X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    U mnie najśmieszniejsze jest to że to było po posiłku. Ja też co 2,5-3 godziny jem. Pilnuje tego bardzo.

Ja chciałabym stanąć na jednym paczku ale myślę ze dwa to tak realnie na dzisiaj:-D

dobrze, że też zjecie te pączki dzisiaj bo miałabym wyrzuty sumienia :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Natalia-tosia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    My kupiliśmy D chrzeniakowi na roczek ten basen z kulkami. Minęło już pół roku i nie ma dnia żeby Młody nie siedział w basenie. Bardzo mu się podoba i lubi się bawić w tym i tym :D jak przychodzi ktoś z dziećmi, ciągnie od razu do basenu.
    Ja na roczek mojemu bratankowi kupiłam właśnie namiot z kulkami, jest w nim zakochany. Moja starsza córka miała taki super basen na kulki ze zjeżdżalniami dla tych kulek i z karuzelą na środku do której można było te kulki wrzucać, ale niestety już nie da się go nigdzie kupić :(

w4sqikgnoh8ujau7.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Też mam gibexid, ale i Tantum wrzuciłam, bo kiedyś już używalam, np po miesiączce. I tu się zastanawiam czy w połogu działać tak samo.

Co wpisujcie o nacięciu w planie porodu?

jak będzie trza to niech tno! ;)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Tunia76 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Ja już wracam z wizyty. Jestem bardzo zadowolona. Wyniki wszystkie w porządku, ciśnienie wręcz idealne 115/82.
    Zosia sobie siedzi grzecznie głową w dół, wszystko u niej dobrze, pomiarów nie miałam więc nie wiem ile waży.
    Ja na wadze mam +5,6kg od wagi sprzed ciąży i +7,5kg różnicy między najniższą wagą w tej ciąży, więc jak na mnie to w porządku.
    Dobrze się dzień zaczął, teraz idę po pączki! :)

Udanych wizyt dzisiaj dziewczyny bo chyba kilka ich jest!
    Basiu super wieści. Jak taka chudzinka może przytyć w ciąży tak malutko?
    Zazdroszcze, nie da się ukryć. :)

zem3df9hh3tl9qot.png
  • malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B_002 wrote:
    Na prawdę mogą być takie skurcze porodowe które nie bolą? Hmm... ja to się boję że nie rozpoznam skurczy, nawet nie wiem czy jakieś miewam, bo owszem czasem mam takie napinanie i twardnienie brzucha ale czy to skurcz... nie wiem.
    Pierwsze KTG będę miała po skończonym 38tc. Mam tylko nadzieję że mi się nie rozkręci bezboleśnie poród, bo na takie napinania brzucha to ja nawet nie reaguję za bardzo. Traktuję je jako normalny stan.
    A przy porodzie jak coś zaboli to chociaż będę wiedziała z czym mam do czynienia.

Idę spać bo może mi się uda zasnąć a pobudka jutro o 6.
    Właśnie też się boję że tych prawdziwych skruchy nie rozpoznam. Dlatego tak dopytuje. Że szkoły rodzenia tylko wiem że te porodowe zwiększają częstotliwość, tzn są coraz częściej, nie mijają po prysznic i są coraz dluzsze

f1d9680377.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Wiesz co z tego wszystkiego nawet nie zapytałam o to jak duże jest rozwarcie a ona sama mi nie powiedziała. Zapisała luteinę i za dwa tygodnie kontrola.
    Ja się aż tak nie przejmuję tym wszystkim, bo już tyle przypadków znam które też miały te rozwarcia wewnętrzne, wystarczy ze zwolniły tempo życia a później jak już przyszedł czas porodu to nie mogły urodzić i rodziły np. tydzień po terminie.
    Do serca sobie wzięłam radę, że trzeba się oszczędzać, ale panikować nie będę. Na mój rozum to, to już jest tak wysoka ciąża, ze nawet ułożenie dziecka może mieć wpływ na zmiany w szyjce.
    Teraz już nam panikowaniu nic nie da. Nasz a wiewiórcia leży już tyle tygodni i szyja trzyma. Została jej ostatnia prosta. w terminie urodzisz :*

Natalia-tosia, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

• KarmeLoVe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia-tosia wrote:
    Ja na roczek mojemu bratankowi kupiłam właśnie namiot z kulkami, jest w nim zakochany. Moja starsza córka miała taki super basen na kulki ze zjeżdżalniami dla tych kulek i z karuzelą na środku do której można było te kulki wrzucać, ale niestety już nie da się go nigdzie kupić :(
    To są mega zabawki, my się długo zastanawialiśmy, bo też nie chcieliśmy z wartością prezentu przesadzić, ale ostatecznie wybraliśmy basen z misioo i jest super. Za rok już nie dostanie takich wypasow :D

Natalia-tosia, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    hcg 31.08.2018 - 534 <3 03.09.2018 - 2218 <3
    11.09.2018 - 22870 <3 Pierwsze usg 13.09.2018... Masz już serduszko <3
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karollinax26 wrote:
    No dobra, oddasz mi! :D

Karola nie idź w barter... ja miałam dostać libido a wpadł mi skurcz łydki także....

Karollinax26, Wiewióreczka lubią tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karola nie idź w barter... ja miałam dostać libido a wpadł mi skurcz łydki także....
    Ej nie! Ja Ci tego nie wysyłałam, bo tego nie mam, musiałaś przechwycic coś z innych częstotliwości!!!

Fasolka77, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
    17.10.2018. :) Maleństwo mierzy 4,33 cm <3 Mam nadzieję, że Ci u nas dobrze Maluszku <3
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarmeLoVe wrote:
    Jadę dziś na polowanie na seksi bieliznę... Mamy w sobotę sesje i pomyślałam, że chce też jakieś takie bardziej nago. O ile coś kupię, bo ostatnio nie było rozmiarów.
    Dodatkowo dziś popłynie hajs, bo w media jest asortyment sprzedawany bez podatku, obserwowaliśmy długo i faktycznie cena jest dużo niższa niż normalnie. Dodatkowo mamy zamiar wydać Ecocheques, co sprawi, że zachcianke spełniamy o niemalże 350euro taniej :D już czuję zapach urodzin i sprawiamy sobie nowy telewizor :D chwale się, bo się mega cieszę :D D mnie przekonywał chyba już pół roku, ale nie, po co, ja jak coś działa, nawet już źle, ale działa... Będę stawała na głowie żeby to zatrzymać w domu :D

Karmelove to czekamy na efekty sesji!!! to super pamiątka! nie pożałujesz!!! na pewno jakąś sexi bieliznę kupisz.. może coś ze skóry? cycki.gif

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Karmelove ja mam fajna fotkę z sesji brzuszkowej z 31 tyg :) jesteś na fb? To Ci podeśle , spróbuje Cię znaleźć na grupie to może się zainspirujesz

ja też chcę zobaczyć!!! i też jestem na fejsie :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • KarmeLoVe Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    Karmelove to czekamy na efekty sesji!!! to super pamiątka! nie pożałujesz!!! na pewno jakąś sexi bieliznę kupisz.. może coś ze skóry? cycki.gif
    Oh Fasolka... 07icon_smile4.gif

Pokaże Wam napewno!

Fasolka77 lubi tę wiadomość

dqprh371sw80ldoj.png
    Urodzony 3.05.2019 ❤️
  • mysla.nieskalana Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basia,kup tam tych pączków więcej w nagrodę,że na wizycie wszystko dobrze :) (a tak serio to z żebyś miała się czym z nami podzielić)

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiwona wrote:
    Jestem już po 2 paczkach, K poleciał do sklepu przed pracą :) kochany!
    Ale ja wstałam przed 6, żeby przynieść mu kawusie do łóżka i dać prezent urodzinowy :) :D
    Teraz jeszcze sobie leżę, ale niedługo się wygramole z pieleszy i mam ambitny plan nastawić pranko Kazikowe :D
    Dzisiaj w końcu u mnie świeci słońce! Czad :)
    Ja w planie porodu (którego nie przygotowuje, bo i tak to wszystko będą uzupełniany położne na porodowke, to po co się powtarzać) zaznaczę, że oddaje się w ręce położnych. Niech one decydują, co będzie najlepsze dla nas. To są kobiety doświadczone, jedna z nich poznalam na SR i mam zaufanie.
    Lolka, uszy do góry! Jaka furke kupiliscie w końcu?
    A ja miałam pytać, co z Etrella, co z Czekoladowa?

Kiwona dobrze Cię widzieć w dobrym humorze!!!!!!!!

Kiwona lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wizyt pomiarowych u mnie najblizszy czas wygląda tak :
    Jutro USG pomiarowe małej i szyjki
    a 11 marca mam wizytę na patologii ciąży tam mam USG z przepływami, też mi mierzą mała ale szczerze nie wierzę w ich pomiary , robi mi to stazystka której pomiar wyszedł 300g większy niż lekarzowi na IP dobę wcześniej. Tam wazna są dla mnie przeplywy.
    A 14 marca mam USG pomiarowe niuni i szyjki do tego wizyta u mojej prowadzącej z wynikami badań.

Natalia-tosia lubi tę wiadomość

• malutka_mycha Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj nawet złej nocy nie miałam. A teraz obudził mnie kurier z materacem do łóżeczka. Jak się później w lustrze zobaczyłam to aż się uśmiechnęłam :D

Nie pamiętam kto pytał o Tantum Rosa, ale irygator jest niepotrzebny bo to ma być do przemywanis z zewnątrz. Czytałam żeby zaopatrzyć się w butelkę z dziubkiem, tam rozpuścić saszetek w wodzie i po każdym skorzystania z toalety umyć się przy użyciu tej butelki.

Lolka przykro mi że dopadły Cie gorsze dni, chyba każda z nas Cie tutaj rozumie. Przytulam Cie mocno :)

Ja się wczoraj poryczalam, pierwszy raz nie w samotności. Już nie dałam rady i przy teściowej peklam. Trochę głupio mi było ale na szczęście ja nie mam zolzy więc nie było najgorzej.

KarmeLoVe, Lolka30, Kiwona, martusiawp lubią tę wiadomość

f1d9680377.png
  • Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DorotaAnna wrote:
    O matko bosko położna mnie ważyła i przytyłam 900 g w 2 tyg!

to planowo :) pytałam wczoraj ginki i w III trymestrze 0,5 kg na tydzień jest ok :)

DorotaAnna lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Basiu cieszę się, że zadowolona jesteś z wizyty! Ale nie wiesz nic czy szyjka zaczęła proces skracania? Tylko ci wyniki sprawdziła? Będziesz miała jeszcze kontrolowana wagę małej albo przepływy?

• Fasolka77 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brunio się trochę na seansie powyginał a teraz znowu wali w denko... ja pierdziu....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama36 wrote:
    Daffi współczuję. Trzymaj się tam!!
    Ja już po śniadanku i paczku:)
    Mi biust poszedł z C na F.. (ale to u mnie norma w każdej ciazy)

a moje cycki bez zmian....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
‹‹ 2009 2010 2011 2012 2013 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ