X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi współczuję. Trzymaj się tam!!
    Ja już po śniadanku i paczku:)
    Mi biust poszedł z C na F.. (ale to u mnie norma w każdej ciazy)

Daffi, Fasolka77 lubią tę wiadomość

• Kasiulka90 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia, Kochane! :D
    133cac407fb0042cmed.png
    My już mamy i tu i tam, więc życzę, żeby nam w pięty poszło! :D

Natalia-tosia, KarmeLoVe, DorotaAnna, martusiawp, B_002, Fasolka77, Tunia76, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

mhsvcbxmf17updrl.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poniżej zdjęcie które udało się uchwycić, tyle że z ogromem pępowiny na twarzy ;-)

b7ea53e21ae9af12med.jpg

DorotaAnna, KarmeLoVe, Daffi, Karmelllka90, Kiwona, mysla.nieskalana, martusiawp, Tysia89, Misiabella, Mama36, Kasiulka90, B_002, Fasolka77, malutka_mycha, Tunia76, Lolka30, stresant, Paula 90, Wiewióreczka, Anete, AniaKJ lubią tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    O dronie teŻ coś mówił... faceci to jednak takie dzieciaki całe życie xd
    Ale to nie dla niego!!! On nie potrzebuje!!! Nie nie nie :D to dla dziecka. :)

Mój D twardo stapa po ziemi i kupił małemu rzeczy potrzebne, wyszukuje nowości, takie które naprawdę się przydadzą i sprawdza. Ale czasami go ponosi, jak i mnie z resztą. Napalilam się na mini uszaka z ikei, bo słodki i śliczny, na tipi i na basen z kulkami.... Ale słusznie mój mężczyzna zauważył, że nasze dziecko będzie tego potrzebować minimalnie za rok. Ja chciałabym mu kupić WSZYSTKO. :d

martusiawp, Fasolka77 lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka, oszczędzaj się ile możesz! Moja szyjka w 32 tc miała 26mm, jestem ciekawa jak jest z nią teraz. Damy radę, już niewiele przed nami!

Natalia-tosia, DorotaAnna lubią tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    Natalka, oszczędzaj się ile możesz! Moja szyjka w 32 tc miała 26mm, jestem ciekawa jak jest z nią teraz. Damy radę, już niewiele przed nami!
    No kochana pewnie, że damy radę ;-) Kto jak nie my ;-)
    Pani doktor mnie na koniec błagała, żebym jeszcze wytrzymała 2 tygodnie, bo później to już będzie bardzo bezpiecznie dla dzidziusia :) Więc tego się trzymam, oby dwa tygodnie.
    Chociaż osobiście czuję, że będę chodziła w ciąży jak słonica i urodzę grubo po terminie ;-)
    A co do pączków to ja chyba dziś nie dam rady, dwa dni temu najadłam się paczki faworków, nie mogłam się powstrzymać i umierałam z powodu migreny pół nocy! :(

martusiawp lubi tę wiadomość

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Ale to nie dla niego!!! On nie potrzebuje!!! Nie nie nie :D to dla dziecka. :)

Mój D twardo stapa po ziemi i kupił małemu rzeczy potrzebne, wyszukuje nowości, takie które naprawdę się przydadzą i sprawdza. Ale czasami go ponosi, jak i mnie z resztą. Napalilam się na mini uszaka z ikei, bo słodki i śliczny, na tipi i na basen z kulkami.... Ale słusznie mój mężczyzna zauważył, że nasze dziecko będzie tego potrzebować minimalnie za rok. Ja chciałabym mu kupić WSZYSTKO. :d

Mi się też podobają te namioty i baseny z kulkami i te baby gym drewniane <3 ale po kolei wszystko im kupimy :D

malutka_mycha, B_002 lubią tę wiadomość

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tłusty czwartek pamiętacie jak odliczałam dni do niego ??? Zajebiście!!! Nie mam ani jednego paczka! Bo kuźwa nie wyjdę z domu :/

Daffi jadłam jednego paczka i jadłam dwa paczki i poprawiałam małymi paczkami serowymi i miałam cukry do 120 i na czczo też były dobre. Także nie wiem jak ale paczki moge jeść bez problemu. No może z takim że dupsko rośnie po nich. I zawsze mi nadzienie spada na bluzkę a lukrem mam brudna buzię.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2019, 09:19

Wiewióreczka lubi tę wiadomość

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł!
    Ja na razie też nie mam pączków,nie chce mi się po nie specjalnie iść tak szczerze mówiąc. Odrobie to chyba po wizycie u doktorka.
    Piękną pogodę dziś mamy,zaraz biorę się za coczwartkowe sprzątanie :)
    Miłego dnia :)

martusiawp, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • DorotaAnna Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na pewno cukry pójdą w kosmos. Ale jak nie zjem to depresji normalnie dostanę

👱🏻‍♀️30 🧔🏻‍♂️32

05.2018 poronienie zatrzymane 9tc
    04.2019 👶🏼
    Aktualnie 1 cs o drugie bejbisia
    13.02 ⏸️
    15.02 beta 81,5
    17.02 beta 158,4
    01.03 pęcherzyk ciążowy 1,2 cm
    15.03 CRL 1,24 cm ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia a na ile mm masz rozwarcie? To że się szyjka skróciła to pal licho one się już skracaja, ale to rozwarcie...ale jest dziewczyna na marcówkach co od skończonego 34 ma rozwarcie wewnętrzne i zewnętrzne i skurcze porodowe i skończyła 37 tc już dwa razy leżała w szpitalu bo myśleli że już a ona znowu poszła do domu

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasi meżowie chcą kupić swoim synkom takie męskie gadżety? Na pewno myślą o swoich synach...

Mój mąż poszedł w smyku na dział z samochodami zdalnie sterowanymi i pokazuje mi autko za prawie 500 zł i mówi, że kupi niuni na wakacje (???) Się go pytam po co naszej CÓRCE samochód i to w okresie 3-4 miesięcy, a on : no to kupię białe, ty lubisz białe. Kurtyna.

Natalia-tosia, mysla.nieskalana, Lolka30, Wiewióreczka, Kasiulka90 lubią tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daffi wrote:
    Ledwo ide tak mi dzis spojenie dokucza. Jeszcze nie mieli odczynnika do hba1c i nie wiadomo czy wynik bede miala na poniedziałek

słyszałam, że bardziej miarodajne w cc jest badanie fruktozaminy... hmmmm. Słyszałyście o takim badaniu?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    Mi się też podobają te namioty i baseny z kulkami i te baby gym drewniane <3 ale po kolei wszystko im kupimy :D
    My kupiliśmy D chrzeniakowi na roczek ten basen z kulkami. Minęło już pół roku i nie ma dnia żeby Młody nie siedział w basenie. Bardzo mu się podoba i lubi się bawić w tym i tym :D jak przychodzi ktoś z dziećmi, ciągnie od razu do basenu.

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oglądnęłam "Żonę".... szału nie ma.... ciekawa jestem Waszej opinii

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    Natalia-tosia a na ile mm masz rozwarcie? To że się szyjka skróciła to pal licho one się już skracaja, ale to rozwarcie...ale jest dziewczyna na marcówkach co od skończonego 34 ma rozwarcie wewnętrzne i zewnętrzne i skurcze porodowe i skończyła 37 tc już dwa razy leżała w szpitalu bo myśleli że już a ona znowu poszła do domu
    Wiesz co z tego wszystkiego nawet nie zapytałam o to jak duże jest rozwarcie a ona sama mi nie powiedziała. Zapisała luteinę i za dwa tygodnie kontrola.
    Ja się aż tak nie przejmuję tym wszystkim, bo już tyle przypadków znam które też miały te rozwarcia wewnętrzne, wystarczy ze zwolniły tempo życia a później jak już przyszedł czas porodu to nie mogły urodzić i rodziły np. tydzień po terminie.
    Do serca sobie wzięłam radę, że trzeba się oszczędzać, ale panikować nie będę. Na mój rozum to, to już jest tak wysoka ciąża, ze nawet ułożenie dziecka może mieć wpływ na zmiany w szyjce.

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusiawp wrote:
    Mistella ja już mam wizyty co tydzień do porodu. Na każdej USG. Ale to u gin prowadzącego.

Paula biedna :( daj znać jak po wizycie, i co lekarz na tego czopa powie.
    Gratulacje zakupu samochodu. :)

Jutro wizyta :)

Chyba Dzisiaj też dużo wizyt, dajcie znać po. ;)

Na marcowkach bliźnięta się urodziły :)

Martusia to Lolka kupiła autko i miała kawałek czopa a nie Paula :)

Lolka30 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    słyszałam, że bardziej miarodajne w cc jest badanie fruktozaminy... hmmmm. Słyszałyście o takim badaniu?
    Pojęcia nie mam co to. Nikt mi Nigdy nie zlecił takiego czegoś

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja już wracam z wizyty. Jestem bardzo zadowolona. Wyniki wszystkie w porządku, ciśnienie wręcz idealne 115/82.
    Zosia sobie siedzi grzecznie głową w dół, wszystko u niej dobrze, pomiarów nie miałam więc nie wiem ile waży.
    Ja na wadze mam +5,6kg od wagi sprzed ciąży i +7,5kg różnicy między najniższą wagą w tej ciąży, więc jak na mnie to w porządku.
    Dobrze się dzień zaczął, teraz idę po pączki! :)

Udanych wizyt dzisiaj dziewczyny bo chyba kilka ich jest!

elegancko! :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula Fasolka dzięki za uświadomienie z tymi cukrami nocnymi. W ogóle miałam ciężką noc. Wstałam o tej 3:00 cukier zmierzyłam i już zasnąć nie mogłam do 6:00 zasnęłam wstałam przed 9:00.
    Ale o 5:00 byłam taka głodna że poszłam do kuchni wzięłam kromkę probody na pół posmarowalam maslem i zjadłam jak wstałam o tej 8:30 cukier 85 więc git.
    A teraz placze do męża że nie mam Paczków na drugie śniadanie a chce zajebiste paczki a nie z żabki :(

Fasolka77 lubi tę wiadomość

‹‹ 2008 2009 2010 2011 2012 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ