama36 wrote:Karolcia spokojnie, Ty jesteś drobniutka malutka, chudziutka.. Ja to jestem baba ;p
Nie oszczedzam się w słodkim za bardzo.. Na pewno nie będzie taki klops.. No i dziewczynka!! Są mniejsze... Ale po tatusiu też na pewno nie będzie okruszkiem..
Nie strachaj :*
Ja jestem niska, 163 cm, jak się urodziłam to ważyłam 2800 i 49 cm, tylko że M duży
Oby mała poszła we mnieWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam wizytę 7 marca to wtedy poproszę o ocenę łożyska.
Ale czytam o tych łożyskach w cukrzycy i wszędzie jest napisane, że ono faktycznie starzeje się szybciej jeśli cukry są mocno niewyrównane. Może to mieli na myśli moi specjaliści - że moja cukrzyca upilnowana to i również to ryzyko nie jest większe niż normalnie.
Ale dzięki za zwrócenie na to uwagi- będę trzymać rękę na pulsieWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
Wiewioreczko jestem spokojna. jakos tak teraz ostudzone juz mam emocje i wierze ze usg sie myli.
brzuszek jest duzy i moze przez to te wage lekko przeklamuje.. bo glowka tylko tydzien starsza a nozki ma szczuplutkie i malutkie;p
moze maly wzrostowo bedzie i poszedl lekko w szerz. jula miala 4150g ale 54cmWiewióreczka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPaula a twoja prowadząca jest specjalistą ginekolog-poloznik? Czy to jest zwykły ginekolog?
Moja nie robi pomiarów dlatego, że ona mi powiedziała że nie jest w tym dokładna. Dlatego na pomiary chodzę do innej. Ale moja ginekolog zawsze musi zajrzeć sprawdza serduszko, wody płodowe, łożysko ogląda to zawsze no i tradycyjnie mistrz mierzenia szyjki na dwa palce hahaha ;p -
nick nieaktualnyPaula 90 wrote:Ja mam wizytę 7 marca to wtedy poproszę o ocenę łożyska.
Ale czytam o tych łożyskach w cukrzycy i wszędzie jest napisane, że ono faktycznie starzeje się szybciej jeśli cukry są mocno niewyrównane. Może to mieli na myśli moi specjaliści - że moja cukrzyca upilnowana to i również to ryzyko nie jest większe niż normalnie.
Ale dzięki za zwrócenie na to uwagi- będę trzymać rękę na pulsieDaffi lubi tę wiadomość