Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe maluszki 2019
Odpowiedz

Kwietniowe maluszki 2019

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam sobie dzisiaj taki monitoring ruchów Leonki i wychodzi na to że ona mało co śpi. Chyba że się rusza na śpiocha.

• mysla.nieskalana Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelka to chyba tak jakbys miała 8 i 11 zł,to w te 11 to 3 zł wiecej :D Ale moge sie mylić :D

nick nieaktualny, Lolka30, B_002 lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • Karollinax26 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia, 3 dni! :)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

syy2roeqbhtk0nxh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki!! Haha bo serio zagwoztke max miałam.

Kasiulka90 lubi tę wiadomość

• Wiewióreczka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysla.nieskalana wrote:
    :D muszę się ogarnąć w któryś dzień ..oczywiście Fiefióra polubiła..:D
    No bo czekam na zdjęcie - czas max do jutra :P

Karmelka, zdecydowanie trzy dni, ale nie martw się - to ciąża tak cudownie działa :D Ja czasem jestem w szoku jakich oczywistości nie ogarniam.

bd3611ef89.png
    [*] Aniołek 8 tc

Wysłany: 8 marca 2019, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

Karmelka, zdecydowanie trzy dni, ale nie martw się - to ciąża tak cudownie działa :D Ja czasem jestem w szoku jakich oczywistości nie ogarniam.
    Brzmi jak wiadomość od porywaczy w sprawie okupu.. :D Zobaczę czy się uda,ale mam na uwadze Twoje pogróżki..nawet się trochę przestraszyłam!

Lolka30, Wiewióreczka, martusiawp lubią tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiewióreczka wrote:

W środę poszliśmy z mężem na frytki belgijskie, i zamawiam dwa razy małe a koleś "jasne" a ja na to tak jasne a są ciemne? Po czym zaczęłam się śmiać " z majonezem i ketchupem" mój mąż patrzy się nie wie co odjebalam a koleś nie ogarnął ... 👊

Kasiulka90, mysla.nieskalana, Lolka30, B_002, martusiawp, Wiewióreczka, Tunia76, malutka_mycha lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mistella wrote:
    Ja to pragnę w następny weekend się rozpakować ;) naprawdę ... ale chcieć to ja mogę hehe
    Ja bym chciała w urodziny mojej mamy 18.03.
    Ale to Zosia o tym zadecyduje kiedy będzie chciała wyjść :)

martusiawp lubi tę wiadomość

gg64zbmhxvebnkcj.png
    29.03.2019 [39+2] Zosia <3 2580g, 52cm, 10pkt, SN
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angella908 wrote:
    Lili ale mnie przestraszyłas za tydzień mam mieć wizytę i to tez będzie 36+4 dni i nie wiem czy mnie nie wysle do szpitala na ściągnięcie, ale ja jeszcze nie chce rodzic 🙈

Bolało ściągnięcie krążka ? Nie chcieli cię zostawić w szpitalu?

Nie, moj lekarz nie jest za tym żeby zbędnie.leżeć w szpitalu. Ogólnie zdjęcie nie boli, ale jest dosyć nieprzyjemne, nalał mi tam jakiegoś plynu włożył paluchy i pociagnał to.
    Jakoś na tą chwilę mimo, że jestem świadoma że zaraz mogę byc na porodowce ogarął mnie taki spokój jak nigdy. Wyszłam ze szpitala i mowie do męża jedziemy po wanienke bo jeszcze nie mamy i tak kupilsmy wanienke, potem odebralismy poeluchy w rossman zaliczyliśmy smyka i jeszcze sałatkę zjadlam. Trochę mnie pobolewa brzuch jak chodzę, ale czy to zblizajacy sie porod??

Fasolka77 lubi tę wiadomość

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie daję sobie normalnie rady.... słaba jestem jak cholera, śpiąca, markotna... wyszłam na chwilę na zewnątrz się przewietrzyć ale mocno wieje i wróciłam.. trochę lepiej ale kurde ile taka niemoc może trwać? mam nadzieję, ze jutro mi przejdzie.. i że to nie wina tego wina bezalkoholowego, które w środę wypiłam bo czuję się jakbym miała drugi dzień kaca.....

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • B_002 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:
    Nie, moj lekarz nie jest za tym żeby zbędnie.leżeć w szpitalu. Ogólnie zdjęcie nie boli, ale jest dosyć nieprzyjemne, nalał mi tam jakiegoś plynu włożył paluchy i pociagnał to.
    Jakoś na tą chwilę mimo, że jestem świadoma że zaraz mogę byc na porodowce ogarął mnie taki spokój jak nigdy. Wyszłam ze szpitala i mowie do męża jedziemy po wanienke bo jeszcze nie mamy i tak kupilsmy wanienke, potem odebralismy poeluchy w rossman zaliczyliśmy smyka i jeszcze sałatkę zjadlam. Trochę mnie pobolewa brzuch jak chodzę, ale czy to zblizajacy sie porod??
    No i tak najlepiej Lili, nie ma się co stresować niepotrzebnie, na pewno będzie dobrze :)
    Mnie od kilku dni też pobolewa brzuch jak chodzę i mnie kłuje tam w okolicach szyjki. Mówiłam o tym mojej gin wczoraj i powiedziała że na tym etapie to już normalne, a jakby bardzo bolało to mam jechać do szpitala. Ja jakoś przeczuwam że jeszcze ze 2 tygodnie to na pewno pochodzę więc jestem spokojna :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili90 wrote:

Lili dobrze, ze jesteś spokojna :) tak chyba lepiej.. też wolałabym wszystko na spokojnie niż w stresie i szale... o której masz ponowne KTG? wyprawka już całkowicie gotowa? tylko wanienki brakowało?

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Lolka30 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    nie daję sobie normalnie rady.... słaba jestem jak cholera, śpiąca, markotna... wyszłam na chwilę na zewnątrz się przewietrzyć ale mocno wieje i wróciłam.. trochę lepiej ale kurde ile taka niemoc może trwać? mam nadzieję, ze jutro mi przejdzie.. i że to nie wina tego wina bezalkoholowego, które w środę wypiłam bo czuję się jakbym miała drugi dzień kaca.....
    Fasolka może to dół dla tego że wino się skończyło 😂. A tak na serio też miałam gorszy czas ostatnio i spałam w ciągu dnia, nie miałam na nic siły ani ochoty. Mam nadzieję że Ci przejdzie tak jak mi 🙂.

Fasolka77 lubi tę wiadomość

Starania od 2015
    👩 37 lat, hashimoto, IO, bielactwo, AMH - 1,12
    👨🏻 38 lat, oligoteratozoospermia
    Kariotypy OK
    2018
    1 IUI - ❌ 2 IUI -❌ 3 IUI -cb
    4 IUI - ❤️
    Kwiecień 2019 - mamy synka

2024 powrót do kliniki
    Sierpień
    Podejście do IUI - brak dawki inseminacyjnej- rezygnacja z IUI
    Wrzesień
    I procedura ICSI długi protokół
    Październik
    💉7🥚 4 dojrzałe
    4 blastki 4BB
    PGT-A 3 z wadami genetycznymi, 1 nieinformatywny
    Grudzień
    10.12. transfer nieinformatywnego
    7dpt beta 3, 13dpt beta <0,2

Styczeń 2025
    II procedura, długi protokół, hbIMSI
    Punkcja 14.02. Pobrano 5🥚 1❄️5BB
    Marzec 2025 Leczenie stanu zapalnego endometrium
    Maj 2025
    13.05. Transfer 6BB
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie wciąż w powijakach, ale chcę Wam pokazać realizację pomysłu którym zainspirowała mnie kwietniowka z FB.
    Oczywiście całe wyposażenie jeszcze do ogarnięcia, ale te światła przy nocnych karmieniach będą super. Dają tyle światła ile trzeba, można zmniejszyć natężenie i kolor (mam 20kolorow plus miksy sterowane pilotem) i nie razi po oczach:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68a13da6de65.jpg

B_002, Wiewióreczka, Fasolka77, martusiawp, mysla.nieskalana, Lolka30, nick nieaktualny, Kiwona, Tunia76, Daffi lubią tę wiadomość

• B_002 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula fajny pomysł. Ja mam tą lampkę chmurkę z Ikei, świeci tak właśnie delikatnie tylko że można całą noc nie gasić i nie potrzeba więcej światła do karmienia czy przewijania w nocy :)

gg64zbmhxvebnkcj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka77 wrote:
    A jak cukry i ciśnienie?

• Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolka30 wrote:
    Fasolka może to dół dla tego że wino się skończyło 😂. A tak na serio też miałam gorszy czas ostatnio i spałam w ciągu dnia, nie miałam na nic siły ani ochoty. Mam nadzieję że Ci przejdzie tak jak mi 🙂.

mam jeszcze drugie w zapasie :) kupiłam dwa, jedno co MAMA18 polecała (za 17 zł) a drugie inne bo mnie etykieta skusiła (za 37 zł) i pierwsze wypiłam to droższe.. miał być kieliszek ale tak mi posmakowało, że wypiłam calą butelke :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula 90 wrote:
    Na razie wciąż w powijakach, ale chcę Wam pokazać realizację pomysłu którym zainspirowała mnie kwietniowka z FB.
    Oczywiście całe wyposażenie jeszcze do ogarnięcia, ale te światła przy nocnych karmieniach będą super. Dają tyle światła ile trzeba, można zmniejszyć natężenie i kolor (mam 20kolorow plus miksy sterowane pilotem) i nie razi po oczach:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/68a13da6de65.jpg

ooo a co to za światełka? super! wypasiony fotel widzę do karmienia :) fajnie urządziłaś :)

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png
  • Fasolka77 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelllka90 wrote:
    A jak cukry i ciśnienie?

wszystko w normie..ciśnienie bez zmian.... zastanawia mnie tylko, że wczoraj i dziś zjadłam na obiad na prawdę porządny talerz spaghetti z surówką z pekińskiej... i cukier ok 110- niby nie za niski, nie za wysoki ale porcje były naaaaprawdę spore.... bo byłam głodna...

Fasolka77

atdc9vvjype3clpf.png

Wysłany: 8 marca 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolka,bo Ty się z nas śmiałaś ,że my mamy ciążowe dolegliwości a Ty nie..nie chce Cię martwić,ale to chyba karma.. :D dopadło i Ciebie! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 18:20

KarmeLoVe lubi tę wiadomość

ibm2j48a6easc2hs.png
‹‹ 2157 2158 2159 2160 2161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ