Kwietniowe maluszki 2019
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula 90 wrote:U mnie najśmieszniejsze jest to że to było po posiłku. Ja też co 2,5-3 godziny jem. Pilnuje tego bardzo.
Ja chciałabym stanąć na jednym paczku ale myślę ze dwa to tak realnie na dzisiaj:-D
dobrze, że też zjecie te pączki dzisiaj bo miałabym wyrzuty sumieniaFasolka77
-
KarmeLoVe wrote:My kupiliśmy D chrzeniakowi na roczek ten basen z kulkami. Minęło już pół roku i nie ma dnia żeby Młody nie siedział w basenie. Bardzo mu się podoba i lubi się bawić w tym i tym
jak przychodzi ktoś z dziećmi, ciągnie od razu do basenu.
-
KarmeLoVe wrote:Też mam gibexid, ale i Tantum wrzuciłam, bo kiedyś już używalam, np po miesiączce. I tu się zastanawiam czy w połogu działać tak samo.
Co wpisujcie o nacięciu w planie porodu?
jak będzie trza to niech tno!DorotaAnna lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
B_002 wrote:Ja już wracam z wizyty. Jestem bardzo zadowolona. Wyniki wszystkie w porządku, ciśnienie wręcz idealne 115/82.
Zosia sobie siedzi grzecznie głową w dół, wszystko u niej dobrze, pomiarów nie miałam więc nie wiem ile waży.
Ja na wadze mam +5,6kg od wagi sprzed ciąży i +7,5kg różnicy między najniższą wagą w tej ciąży, więc jak na mnie to w porządku.
Dobrze się dzień zaczął, teraz idę po pączki!
Udanych wizyt dzisiaj dziewczyny bo chyba kilka ich jest!
Zazdroszcze, nie da się ukryć.
-
B_002 wrote:Na prawdę mogą być takie skurcze porodowe które nie bolą? Hmm... ja to się boję że nie rozpoznam skurczy, nawet nie wiem czy jakieś miewam, bo owszem czasem mam takie napinanie i twardnienie brzucha ale czy to skurcz... nie wiem.
Pierwsze KTG będę miała po skończonym 38tc. Mam tylko nadzieję że mi się nie rozkręci bezboleśnie poród, bo na takie napinania brzucha to ja nawet nie reaguję za bardzo. Traktuję je jako normalny stan.
A przy porodzie jak coś zaboli to chociaż będę wiedziała z czym mam do czynienia.
Idę spać bo może mi się uda zasnąć a pobudka jutro o 6. -
nick nieaktualnyNatalia-tosia wrote:Wiesz co z tego wszystkiego nawet nie zapytałam o to jak duże jest rozwarcie a ona sama mi nie powiedziała. Zapisała luteinę i za dwa tygodnie kontrola.
Ja się aż tak nie przejmuję tym wszystkim, bo już tyle przypadków znam które też miały te rozwarcia wewnętrzne, wystarczy ze zwolniły tempo życia a później jak już przyszedł czas porodu to nie mogły urodzić i rodziły np. tydzień po terminie.
Do serca sobie wzięłam radę, że trzeba się oszczędzać, ale panikować nie będę. Na mój rozum to, to już jest tak wysoka ciąża, ze nawet ułożenie dziecka może mieć wpływ na zmiany w szyjce.Natalia-tosia, Wiewióreczka lubią tę wiadomość
-
Natalia-tosia wrote:Ja na roczek mojemu bratankowi kupiłam właśnie namiot z kulkami, jest w nim zakochany. Moja starsza córka miała taki super basen na kulki ze zjeżdżalniami dla tych kulek i z karuzelą na środku do której można było te kulki wrzucać, ale niestety już nie da się go nigdzie kupić
Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
Fasolka77 wrote:Karola nie idź w barter... ja miałam dostać libido a wpadł mi skurcz łydki także....
Fasolka77, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość
Urodzony 3.05.2019 ❤️
hcg 31.08.2018 - 53403.09.2018 - 2218
11.09.2018 - 22870Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko
17.10.2018.Maleństwo mierzy 4,33 cm
Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku
-
KarmeLoVe wrote:Jadę dziś na polowanie na seksi bieliznę... Mamy w sobotę sesje i pomyślałam, że chce też jakieś takie bardziej nago. O ile coś kupię, bo ostatnio nie było rozmiarów.
Dodatkowo dziś popłynie hajs, bo w media jest asortyment sprzedawany bez podatku, obserwowaliśmy długo i faktycznie cena jest dużo niższa niż normalnie. Dodatkowo mamy zamiar wydać Ecocheques, co sprawi, że zachcianke spełniamy o niemalże 350euro taniejjuż czuję zapach urodzin i sprawiamy sobie nowy telewizor
chwale się, bo się mega cieszę
D mnie przekonywał chyba już pół roku, ale nie, po co, ja jak coś działa, nawet już źle, ale działa... Będę stawała na głowie żeby to zatrzymać w domu
Karmelove to czekamy na efekty sesji!!! to super pamiątka! nie pożałujesz!!! na pewno jakąś sexi bieliznę kupisz.. może coś ze skóry?Fasolka77
-
Kiwona wrote:Jestem już po 2 paczkach, K poleciał do sklepu przed pracą
kochany!
Ale ja wstałam przed 6, żeby przynieść mu kawusie do łóżka i dać prezent urodzinowy
Teraz jeszcze sobie leżę, ale niedługo się wygramole z pieleszy i mam ambitny plan nastawić pranko Kazikowe
Dzisiaj w końcu u mnie świeci słońce! Czad
Ja w planie porodu (którego nie przygotowuje, bo i tak to wszystko będą uzupełniany położne na porodowke, to po co się powtarzać) zaznaczę, że oddaje się w ręce położnych. Niech one decydują, co będzie najlepsze dla nas. To są kobiety doświadczone, jedna z nich poznalam na SR i mam zaufanie.
Lolka, uszy do góry! Jaka furke kupiliscie w końcu?
A ja miałam pytać, co z Etrella, co z Czekoladowa?
Kiwona dobrze Cię widzieć w dobrym humorze!!!!!!!!Kiwona lubi tę wiadomość
Fasolka77
-
nick nieaktualnyCo do wizyt pomiarowych u mnie najblizszy czas wygląda tak :
Jutro USG pomiarowe małej i szyjki
a 11 marca mam wizytę na patologii ciąży tam mam USG z przepływami, też mi mierzą mała ale szczerze nie wierzę w ich pomiary , robi mi to stazystka której pomiar wyszedł 300g większy niż lekarzowi na IP dobę wcześniej. Tam wazna są dla mnie przeplywy.
A 14 marca mam USG pomiarowe niuni i szyjki do tego wizyta u mojej prowadzącej z wynikami badań.Natalia-tosia lubi tę wiadomość
-
Ja dzisiaj nawet złej nocy nie miałam. A teraz obudził mnie kurier z materacem do łóżeczka. Jak się później w lustrze zobaczyłam to aż się uśmiechnęłam
Nie pamiętam kto pytał o Tantum Rosa, ale irygator jest niepotrzebny bo to ma być do przemywanis z zewnątrz. Czytałam żeby zaopatrzyć się w butelkę z dziubkiem, tam rozpuścić saszetek w wodzie i po każdym skorzystania z toalety umyć się przy użyciu tej butelki.
Lolka przykro mi że dopadły Cie gorsze dni, chyba każda z nas Cie tutaj rozumie. Przytulam Cie mocno
Ja się wczoraj poryczalam, pierwszy raz nie w samotności. Już nie dałam rady i przy teściowej peklam. Trochę głupio mi było ale na szczęście ja nie mam zolzy więc nie było najgorzej.KarmeLoVe, Lolka30, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny