X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie dzisiaj taki monitoring ruchów Leonki i wychodzi na to że ona mało co śpi. Chyba że się rusza na śpiocha.

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka to chyba tak jakbys miała 8 i 11 zł,to w te 11 to 3 zł wiecej :D Ale moge sie mylić :D

Karmelllka90, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, 3 dni! :)

Karmelllka90 lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki!! Haha bo serio zagwoztke max miałam.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    :D muszę się ogarnąć w któryś dzień ..oczywiście Fiefióra polubiła..:D
    No bo czekam na zdjęcie - czas max do jutra :P

Karmelka, zdecydowanie trzy dni, ale nie martw się - to ciąża tak cudownie działa :D Ja czasem jestem w szoku jakich oczywistości nie ogarniam.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 8 marca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Karmelka, zdecydowanie trzy dni, ale nie martw się - to ciąża tak cudownie działa :D Ja czasem jestem w szoku jakich oczywistości nie ogarniam.
    Brzmi jak wiadomość od porywaczy w sprawie okupu.. :D Zobaczę czy się uda,ale mam na uwadze Twoje pogróżki..nawet się trochę przestraszyłam!

Lolka30, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

W środę poszliśmy z mężem na frytki belgijskie, i zamawiam dwa razy małe a koleś "jasne" a ja na to tak jasne a są ciemne? Po czym zaczęłam się śmiać " z majonezem i ketchupem" mój mąż patrzy się nie wie co odjebalam a koleś nie ogarnął ... 👊

Kasiulka90, mysla.nieskalana, Lolka30, B_002, martusiawp, Wiewióreczka, Tunia76, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja to pragnę w następny weekend się rozpakować ;) naprawdę ... ale chcieć to ja mogę hehe
    Ja bym chciała w urodziny mojej mamy 18.03.
    Ale to Zosia o tym zadecyduje kiedy będzie chciała wyjść :)

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Lili ale mnie przestraszyłas za tydzień mam mieć wizytę i to tez będzie 36+4 dni i nie wiem czy mnie nie wysle do szpitala na ściągnięcie, ale ja jeszcze nie chce rodzic 🙈

Bolało ściągnięcie krążka ? Nie chcieli cię zostawić w szpitalu?

Nie, moj lekarz nie jest za tym żeby zbędnie.leżeć w szpitalu. Ogólnie zdjęcie nie boli, ale jest dosyć nieprzyjemne, nalał mi tam jakiegoś plynu włożył paluchy i pociagnał to.
    Jakoś na tą chwilę mimo, że jestem świadoma że zaraz mogę byc na porodowce ogarął mnie taki spokój jak nigdy. Wyszłam ze szpitala i mowie do męża jedziemy po wanienke bo jeszcze nie mamy i tak kupilsmy wanienke, potem odebralismy poeluchy w rossman zaliczyliśmy smyka i jeszcze sałatkę zjadlam. Trochę mnie pobolewa brzuch jak chodzę, ale czy to zblizajacy sie porod??

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie daję sobie normalnie rady.... słaba jestem jak cholera, śpiąca, markotna... wyszłam na chwilę na zewnątrz się przewietrzyć ale mocno wieje i wróciłam.. trochę lepiej ale kurde ile taka niemoc może trwać? mam nadzieję, ze jutro mi przejdzie.. i że to nie wina tego wina bezalkoholowego, które w środę wypiłam bo czuję się jakbym miała drugi dzień kaca.....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Nie, moj lekarz nie jest za tym żeby zbędnie.leżeć w szpitalu. Ogólnie zdjęcie nie boli, ale jest dosyć nieprzyjemne, nalał mi tam jakiegoś plynu włożył paluchy i pociagnał to.
    Jakoś na tą chwilę mimo, że jestem świadoma że zaraz mogę byc na porodowce ogarął mnie taki spokój jak nigdy. Wyszłam ze szpitala i mowie do męża jedziemy po wanienke bo jeszcze nie mamy i tak kupilsmy wanienke, potem odebralismy poeluchy w rossman zaliczyliśmy smyka i jeszcze sałatkę zjadlam. Trochę mnie pobolewa brzuch jak chodzę, ale czy to zblizajacy sie porod??
    No i tak najlepiej Lili, nie ma się co stresować niepotrzebnie, na pewno będzie dobrze :)
    Mnie od kilku dni też pobolewa brzuch jak chodzę i mnie kłuje tam w okolicach szyjki. Mówiłam o tym mojej gin wczoraj i powiedziała że na tym etapie to już normalne, a jakby bardzo bolało to mam jechać do szpitala. Ja jakoś przeczuwam że jeszcze ze 2 tygodnie to na pewno pochodzę więc jestem spokojna :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:

Lili dobrze, ze jesteś spokojna :) tak chyba lepiej.. też wolałabym wszystko na spokojnie niż w stresie i szale... o której masz ponowne KTG? wyprawka już całkowicie gotowa? tylko wanienki brakowało?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie daję sobie normalnie rady.... słaba jestem jak cholera, śpiąca, markotna... wyszłam na chwilę na zewnątrz się przewietrzyć ale mocno wieje i wróciłam.. trochę lepiej ale kurde ile taka niemoc może trwać? mam nadzieję, ze jutro mi przejdzie.. i że to nie wina tego wina bezalkoholowego, które w środę wypiłam bo czuję się jakbym miała drugi dzień kaca.....
    Fasolka może to dół dla tego że wino się skończyło 😂. A tak na serio też miałam gorszy czas ostatnio i spałam w ciągu dnia, nie miałam na nic siły ani ochoty. Mam nadzieję że Ci przejdzie tak jak mi 🙂.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie wciąż w powijakach, ale chcę Wam pokazać realizację pomysłu którym zainspirowała mnie kwietniowka z FB.
    Oczywiście całe wyposażenie jeszcze do ogarnięcia, ale te światła przy nocnych karmieniach będą super. Dają tyle światła ile trzeba, można zmniejszyć natężenie i kolor (mam 20kolorow plus miksy sterowane pilotem) i nie razi po oczach:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68a13da6de65.jpg

B_002, Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp, mysla.nieskalana, Lolka30, estrella, Kiwona, Tunia76, Daffi lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula fajny pomysł. Ja mam tą lampkę chmurkę z Ikei, świeci tak właśnie delikatnie tylko że można całą noc nie gasić i nie potrzeba więcej światła do karmienia czy przewijania w nocy :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A jak cukry i ciśnienie?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Fasolka może to dół dla tego że wino się skończyło 😂. A tak na serio też miałam gorszy czas ostatnio i spałam w ciągu dnia, nie miałam na nic siły ani ochoty. Mam nadzieję że Ci przejdzie tak jak mi 🙂.

mam jeszcze drugie w zapasie :) kupiłam dwa, jedno co MAMA18 polecała (za 17 zł) a drugie inne bo mnie etykieta skusiła (za 37 zł) i pierwsze wypiłam to droższe.. miał być kieliszek ale tak mi posmakowało, że wypiłam calą butelke :)

Mama36 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Na razie wciąż w powijakach, ale chcę Wam pokazać realizację pomysłu którym zainspirowała mnie kwietniowka z FB.
    Oczywiście całe wyposażenie jeszcze do ogarnięcia, ale te światła przy nocnych karmieniach będą super. Dają tyle światła ile trzeba, można zmniejszyć natężenie i kolor (mam 20kolorow plus miksy sterowane pilotem) i nie razi po oczach:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68a13da6de65.jpg

ooo a co to za światełka? super! wypasiony fotel widzę do karmienia :) fajnie urządziłaś :)

Paula 90 lubi tę wiadomość

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A jak cukry i ciśnienie?

wszystko w normie..ciśnienie bez zmian.... zastanawia mnie tylko, że wczoraj i dziś zjadłam na obiad na prawdę porządny talerz spaghetti z surówką z pekińskiej... i cukier ok 110- niby nie za niski, nie za wysoki ale porcje były naaaaprawdę spore.... bo byłam głodna...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 8 marca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka,bo Ty się z nas śmiałaś ,że my mamy ciążowe dolegliwości a Ty nie..nie chce Cię martwić,ale to chyba karma.. :D dopadło i Ciebie! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 18:20

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 2157 2158 2159 2160 2161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ